19 Bezienswaardigheden in Catania

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 19 augustus, 2023

Catania is, na Palermo, de tweede grootste stad van Sicilië. De kans is groot dat je hier aankomt van het Italiaanse vasteland, want hier meren de meeste boten aan op weg naar Sicilië.
Catania is razend druk, en lijkt op het eerste zicht niet zo interessant. Maar eens je voet zet in het historische centrum zal je zien dat er heel wat mooie dingen te zien zijn. Ik zet voor jullie de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje!
Ik bezocht Catania als onderdeel van mijn rondreis door Sicilië.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.3/5 - (10 stemmen)

1. De Kathedraal van Catania

De meest geliefde bezienswaardigheid van Catania is ongetwijfeld de Cattedrale di Sant’Agata gelegen op het Piazza del Duomo.
De façade is versierd met prachtige, fiere beelden en rondom de kathedraal vind je een kleine tuin terug met ook daarin enkele prachtige kunstwerken.
Vergeet niet om ook het Piazza del Duomo te verkennen. De zuil met de grappige olifant is bijvoorbeeld wel een fotootje waard.

kathedraal catania bezienswaardigheden

De kathedraal van Catania. Mooi vanbinnen en vanbuiten! Het pleintje waarop dit gebouw staat is trouwens ook heel fijn.

2. Prachtig uitzicht over Catania: Chiesa della Badia di Sant’Agata

Voor €3 mag je deze mooie kapel naast de Kathedraal van Catania beklimmen. Het interieur van de kapel zelf is mooi, maar het is voornamelijk de bovenste verdieping die voor mooie uitzichten zorgt.
Neem de trappen en baan je een weg naar het hoogste verdiep. Stop niet op de eerste verdieping, want daar zie je bijna niets. Neem de smalle, ronde trap naar de koepel. Van daaruit krijg je het mooiste vergezicht over de stad… En de Etna!

uitzicht chiesa della badia di sant'agata catania bezienswaardigheden

Vanop het dak krijg je een panoramisch uitzicht over de hele stad.

Chiesa della Badia di Sant'Agata interieur catania dingen om te doen

Het interieur van de Chiesa della Badia di Sant’Agata. Vooral de gigantische luster vond ik indrukwekkend!

3. La Pescheria

Ben je al vroeg uit de veren? Strek je benen en stap naar ‘La Pescheria’, de vismarkt van Catania. De straatjes die achter de kathedraal van Catania komen ’s ochtendsvroeg al gauw tot leven. Hoe dichter je in de buurt komt, hoe sterker de visgeur wordt. Tientallen vissers stallen hun koopwaar slordig uit en roepen om ter luidst de voordeligste prijzen naar je toe.
Heb je honger gekregen door het zien van al deze verse vis? De visrestaurants rond dit plein zijn uitstekend! Ze kunnen dan ook met kakelverse producten werken…

la pescheria catania bezienswaardigheden

De geur is misschien iets minder aangenaam, maar La Pescheria is wel één van die dingen die je moet zien in Catania!

4. Fontana dell’Amenano

Als je de Pescheria en de Kathedraal van Catania al hebt gezien, kan je deze snelle fotolocatie er ook nog wel bijnemen. Vlakbij het Piazza del Duomo vind je de Fontana dell’Amenano. Een mooie fontein uitgehakt uit Carrara marmer, ter ere van de Amenano rivier die onder de stad stroomt.

fontana dell'amenano dingen om te doen catania

De Fontana dell’Amenano. Een prachtige fontein die zorgvuldig is beeldgehouwen.

5. Teatro Romano

Niet alleen Rome heeft een amfitheater! Catania is dan wel een pak kleiner dan Rome, het is nog steeds de tweede grootste stad van Sicilië en ook de Sicilianen wouden brood en spelen!
Verscholen tussen heel wat (bewoonde) huizen ligt dit archeologische monument.
Eens je tickets hebt gekocht (€6 of €3) sta je verstelt van de omvang van dit theater. De trapzitjes zijn nog bijna allemaal in tact, en ook de ondergrondse cryptes kan je nog deels bezoeken.
Als je van Romeinse kunst houdt zijn er ook twee tentoonstellingen te bezichtigen met heel wat mooie beelden en andere Romeinse overblijfselen.

teatro romano amfitheater catania

Het Teatro Romano is gigantisch groot, maar niet zo makkelijk te vinden… Er is maar één toegang en die ligt een beetje verstopt.

