25x Bezienswaardigheden Hamburg: Wat te doen? Tips & info

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 18 september, 2023

Hamburg staat hoog op de lijstjes van stedentrippers en dat is niet zonder reden. De belangrijkste Duitse havenstad is een aaneenschakeling van kunst, cultuur, historie en bovendien een echt shop-walhalla. Daarnaast zijn er groene oases waar je even aan alle drukte ontsnapt. Vraag je je af welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je citytrip naar Hamburg? Ik heb de mooiste plekken van Hamburg, de tofste activiteiten en de hipste hotspots voor je op een rijtje gezet. Ontdek de highlights van veelzijdig Hamburg!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 stemmen)

1. Fenomenaal uitzicht vanaf Heinrich-Hertz-Turm

De oude binnenstad van Hamburg, de rivier de Elbe, de rijke architectuur, bijna alle bezienswaardigheden in Hamburg en omgeving zie je liggen vanaf één punt: de 279,2 meter hoge Heinrich-Hertz-Turm, oftewel de Heinrich Hertz televisietoren. Dit is dé blikvanger die je vanuit haast elk gedeelte van de stad ziet.

Wie Heinrich Hertz was? Een natuurkundige, geboren in Hamburg in 1857, die het bestaan van de radiogolf aantoonde. Daar ging Guglielmo Marconi vervolgens mee aan de haal en vond de radio uit, maar dat is een heel ander verhaal.

Een toepasselijke naam dus voor de radio- en televisietoren die sinds 2001 gesloten was voor publiek in verband met asbest. Maar goed nieuws: vanaf 2023 opent dit iconische bouwwerk opnieuw de deuren en brengt de lift je het weer naar het uitkijkplatform op 124 meter hoogte. Een plek waar je met eigen ogen ziet: er is heel wat te doen in Hamburg!

Heinrich-Hertz-Turm

De Heinrich-Hertz-Turm!

2. Het Hamburger Rathaus, architectonisch hoogtepunt

In elke stad, en dat is tijdens je stedentrip naar Hamburg niet anders, ga je op zoek naar bijzondere of juist eeuwenoude staaltjes bouwkunst. In de loop der geschiedenis zijn er op architectonisch gebied talloze hoogtepunten in de oude binnenstad van Hamburg voltooid. Het Rathaus, dat uit de middeleeuwen stamt, sla je niet over.

In dit majestueuze bouwwerk zetelt de deelstaatregering. De sierlijke klokkentoren is het fotograferen meer dan waard. Ook de Latijnse spreuk op de gevel is mooi: ‘Libertatem quam peperere maiores digne studeat servare posteritas‘. Vrij vertaald betekent dit dat de vrijheid die is opgebouwd door de voorvaderen, in stand moet worden gehouden door komende generaties.

Hamburger Rathaus

Een prachtig stukje geschiedenis en een lust voor het oog!

3. Winkelen in de Mellin Passage

Overal in Hamburg is winkelen leuk, maar deze hobby krijgt een extra dimensie in de Mellin Passage. Bewonder de schitterende plafondschilderingen en het glas-in-lood, en slenter langs de uiteenlopende winkels. Hier vind je van alles, van exclusief porselein tot antiek. Het is alleen wel wat duur allemaal… In belangrijke winkelstraten als de Mönckebergstrasse en de Spitalerstrasse is het ook leuk shoppen met een wat kleiner budget.

4. Griezelen in de Hamburg Dungeon

De historische wijk Speicherstadt is een stadsdeel uit de 19e eeuw, waar je een hele bijzondere attractie vindt. Maak kennis met de donkere kant van de Hamburgse geschiedenis in de Hamburg Dungeon, een interactief schouwspel met professionele acteurs en special effects. Je komt oog in oog te staan met een piraat, rusteloze geest of inquisiteur, maakt een bijzondere reis met de ‘Gedoemde Lift’ en ontsnapt ternauwernood aan de pest. Niet voor tere zieltjes!

Een tip: bestel je tickets alvast online, zodat je niet in de rij voor deze populaire attractie hoeft te wachten.

5. De gezellige terrasjes van het Alsterpavillon

Tussen alle bezienswaardigheden van Hamburg door is het fijn om even bij te komen op een terrasje. Koffie met lokaal gebak of wellicht een glas frisse Duitse witte wijn? Bij het Alsterpavillon in het hart van de stad is het goed toeven! En als je toch even zit, is het een goed moment om te kijken wat nu te doen in Hamburg.

Zowel locals als toeristen genieten hier van het uitzicht op het water van de Binnenalster en de gemoedelijke sfeer. Ik raad je aan om op deze idyllische plek ook je ontbijt te scoren, want dat doe je hier via een buffet voor een vaste prijs.

