20x Bezienswaardigheden in Den Haag (en omgeving): Wat te doen?

De op twee na grootste stad van Nederland is de thuisbasis van de koninklijke familie én het politieke centrum van het land. Het hoeft dus niet te verbazen dat er talloze interessante, historische en andere bezienswaardigheden zijn in Den Haag. Daarnaast ligt de stad ook vlak aan de zee, dus als je daar zin in hebt dan is een ontspannende strandwandeling ook altijd een optie.
Wat je ook verkiest, je zal in deze reisgids merken dat er meer dan voldoende hoogtepunten zijn in Den Haag die een korte citytrip naar deze aantrekkelijke stad meer dan de moeite waard maken!

5/5 - (3 stemmen)

1. Mauritshuis

Een van de beste musea van Den Haag en bij uitbreiding van heel Nederland is het Mauritshuis. In dit voormalige zeventiende-eeuwse stadspaleis in het hart van de stad bevindt zich sinds 1822 een museum waar je nu een aantal van de bekendste schilderijen uit de kunstgeschiedenis kan bewonderen. Het is dan ook één van de niet te missen bezienswaardigheden in Den Haag.

‘Meisje met de parel’, waarschijnlijk het allerbekendste werk van Johannes Vermeer, was in 2003 nog het onderwerp van een Hollywoodfilm met Scarlett Johansson en Colin Firth in de hoofdrollen (‘Girl with a Pearl Earring‘). Nu, meer dan honderd jaar nadat het schilderij in het bezit kwam van het Mauritshuis, komen jaarlijks mensen van over de hele wereld naar Den Haag om de blik van de mysterieuze jonge vrouw te aanschouwen.

Weetje: tot 1995 stond het werk eigenlijk bekend als ‘Meisje met tulband’. Het museum vond echter dat ‘Meisje met de parel’ toepasselijker was en veranderde prompt de naam. De ultieme ironie? In 2014 bleek na uitgebreid onderzoek van een Nederlands hoogleraar dat de oorbel van het meisje helemaal geen parel is …

Naast een aantal Vermeers hangen hier ook bekende werken van Rembrandt (o.a. een van zijn laatste zelfportretten), Rubens en Frans Hals. Kortom: deze plek bezoeken is sowieso een van de top activiteiten in Den Haag!

Nog een pluspunt: het museum is niet zo groot, dus je kan rustig je tijd nemen om de schilderijen te bekijken.

Omdat dit een van de populairste bezienswaardigheden is in Den Haag, reserveer je best op voorhand een ticket. Je kiest een tijdslot en gratis annuleren (je weet maar nooit) kan zoals altijd tot 24 uur tevoren (via GetYourGuide).

Let op: het museum is gesloten op maandagvoormiddag.

Mauritshuis Den Haag bezienswaardigheden

Hou je van kunst met een grote ‘K’? Dan moet je hier zijn!

En ook de buitenkant van het museum is erg mooi, trouwens.

meisje met de parel Den Haag musea

Het beroemde ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer.

2. Het Binnenhof en de Ridderzaal

Wanneer je recht voor het Mauritshuis staat, zie je links van je een poort in dezelfde bouwstijl als het museum. Deze fraaie poort leidt naar het Binnenhof, een indrukwekkend en sfeervol gebouwencomplex met een rijke geschiedenis dat tegenwoordig het kloppende politieke hart van Nederland vormt. Aan de bedrijvigheid hier zal je merken dat er altijd wel wat te doen is in Den Haag!

Normaal zie je wanneer je op de brug wandelt rechts van je ook een torentje vlak aan de waterkant. Dat is niet zomaar een torentje, maar ‘Het Torentje’, de officiële werkkamer van de minister-president van Nederland.

De geschiedenis van deze plek gaat terug tot in de dertiende eeuw, maar van het toenmalige kasteel blijft niets meer over. Doorheen de tijd is er heel wat verbouwd, bijgebouwd en gerenoveerd, maar al vele eeuwenlang is dit de plaats waar de Eerste en de Tweede Kamer (het Nederlands parlement) samenkomen.

