14x Bezienswaardigheden Koblenz: Wat te doen? + Tips omgeving!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 20 augustus, 2023

Koblenz ligt in het Duitse Rijnland en is bekend als de plek waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Deze oude stad barst van de prachtige monumenten, musea en goede restaurantjes. Het is ook een perfecte bestemming als je een boottocht over de grote rivieren wil maken. Tijdens mijn luxueuze Rijn cruise deed ik precies dat en stopte ik één voormiddagje in deze stad.
Doe je voordeel met mijn tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Koblenz!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (5 stemmen)

wat te doen in Koblenz

1. De grootse Ehrenbreitstein

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Koblenz is de Ehrenbreitstein, een fort uit de 19e eeuw op de plek waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.

Dit bouwwerk ligt op een hoge rots, pal tegenover de Deutsches Eck (daarover verder meer), en is door de Pruisen gebouwd als verdediging van dit strategische punt.

In dit reusachtige fort krijg je een goede indruk van het leven van de soldaten die hier de wacht hielden. Er zijn verder een jeugdherberg, een restaurant en meerdere musea met wisselende tentoonstellingen. Ook is het één van de centra waar activiteiten in Koblenz worden gehouden, zoals concerten en toneelvoorstellingen.

Onderaan de heuvel ligt het dorpje met dezelfde naam, waar veel kunstenaars en atelier gevestigd zijn. Tenslotte geeft Ehrenbreitstein je een geweldig uitzicht op de omgeving, en het is niet moeilijk om er te komen. Door op de kabelbaan in Koblenz te stappen word je de heuvel opgetakeld, waarbij je nóg meer mooie panorama’s te zien krijgt.

Als je het fort niet per se wilt bezoeken, is er ook een uitzichtplatform op een paar honderd meter van de aankomstplaats van de kabelbaan. Ik moet wel eerlijk zijn: de panorama’s zijn hier helemaal niet zo indrukwekkend in vergelijking met die vanuit het fort!

Ehrenbreitstein

Je ziet dit fort echt van overal in de stad!

bezienswaardigheden Koblenz Ehrenbreitstein

Het gigantische binnenplein van het fort.

museum Ehrenbreitstein

Je ziet hier ook hoe mensen vroeger in het fort leefden.

uitzicht Ehrenbreitstein

Maar het is toch vooral het mooie uitzicht dat het de moeite waard maakt.

2. Wandelen, eten en feesten in de Altstadt van Koblenz

De Altstadt van Koblenz is het toeristische hart én een van de echte hoogtepunten van Koblenz. Het gaat hier om het oude stadsgedeelte, dat redelijk onaangetast is gebleven door de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog. Het kenmerkt zich door de leuke, kronkelige steegjes die zich dwars door de huizenblokken slingeren, en die uitkomen op pleintjes waar je winkels, terrassen en monumenten tegenkomt.

Een deel van de gebouwen in de Altstadt is in de oudere vakwerkstijl opgetrokken, en andere panden hebben een duidelijke negentiende-eeuwse uitstraling. Hoe dan ook, het is genieten geblazen in dit charmante stadsdeel.

Ook is er overal wat te doen als Koblenz’s bezienswaardigheden je hongerig hebben gemaakt: de Altstadt staat vol met kleinschalige, betaalbare restaurantjes. Daarna kan je gewoon in de wijk blijven hangen, want ook veel van de moderne bars en disco’s van de stad staan in dit gebied.

Jesuitenplatz Koblenz

Mijn favoriete pleintje in Koblenz: de Jesuitenplatz.

altstadt Koblenz bezienswaardigheden

Maar ook de rest van Koblenz is natuurlijk prachtig!

3. Kastelen en oude stadjes aan de Rijn zien

Sommige mensen die naar Kolblenz op vakantie gaan doen dat puur om de omliggende regio te bezoeken. Zonde, want ook de stad zelf heeft genoeg leuks in petto – maar het klopt dat de omgeving van Koblenz één van de mooiste van Duitsland is. Vooral de vaak uitstekend bewaard gebleven of gerestaureerde kastelen van het gebied spreken tot de verbeelding. In dit artikel licht in nog een paar van de mooiste burchten rond Koblenz uit. En ook stadjes zoals Boppard, Rüdesheim en Braubach, die de laatste eeuwen weinig veranderd zijn, trekken toeristen aan.