Alsterpavillon Hamburg hoogtepunten

Het gezellige ALEX in het Alsterpavillon.

6. Maak een avondrondvaart in de haven

Je pikt in een keer heel veel bezienswaardigheden van Hamburg mee tijdens een rondvaart. Doe je dit ’s avonds, dan is alles – schepen en gebouwen – op een bijna sprookjesachtige manier verlicht. Romantisch! En bovendien een mooie ervaring op een traditioneel schip, met een kapitein die je van alles over de stad vertelt.

Stel je date niet teleur en bestel de kaarten voor de romantische avondrondvaart alvast online. En mochten jullie toch andere plannen hebben, dan kun je de tickets tot een dag van tevoren kosteloos annuleren.

boottocht Hamburg bezienswaardigheden

Vanaf een boot zie je ook beter hoe divers Hamburg is!

boot tour Hamburg

En met een zonsondergang wordt dit momentje nog mooier!

7. De onverwoestbare St. Michaeliskirche

Aan de rand van de oude binnenstad van Hamburg ligt de bekendste kerk van de stad: de Hauptkirche Sankt Michaelis. De inwoners noemen het mooie gebedshuis simpelweg de ‘Michel’. De 132 meter hoge, barokke toren heeft al veel meegemaakt. Zo brandde de kerk volledig af na een blikseminslag, gebeurde dit opnieuw na een brand door werkzaamheden en raakte het gebouw ernstig beschadigd gedurende de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom is de St. Michaeliskirche al een aantal keren gerestaureerd.

De barokke kerk geldt als een van de belangrijke bezienswaardigheden van Hamburg, dus die wil je gezien hebben. Voor het bezichtigen van de kerk wordt een kleine donatie gevraagd, maar ik raad je aan om daarnaast een combiticket te kopen en de toren en de crypte mee te pakken.

Vanaf de toren kijk je onder andere uit over de haven van Hamburg. Op sommige dagen mag je ook als het al donker is naar boven. Kijk voor meer informatie op Nachtmichel.de. Een beetje luguber misschien, maar in de crypte loop je over de graven van meer dan tweeduizend mensen. Op het graf van Carl Philipp Emanuel Bach prijkt een bloem, als symbool voor de liefde van de Hamburgers voor deze man. Hij was de zoon van Johann Sebastian Bach en zelf ook geen onverdienstelijk componist. Ook Ernst Georg Sonnin, de architect die verantwoordelijk was voor de restauratie van de kerk na de eerste brand, heeft hier zijn laatste rustplaats gevonden.

wat te doen in Hamburg St Michaeliskirche

De buitenkant is al behoorlijk imposant…

St Michaeliskirche Hamburg bezienswaardigheden

Maar de binnenkant steelt toch echt de show!

8. Onvergetelijke bootreis met de Cap San Diego

De haven van Hamburg bezoeken wordt een nog specialere ervaring op museumschip Cap San Diego, een schuit uit de vorige eeuw waar je meegenomen wordt op een reis in de geschiedenis van de internationale scheepvaart. Je bestelt je tickets eenvoudig online bij GetYourGuide.

Maak een denkbeeldige cruise over de Atlantische Oceaan, bijvoorbeeld richting Rio de Janeiro en via Buenos Aires weer terug. Sta op de uitkijk op de brug of voel het zwoegen van de mensen in de machinekamer. Ontspan in de salon, net als Rose en Jack in Titanic deden. Maar dan met een goede afloop!

Cap San Diego haven Hamburg bezoeken

De Cap San Diego mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan de haven van Hamburg.

9. Struinen over een (nacht)rommelmarkt

Even geen bezienswaardigheden van Hamburg bezoeken, maar lekker struinen over een lokale rommelmarkt? In het weekend zijn er diverse flohmarkten. Op zaterdag is er de Flohschanze tussen de oude Rinderschlachthallen in de wijk St. Pauli. Hier ontdek je betaalbare vintage kleding en huishoudelijke of decoratieve accessoires. In St. Pauli worden ook regelmatig avondmarkten georganiseerd, compleet met live muziek. Genieten van een band onder het genot van een biertje en streetfood, heerlijk toch?

Andere rommelmarkten in Hamburg worden iets verder buiten het centrum gehouden, maar ze zijn stuk voor stuk gezellig en verrassend. Check bijvoorbeeld de Flohmarkt auf dem Otto-Parkplatz in de wijk Bramfeld of ga naar de vlooienmarkt op de Horner Rennbahn.

