16x Bezienswaardigheden Aken, Duitsland: Wat te doen in Aachen? + 5x Bijzonder overnachten in Aken

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 27 januari, 2024

Aken is één van de favoriete bestemmingen van vele Nederlanders en Belgen. Dat is natuurlijk niet zomaar. Deze mooie stad was al in de tijd van de Kelten en Romeinen populair als kuuroord, maar is ondertussen uitgegroeid tot zoveel meer. Winkelen, dansen, culinair genieten, cultuur opsnuiven en wandelen, het kan er allemaal!
Er is dus altijd wat te doen in Aken voor elke soort genieter en reiziger. Weet je niet goed welke bezienswaardigheden in Aachen je zeker moet zien? Dan helpt onderstaand lijstje je op weg!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (4 stemmen)

wat te doen in Aken

1. Dom van Aachen

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Aken centrum is de Dom. Dit voormalige klein kapelletje van het keizerlijk paleis, staat letterlijk in het historische hart van de stad. En tegenwoordig is het ook allesbehalve klein te noemen!!! Het is immers uitgegroeid tot een gigantische kathedraal.

De Dom is niet zomaar één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Aachen, want het is zowel vanbinnen als vanbuiten een écht pareltje!

Wil je de Dom van Aken bezoeken? Doe dan zeker de moeite om binnen te gaan. Je ontdekt er allerlei schitterende kunstwerken en bijzondere voorwerpen, zoals het gouden altaarstuk ‘Pala d’Oro’, het lendendoek van Jezus Christus en nog veel meer. Deze unieke voorwerpen vind je vooral in de schatkamer van Dom, één van de meest waardevolle schatkamers van Europa.

Hoewel de Dom van Aachen uitgegroeid is tot een heus bedevaartsoord is het dus ook een échte aanrader voor cultuurliefhebbers!$

bezienswaardigheden Aken dom

De prachtige dom van Aken!

aachen dom binnen

En ook de binnenkant is fenomenaal mooi.

wat te doen in Aken dom

Strek je nek zeker om de mooie plafonds te zien!

2. Krantenmuseum

Weet je niet goed wat te doen in Aken? Breng dan een bezoekje aan het krantenmuseum oftewel het ‘Internationales Zeitungsmuseum’. Hoewel dit museum niet erg groot is, valt er toch genoeg te beleven. Je ontdekt er maar liefst 200.000 kranten van de 17e tot 21e eeuw en meer dan 3000 boeken. Daarnaast leer je er bij over oprichter Oskar von Forckenbeck.

Dit op zich is al ontzettend boeiend, maar als je van architectuur houdt, wordt het nog een beetje spannender. Het krantenmuseum is namelijk gevestigd in het Großes Haus von Aachen. Dit is, op zijn minst gezegd, een opmerkelijk gebouw voor laatmiddeleeuwse begrippen.

3. Stadsmuren

Een stadswandeling in Aken is altijd een goed idee. Zeker als je van plan bent om de stadsmuren te bezichtigen. Deze waren aanvankelijk een dubbele ring van muren die de stad tegen aanvallen moesten beschermen. De binnenste ring werd gebouwd in 1172, in opdracht van Frederik I van Hohenstaufen, keizer van het Heilige Roomse Rijk. Rond 1300 werd de buitenste stadsmuur aangelegd.

Tegenwoordig is een groot deel van de muren verwoest, maar schiet er gelukkig nog voldoende over om te bewonderen. Restanten van de oude stadsmuren zijn te vinden aan de Tempelgraben, Seilgraben en de Minoritenstraße.

Ook de stadspoorten en wachthuizen die destijds werden opgebouwd zijn grotendeels verdwenen, maar de Ponttor en Marschiertor kan je nog bezichtigen. De overblijfselen van de weertorens, de Marienturm, Lavenstein, Adalbertsturm en Pfaffenturm zijn ook nog te zien.

wat te doen in Aken Ponttor

De Ponttor.

Marschiertor Aachen

De Marschiertor.

4. De bronnen van Aken

Er is heel wat te doen in Aachen voor cultuurliefhebbers, maar ook als je liever relaxt is het dé stad bij uitstek. Aken is al meer dan 2000 jaar bekend om zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen. Deze zijn niet alleen zalig om in te vertoeven, maar ook goed voor het helen van allerlei kwaaltjes.