Het gebouw dat het meest in het oog springt is de gotische Ridderzaal, een van de meer bijzondere gebouwen in Den Haag. Deze ontvangst- en vergaderzaal uit de dertiende eeuw wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor plechtige gelegenheden zoals de jaarlijkse troonrede van de koning(in).

binnenhof Den Haag

Het prachtige Binnenhof!

Ridderzaal historische bezienswaardigheden Den Haag

En de historische Ridderzaal.

3. De Gevangenpoort

De Gevangenpoort is een middeleeuws gebouw dat vroeger een van de toegangspoorten vormde tot het Binnenhof. Ongeveer rond het begin van de vijftiende eeuw werd het gebouw uitgebreid met gevangeniscellen en tot 1828 deed het gebouw ook dienst al gevangenis, vandaar dus de naam.

In de cellen van de gevangenis wachtten de verdachten op hun proces en in dit gebouw werden ze soms ook gemarteld om bekentenissen af te dwingen. In het museum kom je meer te weten over welke martel- en strafwerktuigen zoal gebruikt werden: niet voor gevoelige zieltjes dus!

Bekende figuren uit de Nederlandse geschiedenis zoals Dirck Volkertszoon Coornhert en Cornelis de Witt zaten hier vast en ook hun verhaal kom je hier te weten.

Deze bezienswaardigheid in Den Haag centrum is gesloten op zondag. Tickets kosten € 15 voor volwassenen en de helft voor kinderen en jongeren van vier tot zeventien jaar oud.

Wanneer je hier de straat oversteekt richting de waterpartij (het zogenaamde ‘Buitenhof’) heb je overigens een erg mooi uitzicht over de gebouwen van het Binnenhof. De ideale plaats om de amateurfotograaf in jou eens los te laten.

De Gevangenpoort bijzondere gebouwen Den Haag

De Gevangenpoort.

4. Madurodam

Een van de leukste bezienswaardigheden in Den Haag is zonder enige twijfel Madurodam. In dit miniatuurpark, genoemd naar de Nederlandse oorlogsheld George Maduro, kan je langs schaalmodellen (1:25) van bekende Nederlandse gebouwen en plekken (ook uit Den Haag!) wandelen.

Dat klinkt op het eerste gehoor allemaal misschien weinig spectaculair, maar deze originele manier om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en geschiedenis is al vele decennia een absolute voltreffer. Het feit dat het park zo goed onderhouden wordt en dat er een ontzettend oog is voor detail (zo veranderen de kleren van de figuurtjes die Madurodam bevolken doorheen de seizoenen) heeft daar waarschijnlijk ook iets mee te maken.

Zoals je al misschien kon raden, is dit park perfect voor alle leeftijden: er zijn heel wat interactieve attracties voor kinderen en jongeren, maar ook volwassenen vinden dit vaak een van de top activiteiten in Den Haag.

Het park lokt jaarlijks meer dan een half miljoen (!) bezoekers, dus op voorhand een ticket (€ 17,5) boeken is zeker geen dom idee.

Fijn weetje: de winst die het park maakt, gaat jaarlijks naar allerhande goede doelen.

Madurodam

Je voelt je als een reus als je in dit miniatuurpark rondloopt!

wat te doen in Den Haag met kind Madurodam

En natuurlijk kun je ook Den Haag zelf in het klein zien. Herken je deze bezienswaardigheid?

5. De Grote of Sint-Jacobskerk

De Sint-Jacobskerk is redelijk uniek in Nederland. Wanneer je de kerk van buiten even aanschouwt, zal het je meteen opvallen: de kerktoren is niet vierhoekig maar zeshoekig. In de volksmond wordt deze kerktoren de ‘Haagse toren’ genoemd, aangezien hij ook de skyline van Den Haag domineert.

Met bijna meer dan honderd meter diende de kerktoren waarschijnlijk eerst als een soort uitkijktoren. Wil je met je eigen ogen eens zien hoe fantastisch het uitzicht op deze hoogte is, dan kan je een ticket boeken voor de rondleidingen (op zaterdag en zondag) die je helemaal naar de top van de kerk en de stad brengen. Hiervoor betaal je als volwassene € 7 en kinderen tot twaalf jaar oud betalen € 5.