Op Hamburg.com vind je alle informatie over de rommelmarkten van Hamburg.

rommelmarkt Hamburg

Een rommelmarktje bezoeken is altijd fijn, toch?

10. Fiets huren voor het ultieme vrijheidsgevoel

Wat te doen in Hamburg centrum? Verken het stadshart per fiets, zou ik zeggen. Met een fiets ben je niet afhankelijk van de grillen van het verkeer, vertrek- en aankomsttijden en andere nadelen van het openbaar vervoer. Er is wel een hop-on-hop-off-bus, maar die rijdt misschien door op plekken waar jij een zijstraat in wilt duiken of een apart winkeltje ziet. Op de fiets komen sowieso alle beelden, geluiden en geuren beter binnen. Je voelt je vrij en stopt wanneer jij dat wilt. En je komt op plekken waar de bus niet komt: de autovrije Spitalerstrasse bijvoorbeeld.

fiets huren Hamburg

Op je eigen houtje of met een tour: altijd leuk!

11. Mysterieuze onderzeeboot U-434

Tijdens de Koude Oorlog was Europa gescheiden door het IJzeren Gordijn. Dat is in Berlijn goed te zien, maar ook in Hamburg, waar de Russische onderzeeër U-434 in de Elbe ligt en een van de meest aparte bezienswaardigheden van Hamburg vormt. Ben je nog nooit aan boord van een onderzeeboot geweest, dan is dit je kans!

Onder de waterspiegel proef je de mysterieuze, onheilspellende spionage-sfeer van de Koude Oorlog en leer je meer over de rol van Hamburg in deze periode. Een tip: wil je echt alles weten over de geschiedenis van deze onderzeeër, boek dan een privétour.

U-434 onderzeeboot hamburg bezienswaardigheden

Neem één ding van me aan: het moet geen pretje zijn geweest om in zo’n smalle boot te wonen…

12. Imposante bunker uit de Tweede Wereldoorlog

Hebben in Hamburg bezienswaardigheden de Tweede Wereldoorlog overleefd? Lang niet allemaal, want in juli 1943 werden er grootschalige bombardementen op de stad uitgevoerd. Naast de bezienswaardigheden van Hamburg die weer opgebouwd zijn, zoals de St. Michaeliskirche, is de St. Pauli-bunker een artefact dat rechtstreeks met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. In de bunker zijn nu diverse clubs gevestigd.

Het woord bunker doet eigenlijk geen recht meer aan dit imposante bouwwerk dat aan de bovenkant overwoekerd wordt door het groen. Ooit was het een nazi-bolwerk, nu een hippe uitgaansplek. Maar bovenal een van de highlights van Hamburg.

Hamburger Flaktürme

Deze bunker is trouwens ook wel bekend onder de naam ‘Hamburger Flaktürme’.

13. Ervaar de voetbalcultuur van Hamburg

Vraag aan voetbalfans wat te doen in Hamburg, en men zal ongetwijfeld beginnen over de voetbalcultuur in de stad. HSV is de bekendste club, die in 1983 de Europacup I (nu Champions League) won, maar tegenwoordig een bescheiden tweededivisieclub is.

Cultclub FC St. Pauli is de regelrechte concurrent, het eigenwijze en politiek links-georiënteerde broertje. Deze club wordt beschouwd als de punkband der voetbalclubs. Beide stadions zijn te bezoeken in de vorm van een rondleiding. Het Millerntor-Stadion van St. Pauli, en van HSV het… Volksparkstadion! Liefhebbers der Lage Landen kennen de naam wel. Deze plek was namelijk in 1988 ‘van Oranje’, toen Marco van Basten er een van zijn legendarische doelpunten maakte.

HSV voetbalclub Hamburg activiteiten

De HSV voetbalclub in Hamburg.

14. Groene stadsoase: Planten un Blomen

Planten un Blomen is een van de bekendste parken van Hamburg. Het begon allemaal in 1821 met het planten van de eerste plataan, die nog steeds fier overeind staat. Eigenlijk is deze knalgroene stadsoase veel meer dan een park: je vindt hier een grote kas met subtropische planten, platanen van twee eeuwen oud, een Japanse tuin en prachtige bloemen uit het Middellandse Zeegebied. In de rozentuin tel je meer dan driehonderd soorten!

Er zijn hier veel evenementen en een ochtendje yoga is hier ook mogelijk. Meer beweging is er in de vorm van een ijsbaan/skatebaan (afhankelijk van het seizoen), minigolf en een speeltuin. Vraag je je af wat te doen in Hamburg met je kind als je een heerlijke, ontspannen dag wilt beleven, dan raad ik je Planten un Blomen aan. Groot voordeel van dit park is namelijk dat er niet gefietst mag worden, dus je kleine kan hier veilig spelen.