Veel van deze historische plekken bevinden zich aan de Rijn ten zuiden van Koblenz. Ik kan je aanraden om in de stad een auto te huren en daarmee je eigen plan te trekken. Als je met minder moeite een snelle indruk van de regio wilt krijgen, is een Rijncruise (zoals deze speciale kasteelboottocht) de aangewezen manier om dat te doen.

vakwerkhuis boppard

In de omgeving vind je veel prachtige dorpjes. Op de foto zie je een vakwerkhuis in Boppard.

kastelen wat te doen omgeving Koblenz

En tijdens een boottocht zie je het ene kasteel…

leeftijd riviercruise duitsland

Na het andere!

4. De drie grootste kerken van Koblenz

Hou je van monumenten, en wil je weten wat er te doen in Koblenz is op dit gebied? Bezoek dan zeker de grote kerken van de stad, die samen de skyline bepalen. De Sint-Kastor-basiliek, de Sint-Florinus-basiliek en de Liebfrauenkirche zijn stuk voor stuk een visite waard.

Hiervan is de eerste ook de oudste: de Sint-Kastor-basiliek dateert uit de 9e eeuw en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze kerk is één van de hoogtepunten van de Romaanse architectuur uit de vroege Middeleeuwen en bevat een aantal prachtig versierde grafmonumenten van bisschoppen en edellieden.

De Sint-Florinus-basiliek is een paar keer deels verwoest geweest in oorlogen, maar is telkens weer mooi gerestaureerd. Als het in je schema past, bezoek dan één van de orgelconcerten waar de basiliek om bekend staat.

En de Liebfrauenkirche wordt gezien als een hoogtepunt van de Middeleeuwse kerkbouwkunst in Duitsland, en heeft prachtig gebrandschilderde ramen. Zet deze drie titanen dus in je route als je een stadswandeling in Koblenz maakt!

Liebfrauenkirche koblenz

De Liebfrauenkirche.

Sint-Florinus-basiliek Koblenz

En de kleurrijke Sint-Florinus-basiliek!

5. Kunst kijken in Koblenz

Zoals je in dit lijstje kan zien, zijn er meer dan genoeg historische plekken en monumenten om te verkennen in de stad. Toch heb ik ook een paar tips voor Koblenz als je van wat modernere attracties houdt. De stad is bijvoorbeeld twee kunstmusea rijk, waarvan Museum Ludwig de meest hedendaagse stukken bezit.

De collectie van Museum Ludwig draait om werken van Franse en Duitse kunstenaars van na 1945, en bestaat uit schilderwerken, sculpturen en conceptuele kunst. Dit schilderij ligt in het stadshart in de buurt van de Deutsche Ecke en is gevestigd in een prachtig herenhuis.

Het monolithisch vormgegeven Mittelrhein-Museum ligt daar niet ver vandaan, zodat je deze twee bezienswaardigheden van Koblenz als je wilt op één dag kunt bezoeken. Het heeft werk in huis uit elke tijdsperiode vanaf de Middeleeuwen en staat bekend om zijn abstracte kunst en creaties van lokale artiesten.

mittelrhein museum koblenz

Het Mittelrhein-museum in Koblenz.

6. Marksburg, een oorspronkelijk kasteel

Jammer maar waar: bijna alle kastelen die je tegenwoordig kunt bezoeken zijn niet meer origineel. Ooit zijn ze verwoest door oorlogsgeweld of afgebrokkeld door gebrek aan onderhoud, tot ze later weer gerestaureerd werden. Toch kan je op sommige plekken nog echte originele kastelen bewonderen, en Marksburg is daar één van. Dit is het enige intact gebleven kasteel in het Middenrijngebied en ligt zo’n 12 kilometer van Koblenz op een heuveltop.

Sinds de Middeleeuwen is het kasteel bijna niet veranderd, en dat levert je een bijzondere en authentieke ervaring op. Bekijk hier de indrukwekkende ridderzaal, de woonverblijven van de edelen, de slottorens, de keukens en opslagkamers, en alle andere vertrekken die een kasteel tot een complete leefgemeenschap maakten.

Je kan bijna de hele Marksburg van binnen bekijken tijdens een rondleiding van een uur, en ik verzeker je dat die de moeite waard is.

Marksburg kasteel

Alweer een fenomenaal kasteel in de buurt van Koblenz!

