37x Bezienswaardigheden in New York en dingen om te doen: info, tips & foto’s

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 11 oktober, 2020

Het barst van de hoogtepunten in New York. Je kan letterlijk een leven lang in de stad doorbrengen en elke dag iets anders doen. De 37 bezienswaardigheden in deze lijst vatten lang niet samen wat er allemaal te beleven valt, maar toch zijn dit volgens mij enkele van de grootste highlights van de stad. Bekijk de foto's en lees mijn insider tips, zodat je nooit te veel betaalt en niets van deze wereldstad hoeft te missen.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (2 stemmen)

Tip: Koop een New York Pas en bespaar héél veel geld

Een stedentrip naar New York kost veel geld. Eens je daar bent, wil je natuurlijk ook alle echte highlights van de stad zien en vaak zijn de toegangsprijzen heel duur. De beste manier om daar alvast veel geld op te besparen, is door een New York Pas aan te schaffen. Deze kortingskaarten worden uitgegeven door de toeristische dienst van New York en geven je voor één vast bedrag toegang tot vaak honderden bezienswaardigheden in The Big Apple. Met zo’n pas krijg je bovendien ook nog eens kortingen op restaurants, bars en andere toeristische trekpleisters.
Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en allemaal hebben ze hun eigen voorwaarden. Ze worden verkocht voor minder dan €60 en als je het een beetje uitrekent, kan je zo tot 70% besparen in vergelijking met alle toegangskaartjes apart te bestellen (Eén toegangskaartje voor het Empire State Building kost al €37…). Vergeet ook niet dat je met zo’n New York Pass ook vaak voorrangstickets krijgt.

New York bezienswaardigheden

1. Het Vrijheidsbeeld

Voor miljoenen toeristen en immigranten is het Vrijheidsbeeld de eerste glimp die ze opvangen tijdens een bezoek aan New York City. Het verbaast je dan ook vast niet dat Lady Liberty één van de populairste bezienswaardigheden van New York is. Dit inspirerende symbool voor vrijheid werd ontworpen door Frédéric Auguste Bartholdi en verwelkomt sinds 1886 iedereen in de Big City. Het beeld is maar liefst 93 meter hoog en kan je op verschillende manieren verkennen. Zo kan je het eiland (Ellis Island) waar de sokkel op staat betreden met toegangstickets, maar als je echt een unieke ervaring wilt dan moet je nog iets hoger. Je kan immers de kroon van Lady Liberty ook verkennen! Als je dat wil, dan moet je je tickets wel ruimschoots op voorhand bestellen want er mogen per dag maar een erg beperkt aantal mensen naar boven.

Er zijn twee mogelijkheden om het Vrijheidsbeeld te bezichtigen.
Een eerste mogelijkheid is via de gratis Staten Island Ferry. Ideaal als je niet lang in New York bent of als je je aan je budget moet houden. Met de ferry kan je het beeld van heel erg dichtbij bekijken. Er vertrekt om het halfuur een ferry van aan de South Ferry terminal in Manhattan. Zorg ervoor dat je aan de rechterkant van de boot staat als je het Vrijheidsbeeld wilt bewonderen. De boottocht duurt een half uurtje en wanneer je in Staten Island aankomt, kan je wat rondlopen op het eiland en gewoon een andere ferry terug naar Manhattan nemen (en zo krijg je ook een tweede kans op een perfecte foto van Lady Liberty!).

Wanneer je van dichtbij en persoonlijk wilt kennismaken met Lady Liberty, dan kan je ook kiezen om de befaamde Lady Liberty tour te doen. Je kan dit combineren met een bezoek aan Ellis Island. Als je voor deze optie kiest, raad ik aan om de NYC Explorer Pass aan te schaffen (€115), want daarin zit een gratis bezoek inbegrepen. Koop je liever geen city pass? Dan kan je voor €22,5 tickets kopen om het Vrijheidsbeeld en Ellis Island op eigen houtje te verkennen. Een rondleiding met gids + toegang tot het eiland en het museum kan dan weer voor €50 per persoon.

vrijheidsbeeld hoogtepunten New York

Je kan Lady Liberty van heel wat plekken in NYC zien, maar vanop het water (of vanop Ellis Island) is ze toch het meest grandioos!

2. De top van het Rockefeller Center

Er is geen betere manier om letterlijk één van de mooiste hoogtepunten van New York te beleven dan op het dak van het Rockefeller Center. The Top of the Rock heeft een waanzinnig uitzicht over de skyline van deze fantastische wereldstad.

Met haar 260 meter is het gebouw een beetje kleiner dan de Empire State Building maar als je ’t mij vraagt, kies je best voor The Top of the Rock als je New York vanuit de hoogte wilt bewonderen. Het dak wordt hier immers omringd door een muur van kraaknet glas, waardoor je hier prachtige foto’s kan maken. Op het bovenste uitkijkplatform (er zijn er drie) is er zelfs geen omheining (maar wees gerust, je bent hier maar enkele meters hoger dan het eerste verdiep). Vanaf het uitkijkplatform kan je de Empire State in al zijn glorie bezichtigen, maar ook een heel groot deel van Central Park.
Tickets voor dit prachtige uitzicht kan je online boeken vanaf €37. Als je van plan bent om nog meer dingen te bezoeken in New York, dan raad ik een New York Pass aan. ze beginnen bij ongeveer €60 en zijn niet heel goedkoop, maar als je alle toegangsprijzen bij elkaar optelt bespaar je uiteindelijk veel, héél veel, geld.

top of the rock bezienswaardigheden new york city

Vanop deze hoogte zie je ook goed hoe gigantisch Central Park is!

checkoutsam Rockefeller center

Voor de mooiste foto’s met NYC in de achtergrond, moet je op de Top of the Rock zijn.

4. Of toch het Empire State Building?

Het Empire State Building is nog zo één van die iconische bezienswaardigheden in New York die je zeker eens van dichtbij gezien moet hebben. Het gebouw is een teken van de ambitie van New York in de jaren ’20 en ’30. Na al die jaren is de Empire State nog steeds een statig symbool en zelf één van de naamgevers van de stad. New York wordt immers ook wel eens The Empire State genoemd.

