20x Bezienswaardigheden in Gent en dingen om te doen

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 27 januari, 2024

De wirwar van grachten, prachtige middeleeuwse meesterwerken en de vele gezellige bars en restaurants: Gent heeft alles in huis om verliefd te worden op deze prachtige historische stad. Als je een weekendje Gent overweegt, kan ik je dit alleen maar aanraden. Met deze 20 bezienswaardigheden en activiteiten in Gent ga je je zeker niet vervelen.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.5/5 - (8 stemmen)

dingen om te doen in Gent

1. Ontspannend boottochtje op de Leie

Een boottochtje is bijna een verplicht nummer als je in Gent bent, maar het is daarom niet minder leuk. Als je niet in de buurt woont of niet vaak in deze idyllische Oost-Vlaamse stad komt, is het een fantastische manier om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden in Gent. Omdat je niet op voorhand kaartjes hoeft te kopen kan je een dag met mooi weer uitkiezen om een leuke rondvaart op de Leie mee te maken.

Er zijn een paar locaties in de stad waar je aan boord kan springen van een bootje. De kapitein vertelt je tijdens de rondvaart maar al te graag meer over de verschillende gebouwen langsheen de kanalen. Als je toch op voorhand graag je tickets wilt aankopen, kan dat online al vanaf €7,50. Honderd procent plezier verzekerd!

boottocht gent

Tijdens een boottochtje vaar je langs de mooiste bezienswaardigheden van Gent.

gent wat te doen boottocht

Je kan kiezen voor een bootje met of zonder dak.

2. Plezier maken op de Gentse Feesten

Eén keer per jaar in juli (tenzij Corona daar een stokje voor steekt…) wordt Gent omgetoverd tot één van de grootste festivals in Europa. Het is eigenlijk een uit de kluiten gewassen volksfeest waar je zeker één keer in je leven naartoe moet gaan. Het leukste van al is dat de Feesten maar liefst tien dagen duren. Heel wat Gentenaars nemen dan ook vakantie om ten volle te genieten van deze geweldige tijd.

Tijdens de festiviteiten worden trouwens op verschillende locaties heel wat activiteiten in Gent georganiseerd, denk maar aan theatervoorstellingen, kinderanimatie, optochten en concerten van nationale én internationale artiesten. Op elk plein is er feest, maar de populairste feestlocaties zijn Polé Polé aan de Graslei, de Korenmarkt, het Sint-Baafsplein en het Baudelohof. Wil je graag doorzakken tot in de vroege uurtjes? Dan is de Vlasmarkt met de Charlatan de place to be.

In tegenstelling tot andere festivals is de toegang tot de Gentse Feesten helemaal gratis!

3. Bezoek de Sint-Pieterskerk en de Sint-Pietersabdij

Deze twee bezienswaardigheden in Gent zijn indrukwekkend en uniek. Als je wat houdt van de romaanse geschiedenis moet je een bezoekje zeker op je bucket list zetten als je in de stad bent. De Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk is een imposante kerk die gebouwd werd op de ruïnes van een voormalige abdij. De architectuur doet je misschien wat denken aan Vaticaanstad tegen Rome en dat is allesbehalve toeval. Pieter Huyssens, de architect van de Sint-Pieterskerk, liet zich namelijk inspireren door enkele van de grootste Italiaanse kerken.

Maak zeker ook even tijd voor een bezoek aan de Sint-Pietersabdij, één van de grootste abdijen van België. Het was lange tijd het centrum van Gent en van hieruit begon de stad naar buiten toe te groeien. Je kan de boomgaarden en de tuinen van de abdij vrij verkennen en het is een gezellige plek om op een warme zomerdag te vertoeven. In de abdij zelf kan je een indrukwekkende muurschildering bewonderen en je kan een videorondleiding door het gebouw volgen.

De toegang tot beide gebouwen is gratis.

Sint-Pieterskerk Gent

De Sint-Pieterskerk in Gent is echt adembenemend mooi!

4. Ontspannen aan de Graslei

In het hartje van Gent vind je de Graslei en de Korenlei. Als je het aan mij vraagt zijn dit de mooiste en meest gezellige plekjes van de stad. Deze kaaien liggen langs de rivier de Leie. De Graslei ligt op de rechteroever, omgeven door unieke middeleeuwse panden. Aan de overkant, op de linkeroever van de Leie, vind je de Korenlei.

De Graslei en de Korenlei zijn enkele van de oudste locaties van Gent en zijn een populaire ontmoetingsplaats. Als je hier op een warme zomerdag voorbij wandelt, krioelt het van de mensen die genieten van het zonnetje aan de oevers van de Leie. Je vindt hier ook tal van leuke cafeetjes en restaurants waar je kan genieten van het mooie uitzicht. Deze plek vormt trouwens ook tien dagen lang het prachtige decor van Polé Polé tijdens de Gentse Feesten.

Graslei dingen om te doen Gent

Vooral tijdens warme zomerdagen is het hier gezellig zitten.

5. Genieten van het uitzicht op het Gravensteen

Er is veel te doen in Gent en daar hoort een bezoek aan het fantastische Gravensteen zeker bij. Het kasteel werd in de twaalfde eeuw gebouwd voor de graaf van Vlaanderen, Filips van de Elzas. De vesting staat voor een teken van kracht tegen de grote huizen die de rijke Gentse families bouwden. Tijdens de restauraties in de negentiende eeuw werd het kasteel in al zijn oude glorie hersteld waardoor het nu torentjes in overvloed heeft. Vanop het dak heb je trouwens een adembenemend zicht over Gent.

Het interieur is misschien net iets minder romantisch ingericht, maar het is minstens evenveel de moeite waard. Bezoek er zeker de martelkamers – inclusief guillotine. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het Gravensteen er al die jaren geleden uitzag, dan krijg je een goed beeld in één van de vele kasteelzalen. Wil je graag een mooie foto maken van het kasteel? In de Sint-Widostraat heb je een prima uitzicht op het gebouw.

Voor €170 per groep van twintig personen (of €8,50 per persoon) kan je onder begeleiding van een gids een wandeltour door Gent volgen, inclusief bezoek aan het Gravensteen.

gravensteen uitzicht

Voor het mooiste uitzicht over Gent, moet je het Gravensteen beklimmen!

gravensteen gent dingen om te doen

Het Gravensteen in Gent is héél goed bewaard gebleven en je vindt het bovendien pal in het stadscentrum.van Gent.

6. Wandelen door het graffiti-steegje

Gent is een creatieve stad die vooral bekend staat om haar veel middeleeuwse gebouwen. Toch zijn er nog heel wat andere dingen om te doen in Gent die in het teken staan van een andere soort kunst, namelijk die van de graffiti en de straatkunst. Overal in de stad vind je wel muren die bedekt zijn met felle kleuren en fantasierijke schilderen, maar er is één straatje die specifiek in het teken staat van de straatkunts: het Werregarenstraatje – of beter bekend als het Graffiti-steegje.

Het steegje was vroeger een doodgewone weg die de Hoogpoort en de Onderstraat met elkaar verbond. In 1995, ter ere van de Gentse Feesten, mochten enkele graffitikunstenaars hun gang gaan in het straatje. Sindsdien is het Werregarenstraatje een permanente tentoonstelling van straatkunst waar iedere kunstenaar zijn ding mag komen doen. Af en toe wordt het steegje overschilderd om de kunstenaars een blanco doek te geven. De enige regel is dat je respect hebt voor het werk van anderen.

graffiti steegje gent bezienswaardigheden

Een wandeling door dit steegje voelt bijna aan als een bezoek aan een museum voor moderne kunsten!

7. Het Museum voor Schone Kunsten (MSK)

In dit prachtig museum in Gent vind je de werken van heel wat grote Belgische en internationale schilders uit de veertiende tot midden twintigste eeuw. Enkele van de mooiste hoogtepunten zijn de schilderijen va Magritte, de luministische doeken van Emile Claus en het briljante portret van de arrogante Dorpsadvocaat van Pieter Breughel uit 1621. Bij elk kunstwerk vind je in verschillende talen meer uitleg.

Maar niet alleen de schilderijen zijn de moeite waard. Het gebouw zelf is ook een prachtig juweeltje en ziet eruit als een Griekse tempel. De toegang tot het MSK kost je ongeveer €20 en kun je alvast online aankopen. Het voordeel daarvan is dat je dan nog tot 24 uur op voorhand mag annuleren.

Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent

8. Proeven van de Gentse Neuzen

Een proeverij van de beroemde ‘neuzekes’ zijn één van die dingen om te doen in Gent die je als zoetekauw zeker niet mag overslaan. De beste manier om de Gentse cuberdons te proeven is door naar de twee karren te gaan die je op de Groentenmarkt kan vinden. De wagentjes liggen boordevol met de paarse snoepjes. Ze hebben een hard omhulsel en ze smaken naar frambozen. Heerlijk!

Wist je trouwens dat de verkopers van de twee karren al jaren in een “neuzekesoorlog” zitten? Ze zijn zelfs één keer met elkaar op de vuist gegaan terwijl ze omringd werden door verbaasde toeristen. Vraag de ene dus zeker niet naar de snoepjes van de andere…

Gentse neuzen

Hou je van héél zoete snoepjes? Dan zijn de Gentse Neuzekes zeker iets voor jou!

9. STAM

Als je tijd hebt, dan is een bezoek aan het STAM-museum één van de leerrijkste activiteiten in Gent. In het museum verken je de Gentse geschiedenis en prehistorie door duizenden jaren terug te gaan in de tijd. De expo bevindt zich in een oud nonnenklooster dat nu een een nieuwe bestemming heeft gevonden.

Tijdens interactieve voorstellingen zie je hoe Gent er in de loop van verschillende periodes heeft uitgezien en hoe de stad is geëvolueerd. Alsof de geschiedenis van de stad nog niet overweldigende genoeg is, gunt het STAM je ook een blik op de toekomst van Gent.

Adres: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

10. S.M.A.K.

Dit museum is één van meest gerespecteerde bezienswaardigheden van Gent, midden in het Citadelpark. Het Museum voor Hedendaagse Kunst (S.M.A.K.) is één van de grootse musea van België. Je vindt er de grootste collectie hedendaagse kunst en het museum organiseert daarnaast ook nog tal van kunstzinnige expo’s buiten de muren van het gebouw. Die tentoonstelling kan je omschrijven als vooruitstrevend en soms ook provocerend.

De Vlaamse kunstpaus, Jan Hoet, vormde voornamelijk het DNA van het Museum voor Hedendaagse Kunst. Zo organiseerde hij ooit een expo waarin hij kunstwerken tentoonstelde in tientallen privéwoningen in Gent. Of denk maar aan die ene keer dat hij de plafonds uit het gebouw haalde om er een gigantisch piratenschip neer te zetten. Deze gedurfde keuzes worden nu nog steeds doorgetrokken in het museum. Als je van out of the box kunst houdt, is een bezoek aan het S.M.A.K. zeker iets om te doen in Gent.

Adres: Jan Hoetplein 1, 9000 Gent

11. Het Belfort

Met haar 91 meter is het Gentse Belfort de hoogste van België. Dit prachtige gebouw werd in de veertiende eeuw gebouwd en maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Bovenop de toren van het Belfort staat een draak. De top van de toren is dan ook de echte attractie voor de meeste mensen die het Belfort bezoeken. Van hier op je een wondermooi uitzicht over de middeleeuwse stad. De klokken spelen trouwens regelmatig andere deuntjes. Na het overlijden van Luc De Vos van Gorki (een beroemde Belgische band), weerklonk lange tijd ‘Mia’ door de stad.

Zorg er ook voor dat je tijdens je bezoek aan het Belfort ook de Gentse lakenhal ziet. Deze werd in het midden van de vijftiende eeuw gebouwd, maar het was pas in 1903 dat de hal helemaal af was.

belfort gent bezienswaardigheden

Kijk ook eens naar de prachtige vergulden draak op de torenspits. Bij speciale gelegenheden blaast hij zelfs vuur!

12. Terug in de tijd in het Huis van Alijn

Deze bijzondere bezienswaardigheid in Gent was vroeger een kinderhuis. Het pand werd gerestaureerd tot een prachtig museum over het leven en de gewoontes van de Gentenaars tussen de achttiende en twintigste eeuw. In het Huis van Alijn ontdek je oude winkels met een accuraat historisch interieur. Je wordt er overspoeld door oude familiefoto’s en homevideo’s. De tentoonstelling is volledig in het Engels, maar omdat je zo overvallen wordt door emoties merk je helemaal niks van het taalverschil.

Adres: Kraanlei 65, 9000 Gent

13. Wandelen in het Citadelpark

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, ga dan even ontspannen in het Citadelpark. Het ligt tussen het station Gent-Sint-Pieters en het Sint-Pietersplein. Het populaire park is één van de belangrijkste groene ruimtes in Gent en in de zomer is het er super gezellig om er te picknicken of te voetballen. Het park is vol gepland met exotische bomen, bloemen en er is zelfs een vijver.

Naast de vele mooie wandelingen die je in het Citadelpark kan maken, is het park ook de thuis voor enkele musea en het Kuipje, een locatie waar voornamelijk sportevenementen wordt georganiseerd. De toegang tot het park is gratis, maar voor de musea moet je wel betalen. Plan je bezoek aan het park overdag, want het heeft jammer genoeg de reputatie dat het onveilig is wanneer het donker is.

14. Gezellig eten in Patershol

De naam doet je misschien wat grinniken, maar Patershol is een gezellige pittoreske wijk in het centrum van Gent. De charmante, kronkelende straatjes katapulteren je onmiddellijk terug naar de middeleeuwen. Een wandeling door deze wijk is een geweldige manier om te ervaren hoe Gent er toen uitzag. De historische huizen in Patershol worden nu bewoond door gezellige restaurants en ouderwetse snoepwinkels.

Het Patershol is trouwens de perfecte plek om eens goed te gaan eten. Eén van de bekendste restaurants in de wijk is ”t Klaverblad’ waar je kan genieten van de Franse keuken.

Patershol Gent

Geen honger? Loop dan toch even door het Patershol. Het is hier echt heel mooi!

15. Het Dr. Guislain Museum

In een voormalig neogotisch psychiatrisch ziekenhuis uit de negentiende eeuw neemt dit boeiende museum in Gent je mee op reis door de geschiedenis van de psychiatrie en de psychologie. Je ziet er gruwelijke taferelen tot hedendaagse hersenscans en apparaten. Ontdek er zeker ook de buitengewone röntgenapparaat van dokter D’Arsonval uit 1909 dat eruit ziet als een creatie van Dr. Frankenstein.

Adres: Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent

16. Sint-Baafskathedraal

Iedereen die geïnteresseerd is in de gotische bezienswaardigheden van Gent, moet zeker een bezoekje brengen aan de Sint-Baafskathedraal. Dit is namelijk de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij van de gebroeders Van Eyck. Naast de talrijke religieuze kunstwerken die je in de kathedraal kan vinden, zijn ook het gebouw en het interieur zelf imposant.

De Sint-Baafskathedraal bestaat uit een ongebruikelijke mix van bakstenen en steen een aantal verschillende prachtige glas-in-loodramen. Ook de muurschildering in de crypten van gebouw en het originele Rubens-kunstwerk zijn de moeite waard om even bij stil te staan. Als je trouwens niets wilt aanschuiven om de Aanbidding van het Lam Gods te bewonderen, kan je een afdruk van het kunstwerk zien in kapel 30.

Gent bezienswaardigheden Sint-Baafskathedraal

Vanbuiten ziet deze gigantische kathedraal er fenomenaal uit.

Sint Baafskathedraal binnenkant

Maar de binnenkant is al even goddelijk!

17. De Kouter Bloemenmarkt

Op een zondag is er niets beter om te doen in Gent dan een wandeling maken over de met bloemen gevulde Koutermarkt. Het is al jaren een eeuwenoude stadstraditie dat de marktkramers dan alles verkopen wat ze hebben: van struiken over bloemen tot bomen. Terwijl je rondwandelt kan je ook genieten van heerlijke fanfaremuziek en kan je op het pittoreske blauwe kiosk terecht voor oester en champagne. Het is de ideale manier om het weekend met een mooie noot af te sluiten.

bloemenmarkt kouter gent

Ontdek de mooiste kleuren en geuren in de oude binnenstad van Gent op de bloemenmarkt.

18. De Vooruit

De Vooruit is de favoriete plek van vele locals, jong en oud, en brengt al jaren mensen bij elkaar. Oorspronkelijk was het gebouwd als een socialistisch paleis, maar vandaag worden er heel wat evenementen georganiseerd. Wanneer er geen toneel, film of concert plaatsvindt, kan je nog steeds een hapje eten en gezellig wat drinken in het grote café beneden. In de zomer kan je trouwens ook op het fantastische dakterras relaxen.

Adres: Sint-Pietersnieuwsstraat 23, 9000 Gent

19. ’t Dreupelkot

Als je lange tijd in Gent bent en eens wat anders wil zien dan de klassieke, historische gebouwen moet je echt eens naar ’t Dreupelkot gaan. Deze traditionele Vlaamse jeneverbar is al jaren een echte bezienswaardigheid in Gent en wordt al meer dan dertig jaar uitgebaat door een echte kenner. Uitbater Pol maakt zelf meer dan vijftig soorten jenevers en na een paar shotjes van zijn peperjenever, ziet de bruine kroeg er zeker niet meer zo armzalig uit!!

Adres: Groentenmarkt 12, 9000 Gent

20. Natuurpark Bourgoyen-Ossemeersen

In Gent zijn er ook enkele bezienswaardigheden speciaal voor de natuurliefhebbers! Zo ligt natuurpark Bourgoyen-Ossemeersen amper drie kilometer uit het centrum, tegen Mariakerke. Dit park van 220 hectaren biedt drie wandelpaden (2 km, 2km of 5,5 km) en neemt je mee langs een prachtig groen domein waar vogels (en ook een beetje de koeien en paarden) het voor het zeggen hebben.

Onderweg wandel je langs riviergraslanden en krijg je een weids uitzicht over dit grote park. Onderweg vind je verschillende vogelspothutjes vanwaar je ongestoord kunt zoeken naar de mooiste exemplaren. Via kleine omweggetjes, wandel je ook door dicht beboste gebieden die vooral in de herfst erg mooi kleuren.

Wandelen Bourgoyen Ossemeersen bezienswaardigheden Gent

De landschappen -waar koeien en paarden door lopen- zijn heel rustgevend.

Bourgoyen Ossemeersen

Een frisse neus ophalen in Gent kan in dit grote natuurpark!

Bourgoyen Ossemeersen bezienswaardigheden Gent

Liefhebbers van vogels kunnen hier tientallen geverderde diertjes spotten.

Waar overnachten in Gent?

Het enorme aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden in Gent maken deze stad tot een absolute must see in België. Als ik heel eerlijk ben, dan durf ik zelfs te zeggen dat het mijn persoonlijke favoriet is in dit landje! Plan je een weekendje Gent? Bekijk dan zeker deze leuke accommodaties in Gent.
Meer inspiratie nodig? Lees dan zeker ook deze artikels: 8x Jeugdherberg in Gent & 40x Hotels in Gent.

Treck Hostel

Dit goedkope hotel in Gent centrum straalt een enorme leuke vibe uit. Voor €44 per nacht kan je een kamer delen in één van de beschikbare slaapzalen of in de gezellige caravans. Treck Hostel ligt vlakbij de belangrijkste bezienswaardigheden in Gent en voor €5 per dag kan je zelfs een fiets huren in de accommodatie om de omgeving te verkennen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Treck Hostel

Treck Hostel Gent

Hotel Onderbergen

Dit moderne boetiekhotel is gevestigd in een negentiende eeuws herenhuis. Eén nacht in de lichte kamers in zachte tinten kost je gemiddeld €79 voor twee personen. In het hotel is er een Ierse bar en restaurant waar je gezellig kan dineren. Dit hotel in Gent ligt op een korte loopafstand van het historisch centrum van de stad.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Onderbergen

Charmehotel Hancelot

Deze accommodatie was ooit de woning van een rijke en machtige baron. Het achttiende eeuwse herenhuis werd omgetoverd tot een elegant hotel. Voor €99 overnacht je met twee in een romantische kamer met hoog plafond en een sierlijke open haard. Hancelot bevindt zich in de buurt van de meest belangrijke bezienswaardigheden van Gent en je kan er kajaks huren om te varen op de Leie.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Charme Hotel Hancelot Gent

Charme Hotel Hancelot

Ganda Rooms and Suites

Ganda Rooms & Suites is een modern hotel in Gent dat gehuisvest is in een pand dat meer dan 200 jaar oud is. Als je houdt van geschiedenis en architectuur zal dit pand je dus zeker verbazen. Er is een karaktervolle zitkamer en een lounge die rechtstreeks uit een detectiveroman lijkt te komen. Het ontbijt is om je vingers van af te likken en ook hier kan je een fiets huren om Gent te verkennen. Twee personen betalen €130 voor een nacht in een superior kamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Ganda Rooms & Suites

Ganda Rooms & Suites Gent

1898 The Post

Elke hoek van deze unieke accommodatie is Instagramwaardig. Het hotel is gevestigd in een oud postkantoor aan de Graslei. Voor €171 krijg je een prachtige kamer dat overspoeld is met erfgoed en charme. Voor je de bezienswaardigheden in Gent gaat verkennen kan je alvast wat drinken in de levendige bar van 1898 The Post.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

1898 The Post

1898 The Post Gent

Zoals je leest is Gent meer dan één dag van je tijd waard. Het is één van die Europese steden met een rijke middeleeuwse geschiedenis waar zowel jong als oud zich onmiddellijk thuis voelen. Ben jij al in Gent geweest? Welke bezienswaardigheden in Gent vond je zeker de moeite waard? Laat het weten in een reactie onder deze blog.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.5/5 - (8 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>