7. Op de culinaire toer in Koblenz

Misschien ben je minder op zoek naar toeristische activiteiten in Koblenz, maar ben je gewoon van plan om lekker van je vrije tijd te genieten in Duitsland. En dat doe je natuurlijk bij voorkeur met goede maaltijden en een goed gesorteerde bar. Wat is er wat te doen in Koblenz op culinair gebied? Er zijn prima internationale en exotische restaurantjes, vooral in de Altstadt, en je kunt ook op veel plekken traditionele Duitse lekkernijen proeven.

Bestel één van de specialiteiten van het Rijnland: een hartig-zoete Sauerbraten, ham die over jeneverbeshout is gerookt of Döppelkooche (aardappelkoekjes), uiteraard met Duits brood of een aardappelgerecht.

Deze stad ligt in een gebied dat bekend staat op zijn vele wijngaarden, dus je kan om te beginnen een paar glaasjes Moezelwijn uitproberen. Het gehuchtje ‘Das Weindorf’ is ooit gebouwd voor een tentoonstelling en staat vol met kleine wijnlokalen. Hou niet van wijn? Dan kan je je neervlijen in één van de vele Biergartens van de stad en een flinke kroes met het goudgele vocht bestellen.

Sauerbraten

Sauerbraten!

8. Speelplezier voor kids in het Tolli-Park

Heb je tips voor Koblenz nodig als je met kinderen naar het Rijnland gaat? Zeker de kleinsten kunnen het zat worden om kerken en monumenten te bezoeken. Gelukkig ligt zo’n 20 kilometer ten westen van de stad het leuke attractiepark Tolli-Park, waar ze zich even helemaal kunnen uitleven.

Het park mikt vooral op de jongere leeftijdscategorieën en heeft veel grote speeltoestellen, een cartbaan en verschillende droge en natte ‘rides’. Ook is er een kinderboerderij en een uitgebreid waterspeelpark, wat goed van pas komt als de dag echt te heet is om een stad in te gaan.

Leuk detail: alle (niet-alcoholische) consumpties in Tolli-Park zijn gratis – en voor de ouders is er een Biergarten.

Tolli-Park

Plezier voor jong en oud verzekerd.

9. Romantische Schloss Stolzenfels

Dit prachtige sierkasteel is één van de tips voor Koblenz die ik je absoluut wil meegeven. Schloss Stolzenfels is géén Middeleeuws bolwerk, maar een paleis dat pas in de 19e eeuw werd gebouwd door de Pruisische kroonprins Frederik Willem. Daarmee hoort het net als het bekendere Neuschwanstein thuis in het rijtje ‘kastelen’ die in de Romantiek werden gebouwd door rijkelui, en waarvan het ontwerp sterk beïnvloed is door de kunst, oude sagen en een zoektocht naar een nationale identiteit.

Heel interessant, maar wat is er te doen in Koblenz’ meest bezochte kasteel? Kort gezegd: dit is een sprookje van steen, rijk versierd met imitatiegoud, felle kleuren, heraldische wapens en overdreven decoratie-elementen. In dit kasteel, dat prima op zijn plek zou zijn in een Disneyfilm, vind je een verzameling luxe meubels, geweldige wand- en plafondschilderingen, een romantische kapel en siertuinen boordevol bloemen.

Stolzenfels mag dan een nepkasteel zijn: het is een gewéldig nepkasteel, en één van de bezienswaardigheden in de omgeving van Koblenz die je niet mag overslaan.

Schloss Stolzenfels

Kijk eens wat een pareltje!

10. Voor de wandelaars: Rheinsteig

Er zijn niet veel extreem spannende sportieve activiteiten in Koblenz, maar voor mensen die graag hiken ligt er een leuke verrassing klaar. De Rheinsteig is een vrij nieuwe wandelroute, die in 2005 samengesteld werd uit kleinere wandelpaden en inmiddels erg populair geworden is.

Op die etappe beleef je de natuur, de prachtige dorpen en natuurlijk de rivier zelf weer uit een totaal ander perspectief. Het stuk bij Koblenz gaat voor een groot deel over onverharde bospaden en voert je door de Ruppertsklamm, een klein ravijn in de rotsen.

Het is een uitstekend gemarkeerde wandelroute die relatief vlak is, met af en toe een stevige klim tussendoor. Onderweg kom je verschillende horecagelegenheden en leuke bezienswaardigheden in de buurt van Koblenz tegen. Je kunt teruggaan naar de stad met de bus of – een stuk leuker! – met de boot.

Rheinsteig bezienswaardigheden omgeving Koblenz

Je wordt verwend met prachtige landschappen onderweg.

Pfalzgrafenstein burcht Rheinsteig

En ook de prachtige Pfalzgrafenstein burcht bevindt zich langs de Rheinsteig.

11. De Deutches Eck

De Deutches Eck is het punt waar de rivieren de Rijn en de Moezel samenkomen – en het ligt midden in Koblenz. Geen wonder dat het één van de drukst bezochte plekken in de stad is, waar toeristen de macht van de twee grote waterstromen willen ervaren.

Op deze kunstmatige landtong, één van de bekendste bezienswaardigheden van Koblenz, kan je langs de kades en promenade lopen, een goed glas bier drinken en op de kabelbaan naar het fort Ehrenbreitstein stappen.

Ook vind je hier het uit de 17e eeuw stammende stadhuis met de van symboliek doordrongen fontein de Schängelbrunnen. Dé trekpleister van deze ‘Duitse Hoek’ is het gigantische ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I, een vervanging van het origineel uit 1897 dat de Tweede Wereldoorlog niet overleefde.

Een perfecte plek om een paar selfies of panoramashots te maken dus, en ook een symbool voor de stad Koblenz zelf.

Deutsches Eck bezienswaardigheden Koblenz

Best wel bijzonder hoor, om zo’n samenvloeiing van grote rivieren te zien!

Deutches Eck keizer Wilhelm I

De Deutches Eck met het standbeeld van keizer Wilhelm I. Gezien vanop een boot.

12. Zorgeloos het Rijnland verkennen op een cruise

Een lange boottocht door Koblenz en de regio is één van de meest luxe manieren om Duitsland te verkennen. Ik kan zo’n tochtje alleen maar aanraden aan mensen die weinig zin hebben in lange wandel- of fietstochten of een autoreis charmeloos vinden.

Op een cruise over de Rijn en/of de Moezel ben je constant op het water en ervaar je een gevoel van vrijheid: de vaste bodem lijkt eventjes een illusie. Tijdens de reis zie je alle bezienswaardigheden van Koblenz en de omgeving, zoals de monumentale burchten, oude kerkjes en glooiende bossen. Vaak meer je aan in de meest fotogenieke dorpen en stadjes langs de rivier, waar je tijd krijgt om te shoppen en aan sightseeing te doen.

Bij sommige cruises zijn er lunches en activiteiten aan wal ingepland, maar bij een all-inclusive Rijn cruise is een buffet (en soms een open bar) bij de prijs inbegrepen.

Zelf deed ik ook zo’n all-inclusive cruise op de Rijn van 5 dagen en bezocht onderweg Düsseldorf, Koblenz, Boppard, Mainz, Speyer en Straatsburg. Je hebt meer dan genoeg tijd om (in dit geval) Koblenz en de andere dorpjes en steden te ontdekken. Tegelijkertijd word je stevig in de watten gelegd en dat gedurende het hele verloop van je cruise. Echt een aanrader; voor een ouder én jonger publiek trouwens!

all inclusive rijn cruise Koblenz

We komen aan in Koblenz!

Rijncruise Koblenz

Onderweg passeer je langs prachtige landschappen, mooie dorpjes en heerlijke wijngaarden!

13. Suppen op een Duitse rivier

De Duitsers zijn grote fans van suppen: stand up paddling. Als je het niet kent: bij deze watersport sta je op een soort surfplank en beweeg je je voort met één lange peddel. Als je graag even in beweging wil komen tijdens je vakantie kan ik suppen dus aanraden. Aan de Moezel, de Rijn en aan de verschillende zijriviertjes daarvan vind je verschillende watersportcentra die zich gespecialiseerd hebben in suppen. Hier huur je het materiaal en kan je kijken hoe ver je de rivier op- of af kunt peddelen. En lukt het je nou echt niet om overeind te blijven staan op die plank? Dan kan je je supboard nog inruilen voor een kano of kajak.

stand up paddleboard sup

14. Zet deze Koblenzer festivals in je agenda

In voor een feestje? Ook dat kan in het Rijnland! In mei varen er door het donker prachtig versierde boten over de rivier, die onder begeleiding van vuurwerk en muziek in Koblenz aankomen: het Rhein in Flammen festival. Ik hoef je vast niet te vertellen dat die boottocht met veel optredens en vloeiend bier gepaard gaat.