Planten und blomen Hamburg

Je vindt hier een prachtige Japanse tuin.

waterval planten und blomen Hamburg

En ook grote en kleine watervalletjes!

15. Reeperbahn en rosse buurt

Uitgaan doen veel locals op de Reeperbahn, eveneens gelegen in de levendige wijk St. Pauli. Dit stukje Hamburg heeft een rijke geschiedenis als uitgaanscentrum, waar men verder stapt zodra de tenten elders in de stad dichtgaan. In de zijstraten vind je ook veel restaurants, clubs en cocktailbars.

De Reeperbahn wordt ook wel het ‘Las Vegas van Europa’ genoemd. Het is er druk, maar op een gezellige manier. En er is natuurlijk de rosse buurt, het red light district van Hamburg.

Reeperbahn Hamburg hoogtepunten

De Reeperbahn is om vele redenen één van de hoogtepunten van Hamburg…

16. Bezoek deze musea

Tijdens je stedentrip worden de hoogtepunten in Hamburg aaneengeregen en dat is mede te danken aan de vele musea. Denk aan de Hamburger Kunsthalle, het fotografiemuseum Deichtorhallen, het Museum für Hamburgische Geschichte of een van de maritieme musea, zoals het Hafenmuseum of het Internationales Maritimes Museum.

Mooi en interessant is ook het Auswanderermuseum BallinStadt, gewijd aan vierhonderd jaar emigratiegeschiedenis. Hamburg was en is een trekpleister, maar er vertrokken ook veel schepen vol families richting bijvoorbeeld Amerika. Deze havenstad was het vertrekpunt van hun reis en hun verhalen zijn bewaard gebleven.

Hamburger Kunsthalle

De Hamburger Kunsthalle is ook van buitenaf al een pareltje!

wat te doen in Hamburg bij slecht weer fotografiemuseum Deichtorhallen

Het fotografiemuseum houdt je ook zeker enkele uren zoet.

17. De Harry Potter-geheimen van Hamburg

Tijdens je citytrip in Hamburg valt je misschien op dat er allerlei plekken zijn die makkelijk als decor in de Harry Potter-films hadden gepast. Het zijn er zo veel, dat er een speciale en erg vermakelijke tour is opgezet: een Harry Potter-wandeling!

In allerlei uithoeken van de stad kom je mystieke wezens tegen en leer je meer over de legendes erachter. Bij de Hamburgse “Wegisweg” waan je je in de bekende films, terwijl je ook veel meekrijgt over de geschiedenis van Hamburg. De gids test daarnaast je kennis over Harry Potter, dus stop ‘De Steen der Wijzen’ maar alvast in je koffer.

Boek je tickets voor deze populaire wandeling alvast online, zodat je deze bijzondere tour niet hoeft te missen.

wat te doen in Hamburg Duitsland

Deze stad heeft inderdaad wel iets magisch…

18. Street art bewonderen in hip St. Pauli

Je komt de naam van de wijk St. Pauli veel tegen in dit artikel, maar er is hier dan ook erg veel te zien en te doen. Veel hoogtepunten van Hamburg bevinden zich in St. Pauli, al wordt de street art niet zo vaak genoemd. Deze is echter zeker het bewonderen waard.

Tussen de hippe conceptstores en eigenzinnige restaurants tref je het ene na het andere gratis te bezichtigen kunstwerk aan. Al staan er helaas ook heel wat ontsierende tags op de muren… Een van de indrukwekkendste pieces is Sante Muerte van Anna T-Iron, te vinden op de hoek waar de Paul-Roosen-Straße de Am Brunnenhof kruist. In deze wirwar van steegjes en straatjes staan ook her en der straatmuzikanten die de ‘arty’ ambiance alleen maar verhogen.

19. Relaxen op het strand aan de Elbe

Wil je even relaxen aan het water van de Elbe, strijk dan neer op een stadsstrand. Hamburg heeft er verschillende waarvan Övelgönne de bekendste is. Op warme dagen duik je het water in, maar doe wel een beetje voorzichtig in verband met de getijden en stromen.

Studenten en harde werkers komen hier aan het eind van de dag bij met een biertje. Je hebt uitzicht op de pier van Neumühlen en barbecueën wordt hier veelvuldig gedaan. Je bent lekker even uit de drukte! Verderop ligt de 72 meter hoge Süllberg voor alwéér een mooi uitzicht op de stad.

Hamburg activiteiten strand

In Hamburg heb je zelfs stranden, hoe cool is dat?!

20. Verse vis eten in de haven of op een andere mooie plek

Na Rotterdam en Antwerpen heeft Hamburg de grootste haven van Europa. Wandel over de kades, vergaap je aan de schepen en eet een visje (of een andere lekkernij) bij een van de vele restaurants.

De meest logische culinaire tip vind je onderaan dit artikel, maar ik wil je ook wijnbar Witwenball in het Schanzenviertel niet onthouden. Net als het hoog aangeschreven Philipps Restaurant in het Karolinenviertel. Beide zijn wel behoorlijk hoog geprijst. Als je een goedkopere maaltijd zoekt, check dan mijn laatste tip.

Maar het is duidelijk: met lekkere trek hoef je tijdens je citytrip in Hamburg nooit lang rond te lopen.

vismarkt hamburg dingen om te doen

Of waarom ga je niet gewoon naar de vismarkt van Hamburg?

21. Wandelen door de Oude Elbtunnel uit 1911

Een tunnel op een lijst met bezienswaardigheden van Hamburg en omgeving? Jazeker! De Alter Elbtunnel is een echte aanrader. Het tussen 1904 en 1911 gebouwde geheel onder de gelijknamige rivier was in die tijd een technisch hoogstandje.

De Alter Elbtunnel is bijna een halve kilometer lang en werd gebouwd omdat veel arbeiders zich dagelijks tussen de twee stadsdelen verplaatsten. Een brug zou te duur worden, boten onhandig, dus koos de stad voor deze bijzondere constructie. De trappenhuizen in de 24 meter diepe schachten zijn al even indrukwekkend. De ‘gewone’ Elbtunnel bestaat trouwens ook, maar die is bedoeld voor auto’s.

oude elbtunnel Hamburg bezienswaardigheden

Altijd gezellig, zo’n voetgangerstunnel!

22. Concerten bezoeken van elk muziekgenre

Er is vrijwel geen band of artiest die Hamburg overslaat tijdens een Europese tour. Maar je ontdekt hier ook onbekend talent als je ‘zomaar’ een concert bezoekt. Hamburg staat bekend om zijn vele concertzalen, van piepklein jazz- of rockcafé aan de Reeperbahn tot zalen waar honderden of zelfs duizenden mensen in kunnen. Dat zijn de plekken waar de Groten der Aarde het podium betreden. Denk aan de Markthalle, Mojo Club of Uebel & Gefährlich.

Ook in de indrukwekkende Elbphilharmonie en Laeiszhalle duiken bekende namen uit de hedendaagse muziek op. Voor muziekliefhebbers zijn dit de mooiste plekken van Hamburg!

Elbphilharmonie

Het prachtige gebouw van de Elbphilharmonie.

23. Een dagje pretpark

Zin in een dagje pretpark? Heide Park Resort is het grootste pretpark van Noord-Duitsland en biedt tientallen attracties, verdeeld over verschillende themagebieden. Van spokenjagen als echte Ghostbuster tot het plaatsnemen in een van de zeven achtbanen. De Krake duikt loodrecht omlaag in de kaken van het gelijknamige monster! Het pretpark is geopend van begin april tot eind oktober.

Vraag je je af wat te doen in Hamburg met je kind of kinderen, dan ga je ze met Heide Park Resort niet teleurstellen.

Heide Park Resort wat te doen in Hamburg met kinderen

Ideaal als je met kinderen op de baan bent!

24. Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld

Wat te doen in Hamburg met regen? In Speicherstadt, een bezienswaardigheid op zich met zijn vele statige pakhuizen en grachten, vind je Miniatur Wunderland: de grootste modelspoorbaan ter wereld. Het leuke aan deze miniatuurwereld is dat je er allerlei bekende gebouwen in aantreft en dat het elke vijftien minuten nacht wordt, en het geheel feeëriek verlicht. Bijvoorbeeld het voetbalstadion, waar de lichtmasten aangezet worden en spontaan het clublied klinkt.

Miniatur Wunderland Hamburg

Leuk voor jong en oud!

25. Hamburger eten!

We sluiten deze lijst van tips voor Hamburg af. Niet met nog meer van de mooiste plekken van Hamburg, wel met iets dat je in al je enthousiasme nog bijna zou vergeten: een heerlijke hamburger eten! Hoewel er al eeuwenlang discussie is over de vraag of de hamburger ook echt uit Hamburg afkomstig is, vind je op internet allerlei lijsten met de beste burgerrestaurants in deze stad.

Vergeet niet een foto te maken voor op je sociale media, want een Hamburgse Hamburger doet het altijd goed!

hamburger

Een hamburger in Hamburg!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>