6. Piazza Universita

In het midden van het historische stadscentrum vind je de Piazza Universita. Een gezellig pleintje waar zowel overdag als ’s avonds heel wat te beleven valt.
Naast heel wat winkels en restaurants vind je hier ook de universiteit van Catania terug. Een prachtig gebouw versierd met levensechte beeldhouwwerken en heel wat gedetailleerde decoraties.

piazza universita trekpleister catania

Vlakbij de Piazza Universita vind je heelwat winkelstraten en leuke cafeetjes en restaurants.

7. Castello Ursino

Het dertiende eeuwse Castello Ursino is één van de kastelen dat werd gebouwd door de oude koningen van Sicilië. Dit fort is erg goed bewaard gebleven, en huisvest nu een grote archeologische collectie.
Grappig weetje: toen het kasteel oorspronkelijk werd gebouwd stond het op een klif. Door voortdurende vulkaanuitbarstingen en aardbevingen staat het kasteel nu meer dan een kilometer ver van de zee! Ook van de uitgegraven slotgracht blijft niets meer over, want deze liep vol met lava.

castello ursino catania sicilie

Het indrukwekkende Castello Ursino. Binnenin het kasteel worden tentoonstellingen gehouden en is er ook een permanent museum.

8. Het Monastero dei Benedettini

Het Monastero dei Benedettini in Catania is een van de grootste benedictijnenkloosters van Europa. In feite is het gigantische bouwwerk nog steeds niet voltooid, en dat na meer dan 500 jaar! Daardoor zie je in dit klooster heel wat verschillende bouwstijlen terug. De aanpalende kerk wordt niet meer gebruikt, maar de binnenplaats en alle andere gebouwen doen nu dienst als het departement voor geesteswetenschappen van de Universiteit van Catania.

catania monastero dei benedettini kerk

De kerk die deel uitmaakt van het Monastero dei Benedettini is volledig vervallen, maar toch blijft ze mooi!

monastero dei benedettini universiteit catania

Het aanpalende gebouw is toch wel indrukwekkender. Op het binnenplein worden regelmatig marktjes en bijeenkomsten georganiseerd.

9. Via Crociferi

In Catania vind je heel wat oude steegjes en straatjes terug, maar één van de alleroudste is de Via Crociferi. Volgens velen vind je in deze straat enkele van de mooiste achttiende eeuwse kerkjes van de stad terug. Ga zeker eens binnen, of bekijk de prachtige façades, van de St. Benedictuskerk, de San Francesco Borgia kerk en de kerk van San Giuliano. Op het einde van de straat vind je de Villa Cerami. Ooit een prachtig paleis, nu omgebouwd tot de faculteit der rechten van de universiteit van Catania.

via crociferi catania sicilie

De via Crociferi. Eén van de meest knusse straatjes in de stad.

10. Via Etnea

De hoofstraat die door het historische centrum van Catania loopt is de Via Etnea. Langs deze straat vind je honderden winkeltjes en hippe restaurants, maar het hoogtepunt is wellicht het mooie uitzicht die je krijgt over de Etna. Deze boulevard werd in de zeventiende eeuw opgericht, na de verschrikkelijke aardbeving van 11 januari 1693. Bij verbeteringswerken werden delen van de straat heraangelegd met lavasteen afkomstig van de Etna.

via etnea dingen om te doen catania

De Via Etnea. Vooral bekend als de winkelstraat van Catania. Maar je krijgt er ook een mooi uitzicht over de Etna vulkaan!

11. Villa Bellini of Giardino Bellini

Het oudste (en volgens mij ook mooiste) park in Catania ligt ook aan de via Etnea.
Als je een gezellige picknick wilt organiseren of gewoon even in de natuur wilt zitten, moet je hier zeker naartoe komen.
Nadat je enkele trappen hebt beklommen krijg je een prachtig uitzicht over het park.
Helemaal bovenaan vind je enkele romantische, smeedijzeren bankjes en een mooie pergola. Perfect voor enkele mooie foto’s!

villa bellini catania giardino bellini

Aan de Via Etnea liggen ook deze prachtige tuinen. Kom er even tot rust van de drukte.