Een half jaar later is het weer raak tijdens de prima kerstmarkt die in de stad wordt georganiseerd. Ben je nooit op een Duitse kerstmarkt geweest? Hier koop je duizend en één leuke kerstartikelen en kunstvoorwerpen, drink je schnaps en glühwein en geniet je van unieke Duitse gerechtjes – en van de geweldige sfeer die er op zo’n winters evenement hangt.

Tenslotte vindt er in september de zogenaamde Schängelmarkt plaats in Koblenz, een festival met livemuziek, ambachtsproducten, een autoshow en een Bourgondisch banket.

Rhein in Flammen festival

Wauw! Het Rhein in Flammen festival ziet er toch heel spectaculair uit, of niet soms?!

5x Leuke overnachtingen in Koblenz

Nog geen goed hotel in Koblenz gevonden? Bekijk dan de accommodaties die ik voor je uitgekozen heb. Er zit vast een adresje bij dat je leuk vindt!

1. Altstadt Hotel & Café

Het Altstadt Hotel & Café is de beste plaats om te vertoeven als je in alle comfort wilt overnachten in Koblenz. De kamers zijn luxueus en uitgerust met een televisie, bureau en eigen badkamer met bad.

Het Jezuïetenklooster en het stadhuis van Koblenz liggen vlak naast dit hotel. Op slechts 250 meter afstand vind je ook de Rijn en de Moezel. En er zijn nog tal van andere belangrijke bezienswaardigheden nabij gelegen.

Prijzen en beschikbaarheid: booking.com

Altstadt Hotel & Café Koblenz Altstadt Hotel Café Koblenz

2. Gästehaus der Abtei Sayn

Gästehaus der Abtei Sayn is gelegen in een voormalige abdij, op 15 km van het centrum. Dit is een goede plaats om te overnachten als je met de auto reist. Want er is gratis parking.

Bovendien geniet je hier van rust, maar begeef je je toch niet te ver van de toeristische attracties. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken als je eens geen zin hebt om met de auto te gaan. De sfeervolle kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv, eigen badkamer en kledingkast. Er is zelfs beddengoed voorzien.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Koblenz Gästehaus der Abtei Sayn Gästehaus der Abtei Sayn

3. Waldhotel Forsthaus Remstecken

Als je wilt bijzonder overnachten in Koblenz is Waldhotel Forsthaus Remstecken een goed adresje, want het was vroeger een boswachtershuis en dateert uit 1906.

Deze accommodatie is ook erg geschikt voor kinderen. Er worden namelijk speciale maaltijden voor de allerkleinste aangeboden. Ook is er een speeltuin voorzien waarin de allerkleinste naar hartenlust kunnen ravotten. Bovendien kun je in de buurt samen heerlijk fietsen of hiken.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Koblenz Waldhotel Forsthaus Remstecken Waldhotel Forsthaus Remstecken

4. Hotel Stein – Schiller’s Manufaktur

Hotel Stein bevindt zich op minder dan 2 km van vele bezienswaardigheden in Koblenz, waaronder de Jesuitenplatz en Florinsgarten. Het is een goed plekje om alleen te verblijven, omdat je er een eenpersoonskamer kan huren.

Alle kamers zijn gezellig, goed onderhouden en van alles voorzien. Er is ook een restaurant dat heerlijke Franse gerechten serveert. En een lounge waarin je kan relaxen en van een drankje kan genieten.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Hotel Stein Koblenz Hotel Stein

5. Fährhaus

Je hoeft je nooit af te vragen wat er te doen is in Koblenz. Deze gezellige stad is gevuld met mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten! Als je verblijft in Fährhaus zul je niets missen, want dit hotel heeft een goede ligging. De bezienswaardigheden die ietsje verder gelegen zijn, kun je bovendien eenvoudig bereiken met de fiets. Het is mogelijk om een fiets bij je hotel te huren als je er geen mee hebt.

Een ander voordeel van dit hotel in Koblenz is dat het veel faciliteiten heeft. Zo is er een binnenzwembad en een wellness met diverse schoonheidsbehandelingen. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder watersporten, wandeltochten en culturele tochten.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Fährhaus Fährhaus Koblenz koblenz Fährhaus

De laatste van mijn tips voor als je Koblenz gaat bezoeken: probeer tijdens één van deze feesten aan te komen en je vakantie wordt direct een stuk rijker en drukker!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (5 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>