Er zijn verschillende plekken waar je van de heilzame bronnen kan genieten. Al zijn de meeste plekjes goed verscholen. Een aanrader zijn de Elisenbrunnen in het centrum. Daar ontspan en geniet je gratis! Je komt er ook te weten welke beroemdheden, keizers en koningen je voorafgegaan zijn. Zo leer je tijdens het relaxen ook nog iets bij!

Elisenbrunnen aachen

De beroemde Elisenbrunnen.

5. Drielandenpunt

Als je in Aken bent mag je zeker niet vergeten om het Drielandenpunt te bezoeken. Het ligt op slechts vijftien minuten van de stad en biedt veel mogelijkheden om te genieten van de natuur.
Het is vooral een goede activiteit als je je afvraagt wat te doen in Aken met je kind, want er is een leuke uitkijktoren en zelfs een labyrint om samen gezellig in te verdwalen.

Geniet na het verdwaalplezier van een heerlijke koffie en pannenkoek in Taverne de Grenssteen en kom volledig tot rust. Leuk extraatje: de taverne heeft een gratis toegankelijke speeltuin. Daardoor wordt het zonder twijfel één van de leukste bezienswaardigheden in Aken als je met een kind op de baan bent!

Vanuit Zuid-Limburg (Nederland) verkende ik het drielandenpunt met de fiets. Meer lezen over mijn ervaring? Lees dan zeker ook deze blog post.

drielandenpunt toren uitzicht

Het uitzicht vanop de drielandenpunt toren.

6. Route Charlemagne

Tijdens een stadswandeling in Aken ontdek je veel, zeker als je de route Charlemagne volgt. Dit is een historische weg die je meeneemt naar de belangrijkste hoogtepunten van Aken. Je bezoekt prachtige plekjes en bijzondere gebouwen, waaronder Haus Löwenstein en het Büchelpalais.

Doordat elke stop zijn eigen thema heeft, leer je ook veel bij. Je ontdekt dus niet alleen bijzondere architectuur, maar komt ook meer te weten over geschiedenis, wetenschap, economie, enzovoort. Je kan de route op je eigen tempo doen, want het werkt aan de hand van een kaart die je online kan downloaden!

Route Charlemagne Haus Löwenstein

Onderweg kom je onder andere Haus Löwenstein tegen. Rechts zie je ook een beeld van Karel De Grote.

Rathaus Aachen bezienswaardigheden

En ook het prachtige Rathaus van Aachen ligt op deze route.

7. Belvédère

Wil je jezelf helemaal verliezen in de prachtige natuur? Ontdek dan de Lousberg! Dit is niet zomaar een berg in het mooie Aken, maar een zalig natuurplekje op 265 meter hoogte. Eenmaal op de berg aangekomen heb je een mooi zicht over de stad en een deel van de Nederlandse en Belgische grensregio’s.

Maar er is meer: op de berg vind je het Belvédère. Dit was vroeger een restaurant waar bad- en kuurgasten samen kwamen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het verwoest, maar er zijn nog steeds prachtige restanten van de zuilen te zien. Daarnaast ontdek je op de gezellige wandelpaden een prachtige obelisk en het Kersten-Pavillon. Om op dit magisch plekje te geraken moet je wel een beetje klimmen, maar het is de inspanning meer dan waard!

uitzicht Lousberg Aken

Het uitzicht vanop de Lousberg in Aken.

belvedere toren Aachen

Vanop deze toren krijg je het allermooiste uitzicht.

8. Stadtgarten

Er is altijd wat te doen in Aken, zeker als je van natuur houdt, want er zijn een aantal prachtige groene plekjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. De Stadtgarten is er één van. Dit park werd in 1853 door de landschapsarchitect Peter Joseph Lenne ontworpen en in 1870 geopend.

Een beetje later kwam er een prachtige botanische tuin bij, die de dag van vandaag nog steeds erg geliefd is. Tegenwoordig kan je er niet alleen terecht om te genieten van de rust, maar ook om te voetballen of minigolven samen met de kids!

Stadtgarten Aken bezienswaardigheden

De Stadtgarten met het casino van Aken in de achtergrond.

9. Pontviertel

Eén van de leukste bezienswaardigheden in Aken is de wijk Pontviertel. Hier vind je tal van restaurantjes, bars, discotheken en evenementen.

Deze bruisende wijk is écht hip en happening, waardoor er voor iedereen genoeg te beleven valt. Ben je niet dol op drukte? Geen nood, er zijn ook rustigere cafeetjes met een ontzettend gezellige sfeer. Of je nu de hele avond wilt dansen of op je gemakje wilt genieten: dit is zeker één van de bezienswaardigheden in Aken, Duitsland die je moet beleefd hebben!

Pontviertel Aken activiteiten

De Pontviertel vind je natuurlijk achter een andere ‘Tor’ van de stad!

10. Ludwig Forum voor Internationale Kunst

Ook voor kunst- en cultuurliefhebbers is er heel wat te doen in Aachen. Er zijn namelijk tal van culturele bezienswaardigheden in Aken centrum. Een aanrader is het Ludwig Forum, zeker als je van moderne kunst houdt. Dit gebouw was vroeger een paraplufabriek in Bauhausstijl en wordt tegenwoordig gebruikt voor het tentoonstellen van Popart en andere kunststijlen van de jaren ’60 tot nu.

Dit museum is vooral een absolute must-see als je houdt van de meesterwerken van grote namen zoals Borowsky, Haring en Warhol. Voordat je een bezoekje aan dit museum plant is het handig om de planning te bekijken, want er worden vaak interessante tentoonstellingen georganiseerd.

11. Couven Museum

Het Couven museum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Aken, Duitsland. Het is niet alleen een prachtig woonhuis dat dateert uit de achttiende eeuw, maar ook een museum waar je allerlei historische meubels en bijzondere kunstwerken kan bewonderen.

In het museumhuis vind je opeenvolgende stijlen terug van de achttiende en vroege negentiende eeuw waaronder barok, régence, Lodewijk XV- en Lodewijk XIV-stijl (je weet wel, de zonnekoning die in Versailles woonde). Sommige kamers zijn thematisch ingericht, andere zijn ingericht als elegante salons met meubels uit de tijd van de Luiks-Akense barok. Wil je voor eventjes terugreizen in de tijd? Organiseer dan een uitstapje naar dit museum vernoemd naar Johann Joseph Couven, één van de belangrijkste architecten van de barokarchitectuur in de achttiende eeuw.

En als je héél geïnteresseerd bent in deze man, dan moet je misschien ook de bezienswaardigheden in Luik gaan bekijken (en dan met name in Eupen). Hij werkte hier immers vaak tijdens zijn carrière.

Couven museum Aken

Het Couven museum ligt in één van de vele pittoreske straatjes van Aken.

12. Stadstour met dubbeldekker bus

De belangrijkste bezienswaardigheden in Aken ontdek je het makkelijkst met de City tour bus. Deze bus neemt je mee op een twee uur durend avontuur door de stad.

Leun achterover en geniet van de mooiste bezienswaardigheden in Aken. De bus vervoert je naar het Drielandenpunt, de Dom, de Elisenbrunnen, de Stadtgarten, Louseberg en nog veel andere interessante hoogtepunten van Aachen!

Stadstour Aken hop on hop off

De beste manier om alle bezienswaardigheden van Aken te zien is met een hop-on hop-off bus!

13. Rathaus

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Aken is het Rathaus oftewel stadhuis. Het werd gebouwd in gotische stijl, op de resten van het keizerlijke paleis van Karel de Grote. In de zeventiende en achttiende eeuw kreeg het gebouw ook barokke invloeden. Met als resultaat een prachtig bouwwerk. Het zijn vooral de vijftig beelden die opvallen wanneer je naar het gebouw kijkt. Ze weerspiegelen de heersers van het Heilige Roomse Rijk, die in de kroningsruimte gekroond werden.

Neem zeker de tijd om deze ruimte te bezoeken, want het is zonder twijfel de mooiste plek in het Rathaus. Je vindt er onder andere prachtige gewelven en muurschilderingen die gebeurtenissen uit de geschiedenis afbeelden. Je kan de kroningsruimte altijd bezoeken, zolang er geen officiële evenementen gepland zijn. Je kijkt dit dus best op voorhand na!

stadhuis Aken

Het ‘Rathaus’ of stadhuis.

rathaus Aachen binnenkant

En ook de binnenkant mag er zijn!

14. Eifelsteig route

Er is ook zeker wat te doen in Aken als je houdt van natuur. Niet alleen heeft deze stad een prachtig stadspark, maar er is ook een ander bijzonder natuurgebied, Kornelimünster genaamd. Dit plekje ligt in het dal van de Inde en is ongetwijfeld de meest pittoreske plaats van Aken. De omgeving is echt ideaal voor een gezellige wandeling.

Er zijn verschillende wandelingen die je kan maken in Kornelimünster. Een aanrader is de Eifelsteig route. Deze 313 kilometer lange wandeltocht neemt je mee door een sprookjesachtig landschap. Dit leg je natuurlijk niet in één keer af. Daarom is de route verdeeld in vijftien dagelijkse etappes, met elk een lengte tussen de veertien en achtentwintig kilometer.

Klaar om je aan dit groots avontuur te wagen? Meer info vind je hier!

Eifelsteig route

Een mooi wandeling vanuit Aken maken? Dan is de Eifelsteig route een aanrader!

wat te doen in Aken Eifelsteig route

Kijk eens hoe mooi!

15. Lindt chocoladefabriek

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Aachen, maar er zijn er weinig zo leuk als de Lindt chocoladefabriek. Dit is dé perfecte uitstap als je je voor eventjes Willy Wonka wilt wanen! Lindt is al sinds 1845 één van de bekendste chocolademerken van Zwitserland en dat is niet voor niets. Deze heerlijke chocolade behoort tot de beste van de wereld en maakt elke chocoladeliefhebber gelukkig. En vergeet niet dat dit van een Belg komt, he 😉 !

Het leuke van een bezoekje aan deze magische plek is dat je er chocolade koopt aan spotgoedkope prijzen. De pralines zijn vele malen goedkoper dan in België of Nederland én als er bij zijn met slechte verpakking of een deukje in, koop je ze aan bijna de helft van de prijs. Zo kan je alvast je voorraad inslaan!

bezoek Lindt chocolade fabriek

Pas wel op, want al je zintuigen slaan hier op hol!

16. Kerstmarkt van Aachen

Eén van de gezelligste bezienswaardigheden in Aachen is de kerstmarkt. Deze vindt plaats vanaf eind november tot net voor Kerstmis. De meeste kraampjes liggen rond het stadhuis en de Dom, en zijn vrolijk versierd met stralende lichtjes.

Wandel bij een bezoekje aan de kerstmarkt ook in de winkelstraten, want daar raak je meteen in kerststemming. De straten zijn niet alleen mooi versierd, maar in die omgeving is er ook een kleinere kerstmarkt die uiterst gezellig is. Zowel op de grote als kleine kerstmarkt vind je tal van leuke en originele kerstspulletjes terwijl je geniet van heerlijke glühwein.

winter Aken bezienswaardigheden kerstmarkt

Tijdens de winter wordt het hier zowaar nóg gezelliger!

wat te doen in Aachen kerstmarkt

De kerstmarkt van Aken is een pareltje.

Vergeet je milieusticker niet!

Voordat je de bezienswaardigheden in Aken kan bezichtigen, moet je je auto voorzien van een milieusticker. Dit is een gele of groene sticker die je op je voorruit plakt. Afhankelijk van hoe vervuilend je auto is, krijg je een sticker toegekend. Te oude of vervuilde auto’s komen niet in aanmerking en mogen dus de stad niet binnen. De bedoeling hiervan is om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Een milieusticker is ondertussen in zeventig Duitse steden verplicht, waaronder Aken. Als je van plan bent om ook in andere Duitse steden te stoppen, is het handig om op de verkeersborden te letten. Deze geven aan of je in een Umweltzone bent, waar een milieusticker verplicht is. Nu moet je opletten, want niet in elke stad zijn zowel groene als gele stickers geldig. Sommige steden aanvaarden enkel groene milieustickers. Kijk dus goed naar wat er op het verkeersbord vermeld staat!

Welke heb ik nodig?

Voor welke milieusticker je voertuig in aanmerking komt, hangt af van het motortype, de voertuigcategorie en de leeftijd van de auto.

Waar koop ik een milieusticker voor Duitsland?

Je kan de Duitse milieusticker online bestellen, maar een milieusticker kopen kan ook bij alle Duitse vestigingen van de TÜV, GTÜ, KÜS en de DEKRA. Daarnaast vind je ze op meeste autowerkplaatsen. De kostprijs ligt meestal rond de tien euro.

Is een milieusticker altijd nodig?

Een milieusticker is niet altijd verplicht als je een milieuzone betreedt. Een uitzondering is bijvoorbeeld als je een Europese gehandicaptenparkeerkaart hebt. Daarnaast is het niet verplicht als je auto een oldtimer is met een historisch blauw kenteken of als je een diplomaat of vertegenwoordiger van de Navo bent. Ook motoren, scooters, politiewagens, ziekenwagens, brandweerwagens en brom- en snorfietsen mogen zonder sticker binnen.