Het dak van het gebouw ligt 380 meter boven de straten van Midtown en was het hoogste punt van de Big Apple tot 1971 en dan terug vanaf 2001 tot 2012 (de Twin Towers waren tussen 1971 en 2001 het hoogste gebouw in de stad). In 2012 werd deze grootse eer overgeheveld naar het prachtige One World Trade Center.
Je kan ook vanuit deze skyscraper de skyline van New York bewonderen, maar die is misschien net iets minder feeëriek zonder de Empire State in zicht. Tickets zijn online voordeliger dan aan de kassa en bovendien krijg je ook nog eens voorrang. Een toegangskaartje kost per volwassene €37, maar er zijn ook speciale mogelijkheden om het ESB te bezoeken.

empire state building new york must see

Tijdens je bezoek neem je één van de 73 liften naar het uitzichtplatform. Je voelt het meteen duizelen!

uitzicht empire state building bezienswaardigheden new york

Het uitzicht vanop de Empire State Building… Tenminste als je je camera door het hekwerk stopt.

4. 9/11 Memorial & Museum

Als je naar New York gaat, dan mag een bezoek aan Ground Zero zeker niet ontbreken. Op deze plek pronkten ooit de twee statige twin towers, maar zoals we allemaal wel weten werden die in 2001 door terroristen neergehaald. Het museum vertelt je álles over deze verschrikkelijke gebeurtenis en laat zonder twijfel een sterke indruk op je na. Het hier erg druk worden, dus ik raad aan om zowel het museum als de herdenkingsplaats zo vroeg mogelijk te bezoeken om drukte te vermijden. Toegang tot de Memorial is gratis, maar voor het museum moet je wel betalen. Online kosten tickets €25 per persoon. Niet goedkoop, maar weet wel dat een groot deel van dit geld ook wordt gebruikt om de Memorial te blijven onderhouden en ook de familie en vrienden van slachtoffers te steunen.
In deze kostprijs zit ook een audiogids inbegrepen. Deze werd trouwens ingesproken door Robert Deniro.

9/11 memorial New York

Na een bezoek aan het 9/11 Memorial word je even stil, maar het is toch echt een must-see als je naar The Big Apple reist.

Witte roos 9/11 Memorial

Als er trouwens een witte roos op één van de namen ligt, dan wil dat zeggen dat die persoon op deze dag jaris was.

5. Helikoptervlucht boven New York

Hoe hoog de daken van het Rockefeller Center en de Empire State Building ook zijn, je krijgt nooit zo’n prachtig overzicht over deze miljoenenstad als vanuit de vrije lucht. Daarom is er geen betere stad geschikt voor een helikoptervlucht dan New York.

Een helikoptervlucht boven New York kan je online boeken vanaf €215.
Tijdens de tour krijg je het ultieme uitzicht op onder andere de Hudson River, de Brooklyn Bridge, Ellis Island en de New York Harbour. Natuurlijk zoef je ook vlak naast enkele van ’s werelds beroemdste skyscrapers: de Empire State Building, het One World Observatory en het Rockefeller Center. Vanuit de helikopter is het zelfs mogelijk om alledrie deze gebouwen in één foto te krijgen en dat kan nergens anders! Onderweg word je ook door je piloot geïnformeerd over alle uitzichten die je op dat moment kan aanschouwen.
Afhankelijk van de kostprijs duurt de vlucht zo’n vijftien à dertig minuten, maar geeft je wel herinneringen voor de rest van je leven.

helikoptervlucht boven New York bezienswaardigheden

Vanuit de helikopter krijg je het allermooiste uitzicht over New York. Dit is echt zo’n activiteit die je nooit meer vergeet!

6. One World Observatory

Het duurde bijna tien jaar om het hoogste gebouw van het westelijk halfrond te bouwen, maar sinds 2015 staat het One World Trade Center te blinken op de noordwestelijke hoek van het World Trade Center-terrein. Deze vervanger van de WTC-torens staat trouwens vlakbij. Tegenwoordig vangt de 9/11 Memorial zelfs de schaduw op van deze mastodont.

Een lift brengt je in slechts 47 seconden naar het 541 meter hoge dak van het gebouw. Vanuit het observatorium heb je een wondermooi 360° graden uitzicht over New York. Langs de ene kant kijk je neer op Manhattan en de Upper New York Bay en langs de andere kant zie je de Brooklyn Bridge en de wolkenkrabbers van Midtown. Tickets kosten €34 pp en als je je tickets al online bestelt, dan mag je wachtrijen aan de kassa overslaan.

One World Observatory uitzicht New York dingen om te doen

Het uitzicht van de One World Observatory is fenomenaal. Dit is dan ook het hoogste uitkijkplatform over New York.

7. American Museum of Natural History

Het grootste museum van natuur en geschiedenis is meteen ook één van de meest impressionante bezienswaardigheden van New York. Maar liefst 28 gebouwen, vier verdiepingen en 45 permanente tentoonstellingszalen vormen samen één grote schatkist aan prachtige collecties van zoölogie over plantkunde tot mineralogie en antropologie. Geen wonder dat het museum al verschillende keren het decor vormde voor tal van film, zoals Night At The Museum met Ben Stiller.

Een bezoekje aan het American Museum of Natural History is een ideale activiteit in New York dat perfect geschikt is voor kinderen. Je kan online tickets kopen vanaf €20. Als je een upgrade neemt naar een Super Savet-Ticket, krijg je ook nog toegang tot speciale expo’s en het Hayden Planetarium.
Toegangskaartjes voor dit museum zitten ook inbegrepen in de meeste New York City Passes. Kijk dit dus zeker na als je van plan bent om meerdere bezienswaardigheden te bezoeken.

New York bezienswaardigheden American Museum of Natural History

Skeletten van dino’s, opgezette beesten en natuurlijk de filmlocatie van de kaskraker ‘Night at the Museum’!

8. Metropolitan Museum of Art (Met)

New York City is de thuisbasis van enkele van de mooiste kunstmusea ter wereld. Het Met is zo groot dat wanneer je er een week rondsnuffelt, je dan nog steeds niet alles hebt gezien. Er zijn hier twee miljoen werken permanent tentoongesteld, dus een beetje voorbereiding kan ook geen kwaad. Je vindt er kunstwerken zoals Warhol’s Mao, maar evengoed historische artefacten zoals de oude Egyptische Tempel van Dendur.