Opmerkelijk: de toren is in handen van de gemeente Den Haag, terwijl de kerk zelf in handen is van de Protestantse kerk. Dat verklaart ook meteen waarom je aparte toegangsticket moet kopen voor beide bezienswaardigheden. De kerk zelf is ook zeer de moeite om te bezoeken. Je vindt er bijvoorbeeld de 34 wapenschilden van de ridders van de Orde van het Gulden Vlies, die hier in 1456 onder leiding van Filips de Goede samenkwamen.

De kerk was ook al vaak de plek waar leden van de koninklijke familie gedoopt werden of in het huwelijk getreden zijn. Zo werd prinses Amalia hier in 2004 gedoopt, 378 jaar nadat prins Willem II van Oranje hier als eerste lid van het Oranje-Nassau werd gedoopt.

Daarnaast liggen er hier ook heel wat celebrities uit de zeventiende en de achttiende eeuw begraven. Christiaan Huygens, de roemrijke wetenschapper en wiskundige (hij vond bv. het slingeruurwerk uit en zorgde zo voor een grote vooruitgang bij de ontwikkeling van de telescoop) ligt in de Grote Kerk begraven. Als je nog op zoek was naar een bijzonder gebouw in Den Haag, dan ben je hier aan het juiste adres.

Weetje: vanaf 1830 was het wegens hygiënische omstandigheden (lees: o.a. de niet te harden stank) niet langer toegestaan om mensen in de kerk te begraven.

De Grote of Sint-Jacobskerk

Mooi vanbinnen en vanbuiten.

6. Escher in Het Paleis

De meeste bezienswaardigheden in Den Haag centrum liggen echt ontzettend dicht bij elkaar. Zo kan je op een paar minuten wandelen van Het Binnenhof de bekendste tekeningen uit het werk van Maurits Cornelis Escher gaan bewonderen in Het Paleis.

In dit museum maak je kennis met de wereldberoemde werken van Escher die vaak bol staan van de optische illusies. Verder is er een filmzaal waar je ook meer bijleert over zijn leven en op de tweede verdieping is er een interactieve tentoonstelling die je de visie van Escher aan de levende lijve laat ondervinden.

Zo weet je ook weer wat te doen in Den Haag met je kinderen, want dit is een prima plek om op een entertainende manier iets bij te leren!

Net als het Mauritshuis heeft dit voormalige stadspaleis (genaamd ‘Lange Voorhout’) uit 1760 een rijke geschiedenis. In 1811 verbleef zelfs niemand minder dan Napoleon Bonaparte er met zijn toenmalige vrouw Marie-Louise van Oostenrijk gedurende een paar dagen tijdens zijn bezoek aan de stad. Vanaf het midden van de negentiende eeuw kwam het paleis in handen van de koninklijke familie, die het als winter- of werkpaleis gebruikten, tot het in de jaren negentig werd verkocht aan de gemeente Den Haag.

Het museum, een van de culturele hoogtepunten in Den Haag, is elke dag geopend, behalve op maandag en op feestdagen. Kinderen tot en met zes jaar mogen gratis binnen en de overige tickets gaan van € 4,5 tot € 11.

hoogtepunten Den Haag museum Escher

De werken van Escher zijn zeker even het bestuderen waard.

Zelf vond ik deze kunstenaar een echte ontdekking!

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis is tot op vandaag zelfs één van mijn favoriete musea ter wereld!

7. Landgoed Clingendael

Aan de rand van de stad ligt Landgoed Clingendael, een ware oase van rust. Het park is het hele jaar door open en dit is overigens een van de bezienswaardigheden in Den Haag die gratis zijn. Hagenaren en Hagenezen (niet hetzelfde, maar het verschil moet je zelf maar eens uitzoeken want het zou ons te ver leiden) komen hier om even te wandelen, te picknicken of gewoon te luieren.

De tuin onderging sinds de aanleg begin zeventiende eeuw een aantal transformaties, afhankelijk van de stijl die op dat moment populair was. Nu vind je er onder andere een oud-Hollandse tuin met netjes getrimde buxushagen, een kinderspeeltuin en het hoogtepunt van het landgoed: de Japanse Tuin.

Barones Marguérite van Brienen (beter bekend als ‘Freule Daisy’), de eigenares van het landgoed aan het begin van de twintigste eeuw, was helemaal onder de indruk na een bezoek aan Japan. In samenspraak met een tuinarchitect liet ze een 6800 vierkante meter grote tuin aanleggen waarin ze ook een aantal elementen (bv. de typische lantaarns en bruggetjes) die ze had meegenomen uit Japan liet opnemen.

Let op: de Japanse Tuin is maar een achttal weken per jaar open voor het grote publiek, dit om de kwetsbare, oude planten zo veel mogelijk te beschermen. Neem dus op voorhand eens een kijkje op de website van de stad als je niet voor de gesloten poort van deze prachtige bezienswaardigheid in Den Haag wilt staan.

Landgoed Clingendael

Mooi gebouw, maar het zijn toch vooral de tuinen die indrukwekkend zijn!

Landgoed Clingendael activiteiten Den Haag

Je waant je meteen in Japan.

stadswandeling Den Haag Clingendael

Prachtig, toch?

8. Louwman museum

Autoliefhebbers vertragen best even wanneer ze aan de Leidsestraatweg 57 passeren. Hier vind je namelijk de oudste privécollectie van historische auto’s (275 om precies te zijn) ter wereld.

Het museum werd – niet geheel verwonderlijk – genoemd naar de familie die in de eerste helft van de twintigste eeuw verantwoordelijk was voor het aanleggen van de collectie. Het Louwman museum kan uitpakken met een van de oudste auto’s ter wereld (een De Dion-Bouton uit 1887) en focust op exclusieve sport- en racewagens. De Aston Martin van James Bond uit Goldfinger en een Cadillac van Elvis Presley zijn maar een paar van de bolides waarmee het museum kan uitpakken.

Ook architectuurliefhebbers worden hier op hun wenken bediend, want de Amerikaanse architect Michael Graves zorgde ervoor dat dit een van de meer bijzondere gebouwen in Den Haag is geworden.

Behalve op maandag kan je hier elke dag terecht, voor een ticket betaal je € 17,5.

Je kan hier vlot raken met het openbaar vervoer vanuit het centrum van Den Haag, of je kan natuurlijk ook altijd de auto nemen…

Louwman museum

Het Louwman Museum is een niet te missen activiteit voor alle autoliefhebbers.

9. Vredespaleis

De naam Andrew Carnegie doet misschien een belletje rinkelen. Deze Schots-Amerikaanse industrieel was tijdens zijn leven (1835 – 1919) een van de rijkste maar ook een van de vrijgevigste mensen ter wereld. Dat verklaart dat er wereldwijd allerhande organisaties en gebouwen naar hem vernoemd zijn, waarvan de prachtige concertzaal Carnegie Hall in New York misschien wel het bekendste is.

Een ander gebouw waarvoor hij verantwoordelijk is, is het Haagse Vredespaleis. Het gebouw werd aan het begin van de twintigste eeuw neergeplant als een soort ontmoetingsplaats voor verschillende naties om conflicten op te lossen. Enigszins ironisch: een jaar na de opening in 1913 brak de Eerste Wereldoorlog uit.

Van de buitenkant doet het gebouw middeleeuws aan. Dat komt omdat rond de eeuwwisseling er heel wat ‘neo-stijlen’ populair waren. Uit nostalgie naar de architectuur van vroeger werden bouwstijlen van eeuwen geleden weer opgerakeld, met de moderne technieken van die tijd.

Tegenwoordig huist in deze bezienswaardigheid in Den Haag ook het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Het bezoekerscentrum valt gratis te bezoeken, voor een rondleiding doorheen het rijkelijk gedecoreerde gebouw moet je echter wel betalen.

Voor een toegangsticket betaal je € 14,5 en kinderen tot zeven jaar mogen gratis binnen.

Vredespaleis bijzondere gebouwen Den Haag

Dit paleis zou niet mis staan in een sprookjesfilm, vind je ook niet?

Vredespaleis bezienswaardigheden Den Haag centrum

Wat een pracht en praal binnenin!

10. Kunstmuseum Den Haag

Ook liefhebbers van ‘moderne’ kunst weten wat te doen in Den Haag. Het Kunstmuseum, een stijlvol art-deco-gebouw ontworpen door de Nederlandse architect H.P. Berlage, is op zich al een waar kunstwerk.

Hier vind je vooral werken van ‘moderne’ schilders zoals Picasso, Monet en Francis Bacon. Het absolute pronkstuk is echter de collectie van Mondriaanschilderijen, de grootste ter wereld, waaronder ook zijn laatste werk Victory Boogie-Woogie. Daarnaast vind je hier ook een grote collectie Delfts blauw, het wereldwijd vermaarde aardewerk uit de gelijknamige stad. Kortom: dit is een van de (vele) top musea in Den Haag.

Op maandag is het museum gesloten, alle andere dagen kunnen kinderen jongeren tot en met achttien jaar gratis binnen, al wie ouder is betaalt € 16.

11. Fotomuseum Den Haag

Vlak naast het Kunstmuseum vind je het Fotomuseum. Ben je een fan van fotografie, dan moet je hier zeker eens heen. Een vijftal jaar geleden werd de oppervlakte van het museum fors uitgebreid en nu kan je er terecht voor tentoonstellingen van zowel bekende namen als opkomende talenten.

Jaarlijks zijn er meerdere exposities, neem op voorhand eens een kijkje op de website om de evenementenkalender te bekijken.

Volwassenen betalen € 10, al wie achttien is of jonger kan gewoon gratis binnen!

12. Haagse Bos en Huis ten Bosch

Tijdens een stadswandeling in Den Haag kan je ook het Haagse Bos meepikken. Vroeger gingen de Nederlandse edellieden hier jagen, nu komen mensen uit alle sociale lagen hier om even te ontsnappen aan hun jachtig bestaan.

Dit stukje bos was vele eeuwen geleden overigens onderdeel van een veel groter bos dat helemaal tot in Alkmaar in het noorden reikte, wat van deze plek een van de oudere bossen in Nederland maakt.

Naar het einde van het park toe (als je van het stadscentrum komt tenminste) vind je Huis ten Bosch. Dat is niet zomaar een gebouw, want dit paleis in Den Haag is waar koning Willem-Alexander met zijn gezin woont.

Je kan het paleis niet bezoeken, maar je kan het wel van op een afstand gadeslaan en misschien vang je wel een glimp op van iemand van het huis van Oranje-Nassau!

Haagse Bos toeristische trekpleister Den Haag

Trek gerust je beste wandelschoenen aan, want hier kun je heel wat kilometers afstappen!

13. De Bijenkorf

Of je nu into shoppen bent of niet, het is best wel de moeite om eens naar het filiaal van De Bijenkorf in Den Haag te gaan. Het gebouw van deze luxe warenhuisketen stamt uit de jaren dertig van de twintigste eeuw en behoort tot de bouwstijl van de ‘Amsterdamse School’.

Vooral de kleurrijke glas-in-loodramen in het trappenhuis zijn werkelijk prachtig.
Je kan deze bezienswaardigheid in Den Haag gratis bezoeken, niet twijfelen dus!

Bijenkorf bezienswaardigheden Den Haag gratis

Een erg mooi gebouw, maar voor de shopaholics is de binnenkant misschien nog interessanter!

14. Van Kleef

Is er ook nog wat te doen in Den Haag naast al die mooie gebouwen, parken en musea? Tuurlijk wel! In het hartje van de stad kunnen volwassenen de oude distilleerderij van de familie Van Kleef bezoeken en er hun verschillende likeuren en jenevers proeven.

Weetje: in 1986 werd de productie op deze plek stopgezet wegens het mogelijke brandgevaar dat de productie van alcohol met zich meebrengt.

15. Kinderboekenmuseum Den Haag

Vlak naast het treinstation vind je het Kinderboekenmuseum. Wanneer je op zoek bent naar een originele activiteit in Den Haag voor de allerjongsten dan is dit de plek bij uitstek.

Het museum is namelijk helemaal niet suf en saai maar juist ontzettend interactief, waardoor kinderen er zich niet snel zullen vervelen.

Hier betaal je als volwassene maar iets meer (€ 10) dan de kinderen (€ 7,5 of € 8,5).

Bezienswaardigheden Den Haag en omgeving

Ook in de omgeving van Den Haag zijn bezienswaardigheden die je niet mag missen! Hieronder de meest interessante:

16. Strand Scheveningen

Wil je de stad even achter je te laten tijdens je dagje Den Haag, dan is Scheveningen de perfecte plek. Scheveningen is een van de toeristische trekpleisters van Den Haag en dat is niet zonder reden. Deze badplaats op een vijftal kilometer van het centrum (vlot bereikbaar met het openbaar vervoer) heeft een hele reeks troeven die het de moeite waard maken om te bezoeken.

Terwijl je wandelt op de dijk of op het strand zal je merken dat dit een stadsdeel is dat tijdens alle seizoen wel iets te bieden heeft.

pier van Scheveningen

Het strand van Scheveningen, gezien vanop de pier.

17. SkyView de Pier Scheveningen

SkyView de Pier is een reuzenrad dat letterlijk boven de zee is gebouwd. Het biedt je een schitterend uitzicht over de bezienswaardigheden van Den Haag en de omgeving.

Scheveningen Reuzenrad

Het typerende reuzenrad.

SkyView de Pier Scheveningen reuzenrad

Het uitzicht dat je vanaf deze hoogte krijgt is natuurlijk fenomenaal!

18. SEA LIFE Scheveningen

Als je niet weet wat te doen in Den Haag met je kinderen, dan biedt SEA LIFE de oplossing. Van de Nederlandse polders tot de oceanen, alle waterbewoners komen aan bod in vijftien ’themazones’. Pinguïns, haaien, zeepaardjes … ze zijn allemaal van de partij!

SEA LIFE kan je elke dag van de week bezoeken, dus het is altijd een optie tijdens je dagje Den Haag.

Sea Life Scheveningen wat te doen in Den Haag met kind

Fan van visjes en andere waterbewoners? Dan moet je hier zeker even langs komen!

19. Atlantikwall museum Scheveningen

In de eerste jaren van de Tweede Oorlog had Hitler al een heilige schrik voor een aanval van de geallieerden vanaf het water. Daarom liet hij langs de hele Atlantische kust (van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk) een verdedigingsgordel aanleggen.

In het kleine maar informatieve Atlantikwall museum in Scheveningen kom je meer te weten over deze nog altijd recente periode uit onze geschiedenis. Als alternatief kan je ook voor een (gratis) wandeling van 8,5 kilometer kiezen die je aan de hand van infopanelen het verhaal vertelt van het Haagse deel van deze verdedigingslinie.

Atlantikwall Scheveningen

Eén van de bunkers langs de Antlantikwall wandeling.

20. Molendriegang

Wil je voor een op-en-top Hollandse ervaring gaan op fietsafstand van alle bezienswaardigheden in Den Haag? Huur dan een fiets in het centrum van de stad en na een halfuurtje ben je aan de Molendriegang.

Deze drie windmolens die er al stonden in de zeventiende eeuw bieden je de mogelijkheid om zelf een picture from a postcard te fotograferen!

Molendriegang bezienswaardigheden Den Haag en omgeving

Een prachtige Nederlands aangezicht: de drie molens van de Molendriegang!

Zoek je naar nog meer tips voor leuke Nederlandse steden? Lees dan zeker ook mijn blog over Amsterdam, tips voor Rotterdam en de artikels over activiteiten in Utrecht en bezienswaardigheden in Eindhoven.

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. NPO 3FM, Radio 2 (België), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>