Wat als je geen milieusticker koopt?

Je kan natuurlijk ook alle bezienswaardigheden in Aken ontdekken zonder milieusticker, maar dan moet je wel de gevolgen dragen. In het geval dat je geen sticker hebt of met een gele sticker rijdt waar enkel een groene is toegelaten, krijg je een boete van 80 euro. De Duitse politie controleert dit, neem dus geen risico!

milieusticker Duitsland Aken

Hou dit bord goed in de gaten. Dit betekent dat je een milieusticker nodig hebt!

5x Bijzonder overnachten in Aken

Wil je al deze mooie plekjes wel ontdekken, maar verloopt je zoektocht naar een hotel in Aken niet over een leien dakje? Dan hoef je je allesbehalve zorgen te maken. Ik heb voor jou namelijk vijf adresjes gevonden die je citytrip naar Aken ongetwijfeld tot een schot in de roos omtoveren!

1. Baukunst-Ateliér

Baukunst-Ateliér is een huis waar je een kamer kan huren. De inrichting is artistiek en bijzonder. Als je hier blijft overnachten in Aken, vergeet je je stedentrip nooit meer!

Het is gelegen in de regio Noordrijn-Westfalen, dicht bij het Schlosspark en andere toeristische attracties. Er is ook een gemeenschappelijk terras en sommige kamers zijn uitgerust met een balkon. In de ochtend kun je hier smullen van een heerlijk ontbijt. Je hebt de optie om vegetarisch, veganistisch of glutenvrij te eten.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Baukunst-Ateliér Aken Baukunst-Ateliér

2. Motel One

Blijf overnachten in Aachen in Motel One voor een bijzondere ervaring en pure verwennerij. Dit luxehotel ligt op minder dan een kilometer van het Theater en andere bezienswaardigheden in Aken, zoals Elisengarten en Sandkaulpark.

De kamers zijn geluidsdicht en hypoallergeen. Ze zijn daarnaast voorzien van een bureau, een flatscreen-tv, een eigen badkamer, een kluisje, beddengoed en handdoeken. Er is een lekker ontbijt inbegrepen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Motel One Aachen hotel Motel One Aachen

3. Geräumiger Zirkuswagen

Als je een natuurliefhebber bent, is deze zigeunerwagen een leuke plek om te overnachten in Aachen. Je slaapt er tussen de geiten, kippen, ezels en honden in het midden van een prachtig landschap. Van geluidsoverlast is hier geen sprake!

Deze charmante zigeunerwagen bevindt zich nabij het Schlosspark en andere mooie bezienswaardigheden in Aachen. Je kan er met twee personen in overnachten. Ideaal als je nood hebt aan romantiek en privacy.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Aken Geraumiger Zirkuswagen Geraumiger Zirkuswagen

4. Suites Aix la Chapelle

Suites Aix la Chapelle biedt luxe suits met wellnessvoorzieningen, waaronder een sauna. Het situeert zich in het hartje van Aken. Als je hier verblijft, word je hartelijk ontvangen door het gastvrije personeel.

Je ontbijt wordt geserveerd op je kamer en je geniet er van heel wat comfort. De suites zijn ook van alles voorzien. Zo hebben ze airconditioning, een zithoek, een televisie, een eethoek, een keuken, een badkamer met gratis toiletartikelen en een koffiemachine. Het bed is kingsize en heerlijk om in te slapen.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Suites Aix la Chapelle Aken Suites Aix la Chapelle

5. Art Hotel Superior

Een ander goed hotel in Aken is Art Superior. Eén van de enige die over een zwembad beschikt. Er is ook een spa, een restaurant met mediterrane en lokale specialiteiten en een wijnlounge.

Reizigers zijn erg tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van de kamers. Deze zouden niet alleen comfortabel en mooi, maar ook groot zijn. Sommige kamers zijn zelfs voorzien van een balkon. Daarnaast worden hier fietsen verhuurd en kun je gebruikmaken van de strijk-, was- en stoomservice.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Art Hotel Superior Aachen Art Hotel Superior

Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden in Aken of Aachen. Je kan hier dus gerust een weekendje blijven! In de buurt zijn nog wel meer leuke plekjes voor een citytrip. Bekijk dus zeker ook deze blogs: Bezienswaardigheden in Luikhet Drielandenpunt met de fiets.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (4 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>