12. Orto Botanico

Met heerlijke temperaturen doorheen het jaar is het natuurlijk niet erg moeilijk om een botanische tuin op te richten. Buiten vind je een aangename tuin waar je even van de drukke binnenstad kan ontsnappen, en in de grote serre vind je meer dan 160 tropische plantensoorten die je kan bezichtigen.

orto botanico catania botanische tuinen

De ‘Orto Botanico’, de botanische tuinen van Catania.

13. Museo Dello Sbarco

Op het domein van ‘Le Ciminiere’ vind je heel wat verschillende musea, maar het meest interessante is volgens mij het Museo Dello Sbarco. In dit museum vind je heel wat informatie over wat er in Sicilië gebeurde tijdens wereldoorlog twee, met vooral de nadruk gelegd op ‘Operatie Husky’.
Zoals je misschien wel weet vochten de Italianen lange tijd mee met de Duitsers (onder Mussolini).
Wanneer de geallieerden stilletjes aan de overhand begonnen te krijgen in deze wereldoorlog, begonnen de Anglo-Amerikaanse troepen op Sicilië met het verder veroveren van Italië. Sicilië had immers de meest strategische locatie om de tegenaanval tegen de nazi’s in te zetten.
Voor vier euro kan je het museum bezoeken, maar let op: je kan alleen met een gids binnen! Van 09:00u tot 12:30u kan je om het halfuur een tour meepikken. Latere tours zijn om 13:00u, 14:00u, 14:30u, 15:00 en 15:30u.

museo dello sbarco bezienswaardigheden sicilie catania

Het ‘Museo dello Sbarco’. Heel interessant voor iedereen die meer wil weten over wereldoorlog twee op Sicilië.

14. Bezoek enkele mooie stranden

Sicilië staat bekend om zijn mooie stranden, en natuurlijk kan je er ook enkele vinden in Catania. Voor de mooiste stranden van Sicilië raad ik wel aan om iets verder te rijden.
‘La Playa’ is de lieveling van heel wat locals. Dit zandstrand is maarliefst 18 kilometer lang, en erlangs vind je heel wat restaurants en clubgelegendheden. Bovendien krijg je van hieruit een prachtig uitzicht over de Etna!
Riviera dei Ciclopi is geen zandstrand, maar je krijgt er wel prachtige vergezichten over vulkanische rotsformaties die in de oceaan zijn gestold.

riviera dei ciclopi catania strand sicilie

De Riviera dei Ciclopi. Geen idyllisch zandstrand, maar wel een prachtige omgeving!

15. Het Aci Castello

Het Aci Castello werd in de elfde eeuw door de Noormannen gebouwd op een vrijstaande lavaklif. Tijdens een grote eruptie van de Etna in 1169 verbond stollende lava het kleine eilandje met de rest van Sicilië. Tijdens zijn turbulente geschiedenis werd het kasteel gebruikt als woonplaats van rijke en machtige vorsten en ook als een militaire gevangenis.
In het kasteel zelf vind je tegenwoordig een museum met heel wat informatie over archeologie, mineralen en paleontologische eigenschappen van deze regio. Natuurliefhebbers kunnen er ook in de botanische tuinen terecht. Dit eigenaardige kasteel ligt ongeveer negen kilometer van Catania.

Aci Castello bezienswaardigheden omgeving catania

Om het Aci Castello te zien moet je wel even rijden. Het ligt enkele kilometers van het stadscentrum van Catania.

16. De Porta Garibaldi

Wil je als huwelijksgeschenk een majestueuze toegangspoort krijgen? Dan moet je in Catania koning Ferdinand III of Maria Carolina van Oostenrijk heten!
Deze grootste, barokke triomfboog siert de stadsrand van Catania en is zeker een foto waard.
Natuurlijk werd een deel van deze stenen boog ook opgetrokken uit de typisch zwarte lavasteen.

porta garibaldi catania

Je hebt ook een ‘Porta Garibaldi’ in Milaan, maar persoonlijk vind ik deze toch iets mooier…

17. Eet de lekkerste arancini

Eén Siciliaanse delicatesse die je hier moet uitproberen zijn de rancini. Deze gefrituurde rijstballetjes worden vaak gevuld met verschillende streekproducten zoals ragù, mozzarella of erwten. De Arancini van Catania worden vaak in een peervorm gerold om zich te onderscheiden van de rest van Italië.

arancini catania eten

Arancini is een Siciliaanse specialiteit, maar Catania heeft het recept een klein beetje aangepast.

