Europarcs Zuiderzee review (uit eigen ervaring)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 20 november, 2023

Ik mocht een midweekje vakantie vieren in EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen en had het daar behoorlijk naar m'n zin! Ik begon nochtans een beetje nerveus aan deze familievakantie, want de reviews over EuroParcs Zuiderzee zijn niet bepaald schitterend...
Ik logeerde in de Dijkvilla voor 10 personen met 5 slaapkamers en een tuin en vertel je daarover mijn persoonlijke mening. Ik werd uitgenodigd door EuroParcs, maar zoals jullie vast al weten schrijf ik alleen 100% wat ik zelf wil én vind. In dit artikel schuw ik the good, the bad and the ugly dan ook niet!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Slechte reviews voor EuroParcs Zuiderzee

Op het moment dat ik deze review schrijf, krijgt EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen op Tripadvisor een beoordeling van 2,5 (op 5), op Google Reviews heeft het vakantiepark een score van 3,7 (op 5) en op Booking.com een al iets fraaiere 7,2 (op 10). Al bij al niet echt schitterend, denk ik dan…

Aangezien dit een familievakantie werd met mijn moeder, broer en zijn familie – werden we toch al enigszins nerveus bij het lezen van deze beoordelingen. Maar wat ons wel opviel, is dat de beoordelingen heel verschillend zijn: soms leek de volledige vakantie een ramp, maar voor anderen was het vakantiepark dan weer een pareltje.

Tijd om zelf een mening te vormen, dus!

europarcs zuiderzee review checkoutsam

Ik testte EuroParcs Zuiderzee zelf uit en hieronder volgt mijn verdict met alle positieve en negatieve punten!

Aankomst en check-in

Na een heerlijk weekendje uitwaaien op Terschelling, kwam ik vol nieuwe energie aan bij EuroParcs Zuiderzee. Na het lezen van sommige reviews, verwachtte ik al bijna een oprijlaan met gaten, een receptie vol vreselijke medewerkers of een weg vol kapotte, flikkerende straatlantaarns… maar nee hoor, EuroParcs Zuiderzee zag er meteen goed uit. Verrassend goed, zelfs!

Ik parkeerde mijn wagen op de parking vlakbij de receptie en vond de groene omgeving, de mooie fontein, de ruime kinderspeeltuin en de mooie gebouwen (in piratenstijl) in de verte er allesbehalve aftands uitzien.

Bij de check-in stond een rij van zo’n tien personen en aangezien er maar twee personen aan de balie stonden, dacht ik dat het ook wel eventjes zou duren vooraleer ik geholpen ging worden. Maar ook dat ging veel vlotter dan verwacht en na amper tien minuten, was het al aan mij. De check-in verliep moeiteloos, al mijn vragen werden beantwoord en ik kreeg er ook meteen een lekkere fles verse appelsap bovenop als welkomstgeschenk. Ik vroeg twee autopasjes om de slagboom door te kunnen rijden (en er later eentje aan mijn broer te geven – want de rest van de familie zou pas later arriveren) en de weg naar het huisje werd me eenvoudig uitgelegd, samen met een plattegrond van EuroParcs Zuiderzee.

Over de aankomst en check-in kan ik dus niet anders dan héél positief zijn!

aankomst europarcs zuiderzee

Bij de receptie vind je ook meteen de ‘Fun Plaza’ – dé plek voor kids!

Het huisje zelf (Dijkvilla 10)

Wij waren met z’n zevenen (vijf volwassenen en twee kindjes) en wilden graag wat meer comfort en allemaal onze eigen slaapkamer, dus kozen we voor deze prachtige Dijkvilla van 10 personen.

Het huisje is natuurlijk hét belangrijkste – want hier zouden we ruim vijf dagen verblijven. Dan wil je natuurlijk dat je in alle comfort woont en dat er helemaal niks mis mee is! Als ik de slechte reviews erop nalees, dan gaat het meestal over problemen met een ondermaats schoongemaakt huisje, water dat niet of niet snel genoeg opwarmt of een verouderd (of beschadigd) interieur.

Bij aankomst aan de buitenkant, was ik meteen positief verrast. Voor Dijkvilla 10 was er voldoende plek om drie wagens te parkeren en ook de moderne uitstraling, de mooie tuin en het fantastische uitzicht over het meer en het nabijgelegen fietspad gaven mij alvast een eerste erg positieve indruk.

Nog belangrijker is natuurlijk de binnenkant. Zeker in de maand november, want door het regenachtige weer bleek dat we vaak binnen zouden zitten.

dijkvilla 10 Europarcs Zuiderzee Biddinghuizen

Onze Dijkvilla. Niet mis, he?!

europarcs zuiderzee review dijkvilla 10

En ook de huisjes van onze buren staan mooi in het groen.

Benedenverdieping

De benedenverdieping van onze Dijkvilla 10 bestond uit vier slaapkamers telkens met twee bedden. In één van de slaapkamer was een kleine badkamer inbegrepen. Alle andere slaapkamers konden gebruik maken van de heel erg ruimte badkamer aan het einde van de gang en ook nog een klein toiletje aan de andere kant van de gang.
Op diezelfde benedenverdieping was er ook een opberghok met (basic) schoonmaakspullen.

In sommige reviews lees ik dat de bedden nogal hard zijn, maar persoonlijk vond ik dit niet het geval. Mijn moeder en neefjes vonden ook alles in orde, maar mijn broer vond de matras toch ook wat te hard. Zelf heb ik elke nacht erg goed geslapen – dus ik denk dat dit vooral een persoonlijke voorkeur is.
Bedlinnen (€10 pp) zijn verplicht af te nemen (omwille van hygiëne uiteraard), maar wij voegden daarbovenop ook nog een handdoekenpakket (€7 pp) aan ons verblijf toe. Alles rook fris en zag er schoon uit, maar we moesten wel nog zelf onze bedden opmaken.

Wat me wel een beetje stoorde, was dat de chauffage maar matig werkte. Nochtans had ik de knop omgedraaid tot het hoogste niveau. Er kwam wel warmte uit, maar veel te traag en echt warm werd het nooit. Ik slaap niet graag in een te warme ruimte, dus voor mij was dit geen probleem – maar ik kan me voorstellen dat dit in de koudste maanden van het jaar wat te frisjes wordt.

Verder vond ik de badkamer extreem schoon en ruim. Een familie van vier mensen kan zich hier makkelijk allemaal tegelijkertijd klaarmaken. De douche was bijzonder groot en uit de twee sproeikoppen kwam heerlijk warm water. Zelfs als we allemaal een douche hadden genomen, werd het water niet kouder.
Ook de twee wastafels (met grote spiegel) werkten normaal en waren modern en schoon.

slaapkamer benedenverdieping

De ruime slaapkamer op de benedenverdieping met kleine badkamer.

badkamer benedenverdieping

De erg ruime badkamer op de benedenverdieping.

Bovenverdieping

Wanneer ik de trappen omhoog ging, merkte ik meteen op dat er redelijk wat putjes en krasjes in de tredes zaten. Ook het behang zag er op sommige plekken al een beetje gehavend uit, maar tja… zo’n dingen verwacht ik eigenlijk wel van een vakantiehuisje waar dag in dag uit nieuwe families met spelende kinderen in terecht komen.

De bovenverdieping van onze Dijkvilla 10 was fantastisch goed uitgerust en ingericht met een heel knus en gezellig design. Er was een ruime tafel met comfortabele stoelen, een grote hoekzetel waar we makkelijk met z’n zevenen tegelijkertijd in konden plaatsen om naar de grote flatscreen televisie (of het kleurrijke, valse vuur te kijken – een favoriet van mijn kleine neefjes ;-)!) en het uitzicht over onze tuin en het aanpalende meer was van hierboven ook niet mis.

De keuken is niet bijzonder groot, maar meer dan voldoende voor een midweekje. Je hebt een oven, microwave, een vuurtje met vier kookplaten, een grote afwasmachine en wasbak en een redelijk groot aanrecht om dingen op voor te bereiden. En natuurlijk is er ook een (grote!) koelkast met een klein vriesvak.

Tot slot vind je op de bovenverdieping ook nog een slaapkamer (voor twee personen) met een eigen badkamertje.

woonkamer bovenverdieping

De gezellige, huiselijke woonkamer op de bovenverdieping.

keuken bovenverdieping

De goed uitgeruste keuken op de bovenverdieping.

slaapkamer bovenverdieping europarcs zuiderzee reviews

De slaapkamer (ook met eigen badkamertje) op de bovenverdieping.

Verdicht van het huisje

Over het huisje kan ik dus ook voornamelijk positief zijn, maar ik moet wel toegeven dat de meeste andere reviews vaak over andere types huisjes gaan. Voor andere woningen dan de Dijkvilla voor 10 personen kan ik me dus niet uitlaten…

Onze villa was in ieder geval heel goed schoongemaakt, er waren geen kapotte ramen en de bedden waren naar mijn mening ook comfortabel. De verwarming werkte op de bovenverdieping gelukkig wel erg goed en kon hoog ingesteld worden – in tegenstelling dus tot de slaapkamers beneden.

Het is wel duidelijk dat de woning een nieuw likje verf kan gebruiken – maar vond ik of mijn familie dat echt storend? Niet echt. Het is toch ergens normaal dat een drukbezocht vakantiehuisje voor families er niet spiksplinternieuw uitziet?..

reviews europarcs zuiderzee

Geef toe: dit ziet er toch allesbehalve slecht uit?!

Faciliteiten

Wij bezochten EuroParcs Zuiderzee Biddinghuizen in het laagseizoen, dus niet alle faciliteiten waren geopend. Maar toch kwamen mijn neefjes vaak tijd tekort om alles te doen wat ze wilden. Leuk voor de volwassenen trouwens, want tegen 20:00u ’s avonds lagen ze al helemaal uitgeput en zonder morren in hun bed 😉 !

Er was een leuk team voor kinderanimatie (ongelooflijk hoe ze alles konden bolwerken, want ze waren maar met z’n vieren!) en zij verzorgden Halloween speurtochten, dansmarathons, knutselmomentjes en meer. Ook daarbuiten was er voor de kinderen nog meer te ontdekken in dit vakantiepark. Zo is er een erg grote en schone binnenspeeltuin, een bowling (was tijdens ons verblijf niet open) en zijn er verspreid over het park ook enkele buitenspeeltuinen.
Aangezien de regen bij ons met bakken uit de lucht viel, konden we er geen gebruik van maken – maar verder zijn er ook een trampolinepark, midgetgolf, twee strandjes en kinderboerderij in dit vakantiepark aanwezig. De alpaca’s konden we gelukkig wel eventjes knuffelen!

Rond EuroParcs Zuiderzee ligt een heel mooi en groot stukje natuur en het is dus eenvoudig om er mooie en eenvoudige fietstochtjes te maken langs de goede en rustige fietspaden.

In de buurt ligt dus voornamelijk natuurgebied, maar binnen een kwartiertje rijden zit je alweer in de bewoonde wereld als je eens op zoek bent naar wat anders dan de snackbar of het eenvoudige restaurant ter plekke. Als je zelf wilt koken is er gelukkig een énorm uitgebreide supermarkt. Ze verkopen hier alles wat je je maar kunt bedenken aan zowel voeding als andere spulletjes – dus eigenlijk hoef je het park zelfs nooit uit te rijden!

Ook de moeite om te melden is dat er verschillende sportvelden en elektrische laadpalen voor wagens in het vakantiepark te vinden zijn.

faciliteiten europarcs zuiderzee

Er is meer dan voldoende kinderanimatie. Ook in het laagseizoen!

uitgeruste winkel europarcs zuiderzee review

De verse bakker in het supergoed uitgeruste winkeltje van het vakantiepark.

binnenspeeltuin europarcs zuiderzee

Eén van mijn neefjes druk aan het spelen in de leuke binnenspeeltuin!

Is er ook wat in de buurt te doen?

Geen zin om alleen maar in het vakantiepark door te brengen? In de buurt is er ook redelijk wat te doen, maar je zult wel altijd een auto (of transport) nodig hebben om ergens naartoe te geraken. Hier zijn alvast enkele leuke ideeën voor jou en je familie:

 • Walibi Holland
 • Batavia Stad fashion outlet
 • Winterlicht Nunspeet
 • Batavialand
 • Dolfinarium van Harderwijk
 • Dierenpark Amersfoort
 • Nationaal Park Nieuw Land
 • Giethoorn
 • Elburg
 • Kampen
 • Nunspeet
 • Harderwijk
 • Zwolle
giethoorn Nederland checkoutsam

Het prachtige Giethoorn ligt op ongeveer 45 minuutjes rijden van dit vakantiepark.

Prijs

Ik ging in het laagseizoen en dan betaal je natuurlijk minder, maar voor een midweekje kostte dit verblijf in EuroParcs Zuiderzee ons €480 in de Dijkvilla voor 10 personen. Daarbovenop kwam nog de toeristenbelasting (€40,60), het handdoekenpakket (€47,25), keukendoekenpakket (€12) en bedlinnen (€68,25). In totaal zaten we dus aan een totaalprijs van €648,10 voor vijf daagjes voor 7 personen. Volgens mij niet veel geld als je ziet hoeveel voorzieningen hier zijn (en ons huisje was echt wel heel luxueus). Als ik dat vergelijk met enkele andere, bekendere vakantieparken… dan betaal je daar al snel het dubbele of driedubbele voor!

Wij kozen er ook voor om één avondje niet zelf te koken en besloten (omwille van het slechte weer) om te gourmetten. Je kunt op voorhand of ter plekke een menu met of zonder vlees, vis of halal bestellen aan €20,95 of €21,95 per persoon. Als het weer ietsje beter is, kun je ook kiezen om een BBQ menu te kiezen.
Wij vonden alle gerechtjes over het algemeen erg lekker (alleen waren sommige bereidingen met veel te veel saus of olie gemaakt), maar er was vooral héél veel eten. In alle eerlijkheid konden we er zelfs twee keer van eten!

De prijs zit hier dus ook wel heel goed en daar ben ik dan ook heel positief over.

Als je er zelf ook aan denkt om een vakantie te vieren bij EuroParcs, raad ik trouwens aan om hun pagina met aanbiedingen goed in het oog te houden. Er zijn vaak last-minute kortingen, feestmaanden, buitenkansjes of vroegboekkortingen beschikbaar.

gourmetten europarcs zuiderzee

Wij besloten ook om één avondje te gourmetten. Een service die je ook (op voorhand of ter plekke) kunt bestellen.

Dus… wat is mijn uiteindelijke score voor EuroParcs Zuiderzee?

Als ik kijk naar mijn eigen ervaring in dit vakantiepark in de Dijkvilla voor 10 personen, dan kan ik niet anders dan een goede review geven voor EuroParcs Zuiderzee Biddinghuizen. Er waren enkele kleine dingetjes die niet helemaal perfect liepen of misschien wat verouderd waren, maar daar ga ik geen enkele accommodatie voor ‘afbreken’.
Kan ik een 10/10 geven? Nee. Maar een 8/10 durf ik er toch wel op plakken!

Voor mijn familie en mij waren er maar twee mindere puntjes. Enerzijds waren dat de kleedkamers in het zwembad. Die waren echt wat te klein en niet warm genoeg. In de zomer zal dit geen probleem zijn, maar eens het wat kouder wordt – was het echt niet zo aangenaam om je hier om te kleden.
En ten tweede waren ook de restaurants of andere eet- en drinkgelegenheden in het centrale gebouw onderbemand en een beetje teleurstellend qua opties. Het personeel was attent, maar er waren gewoon handen tekort en bovendien sloot ook alles toch wel wat te snel. Dit kan natuurlijk te maken hebben met het laagseizoen – maar toch: minpuntje!

Betekent deze overwegend positieve review over dit EuroParcs vakantiepark dan dat ik de andere beoordelingen niet geloof? Zeker niet. Er zullen ongetwijfeld wel problemen zijn met sommige huisjes in het park, maar daar heb ik zelf helemaal niks van gemerkt.
Sterker nog… Ik heb ook navraag gedaan over deze situatie bij één van de marketing verantwoordelijken van EuroParcs (als voltijds reisblogger krijg je natuurlijk snel een antwoord op dit soort vragen!) en Corney Arnols gaf een heel eerlijk en open antwoord:

We hebben vorig jaar (2022) veel steken laten vallen door de schoonmaak en andere voorzieningen. Geleidelijk aan zal alles door EuroParcs personeel geregeld en uitgevoerd worden en dus zijn de puntjes op de ‘i’ in aantocht.

zwembad europarcs zuiderzee

Het zwembad van EuroParcs Zuiderzee.

Ben jij zelf al in EuroParcs Zuiderzee geweest en had jij een nog betere of net verschrikkelijke ervaring? Deel het dan gerust in de comments hieronder! Zo help je ook anderen met een geïnformeerde keuze te maken over dit EuroParcs vakantiepark!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>