Je kan het Metropolitan Museum of Art vergelijken met het Louvre in Parijs, waar je meesterwerken uit de Renaissance kunst zien, maar evengoed pre-Columbiaanse kunstvoorwerpen en allerlei andere bijzondere verzamelingen. Omdat de kunstcollecties steeds blijven groeien en er steeds nieuwe expo’s bij komen, kan je nooit “been there, done that” zeggen. Ook al ben je al in het Met geweest, je zal telkens nieuwe dingen kunnen ontdekken.
Als ik enkele suggesties mag doen van mooie werken dan zijn het deze: Zelfportret met strohoed (Self-Portrait with a Straw Hat) van Vincent van Gogh, De Japanse Brug en de waterlelies (Bridge over a Pond of Water Lilies) van Claude Monet, Madonna met Kind (Madonna and Child) van Duccio di Buininsegna (je leest hieronder waarom), De Tempel van Dendur, …

Fast Track tickets voor het Met kan je al voor €22 online boeken.

Je hebt vast ook wel al gehoord van het beroemde Met gala. Beroemdheden van overal ter wereld (maar toch vooral uit de Verenigde Staten) verkleden hun dan in de gekste creaties, met de bedoeling om geld in te zamelen voor dit museum. Jaarlijks wordt zo meer dan tien miljoen dollar opgehaald voor het kunstinstituut. Dat mag ook wel, als je weet dat het duurste stuk dat het Met ooit kocht maar liefst 45 miljoen dollar kostte (Madonna en kind door Duccio di Buoninsegna).

Metropolitan Museum of Art MET NYC

Het Metropolitan Museum of Art.

9. Guggenheim Museum

Ook het Guggenheim Museum is een gevierde bezienswaardigheid in New York. Tegelijk is het gebouw zelf ook een baanbrekend werk van fenomenale architectuur in de twintigste eeuw. Een bezoekje aan deze trekpleister in New York mag je zeker niet overslaan omwille van de vormgeving, de impressionante kunstcollecties en de tijdelijke tentoonstellingen.

Het museum, dat ontworpen werd door Frank Lloyd Wright, gaat in tegen alle normen. Bij binnenkomst neem je onmiddellijk de lift naar de top om vervolgens je weg naar beneden te volgen. Een dagkaart met voorrang voor het Guggenheim Museum kost online €22.
Dit museum zit ook in bijna alle New York City passen inbegrepen (vanaf €60).

Guggenheim museum New York

Niet alleen de kunstcollecties zijn hier fantastisch. Ook de architectuur van het gebouw is bewonderenswaardig!

musea new york Guggenheim

Geen fan van musea? Bezoek dan toch even de buitenkant. Knap, toch?

10. Musicals en theatervoorstellingen op Broadway

Als er één ding is dat ik iedereen aanraad, dan is het om een Broadway voorstelling mee te pikken in New York. Met meer dan 36 theaters vind je vast wel een show die jou kan bekoren. Grote shows zoals The Lion King, Aladdin en Wicked zijn erg populair en heel snel uitverkocht. Tickets kan je dus best op voorhand online reserveren. Schrik niet, want deze spectaculaire shows kosten vaak héél veel geld. Mijn persoonlijke lieveling? Chicago. Wát een spektakel!! Bovendien loopt deze musical al erg lang, zodat kaartjes niet meer zo duur zijn en er altijd nog (goeie) plekken beschikbaar zijn.

Vergeet ook niet dat Broadway meer is dan alleen musicals. Je kan hier vaak stukken zien met wereldberoemde sterren of opkomende talentjes. Zo zag ik o.a. James Franco, Daniel Radcliffe, Chris O’Dowd en Leighton Meester het beste van zichzelf geven in een serieuzer stuk.

Heb je nog geen idee welke Broadway Show je wilt bekijken en maakt het je niet zoveel uit, of wil je gewoon geen al te dure kaartjes? Dan kan je langsgaan bij de TKTS kassa op Times Square waar je gereduceerde kaartjes op de kop kan tikken. Het is even aanschuiven, maar je krijgt er echt bijzonder hoge kortingen. Zo kwam ik aan mijn kaartjes voor The Phantom of The Opera en Chicago.

Vind je deze wijk in NYC wel leuk? Dan kan je er natuurlijk ook heel wat spannende verhalen over horen tijdens een gegidste tour. Online kan je deze excursies al boeken vanaf €30 (met een professionele acteur als gids!).

broadway bezoeken hoogtepunten New York

Vaak zijn de Broadway theaters trouwens erg intiem. Véél leuker dan een veel te grote zaal!

11. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is één van de meest iconische bruggen ter wereld en dus ook een top bezienswaardigheid in New York. Het duurt ongeveer twintig minuten om volledig over de brug te wandelen terwijl je je best doet om mooie foto’s te maken en niet tegen andere mensen aan te lopen. Je bezoekt de brug het best ’s morgens wanneer er weinig mensen zijn en bovendien is de verlichting op de brug dan ook prachtig. Ook tijdens zonsondergang is het uitzicht vanop de brug fantastisch!

Tip: Voor €6 kan je een fiets huren om over de brug te rijden. Doe dit ook zo vroeg mogelijk, zodat je niet de hele tijd moet uitwijken voor voetgangers, want die durven weleens een plotse stop te maken voor een onverwachte selfie.

wat te doen in New York Brooklyn Bridge

Deze beroemde brug verbindt het iconische Manhattan met het hippe Brooklyn.

Wandeling Brooklyn Bridge hoogtepunten New York

Maak zeker een wandeling of fietstocht over de Brooklyn Bridge. Van hieruit krijg je een prachtig uitzicht over de skyline van The Big Apple!

12. Wall Street

Het is leuk om door één van de beroemdste straten ter wereld te wandelen en te zien hoe zakenmannen en -vrouwen in maatpakken door de straat lopen. Op dat moment besef je pas echt hoe gelukkig je bent dat je op vakantie bent terwijl zij hard werken.

Ga zeker eens poseren aan de Charging Bull en de Fearless Girl standbeelden. Je weet dat je in de buurt bent als je plots heel wat mensen ziet samen troepen. Op Wall Street vind je ook Trinity Church waar Alexander Hamilton en andere bekende Amerikanen begraven liggen.

Wall Street stier Big Apple

De beroemde stier van Wall Street.

13. Harlem Gospel

Wie aan Amerika denkt, denkt vast ook aan de bekende gospelkoren. In de twintigste eeuw was Harlem het hart van de Afro-Amerikaanse cultuur en de thuishaven voor artiesten en schrijvers. Vandaag is de buurt vooral een culturele en culinaire bestemming, maar ondanks de grote moderne gebouwen heeft de wijk nog steeds haar charme behouden.

Om een voorproefje te krijgen van de Afro-Amerikaanse cultuur kan ik je zeker aanraden om een optreden van een Harlem gospelkoor bij te wonen. Vermijd hiervoor wel grote en bekende kerken, anders ben je omringd door heel wat toeristen (en is het vaak al uren op voorhand aanschuiven…). Online vind je voor €22 al kaartjes om Harlem Gospel in het bijzijn van locals bij te wonen.

activiteiten New York Harlem Gospel

Zoek je nog naar een speciale activiteit in New York? Dan móét je gewoon naar een gospelkoor in Harlem gaan kijken.

14. High Line

Dit verhoogde pad en park zijn gebouwd op een deel van een oude spoorlijn. Het is de perfecte plek om New York vanuit ander perspectief te bekijken. Het pad is een goede twee kilometer lang en je hebt er prachtig uitzicht over de Hudson rivier. Onderweg krijg je prachtige uitzichten over de wolkenkrabbers, de drukke straten en de hippe buurten van deze stad.

De High Line is een populaire bezienswaardigheid in New York, dus kom extra vroeg als je de drukte wilt vermijden. De verlaten spoorlijn bewandelen is gratis, maar voor €36 vertelt een ervaren gids je alle geheimen over de attractie. Natuurlijk is dat helemaal niet verplicht en is het ook zonder informatie een hemels plekje om rustig rond te kuieren.

Tip: De High Line ligt vlak bij Chelsea Market. Je kan ze dus allebei het best op dezelfde dag bezoeken: wek eerst je eetlust op door de twee kilometer van de High Line af te werken en stel je energie terug op peil met een heerlijk gerecht van de Chelsea Market.

high line New York bezienswaardigheden

De High Line is dag en nacht geopend. Als je dus een leuke nachtwandeling wil maken… Be my guest!

high line nyc

Ik vind de High Line één van de leukste parken waar ik ooit in heb gewandeld. Natuur en stad zijn hier prachtig gecombineerd!

15. Central Park

Central Park is net zo mooi als het eruit ziet in films, maar het is nog veel groter dan je zou verwachten. Je kan je gewoon laten leiden door de kronkelende paden en onderweg enkele verrassende ontdekkingen doen. Wist je bijvoorbeeld dat er een (kleine) zoo is in Central Park? Die kan je trouwens helemaal gratis bezoeken! Hier zijn nog enkele andere hoogtepunten van dit groene hart van NYC:

  • Sheep’s Meadow: Een enorm open gazon dat populair is voor picknicken en frisbeeën, een beeld dat je vast al vaak hebt gezien in films.
  • Het Belvedere kasteel: Dit prachtige stukje architectuur is een lust voor het oog!
  • De Bethesda Fontein: Dit terras aan de zuidoostkant van het park werd al een paar keer gebruikt als decor voor enkele kaskrakers. Herinner je die scène nog in Home Alone 2 waarin Kevin achtervolgd werd door twee boeven? Zorg ervoor dat je door de Mall onder Terrace Drive wandelt om enkele mooie kunstwerken te zien.

Voor €14 leidt een vroegere parkmedewerker je rond door Central Park zonder dat je gaat verdwalen.

trekpleisters New York Central Park

Central Park blijft één van de grootste trekpleisters in New York. Zowel voor toeristen als locals. Er valt hier altijd wel iets te beleven!

Belvedere Castle New York

Het Belvedere Castle tovert Central Park om in één of ander sprookjesbos, vind je ook niet?

16. Little Italy

Little Italy ligt ergens tussen SoHo en Chinatown. De wijk heeft haar naam te danken aan Italiaanse immigranten die in de jaren 1980 naar New York City trokken. Vroeger strekte het gebied zich uit van Canal tot Houston Streets, tussen Lafayette Street en de Bowery. Vandaag wordt het jammer genoeg een beetje opgeslorpt door Chinatown, maar toch is het bij toeristen nog steeds een populaire bezienswaardigheid in New York.

De authentieke pastagerechten, geserveerd door de beste Italiaanse restaurants, zijn nergens anders in de stad te vinden. Niet alleen het eten is hier trouwens een trekpleister! Enkele van de meest trendy kledingwinkels in de stad bevinden zich op Mulberry Street, om nog maar te zwijgen over de gezellige bars die je er vindt.
Bezoek zeker ook de ‘Christmas in New York‘ winkel. Deze zaak speelt het hele jaar door leuke kerstjingles af en laat je –zelfs in volle zomer– geloven dat het bijna terug Kerst is!

Als je graag op Amerikaanse-Italiaanse wijze de wijk ontdekt, kan je voor €22 een Food Tasting Tour volgen.

Little Italy dingen om te doen in New York

Ook al wonen de bewoners hier al generaties lang, toch zijn ze nog erg chauvinistisch als het op Italië aankomt.

NYC little italy

In Little Italy vind je tal van leuke winkels en natuurlijk ook heerlijke Italiaanse restaurants.

17. Chinatown

Heel veel grootsteden hebben een Chinatown, maar nog nooit zag ik zo’n gigantisch exemplaar als in New York. De plotselinge drukte, de cadans van Kantonese gesprekken, straatnamen en luifels met Chinese tekens brengen je in een hele andere sfeer dan je gewoon bent in deze stad. Wanneer je plots restaurants met wel héél erg vreemde etalages in het vizier krijgt, mag je er zeker van zijn: je bent in Chinatown aangekomen!

Boek tijdens je wandeling door Chinatown misschien ook een heerlijke Food Tour voor €90. Zo ontdek je heel wat culinaire hotspots die je anders misschien zou overslaan. Je zou het misschien niet meteen zeggen als je de druipende eenden ziet hangen, maar Chinees kan bijzonder verfijnd zijn!

Chinatown New York buurten

Eens je in Chinatown rondloopt, lijkt het wel alsof je in een volledig andere stad bent beland!

18. Times Square

Rasechte New Yorkers raden je vast af om Times Square te bezoeken, maar toch is het één van de bezienswaardigheden van New York die je op z’n minst eenmaal gezien moet hebben. Doe dit bij voorkeur wanneer het donker is. Dan is het plein mooi verlicht door de gigantische neon-reclames, voorbijflitsende taxi’s en fonkelende kantoorgebouwen. Klim zeker eens op het trapje in het midden van Times Square. Van hieruit krijg je een prachtig overzicht over deze mythische plek.

De grootste toeristische trekpleister in New York is zonder twijfel de New Year’s Eve Ball Drop. Mocht je van plan zijn tijdens de jaarwisseling naar de Big Apple te gaan en naar de Drop te kijken, dan raad ik aan om al erg vroeg te komen. Sommige mensen wachten hier maar liefst (!) twaalf uur op voorhand, om zo helemaal vooraan te staan. Hoe zit het dan met een toiletpauze, zul je denken. Eenvoudig… Ze dragen gewoon luiers!

Tja, Amerikanen blijven een apart volkje!

times square dingen om te doen New York

Times Square is extreem toeristisch, maar je kan New York echt niet verlaten zonder dit te hebben gezien! Waaaauw!

times square podium uitzicht

Vanop het podium in het midden van Times Square krijg je dit prachtige uitzicht.

19. St. Patrick’s Cathedral

Dit is één van mijn favoriete trekpleisters in The Big Apple. Dat heeft alles te maken met het atypische beeld dat je voorgeschoteld krijgt als je dit monument bezoekt. Een prachtige kathedraal met miljoenen tierlantijntjes en details, temidden van gigantische betonblokken die naar de hemel schieten. Opvallend is het wel, zou ik zeggen!

St. Patrick’s Cathedral werd gebouwd in 1878 in gotische stijl. De kathedraal werd voor maar liefst 177 miljoen dollar helemaal gerestaureerd in slechts drie jaar tijd. In 2015 bracht paus Franciscus nog een bezoek aan deze kerk. Het meest opvallende aan deze bezienswaardigheid zijn de twee torens tegenover Fifth Avenue.

Je kan de kathedraal helemaal gratis bezoeken.

St. Patrick's Cathedral New York

De St. Patrick’s Cathedral mag dan wel gigantisch zijn, toch verbleekt deze kathedraal in het niets in vergelijking met de wolkenkrabbers van NYC!

Saint Patrick's Cathedral New York binnenkant

Neem zeker ook een kijkje aan de binnenkant. Prachtig, of niet soms?

20. Central Library

Waarschijnlijk heb je niet genoeg tijd om even een boek uit te lenen en het later mooi terug te brengen, maar toch loont het de moeite om deze bibliotheek te bezoeken. De Central Library is één van de mooiste bibliotheken die ik al ooit zag en dat heeft alles te maken met haar prachtige interieur. Het is niet voor niets al zo vaak in films verschenen!

De Central Library is de thuisbibliotheek van Brooklyn en één van de belangrijkste culturele, burgerlijke en educatieve instellingen van New York City. Het is de thuisbasis van onder meer de Brooklyn Collection (grootste archief ter wereld voor sociale en culturele geschiedenis) en een Business and Career Center.

central library new york

Wie zegt dat een bibliotheek geen bezienswaardigheid kan zijn? Wat een prachtexemplaar!

21. Grand Central Terminal

Grand Central Station is één van die iconische bezienswaardigheden die je al in allerlei films en tv-programma’s kon spotten. Daardoor is het best indrukwekkend om het station met je eigen ogen te zien. Ga gerust even rondneuzen, want dit is natuurlijk één van de vele gratis bezienswaardigheden in New York.
Laat je blik niet te lang op het gelijkvloers rusten, want ook de hogere etages zijn prachtig!

Zo is het plafond van de Grand Central Terminal beschilderd met sterrenbeelden, maar veel mensen hebben nog nooit over de “Whispering Wall” gehoord. Dat is een deeltje van de loopbrug waarbij jij en je gesprekspartner in tegenovergestelde hoeken van elkaar moeten staan zodat je gewoon tegen elkaar kan fluisteren. Dat is best leuk om eens uit te proberen –en niet alleen voor kinderen!

Als je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis van het station, kan je online een self-guided audiotour boeken voor €10.

central station New York bezienswaardigheden

Dit is waarschijnlijk één van de beroemdste treinstations ter wereld! Tijd voor een foto, dus 😉 !

22. The Museum of Modern Art (MoMa)

Enkele van de meest gevierde kunstwerken van de moderne tijd kan je bewonderen in het wereldberoemde MoMa. Het is zonder twijfel één van de grootste en belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in de wereld. De collectie bestaat uit maar liefst 150.000 stukken, waaronder De Sterrennacht van Van Gogh en Picasso’s Les Demoiselles d’Avignon.

Je kan online skip-the-line tickets kopen voor €22 per persoon en gratis tickets zitten ook inbegrepen in de meeste New York City passen.
Nog beter om weten is dat je iedere vrijdagavond het museum volledig gratis kan bezoeken tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Let er wel op dat het dan vaak over de koppen lopen is.

hoogtepunten new York MoMa

Het MoMa heeft één van de indrukwekkendste kunstcollecties ter wereld. Fan van moderne kunst? Dan moet je hier dus zeker naartoe!

museum of modern art New York

Kunst of kitsch? Als het in het MoMa ophangt, kan ik je verzekeren dat het kunst met een grote ‘K’ is!

23. Bryant Park

Bryant Park is eigenlijk gebouwd boven op de New York Public Library, nadat de bibliotheek in de jaren ’80 een ondergronds niveau kreeg. Het park staat symbool voor de heropleving van het New Yorkse imago in de jaren ’90. Vroeger had Bryant Park namelijk een slechte reputatie door prostitutie en drugshandel in de buurt.

In de zomer wordt er elke maandag een film vertoond en overdag zie je er mensen schaken, tafeltennissen of petanque spelen. Je kan er ook op verschillende plekken rustig genieten van een kopje koffie. Bovendien krijg je van hier ook een erg mooi uitzicht over enkele beroemde skyscrapers van The Big Apple, waaronder de Empire State Building.
Tijdens de winter wordt hier altijd een ijspiste aangelegd. Ze is misschien niet zo spectaculair als die aan het Rockefeller Center, maar ook veel minder druk!

Bryant Park highlights New York

Bryant Park mag dan niet zo groot zijn als Central Park, toch is het hier heerlijk uitrusten. Een groene oase in het midden van al dat verkeer doet deugd, hoor!

24. Coney Island

Dit voormalige eiland in het zuidwesten van Brooklyn, werd aan het begin van de twintigste eeuw een schiereiland. Decenia lang was Coney Island een ontsnapping naar de zee voor New Yorkers. In de jaren ’60 kende het eiland minder toerisme, maar vandaag is het drukbezochter dan ooit. Vanuit het centrum van New York neem je gewoon de metro (lijn F, D of Q) naar ‘Coney Island-Stillwell Avenue’.

Tijdens je bezoek aan Coney Island, moet je zeker eens naar het Luna Park, een fijn pretpark met heel wat leuke attracties. In het Wonder Wheel heb je trouwens een fantastisch zicht op de skyline van Manhattan en de stranden van Brooklyn. Tickets voor het Luna Park zijn online verkrijgbaar vanaf €53.

Wist je trouwens dat Coney Island zijn naam kreeg door Nederlanders die zich hier settelden (zoals veel andere plekjes in New York)? Omdat hier zo veel konijnen rondliepen werd het eiland ‘Conyne Eylandt’ genoemd. Uiteindelijk verbasterde dit naar ‘Coney Island’. Nu moet ik wel zeggen dat ik er geen enkel konijn meer kon bespeuren…

Coney Island Luna Park

Ga zeker even langs in het Luna Park. Toffe attracties, fastfood en mooie uitzichten over NYC. Wat wil je nog meer?!

Coney Island Highlights New York

Wil je even ontsnappen aan de drukte van New York City? Zak dan af naar Coney Island.

25. Battery Park

Dit kleine park in het zuiden van Manhattan kijkt uit over de Upper New York Bay en is één van de beste hoogtepunten in New York. Het is de ideale plek om de zon onder te zien gaan en het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Battery Park dankt zijn naam aan de oude geschutplaatsen aan de kust.

Tussen de bloemperken, grasvelden en sierheesters zie je een paar monumenten die vast je nieuwsgierigheid prikkelen. Eén daarvan is het Nederlands Monument dat in 1926 werd opgericht ter ere van de 300e verjaardag van Nieuw-Amsterdam, de oorspronkelijke naam van New York.

gratis bezienswaardigheden New York Battery Park

Battery Park is één van de leukste (en groene!) gratis bezienswaardigheden in New York

26. Flatiron Building

Het iconische Flatiron Building siert al sinds 1902 Madison Square in het centrum van de Big Apple. Gebouwd in de vorm van een strijkijzer –de naam van het pand is dus echt niet vergezocht– is niet alleen een plek waar je prachtige foto’s kan nemen, maar het heeft ook een kleine kunstgalerij: de Flatiron Prow Artspace.

flatiron building new york bezienswaardigheden

Als je van architectuur houdt, dan zal je dol zijn op het Flatiron Building. Voor mij is het één van de mooiste gebouwen van The Empire State.

27. SoHo

Ooit was SoHo een arbeiderswijk van fabrieken en huurkazernes ten zuiden van Houston Street. In de jaren ’70 werd de buurt overspoeld door kunstenaars die in de onafgewerkte appartementen boven de fabrieken gingen wonen. Al snel ontdekten ook de ultrarijken de buurt en zo werd SoHo de chique buurt die ze nu is met heel wat boetieks en lekker eten. Toch zie je hier ook nog heel wat hippe tentjes en originele restaurants. Zeker bezoeken dus!

Bedoek in SoHo zeker de grootste reeks gietijzeren gebouwen ter wereld uit de jaren 1840.

SoHo New York

Hipsters en rijke mensen gaan niet goed samen? Dan heb je SoHo nog niet gezien!

28. Oculus Train Station

Als je op weg bent naar het 9/11 Memorial en Museum, stop dan zeker eens in het Oculus Train Station. Het station ziet er net uit als een vliegende duif en vervangt het PATH-station dat op elf september 2001 verwoest werd tijdens de aanslagen. Als je het gebouw voorbij wandelt, verwacht je nooit dat hier een metrostation gevestigd is… En zeker niet met zo’n waanzinnig mooi interieur!

Wist je trouwens dat het Oculus Train Station ontwerpen werd door Santiago Calatrava? Dat is dezelfde architect die het prachtige station van Liège-Guillemins bedacht, één van de mooiste bezienswaardigheden in Luik. En ja, ik zie wel enkele gelijkenissen tussen beide gebouwen 😉

Oculus train station New York bezienswaardigheden

De meeste mensen zijn alleen bekend met de Grand Central Terminal, maar dit treinstation is toch minstens even indrukwekkend?

29. The Tonight Show met Jimmy Fallon

Als je in The City That Never Sleeps bent en je hebt de kans om naar The Tonight Show met Jimmy Fallon te gaan, dan garandeer ik je dat dit één van de hoogtepunten van New York is tijdens je reis. The Tonight Show is een late-night talk show dat wordt gepresenteerd door de Amerikaanse komiek Jimmy Fallon. De show werkt op ieders lachspieren en je steekt er vaak ook nog wel dingen van op. De gasten van de presentator zijn trouwens ook niet niks. En zeg nu zelf… Met een wereldberoemde acteur of actrice in de zaal zitten klinkt toch aanlokkelijk?!