18. De Etna bezoeken

Dé reden waarom heel veel toeristen Catania bezoeken is de nabijheid van de Etna. Tijdens mijn eigen rondreis door Sicilië (Lees hier over mijn rondreis: dagplanning, tips en foto’s) vond ik dit eigenlijk één van de absolute hoogtepunten van dit eiland.
Deze gigantische vulkaan is nog steeds actief, en tijdens een beklimming is het mogelijk om stoom uit deze mastodont te zien opstijgen.
Vanuit Catania is het een kleine twee uur rijden om de top van de Etna te bereiken. Nuja… het begin ervan, want een groot deel van de vulkaan moet je zelf beklimmen of je moet beroep doen op een kabeltram of speciale jeeps.
Het uitzicht van op de vulkaan is oogverblindend mooi. Het lijkt wel alsof je op een maanlandschap rondloopt!
De zwarte, bruine en groene kleuren zijn betoverend. En vanuit de hoogte krijg je uitstekende panorama’s over Sicilië en de kraterlandschappen die door de vulkaan zijn gecreëerd.
Wil je de Etna bezoeken? Lees meer tips en informatie in dit artikel (met enkele mooie foto’s!).

Vanuit Catania kan je trouwens ook makkelijk een dagexcursie naar de Etna regelen. Dat kan vanaf €55 per persoon, met gids en vervoer inbegrepen.

bezienswaardigheden catania etna beklimmen

Het landschap rond de Etna moet zowat het mooiste zijn dat Sicilië te bieden heeft. Plan zeker een halve dag voor deze uitstap!

19. Daguitstap naar Taormina

Het nabijgelegen Taormina is een populaire daguitstap vanuit Catania. Vaak wordt deze trip gecombineerd met een trektocht naar de top van de Etna.
Hoewel het stadje zelf heel gezellig is om in rond te lopen, is het voornamelijk het Grieks-Romeinse theater dat de meeste toeristen trekt. Volgens Johann Wolfgang von Goethe (een Duitse wetenschapper en filosoof) was dit zelf het mooiste openluchttheater ter wereld.
Ook het uitzicht dat je krijgt over de Etna en over de zee vanuit Taormina is de moeite waard.

taormina bezienswaardigheden omgeving catania

Bezienswaardigheden in de omgeving van Catania zijn er ook genoeg! Het prachtige Taormina bijvoorbeeld.

5x de beste hotels in Catania

Zoals je kan zien, zijn er bijzonder veel bezienswaardigheden in Catania. Je doet er dan ook goed aan om hier enkele dagen te verblijven. Hier zijn alvast de leukste overnachtingsmogelijkheden voor deze Siciliaanse grootstad:

Etna Suite Group

Dit pension is een budget- en huisdiervriendelijk hotel in het centrum van Catania. Alle kamers zijn modern en luxueus ingericht en je slaapt er in uitstekende bedden. Sommige kamers hebben een eigen terras of balkon. Je kan heerlijk uitgerust aan je dag beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet dat bestaat uit hartige en zoete lekkernijen. Bovendien kan je als logee gratis gebruik maken van de parking van het hotel. Ben je er trouwens nog niet aan uit of je een auto wil huren in Sicilië? Lees dan zeker mijn eigen ervaring hier.

Er zijn trouwens ook heel wat dingen om te doen in de buurt van dit hotel. Denk maar aan het park van Villa Bellini, het Piazza del Duomo of de Giardino Bellino. Om de omgeving te ontdekken kan je in het hotel ook een fiets huren.

Overnachten in de Etna Suite Group kan al vanaf €77 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Etna Suite group hotel

© Etna Suite Group

Habitat

Habitat is een fabuleus luxe en milieubewust hotel in Catania. De kamers zijn erg mooi ingericht met authentieke vloeren en marmeren details. Het ontbijt bestaat steeds uit verse en biologische producten en aan het buffet vind je lekkernijen die je in een ander hotel waarschijnlijk niet vindt. Er is ook een leuk terrasje waar je kan genieten van een drankje terwijl je uitrust na een lange wandeling.

Er valt in de buurt van het hotel ook heel wat te beleven. Zo ligt Habitat op slechts 100 meter van het beroemde theater Massimo. Daarnaast liggen de Dom van Catania en de Basilica della Collegiata op wandelafstand van de accommodatie. Je kan ook steeds terecht bij het personeel voor meer informatie en tips over de omgeving van het hotel.

Eén overnachting in een tweepersoonskamer in Habitat kost je gemiddeld €132.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Habitat Catania hotels

© Habitat

Duomo Suites & Spa

De Duoma Suites & Spa is de ideale keuze als je je wilt onderdompelen in het bruisende barokke hart van het prachtige Catania. Het hotel beschikt over 12 moderne kamers die elk geïnspireerd zijn op een andere bekende Siciliaanse film, denk maar aan The Godfather en Cinema Paradiso. Ontbijten doe je elke ochtend aan een ontbijtbuffet vooraleer je de historische stad gaat ontdekken.

Het hotel ligt in het oude centrum van de stad, tussen majestueuze gebouwen en levendige straten. Vanuit het hotel kan je mooie wandelingen maken langs de mooiste bezienswaardigheden van Catania. Bij Duomo Suites kan je ook een auto huren zodat je de verschillende schoonheden van het Italiaanse eiland kan ontdekken, zoals de Etna en de Cyclops’ Riviera.

Voor een nachtje in de Duomo Suites & Spa betaal je gemiddeld €227 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Duomo Suites & Spa Catania hotels

© Duomo Suites & Spa

Il Principe

Een modern, aangenaam hotel in een voormalig herenhuis in het historische centrum van Catania. De kamers zijn licht en ruim met een eenvoudig en elegant ontwerp. Sommige kamers hebben zelfs een jacuzzi! Na een heerlijke nacht in dit hotel in Catania kan je genieten van een uitgebreid ontbijt. Il Principe heeft ook een gezellige pianobar waar je na een dag vol bezichtigen heerlijk kan ontspannen.

Il Principe is gelegen in het midden van het oude centrum en ligt vlak aan de trappen van Alessi. Andere bezienswaardigheden, zoals de Basilica della Collegiata en het Romeins Theater van Catania, liggen op wandelafstand van het hotel. Als je geïnteresseerd bent in de oude Italiaanse geschiedenis, is dit hotel een slimme uitvalsbasis. Het warme en vriendelijke personeel geeft je trouwens met alle plezier hun beste tips om de streek te verkennen.

Logeren bij Il Principe kan al vanaf €144 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Il Principe Catania

© Il Principe

Romano House

Het Romano House ligt in het hartje van de stad Catania. De accommodatie is een geslaagde mix tussen oude architectuur uit de 18e eeuw en moderne vormgeving. Het hotel bestaat uit 50 kamers met fijne en luxueuze details. Net als de gevel van het hotel zijn ook de kamers een mooie mix tussen oude kunst en nieuw design. Er is ook een restaurant aan het hotel waar je kan genieten van de beste Siciliaanse klassiekers en specialiteiten.

Als je graag de bezienswaardigheden van Catania wilt bezoeken, is het Romano House een strategische uitvalsbasis. Het bevindt zich op loopafstand van de belangrijkste attracties, zoals de kathedraal van Catania en de Via Etna. Daarnaast kan je vlakbij ook genieten van de culinaire tradities en het typische Siciliaanse nachtleven. Ben je ook een zeeliefhebber? Dan kan je vanuit het hotel ook eenvoudig de zeventig kilometer lange kustlijn ontdekken.

Eén nachtje in het Romano House kost je gemiddeld €109 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Romano house Catania

© Romano House

Tours en excursies in Catania

Wil je graag een uitstapje doen in Catania, of misschien wel naar de Etna? Bestel online alvast tickets zodat je optimaal van je vakantie kan genieten.

» Alle tours en excursies in Sicilië

Vakantie naar Sicilië

Zoals je in dit artikel al kon lezen, is er ontzettend veel te zien en te doen in Sicilië. Toch is er nog veel meer te ontdekken dan alleen Catania. Palermo, Cefalu, Agrigento, Trapani, … Het zijn maar enkele steden die je niet zou mogen overslaan tijdens je vakantie in Sicilië.
Kijk zeker eens naar de onderstaande aanbiedingen als je van plan bent om een reis naar dit mooie deel van Italië te boeken:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.3/5 - (10 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam