5 dagen New York: Programma en planning voor citytrip (+ tips)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 16 maart, 2024

Een trip naar New York, de grootste stad van de Verenigde Staten, staat op de bucket list van veel reislustige Belgen en Nederlanders. Je kunt in 5 dagen New York en zijn unieke cultuur leren kennen, en de meeste populaire en wereldberoemde sites van de stad bezoeken.
Ik bespreek hier je reismogelijkheden, geef een paar tips voor hotels en reken voor je uit wat dit droomreisje dat kost. Bovendien vind je in deze blog voor 5 dagen New York een volledige planning voor een (korte) week in The Big Apple!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (1 stemmen)

programma New York

Reistips voor 5 dagen in New York

Over de reis naar New York kan ik kort zijn: tenzij je meegaat met een langdurige en dure cruise, is het vliegtuig de enige realistische vervoersmethode. Er vliegen toestellen direct vanaf Amsterdam en vanaf Brussel naar de stad die rond de acht uur onderweg zijn. Die landen meestal op het vliegveld John F. Kennedy, vanaf waar je een metro, bus, taxi of privétransfer naar Manhattan neemt.

Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket – de laagst geprijsde retourtickets gaan soms voor minder dan 300 euro weg. Nog goedkopere tickets betekenen vaak dat je een overstap moet maken of dat je landt op het verder weg gelegen vliegveld Newark.

Wil je weten hoe je een goedkope vlucht kan scoren? Lees dan zeker ook deze blog die ik daarover schreef.

Reistips 5 dagen in New York

Welcome in New York, baby!

Andere handige tips voor New York

 • Koop meteen een sim kaartje op de luchthaven of ga voor een goedkope en praktische eSim. Met dat laatste verlies je geen tijd meer en zo kun je meteen terug op het internet wanneer je bent aangekomen – handig om je hotel op te zoeken of meteen naar een goed restaurant te Googlen. Let wel op dat een eSim niet met alle smartphones compatibel is.
 • Plan niets meteen na je vlucht. Vliegtuigen kunnen vertraging hebben enerzijds, maar anderzijds zul je ook lang moeten wachten bij de douane. Met een beetje geluk is dat een half uur, maar ik heb ook al twee uur moeten aanschuiven…
 • Vergeet trouwens ook niet om je ESTA op voorhand aan te vragen! Dit elektrische visum is voor iedereen noodzakelijk als je de Verenigde Staten binnenkomt en kun je aanvragen ($21) op de officiële website van de Amerikaanse overheid of via een visumdienst die alles voor jou regelt.
 • Een huurauto heb je hier echt niet nodig. Het openbaar vervoer is uitstekend en je zou er alleen maar uren in het (drukke!) verkeer mee verliezen. Ook de taxi’s zijn niet overreven duur en een handig vervoersmiddel op sommige momenten.
 • Investeer in een New York City Pass als je van plan bent om enkele attracties, musea en bezienswaardigheden te bezoeken. Je krijgt met deze kortingskaart op alle aparte toegangstickets een serieuze discount en bovendien mag je vaak de rijen voorslaan! Kijk op GetYourGuide voor alle mogelijkheden, want er zijn er veel!
New York City Pass tips

Investeer in een kortingskaart als je veel attracties wilt bezichtigen. Je bespaart makkelijk honderden euro’s.

5 dagen in New York programma

In een stad van 8,5 miljoen mensen moet je keuzes maken als je 5 dagen New York gaat boeken. Daarom beperk ik me in dit programma tot het belangrijkste stadsdeel: Manhattan. Maar dat is gelukkig ook het gebied waar je bijna alle beroemde attracties van New York tegenkomt. Hoe kan jouw trip van 5 dagen naar New York er uit zien? Ik vertel het je hieronder!

Dag 1: Financial District

Laten onze 5 dagen New York planning beginnen met een drukke wijk waar je een paar onmiskenbare gebouwen tegenkomt. Het meest zuidelijke district van Manhattan heet het Financial District – het financiële hart van de wereld.

Wall Street en Ground Zero

We beginnen onze 5 dagen New York hier in één van de beroemdste straten ter wereld, Wall Street. Langs deze straat liggen een aantal monumentale gebouwen, de New York Stock Exchange, de NASDAC en meer indrukwekkende historische gebouwen, zoals de Trinity Church-kathedraal. Iets verderop vind je ‘Ground Zero’, de plek waar twee wolkenkrabbers in 2001 instortten na een terroristische aanslag. De 9/11 Memoral Pools en het Memorial Museum zijn een indrukwekkende herinnering aan deze gebeurtenis die het leven kostte aan 3.000 mensen.

Het Vrijheidsbeeld

Als je daarna naar Battery Park gaat, kan je aan de overkant van het water een uitstekend beeld krijgen van het Vrijheidsbeeld. Het is mogelijk om dit monument te bezoeken en te beklimmen. Voor veel immigranten was dit 50 meter hoge koperen standbeeld het eerste wat ze van Amerika te zien kregen. Als je meer wilt weten over hun beweegredenen en nieuwe leven, bezoek dan ook Ellis Island, waar de migranten ontvangen en geregistreerd werden.

Brooklyn Bridge en South Street Seaport

Blijf je liever op het vasteland, dan is de fameuze Brooklyn Bridge een must voor je programma in New York. En in de nabijgelegen haven South Street Seaport vind je de oudste gebouwen van Manhattan – de geschiedenis van deze plek gaat terug tot de 17e eeuw, toen New York een kolonie werd van Nederland. Toen heette deze stad trouwens nog New Amsterdam!

Ground Zero 9 11 memorial

De 9/11 Memorial is pakkend en een prachtig eerbetoon aan de slachtoffers.

vrijheidsbeeld dagplanning new york 5 dagen

Het vrijheidsbeeld: een niet te missen highlight!

brooklyn bridge citytrip New York

Vanaf de Brooklyn Bridge krijg je een paar van de mooiste uitzichten over NYC.

Dag 2: SoHo en Little Italy

Op de tweede dag van je bezoek aan New York in 5 dagen gaan we de leukste wijkjes van Manhattan verkennen.

SoHo

Bijna de hele buurt SoHo is een beschermd stadsgezicht met prachtige gebouwen, dat bekend staat als kunstzinnige broedplaats. Ontbijt hier in een delicatessen of een typisch New Yorks café, shop naar de nieuwste mode en ontdek de kunstgalerijen. Het restaurant The Boqueria is één van de populairste restaurants van de buurt en serveert eersteklas Spaanse tapas.

Little Italy en Chinatown

Naast SoHo ligt één van de meest iconische buurten van New York. Little Italy was de woonplaats van veel Italiaanse immigranten, en de buurt barst nog steeds van Italiaanse restaurants en cafeetjes. Een andere interessante buurt is Chinatown, inderdaad: de plek waar veel Chinezen zich vestigden na aankomst in de nieuwe wereld. Je kunt hier straat na straat doorwandelen zonder dat je iemand Engels hoort spreken. Uiteraard vind je hier typisch Chinese winkels, versmarkten en volop streetfood, maar de buurt is ook doorspekt met massagesalons, delicatessen en oosterse tempels.

East Village

De laatste buurt op onze citytrip New York voor vandaag is East Village. Een wijkje met weinig wolkenkrabbers en des te meer hippe horeca, street art, charmante winkelstraatjes en leuke parkjes. Een uitstekende plek doorheen te wandelen en om souvenirs of trendy producten te kopen. East Village is ook bekend als een wijk die beroemde artiesten heeft zien komen en gaan: onder andere Andy Warhol, Keith Haring, Jeff Koons, The Ramones en Led Zeppelin hebben hier gewoond of opgetreden.

chinatown NYC

Alsof je in China rondloopt: Chinatown!

SOHO New York

SoHo is iets helemaal anders na al die gigantische skyscrapers.

Dag 3: Fashion District

We vervolgen ons programma voor New York met een bezoek aan het Fashion District en het omliggende gebied In deze buurt in hartje Manhattan liggen niet alleen een paar beroemde gebouwen, je kunt er zoals de naam al suggereert ook uitstekend winkelen. En dat 5 dagen New York kosten met zich meebrengt, daar had je waarschijnlijk al wel op gerekend!

Fifth Avenue

In het Fashion District ligt één van de vele beroemde straten van de stad, Fifth Avenue. Deze brede straat is de duurste winkelstraat ter wereld, waar je alleen winkels van topmerken zoals Cartier, Apple, Versace en Gucci zult tegenkomen. Ook het wereldberoemde warenhuis Macy’s ligt hier. Duur om er te winkelen, fantastisch om er doorheen te wandelen.

Empire State Building

Een nog hoger en bekender pand aan Fifth Avenue is het onmiskenbare Empire State Building. 381 meter hoog en één van de iconen van New York. Je kunt met behulp van de 73 liften het gebouw ‘beklimmen’ voor een fabuleus uitzicht over de regio. Als je hier geen energie voor hebt, kan je ook even bijkomen in het leuke, groene Bryant Park. Hier vind je alvast voorrangstickets om het Empire State Building te bezoeken.

Grand Central Station

Het Grand Central Station is een gigantisch treinstation dat in veel films schittert en dat de meeste perrons ter wereld heeft. Het gebouw dateert uit 1913 en is opgetrokken met alle grandeur die de toen kersverse wereldmacht kon bekostigen. Leer de geheimen van dit station kennen met een audiotour.

Madame Tussauds

Als je toe bent aan wat luchtiger entertainment, dan kun je langsgaan bij de New Yorkse vestiging van Madame Tussauds. In het wassenbeeldenmuseum in het Fashion District kan je selfies maken met replica’s van onder andere Jennifer Aniston, Leonardo DiCaprio, Lionel Messi, Katy Perry en Barack Obama.

Madison Square Garden

Om de dag met een hoogtepunt af te sluiten kan je naar Madison Square Garden gaan. Het is één van de beroemdste evenementenhallen ter wereld, waar de allergrootste artiesten hebben opgetreden, fenomenale sportwedstrijden worden gehouden en ook een theater en bioscoop bevat. Kijk dus zeker even of er tijdens jouw 5 dagen New York iets leukst in ‘MSG’ plaatsvindt!

Empire State Building bezoeken stedentrip New York

Het panoramische uitzicht vanaf de Empire State Building.

bezoek New York 5 dagen Grand Central Station

Misschien wel het bekendste treinstation ter wereld: het Grand Central Station.

Madison Square Garden citytrip New York 5 dagen

De iconische Madison Square Garden.

Dag 4: Rondje Central Park

Bij een stedentrip naar New York moet je natuurlijk even naar Central Park gaan. Dit meer dan 300 hectare grote stadspark is een schilderachtige afwisseling van de wolkenkrabbers en drukke winkelstraten van de stad, en langs de randen van het park vind je meerdere interessante museums. Central Park wordt dus het middelpunt van de vierde dag van deze 5 dagen New York planning.

The Metropolitan Museum of Art

Verderop ligt Central Park Zoo, een uitstekend ingerichte dierentuin die zich toelegt op het behoud van zeldzame diersoorten. Mooi, maar ik kan me voorstellen dat je je 5 dagen in New York niet aan dieren spotten wilt besteden.

The Metropolitan Museum of Art is het grootste kunstmuseum van Amerika en verzamelt al sinds 1870 kunstvoorwerpen uit elk werelddeel en elke tijdsperiode. Hier kan je makkelijk een hele dag doorbrengen als je dat wilt. Of haal het meeste uit je tijd door een rondleiding te boeken.

Museum of the City of New York en Central Park

Verderop langs Central Park vind je een museum met een andere insteek. In het Museum of the City of New York leer je meer over de bewogen geschiedenis van de reuzenstad aan de hand van schilderijen, foto’s en historische objecten. Je bent inmiddels aan het einde van Central Park. Steek het over en geniet van de mooie gazons, perken, bomen, bruggetjes en waterpartijen. Hier kom je hardlopers, paardenkoetsen en wie weet beroemde New Yorkers tegen.

American Museum of Natural History

Aan de andere kant van het park wachten nog twee attracties. In het American Museum of Natural History kan je opgezette dieren fossielen, dinosaurusskeletten, menselijke overblijfselen uit de prehistorie en andere wonderen uit de natuur zien.

Lincoln Center

We eindigen de dag waar we hem begonnen: bij een cultureel centrum. Het Lincoln Center is het toneel van ballet, opera en dansvoorstellingen – sluit je avond als het uitkomt dus af met een optreden in dit paleis van de schone kunsten.

central park new york 5 dagen 6

Central Park is gigantisch en een beetje groen kan erg welkom zijn na enkele dagen in de drukte van de stad.

The Metropolitan Museum of Art New York

The Metropolitan Museum of Art: niet alleen prachtig vanbinnen!

American Museum of Natural History t rex

De beroemde T-rex van het American Museum of Natural History.

Dag 5: Theater District

Mijn laatste tips in dit 5 dagen New York blog brengen je naar het Theater District, misschien wel het allerleukste deel van New York.

Rockefeller Center

Begin de dag met het Rockefeller bezoeken. Dit enorme centrum biedt ruimte aan winkels, exposities en kunst. Het hart van het Rockefeller is de overbekende wolkenkrabber Rockefeller Plaza. Op drie observatieplatforms van het gebouw (Top of the Rock) kan je over de metropool uitkijken. Volgens mij is dit één van de allerbeste uitzichten over New York.
Ook hier raad ik aan om tickets op voorhand aan te schaffen (wachtrijen kunnen gigantisch zijn) of gebruik te maken van een kortingskaart.

Radio Music Hall, Saint Patrick’s en MoMA

Praktisch naast het Rockefeller staat de Radio City Music Hall, een historische entertainmenthal met de grootste theaterzaal van de wereld. En aan dezelfde straat vinden we een gebouw dat je niet direct in een metropool plaatst: de gotische kathedraal Saint Patrick’s. De kerk dateert uit 1868 en is het oudste katholieke gebouw van de stad, en een bezoekje meer dan waard.

Als je graag iets hippers wilt zien, dan bezoek je het Museum of Modern Art (MoMA), met een paar van de mooiste schilderijen, media en sculpturen uit de 20e eeuw.

Times Square en Broadway

Iets verder naar het noorden komen we twee van de bekendste plekken van de stad tegen. Times Square is het culturele hart van New York en bekend om zijn grote neonreclames, en één van de allerdrukste straten. Aan Times Square ligt de buurt Broadway aan de gelijknamige straat. Deze buurt is synoniem met grote musicalproducties – en wat is er mooier dan je citytrip naar New York 5 dagen afsluiten met een échte Broadwayshow?

Carnegie Hall

Zijn musicals niets voor jou? Als alternatief kan je de Carnegie Hall bezoeken, een historisch concertgebouw waar Tchaikovsky, The Beatles en duizenden andere artiesten hun muziek hebben laten horen. Als je geluk hebt kan je van dit gebouw genieten tijdens een optreden, maar alleen het imposante interieur te bezichtigen is ook je tijd waard.

uitzicht top of the rock

Het fenomenale uitzicht vanaf de Top of the Rock.

Moma museum new york 5 dagen

Er hangen héél wat bekende kunstwerken in het MoMa!

5 dagen New York blog times square

De perfecte afsluiter van je 5 dagen in New York: het uitzicht op Times Square!

6 of 7 dagen in New York doorbrengen

Wil je extra dagen aan je reis vastplakken? Dan kan je langsgaan bij een stel bezienswaardigheden die ik niet in mijn kortere reisgidsje heb opgenomen. Heb je tijd en geld voor 6 dagen in New York of nog langer, dan kan ik je de volgende attracties aanraden.

 • Natuurlijk kan je één van de andere stadsdelen bezoeken, elk met hun eigen unieke cultuur. Vanuit Manhattan gaan er georganiseerde sightseeing tours naar The Bronx, Queens en Brooklyn. En uiteraard kan je deze stadsdelen ook op eigen gelegenheid bezoeken.
 • Yankee Stadium is het stadium van één van de bekendste honkbalploegen van het land. Als je fan bent van de sport en het geluk hebt dat er een wedstrijd wordt gehouden in jouw reisperiode, ga er dan voor!
 • Federal Hall is een museum dat helemaal gewijd is aan de Amerikaanse presidenten, van George Washington tot Joe Biden.
 • Wil je nog meer uitzichten over New York krijgen die echt de moeite zijn? Zowel de Edge en de Summit One Vanderbilt zijn dik de moeite!
 • The Museum of American Finance is helemaal gewijd aan het kapitalisme, met een rijke verzameling Amerikaanse munten, checks, aandelen en andere financiële producten.
 • Het Lower East Side Tenement Museum toont de zware omstandigheden en het doorzettingsvermogen van de arme immigranten die in de 19e eeuw New York groot hebben gemaakt.
 • Prospect Park, Washington Square Park, The High Line Park zijn andere parken die je mee kunt pakken als je toe bent aan rust of aan een lekkere picknick.
The Bronx 6 dagen New York

The Bronx.

High Line Park New York 7 dagen planning

Het High Line Park werd gebouwd langs een oude goederenspoorlijn. Heel leuk!

Hotel tips voor 5 dagen in New York

Er zijn 4.000 hotels en motels in deze stad. Laat ik een paar populaire en betaalbare hotels in Manhattan noemen, zodat jij een idee krijgt van de mogelijkheden voor je verblijf.
Hier geef ik je nog veel meer tips voor een betaalbare overnachting in NYC!

 • SoHo 54 Hotel ligt in één van de leukste wijken van de stad. Hier is een fitnessruimte, kan je gebruik maken van gratis WiFi en is er zelfs een klein terras.
 • The Harlem Flophouse ligt in Harlem, het meest betaalbare deel van Manhattan. Het is ingericht in een ouderwetse stijl met veel donker hout en stemmig wandbehang, waardoor het leuk is voor de vintage-liefhebber. Het hotel heeft een gemeenschappelijke lounge en een tuin.
 • In de Lower East Side staan ook een aantal betaalbare logementen, waardoor Orchard Street Hotel. Het heeft kleine, maar nette kamers, een dakterras en HD-tv’s. Ook een goede concentratie horecagelegenheden in de buurt maken dit één van de betere budgethotels van New York
 • Ook in het hippe SoHo ligt Sohotel, op loopafstand van een metrostation en van het aantrekkelijke wijkje Little Italy. Hier kan je gebruik maken van een eigen badkamer en van een flatscreen-TV.
 • Comfort Inn Manhattan in Midtown West is pas gerenoveerd en biedt, met een ontbijtservice en heel nette kamers, waarde voor zijn (milde) prijskaartje. Beter nog: dit budgethotel ligt op loopafstand van Times Square.
hotels 5 dagen New York planning

The Harlem Flophouse, één van de gezelligere hotels (en erg betaalbaar)!

Wat kost 5 dagen New York zo?

New York is één van de duurste steden ter wereld om te wonen, en ook de toeristische voorzieningen zijn niet goedkoop. Houd er dus rekening mee dat je wat geld kwijt zult zijn om in de stad te verblijven, te eten en attracties te bezoeken. Maar om hoeveel geld gaat het precies?

 • Een retour vliegticket kost tussen de €300 en €600 als je die op voorhand al kunt vastleggen.
 • En ook je hotel is belangrijk, natuurlijk. Dat kost je in Manhattan ergens tussen de €100 en €250 per nacht als je geen gebruik maakt van de meest luxe accommodaties.
 • Daarnaast zal je, zo’n €100 tot €150 kwijt zijn aan een goed diner, een lunch en een ontbijtje. Daarbij is de vrij hoge ‘tip’ van 20% inbegrepen. Natuurlijk is street food en fast food de goedkoopste keuze, en hieraan is in New York geen gebrek.
 • Voor de bezienswaardigheden van New York ben je nog eens tussen de €50 en €200 kwijt. Hier vergelijk ik de New York kortingskaarten waarmee je op je bezoek kan besparen.
 • Verder zul je geld willen besteden aan een reispas (€30) en aan vervoer van en naar het vliegveld (€30 – taxi’s zullen eerder rond €100-€150 kosten).
 • Tenslotte heb je als Nederlandse of Belgische toerist een ESTA nodig – een soort eenvoudig visum – dat ongeveer €30 kost. Vraag je ESTA minimaal 72 uur van tevoren hier online aan.

Tellen we al deze bedragen bij elkaar op, dan zie je dat een trip van 5 dagen New York afgerond al snel tussen de €1.500 en €3.000 kost. Als je genoegen neemt met eenvoudiger eten en goedkopere attracties bezoeken, is het dus mogelijk om met een gemiddeld budget een heel mooie ervaring te beleven. Hoe meer luxe en bekende attracties je in je programma New York opneemt, hoe duurder de totale reiskosten uitvallen.

5 dagen New York kosten

NYC is geen goedkope bestemming, maar wel eentje die je nooit meer vergeet!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (1 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>