Je kan gratis tickets verkrijgen voor de populaire show via Tonightshowtix.com, maar snel zijn is de boodschap. Kaartjes zijn vaak al weken op voorhand uitverkocht. Gelukkig kan je je ook steeds op de wachtlijst laten zetten voor een show. Fingers crossed!

the tonight show bijwonen NYC

Je kan één van de populairste TV-shows ter wereld hier gratis bijwonen. Maar wees wel snel, want tickets zijn natuurlijk erg beperkt!

30. Woon eens een Yankees Game bij

Er zijn ook voor sportfans heel wat activiteiten in New York. Als je de tijd hebt, probeer dan zeker een wedstrijd van de New York Yankees mee te maken. Het stadion is één van de beroemdste in het land en een must op je bucketlist als je van sport houdt. Hou er wel rekening mee dat het bijwonen van zo’n wedstrijd een hele dag in beslag kan nemen. Natuurlijk ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kan je dus gerust weglopen als het voor jou iets te saai wordt.

Tickets voor de wedstrijd kan je vanaf €8 boeken op de website van de New York Yankees.

Yankees Honkbal kijken New York

Honkbal is bij ons niet zo’n populaire sport, maar ik beloof je dat de sfeer hier echt heel leuk is!

31. Ellen’s Stardust Diner

Als je een musical wilt zien, maar niet het geld hebt om naar Broadway te gaan, ga dan eens naar Ellen’s Stardust Diner. Het is een restaurant, maar intussen ook een echte bezienswaardigheid in New York geworden. Terwijl je op je eten wacht, zingen de serveersters je toe. De meeste van hen zijn veelbelovende opkomende Broadway-sterren.

Reserveren is niet nodig (maar wachtrijen kunnen wel lang zijn – zeker rond etenstijd!) en je kan er ook gewoon even stoppen voor een milkshake tijdens je wandeling door de straten van New York. De Diner is elke dag open van zeven uur ’s morgens tot middernacht.

Ellen's Stardust Diner New York

Het is best mogelijk dat je even moet aanschuiven, maar het is die moeite meer dan waard! – © Shutterstock.com

32. Shakespeare in the Park

Als je in de zomer een bezoek brengt aan New York, is een voorstelling van Shakespeare in the Park een geweldige manier om een avond door te brengen. Dit al sinds 1962 een erg geliefde traditie in de zomer.

De shows zijn volledig gratis, maar dat betekent niet dat het optreden slecht is. Sterker nog! Sterren als Meryl Streep, Al Pacino en Denzel Washington maakten vroeger deel uit van de cast. ’s Nachts vinden de voorstellingen plaats in het Delacorte Theater in Central Park en ze lopen van eind mei tot half augustus.

Delacorte Theater New York Shakespeare in the Park

Wil je Shakespeare in the Park zien? Dan moet je in het Delacorte Theater zijn.

33. Windowshoppen tijdens Kerst

Kerst is sowieso al een magische periode in New York City. De stomende putdeksels, de gepofte kastanjes die je overal ruikt, de ijspistes die plots overal lijken op te duiken, de miljoenen kerstlichtjes die overal oplichten, … Deze stad lijkt plots wel in een pretpark te zijn veranderd!
Wat het voor mij echter helemaal afmaakt zijn de prachtigewindow decorations. Geen eenvoudige winkelversieringen, maar prachtige (en vaak ook mechanisch aangestuurde) mini-wereldjes die een prachtig kerstverhaal vertellen. Dit evenement is zelfs zo spectaculair, dat bepaalde websites en magazines lijstjes opstellen van de mooiste raamdecoraties van dat jaar (zelfs Vogue doet mee!).

Ga zeker eens langs bij Bloomingdale’s, Lord & Taylor, Henri Bendel, Tiffany & Co. en uiteraard ook bij Macy’s.

raamdecoraties kerstmis new york city

Raamdecoraties zijn er in alle soorten en maten. Het zijn eigenlijk allemaal kunstwerkjes op zich!

34. Shoppen tijdens Black Friday

Het fenomeen Black Friday is ondertussen al enkele jaren overgewaaid van de USA naar de Lage Landen, maar geloof me… In New York is het pas écht de moeite!
Op deze zwarte vrijdag worden gi-gan-ti-sche kortingen geven op zowat alles wat je je kan inbeelden. In de Verenigde Staten heeft het zelfs al zo’n grote proporties aangenomen, dat er jaarlijks wel enkele slachtoffers vallen omdat ze net iets té hard op zoek zijn naar koopjes…

Ik was tijdens Thanksgiving toevalling in New York en dus ook de dag (en het weekend) erna. Laat ik het zo stellen: New York is altijd al een paradijs voor shopaholics, maar tijdens het Black Friday weekend neem je gegarandeerd een extra koffer mee naar huis! Kortingen van 70% zijn geen uitzondering, en ja… Dat geldt vaak ook voor de dure merken en nieuwste collecties!

winkelen New York Black Friday

Hou je van koopjes? Dan moet je tijdens Black Friday in New York zijn!

35. Van New York naar Washington DC

Wil je heel even ontsnappen uit The Big Apple? Dan zijn er heel wat excursies vanuit New York die je kan boeken. Tijdens een daguitstapje kan je bijvoorbeeld kennis maken met de Amerikaanse hoofdstad en haar gebouwen, zoals het Witte Huis, Capitol Hill, de Reflective Pool en meer. Een gids vertelt je meer over de rijke geschiedenis van het land. Eigenlijk is één dag veel te kort voor een bezoekje aan Washington DC, maar toch kan je in dat tijdsbestek al een goeie indruk krijgen over deze memorabele stad. Je kan online een tour boeken vanaf €134. Hou zeker het weer ook in de gaten. Als je met GetYourGuide boekt, mag je deze excursie immers tot 24u op voorhand gratis annuleren.

Witte Huis Washington DC Checkoutsam

Een selfie voor het Witte Huis mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je daguitstap vanuit New York!

kapitool washington DC daguitstap NYC

Het Kapitool van Washington DC. Je kan dit gebouw gratis bezoeken en geloof me: het is bijzonder indrukwekkend!

36. Een daguitstap naar Philadelphia & Amish Country

Een andere populaire excursie vanuit New York is een daguitstap naar Philadelphia en Amish Country. In Philadelphia kan je de Independence Hall bezoeken waar de grondwet en de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten werden ondertekend. Hier vind je ook de originele Liberty Bell, één van de bekendste monumenten voor de Amerikaanse burgers. Zoals je misschien wel weet, werden ook de legendarische Roby Balboa films in Philadelphia opgenomen. Poseer dus gerust even naast zijn standbeeld en loop net zoals hij ook even de trappen op. Alles voor de foto, toch?!

In Amish Country maak je dan weer kennis met de Amish-samenleving waar de mensen leven zonder elektriciteit en moderne snufjes. Het bezoek is bijzonder leerrijk en slaat je op sommige momenten met verstomming. Vergeet vooral niet dat dit geen acteurs zijn, maar dat dit wel degelijk een samenleving is die ervoor kiest om zo te leven.
Het lijkt tijdens je bezoek alsof je in een teletijdmachine bent gestapt. En hoewel ik het heel moeilijk zou hebben zonder al mijn moderne hebbedingetjes, vind ik het wel een heel mooi idee!

Een excursie waar je beide uitstapjes combineert kan je boeken vanaf €149 per persoon.

daguitstap new york Philadelphia

Maak kennis met Rocky Balboa’s stad; Philadelphia!

Amish Country vanuit New York

Behoorlijk indrukwekkend, die Amish!

37. Niagara Falls excursie vanuit New York

In en rondom New York kan je heel wat excursies boeken, maar waarom zou je ook niet even de grens oversteken? Canada is beroemd door zijn prachtige Niagara Falls en die liggen niet eens zo ver van New York! De Niagarawatervallen zijn één van de grootste en bekendste watervallen ter wereld en die moet je natuurlijk ook zelf eens hebben gezien. Ze laten een onvergetelijke indruk na, omdat ze heel erg breed zijn, maar ook omdat ze zo dicht bij Toronto liggen en er heel wat spannende activiteiten rond te doen zijn.

Een dagexcursie vanuit New York City kost gemiddeld €120 per persoon.
Er zijn heel wat verschillende tours om te boeken naar de watervallen, maar als je ook interesse hebt in een bezoek aan Philadelphia en Washington dan kan je voor €343 een leuke tweedaagse boeken. Zo vang je drie vliegen in één klap.
Als je met GetYourGuide boekt, kan je de meeste uitstapjes en toegangstickets trouwens altijd gratis annuleren. En dat tot 24u op voorhand. Dat is wel handig voor deze uitstap, want voor de Niagara Falls wil je toch echt goed weer hebben!

Niagara Falls Excursie van New York

De Niagara Waterfalls zijn misschien wel de beroemdste watervallen ter wereld en ze liggen niet zo ver van New York!

Tickets en tours in New York

Het is geen slecht idee om je stedentrip naar New York alvast een beetje voor te bereiden. Deze stad wordt druk bezocht en daardoor komt het helaas maar al te vaak voor dat tours volzet zijn of dat je héél lang moet aanschuiven vooraleer je ergens binnen mag. Dit kan je voorkomen door op voorhand tickets (of voorrangstickets) te kopen. Zelf gebruik ik altijd GetYourGuide omdat je bij hen meestal tot 24u op voorhand gratis mag annuleren. Bovendien hebben zij ook het grootste aanbod en kan je altijd nieuwe inspiratie bij hen opdoen. Kijk maar eens naar deze tours en tickets:

Waar moet je verblijven in New York?

New York is gigantisch, dus er zijn heel veel overnachtingsmogelijkheden. Het is niet eenvoudig om daar een antwoord op te geven, want het hangt eigenlijk vooral af van je budget en de buurt waar je wilt verblijven. Ik heb alvast de vijf beste hotels voor je uitgezocht.

Paper Factory

Dit is een eigenzinnig en ongewoon industrieel-chic hotel in Queens. Een oude papierfabriek werd omgetoverd tot een moderne accommodatie met ruime kamers. Het hotel heeft een eigen restaurant met exotische gerechten. Een overnachting in een karakteristieke tweepersoonskamer kan vanaf €114 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

paper factory hotels New York

© Paper Factory

Westhouse Hotel

Als je op zoek bent naar een exclusief hotel op een fantastische locatie, dicht bij tal van bezienswaardigheden in New York, ben je in het Westhouse Hotel aan het juiste adres. De kamers zijn ingericht in Art Deco-stijl waardoor je je helemaal even Blair in Gossip Girl voelt. Eén nacht in het glamoureuze Westhouse in Manhatten, kost je €146 voor een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

New York Westhouse Hotel

© Westhouse hotel

Pod 51

Pod 51 Hotel is één van de accommodaties van de Pod Hotels in New York. De kamers zijn eenvoudig, maar modern en functioneel en is ideaal als je op zoek bent naar een hotel met krap budget. Dit hotel ligt in Midtown East, maar de keten heeft ook nog vier andere locaties in de stad. Logeren in Pod 51 kan vanaf €63 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Pod 51 hotel NYC

© Pod 51

The Roger

The Roger is een stijlvol gerenoveerd hotel aan Madison Avenue met moderne en elegante kamers. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Empire State Building en elke kamer heeft een gemeubileerd terras. Dankzij de fantastische ligging dicht bij verschillende bezienswaardigheden in New York, is dit de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in New York. Per nacht betaal je gemiddeld €182 voor een tweepersoonskamer in The Roger.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotel The Roger New York

© The Roger

McCarren Hotel & Pool

Wil je tijdens je bezoek aan New York ook even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan kan je vast helemaal ontspannen in het prachtige buitenzwembad van het McCarren Hotel. De kamers zijn stijlvol en modern en de accommodatie heeft een elegant dakterras met een fantastisch zicht op de skyline van Manhattan. Voor een nacht in het McCarren Hotel betaal je €192 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

McCarren Hotel & Pool

© McCarren Hotel & Pool

Met deze lijst aan bezienswaardigheden weet je vast wel wat te doen tijdens je stedentrip. Voor heel wat attracties moet je betalen, maar er zijn ook heel veel activiteiten in New York die gratis én toch de moeite waard zijn. Welke bezienswaardigheid wil jij zeker bezoeken?

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (2 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam