20x Excursies in de Dominicaanse Republiek: daguitstapjes en tours

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 19 augustus, 2023

De Dominicaanse Republiek heeft één van de meest unieke landschappen van alle Caribische eilanden. Naast de eindeloze lange stranden trekken ook het bergachtig terrein, de ongerepte jungles, de grote meren en de magnifieke zandduinen heel wat bezoekers aan. Vanuit praktisch elke stad vertrekken bovendien elke dag gezellige excursies naar de verschillende bezienswaardigheden. Ik heb alvast de 20 leukste uitstapjes in de Dominicaanse Republiek op een rijtje gezet om je keuze te vergemakkelijken.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (10 stemmen)

Dominicaanse republiek tours

Excursies van overal in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is verrassend groot! Daardoor is het niet mogelijk om in elke provincie dezelfde excursies te boeken. Toch zijn er enkele tours die heel populair zijn en die vanuit het hele land kunnen worden geregeld. Dit zijn alvast de leukste.

Bezoek de El Limon waterval en Bacardi Eiland

Het legendarische Samana schiereiland is beroemd geworden omwille van zijn pittoreske baai, adembenemende watervallen en tropisch groene bossen.
Je vindt hier dus ook meerdere van de mooiste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek. Zowel ouders en kinderen vinden het hier geweldig! Daarom moet je vanuit Samana zelf (of een dagtour vanuit Punta Cana) zeker een excursie maken naar het zwoele Bacardi Eiland en de El Limon waterval.

De dagtocht begint met een bezoek aan de waterval van El Limon en deze maakt ongetwijfeld een blijvende indruk op je. Terwijl je naar de top van de waterval wandelt, kan je de lokale planten en bomen van dichtbij bewonderen. Pluk onderweg wat tropisch fruit of ga op zoek naar koffie- en cacaobonen. Eenmaal je de waterval hebt bereikt krijg je voldoende tijd om een frisse duik te nemen en te genieten van de waanzinnig mooie omgeving.

Wanneer je daarna op Cayo Levantado aankomt, herken je de omgeving misschien al uit een reclamespot van Bacardi uit de jaren ’90 – vandaar ook de bijnaam van het eiland. Maar dat is zeker niet de enige reden waarom heel wat dagjestoeristen hun weg hier naartoe vinden. Met zijn witte zand, torenhoge palmbomen en felblauwe zee is het hier echt een paradijs. Bacardi Eiland is niet héél groot, dus je kan het eiland snel te voet verkennen. Gelukkig betekent dat ook dat je tijd genoeg hebt om even te chillen op het strand met een overheerlijke Piña Colada.

El Limon excursies Samana Punta Cana

Moeder Natuur geeft het beste van zichzelf tijdens deze excursie!

excursies dominicaanse republiek bacardi eiland

Op foto is Bacardi Eiland al mooi, maar in het echt is het nog veel paradijselijker!

Maak een buggy ritje in Puerto Plata of Punta Cana

Er zijn heel wat meer dingen om te doen in de Dominicaanse Republiek dan alleen maar zonnen op het strand. Het eiland heeft namelijk nog een andere, veel ruwere kant die het verkennen waard is. En hoe doe je dat het best dan met een avontuurlijk buggy-ritje vanuit Puerto Plata?

Tijdens deze drie uur durende off-road tour gieren jij en je co-piloot het ongetwijfeld uit van plezier. De tocht vindt plaats langs de modderige, onverharde wegen aan de noordkust van het eiland.

Onderweg zie je een adembenemend landschap, dus zorg ervoor dat je af en toe eens een pitstop neemt om foto’s te maken van een schitterende uitzicht over de bergen en de Caribische Zee. Als je je handen liever aan het stuur wil houden, is dit lijstje met GoPro accessoires misschien wel handig.

Je kan deze tour in de Dominicaanse Republiek ook boeken als je in Punta Cana logeert.

excursies dominicaanse republiek buggy tour

Een buggy tour in de Dominicaanse Republiek zal snelheidsduivels wel kunnen bekoren!

Paardrijden op het strand tijdens zonsondergang

Mocht je op zoek zijn naar de kers op de taart tijdens een romantische vakantie in de Dominicaanse Republiek, dan staat paardrijden op het strand tijdens zonsondergang in Puerto Plata zeker bovenaan de lijst. Ook in Punta Cana kan je een gezellige rit te paard op het strand boeken. Als je van plan bent je vriend(in) ten huwelijk te vragen, kan je deze activiteit misschien wel stiekem plannen.

Tijdens een rit op het strand tijdens valavond voel je gegarandeerd vlinders in je buik. Terwijl de zon ondergaat baan je je een weg over het zand en zie je hoe de maan de zon zijn plaats aan de hemel inneemt. De tocht duurt gemiddeld een tweetal uur en het is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de levendige resorts.

Je kan trouwens samen met je sierlijke viervoeter ook nog een duik in de oceaan nemen, dus vergeet je badpak of zwembroek niet aan te trekken.

paardrijden dominicaanse republiek excursies Punta Cana

Met deze excursie ontdek je de mooie stranden op een sportieve manier.

Spot walvissen in de Dominicaanse Republiek

Het bewonderen van walvissen is zonder twijfel één van de populairste excursies in de Dominicaanse republiek. Je kan deze reuzen vooral spotten voor de kust van Samana, omdat de enorme dieren dit hun thuis noemen. Vanuit Samana kost deze uitstap amper €50 per persoon.
Ben je niet meteen in de buurt? Gelukkig kan je vanuit Puerto Plata en Punta Cana ook dagtours boeken om deze bijzondere zeewezens te bekijken in Samana.

Elk jaar tussen december en maart komen deze walvissen in de Dominicaanse Republiek uitrusten na een zware reis. Al is ‘rusten’ misschien de foute bewoording, want in die periode komen ze zich eigenlijk voortplanten in de Caribische wateren voor de kust.
Om de aandacht van de vrouwtjes te trekken, doen de mannetjes heel veel moeite. Ze wanen zich een echte acrobaat en springen uit het water of ze zingen een liedje om de vrouw van hun dromen te versieren. Ik heb ondertussen al walvis safari’s meegemaakt over de hele wereld, maar nog nóóit werd ik zo van m’n sokken geblazen als hier. Dit is een tour die niemand mag overslaan als je het mij vraagt!

dominicaanse republiek tour walvissen

Mijn favoriete tour in de Dominicaanse Republiek? Dat is ongetwijfeld walvissen spotten in Samana!

Ga vissen op volle zee

De Dominicaanse Republiek is een walhalla voor vissers. Er worden dan ook geweldige excursies vanuit Puerto Plata en Punta Cana georganiseerd om een volledige dag op de Caribische Zee te gaan vissen. Smeer je dus goed in met zonnemelk want de weerkaatsende zon op het zeeoppervlak kan je lelijk verbranden!

Je zal tijdens deze daguitstap snel ontdekken waarom de Dominicaanse Republiek één van de beste plekken ter wereld is om te vissen. Aan de kust van Puerto Plata en Punta Cana vind je namelijk heel wat exotische vissen die je in de Noordzee niet zal kunnen vangen. Als je geluk hebt kan je zelfs fantastische soorten als mahi mahi, wahoo en blauwe marlijn aan je lijn rijgen.
Heb je even genoeg gekregen van deze activiteit (want geloof me… Grote vissen binnenhalen is vermoeiend!)? Leun dan achterover met een frisse pint terwijl je geniet van de paradijselijke kustlijn.

excursies punta cana diepzee vissen

Terwijl je wacht op de visjes die bijten, kan je heerlijk genieten van een cocktail!

Duiken in de Caribische Zee

Wanneer je op een tropische vakantie bent in de Dominicaanse Republiek dan is het geen slecht idee om er een volwaardige duikvakantie van te maken. Online vind je vooral excursies vanuit Punta Cana, Puerto Plata en Santo Domingo maar het is ook mogelijk om voor de kust van Samana een duik in de Caribische Zee te nemen.

Heb je je al eens afgevraagd hoe het voelt om onder water te ademen? Dan is deze excursie in de Dominicaanse Republiek zeker iets voor jou. Je daalt diep de zee in – met een duikpak en zuurstoftank natuurlijk – om aan een formidabel onderwateravontuur te beginnen. Bewonder de koraalriffen (maar raak ze niet aan!) en begluur enkele speelse visjes en andere zeedieren van dichtbij. Het is echt een unieke ervaring en voor je het weet is de tour alweer voorbij.

duiken caraiben

Wat een heerlijk gevoel is het om te ademen onder water!

duiken dominicaanse republiek haai

Misschien krijg je deze haai ook wel te zien! En wees gerust, ze bijten niet!

Boek een snorkel tour

Als duiken niks voor jou is dan staat snorkelen misschien op je lijstje van excursies in de Dominicaanse Republiek? Zowel in Punta Cana als in Puerto Plata zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van ontspannend avontuur onderwater.

Snorkelen in de Caribische zee heeft dan ook iets magisch. Het leven in de oceaan is net zo schilderachtig als je gedroomd hebt. Zo’n dagtour is meestal inclusief een tocht op een catamaran. De boot stopt dan midden op zee en dat is het teken dat je je snorkeluitrusting mag aantrekken om te zwemmen tussen de tropische kleurrijke vissen. Dit wordt ongetwijfeld een herinnering voor het leven!

snorkelen dominicaanse republiek

Het zal je verbazen hoeveel kleurrijke vissen en koraalriffen je kan zien met alleen maar een snorkelsetje.

Breng een dagje door op Isla Saona

Saona is een tropisch eiland in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het is een fantastische plek voor een daguitstap en dus vertrekken er heel wat excursies vanuit Santo Domingo naar dit stukje paradijs. Ook vanaf Punta Cana worden er dagelijks tours georganiseerd naar Isla Saona.

Er wonen slechts 300 mensen op het eiland, dus je vindt er altijd wel een rustig plekje waar je lekker kan ontspannen.
Je kan er lange rustige wandelingen maken, ontspannen in het ondiepe water of zonnen op het witte zandstrand.

Er worden ook regelmatig pleziervaarten georganiseerd waarbij je dan kan snorkelen in de heldere oceaan. Het hoeft dus niet te verbazen dat Isla Saona met voorsprong beschouwd wordt als één van de mooiste plaatsen die de Dominicaanse Republiek te bieden heeft.

Saona eiland

Saona eiland is één van de mooiste plekjes in de Domincaanse Republiek.

daguitstap dominicaanse republiek saona island

Dit is dan ook een daguitstap die je niet mag overslaan!

Bezoek een sigarenfabriek

Zorg ervoor dat je tijdens je vakantie naar de Dominicaanse Republiek ook een sigarenfabriek bezoekt. Het is één van die tours in de Dominicaanse Republiek die niet op je bucketlist mag ontbreken, zeker omdat ze minstens even lekker zijn als de sigaren uit Cuba. Zelfs als je niet rookt, is een rondleiding door een plaatselijke fabriek heel interessant. Vanuit Santo Domingo en Punta Cana worden dagelijks excursies naar een lokaal bedrijfje georganiseerd.

Je wordt eerst rondgeleid door de fabriek zodat je de verschillende stadia van de sigarenproductie kan zien. Ontdek hoe tabaksbladeren omgevormd worden tot een eindproduct en proef er zelf eens eentje (of ruik eraan als je niet rookt). Op het einde van de tour, krijg je ook de kans om ter plekke handgerolde sigaren te kopen.

sigarenfabriek uitstapjes dominicaanse republiek

Ben je nog op zoek naar een leuke souvenir? Neem dan enkele handgerolde sigaren mee naar huis!

Ga rum proeven in een rumfabriek

Waan je een echte piraat en ga eens een namiddagje op rum tasting via een excursie vanuit Santo Domingo. Ook vanuit Punta Cana en Puerto Plata kan je een bezoek brengen aan een rumfabriek. Meestal wordt die ook gecombineerd met een rondleiding door een sigarenfabriek. Zo sla je twee vliegen in één klap!

In de Dominicaanse Republiek worden verschillende smaken rum gestookt. Smaken zoals kokosnoot, banaan, passievrucht en ananas geven het drankje een nog exotischer tintje. Tijdens deze smaakvolle excursie in de Dominicaanse Republiek leer je over de geschiedenis en de oorsprong van het brouwen van het straffe drankje. Op het einde van de excursie kan je in de winkel van de fabriek ook vaak een fles rum op de kop tikken: een heerlijk souvenir voor thuis!

rum proeven dominicaanse republiek dagtour

Zoals je ziet is er meer dan genoeg rum om te proeven!

Excursies vanuit Punta Cana

Punta Cana is de onbetwiste koning van het toerisme in de Dominicaanse Republiek. En dat is vooral te danken aan de kilometerslange witte stranden, zoals Bavaro, Macao en Arena Gorda.

Toch is hier ook véél meer te beleven. Wil je meer uitstapjes en excursies in Punta Cana ontdekken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij GetYourGuide en Viator.

Parasailing aan de mooiste stranden

Wil je de mooie stranden vanuit de lucht zien? Dan is parasailing één van de meest memorabele dingen om te doen in Punta Cana.

Bij parasailing heb je het gevoel dat je aan het vliegen bent en dat is echt een formidabele ervaring! Je wordt eerst aan parachute vastgemaakt die aan een boot wordt bevestigd. Wanneer de boot dan begint te varen, wordt de lucht in de parachute opgevangen waardoor je naar omhoog zweeft. Het is fantastisch om de vijfsterrenresorts, de golfbanen en de stranden van Punta Cana vanuit vogelperspectief te zien. Zelfs als je hoogtevrees hebt, raad ik aan om het toch eens te proberen. Nadien voel je je vrijer dan ooit tevoren!

parasailing dominicaanse republiek dingen om te doen

Parasailen in een tropische omgeving is toch echt het leukst!

Maak een daguitstap naar Catalina Eiland

Ik durf te wedden dat je op dit eiland onmiddellijk verliefd wordt. Er worden dan ook heel wat excursies vanaf Punta Cana georganiseerd naar Catalina en vaak wordt het ook gecombineerd met een bezoek aan Altos de Chavon, een nagemaakt middeleeuws Italiaans stadje. Maar de kers op de taart van deze tour is natuurlijk het Ikiita-eiland zelf.

Het is een adembenemend paradijsje waar je de tijd van je leven beleeft. Als je écht wilt genieten van alle pracht en praal, laat dan je smartphone achter in het hotel – of probeer hem zoveel mogelijk in je rugzak te laten. Catalina is namelijk een stukje hemel op aarde met zijn wuivende palmbomen en zachte zand waar je uren kan zonnen (vergeet dus zeker je zonnecrème niet). Het is ook een fijne plek om te snorkelen in een stukje ondiepe oceaan om het schitterende onderwaterleven te ontdekken.

Catalina eiland excursie dominicaanse republiek

Dit tropische pareltje wil je toch niet missen?!

catalina eiland

Hoewel dit een populaire excursie is in de Dominicaanse Republiek, kan je altijd wel een plekje voor jezelf vinden.

Beleef een dag vol avontuur

Als je op zoek bent naar wat spannendere bezienswaardigheden in Punta Cana, dan vind je in de buurt enkele sensationele avonturenparken, zoals Bávaro Adventure Park en Scape Park. In beide parken moet je zeker eens aan de zipline hangen zodat je kan genieten van een onvergetelijk uitzicht over de Dominicaanse natuur.

Het Bávaro Adventure Park is met zijn 40 dino’s en een heus trampolinepark misschien iets meer gericht op kinderen maar als volwassene kan het ook geen kwaad om je innerlijke kind terug te vinden, toch?
Het Scape Park in het Cap Cana Resort is dan weer volledig rond de natuur opgebouwd en de attracties zijn dan ook net iets ruiger dan in Bavaro. Bewonder hier dus zeker het eindeloze uitzicht op de schilderachtige omgeving terwijl je het uitschreeuwt op één van de spannende ritjes.

Ook vanuit Puerto Plata worden er dagtrips georganiseerd naar een avonturenpark. Deze excursie neemt je mee naar een adventure park in Maimón. Hang aan één van de vele ziplines, scheur door de modder in een ATV-voertuig, ga paardrijden of wandel door de tropische tuin als adrenaline niet zo je ding is.

avonturenpark

Klaar voor een dag vol avontuur?!

Bouw een feestje in Punta Cana

Wanneer je je vakantie plant, denk je er misschien aan om ’s avonds een ontspannend uitstapje in de Dominicaanse Republiek te maken. Met een levendige toeristische sector heeft Punta Cana natuurlijk ook heel veel mogelijkheden om een leuk feestje te bouwen. Er zijn heel wat hotels en resorts met eigen bars en disco’s voor iedereen die er logeert, maar als je graag eens wat anders wilt dan zal je je in de stad én op zee zeker amuseren.

Eén van de leukste manieren om te genieten van het uitgaansleven in Punta Cana is natuurlijk tijdens zonsopgang op een boot. Maar als het iets unieker mag zijn, bouw dan een feestje met piraten op een heus piratenschip. De zeerovers zorgen voor het nodige vertier en wie weet sla je na enkele drankjes aan de open bar wel eentje aan de haak ;-).

Als je geen zeebenen hebt, feest je misschien liever op het vaste land. Dé place to be in dat geval is Coco Bongo, misschien wel de beroemdste club op het hele eiland. Soms worden er maar liefst twaalf shows op één avond georganiseerd. Geniet van de acrobatische shows, optredens of van een onvergetelijke fuif.

Tip: koop je toegangsticket voordeliger online zodat je een hele avond kan genieten van de all-inclusive drankjes.

piratenschip punta cana uitstapjes dominicaanse republiek

Yo, Ho, Ho, and a Bottle of Rum!!

Ontdek hoe de locals leven in Higuey

Een rondreis in de Dominicaanse Republiek is veel meer dan zonnebaden op het strand en cocktails drinken in je luxe resort. Er valt ook heel wat cultuur te beleven en dat kan perfect met deze excursie vanuit Punta Cana naar het bruisende Higuey. Het is de perfecte manier om te ontdekken hoe de inwoners van het exotische eiland leven.

Higuey is dé plek waar je het ongelooflijke katholieke erfgoed van het land kan verkennen. Bezoek er dus zeker de Nuestra Señora de La Altagracia basiliek, de belangrijkste en grootste kerk van de Dominicaanse Republiek.Ook de 500 jaar oude Sint Dionysuskerk is het bewonderen waard. Maar niet alleen deze religieuze attracties zijn het bekijken waard – ook het lokale leven zal je verbazen. Wandel dus door de straten en geniet van de bijzondere gewoontes van de inwoners van het stadje.

kathedraal Higuey

Het hoogtepunt van je bezoek aan Higuey is natuurlijk het bezichtigen van deze speciale kathedraal!

Maak een safaritocht langs het platteland

Als je even genoeg hebt van het levendige Punta Cana, dan is een safaritocht langs het pittoreske platteland misschien een welgekomen ontspanning. Tijdens deze excursie in de Dominicaanse Republiek krijg je de kans om de magnifieke omgeving van het eiland te ontdekken.

Met deze tour vanuit Punta Cana, trek je het geweldige Anamuya-gebergte in. Je bezoekt er een oude suikerplantage, ontdekt hoe sigaren met de hand gerold worden en tot slot ontspan je op het rustige strand van Macao Beach. Bovendien krijg je ook de kans om te gaan paardrijden door de streek en als afsluiter mag je smullen van een buffet met typische lokale gerechten: echt heerlijk!

Een safari doen is leuk. Maar in een leuk voertuig wordt het nog leuker!

Excursies vanuit Samana

Mijn persoonlijke lievelingsbestemming in de Dominicaanse Republiek is Samana. Dit schiereiland is nog helemaal ongerept en toont je dan ook het echte leven in dit Caribische eiland.

Een andere reden waarom ik Samana zo leuk vind, is natuurlijk om dat er hier zo veel te doen is. Wil je nog meer inspiratie op doen? Kijk dan ook eens naar tours in Samana op GetYourGuide en Viator.

Bootje varen door Nationaal Park Los Haitises

Een bezoek aan het Los Haitises National Park is ook één van die onmisbare excursies vanuit Samana. Het magnifiek natuurgebied is de laatste tien jaar namelijk uitgegroeid tot een magneet voor natuurliefhebbers en andere toeristen. Met de helderblauwe zee van Samana Bay binnen handbereik, is het de thuisbasis van enkele reusachtige bergen en diepe valleien gevuld met duizenden bomen.

Terwijl je de wandelpaden door de ongerepte bossen en de mangrove moerassen volgt, word je helemaal één met de natuur. Bewonder hoe hutia’s (een soort knaagdier) en pelikanen elkaar ontmoeten en met elkaar interactie aangaan. Bezoek hier ook de Taino-grotten en ontcijfer de mysterieuze rotstekeningen uit een ver verleden. Spanning verzekerd! 😉

excursies samana Los Haitises

Los Haitises is het grootste nationale park van de Dominicaanse Republiek.

Los Haitises mangroven

Natuurliefhebbers zullen hier dan ook heel wat kunnen beleven!

Excursies in Puerto Plata

Puerto Plata is één van de gezelligste steden in de Dominicaanse Republiek. De koloniale overblijfselen en kleurrijke Caribische woningen houden je zeker een dag zoet, maar ook als je hier langer blijft is er veel te beleven!

Heb je meer ideeën nodig voor excursies in Puerto Plata? Kijk dan eens naar deze tours bij GetYourGuide of Viator.

Bewonder de watervallen van Damajagua

De 27 watervallen –Charcos de Damajagua– zijn hét toppunt van de natuurlijke schoonheid op het eiland. Het is dan ook één van de beste excursies in Puerto Plata die je kan boeken. Vergeet dus niet om een paar stevige wandelschoenen in je koffer te proppen en begin alvast te dromen van deze idyllische daguitstap in de Dominicaanse Republiek.

Je kan online een tour naar de Charcos de Damajagua boeken met vertrek vanuit Puerto Plata.
Je wordt ’s morgens opgehaald aan je hotel en de gidsen bereiden je grondig voor op wat je kan verwachten. Als je een avontuurlijke waterrat bent, zal je je hier ongetwijfeld amuseren. Er zijn meer dan genoeg watervallen waar je van kan af springen of naar beneden kan glijden: onvergetelijk en magisch!

Damajagua watervallen Puerto Plata

Avontuur verzekerd in de Dominicaanse wildernis!

damajagua watervallen

De natuur is hier echt oogverblindend mooi!

Wegdromen op Paradise Island

Tijdens je rondreis door de Dominicaanse Republiek mag een daguitstap naar Cayo Arena niet op je bucket list ontbreken. Het eiland wordt ook wel Cayo Paraíso (Paradijs eiland) genoemd en wanneer je voet aan wal zet, is het onmiddellijk duidelijk waarom. Vanuit Puerto Plata kan je gemakkelijk een tour naar deze oogverblindende zandbank boeken, inclusief een rondleiding door het Monte Cristi National Park.

De dag start met een wandeling langs het parelwitte zandstrand op Paradise Island. Je zal snel merken dat de temperatuur hoog kan oplopen en dan is een duik in het kristalheldere water om te snorkelen met de kleurrijke vissen heel erg verleidelijk.

Om de dag af te sluiten, maak je nog een tocht met een speedboot door het weelderige mangrovebos van het Monte Cristi National Park. Je zal verwonderd zijn door de prachtige fauna en flora in de lagune.

cayo paraiso puerto plata

Zeg nu zelf: dit is toch echt een paradijsje?!

cayo paraiso puerto plata excursies

Na een dagje op dit paradijseiland, verken je ook de prachtige mangrovebossen daar niet ver van.

Excursies vanuit Santo Domingo

In de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek zijn er ook tal van excursies die je kan boeken. Hieronder som ik alvast de leukste op.
Wil je graag meer inspiratie? Kijk dan ook eens naar de tours van GetYourGuide en Viator.

Laat je rondleiden in het koloniale centrum van Santo Domingo

Een rondleiding door het historische hart van Santo Domingo is één van de interessantste excursies in de Dominicaanse Republiek. De Zona Colonial is eigenlijk een kleine stad in het midden van de hoofdstad en bestaat uit mooie straten en schaduwrijke pleinen. Je vindt er enkele van de oudste koloniale gebouwen van het westelijk halfrond, waaronder de kathedraal, het klooster en de universiteit van Santo Domingo.

Wanneer je langs de Calle de las Damas wandelt, treed je in de voetsporen van de eerste Spaanse veroveraars die deze stad gebruikten als uitvalsbasis om Latijns-Amerika te veroveren. Toch is deze wijk geen museumstuk. Het is bezaaid met winkels, gezellige restaurants en cafés die onderdak vonden in de koloniale gebouwen. De Zona Colonial is dus ook een echte buurt waar gezinnen buiten genieten van een koele avond.

Een stadstour door Santo Domingo is dan ook een logische excursie als je in de stad logeert. Als je een wat originele rondleiding door de Zona Colonial wilt volgen, boek dan een tour met een Trike, een unieke mix tussen een fiets en een scooter. Het is ook mogelijk om vanuit Punta Cana af te reizen om het koloniale centrum van de hoofdstad te verkennen.

Zona Colonial Santo Domingo excursies Dominicaanse Republiek

De koloniale zone doet een beetje aan Europa denken.

excursies Santo Domingo capitool

En ook buiten de Zona Colonial zijn enkele mooie bezienswaardigheden te zien.

Opgepast voor dierenmishandeling

Hoewel de Dominicaanse Republiek een paradijs op aarde is, moet je hier wel oppassen voor dierenmishandeling als je een excursie boekt.

Ga dus nooit zwemmen met dolfijnen in gevangenschap maar duik gewoon in de zee waar je met wilde exemplaren kan zwemmen. Ik raad je bovendien aan om de El Limon waterval niet te bezoeken met een paard. De paden zijn vaak zo glibberig dat de dieren hun poten wel zouden kunnen breken en dat wil je toch niet?
Ten slotte vraag ik jullie ook om niet te knuffelen met aapjes in parken. Ze zijn altijd gevangen genomen en leven in slechte omstandigheden. Oppassen geblazen dus!

zwem niet met dolfijnen in de dominicaanse republiek

Zwem niet met dolfijnen in gevangenschap in de Dominicaanse Republiek! Er zijn meer dan genoeg andere dingen om te doen.

De Dominicaanse Republiek is een echt walhalla met tal van bezienswaardigheden. Een vakantie op dit eiland is dan ook de ideale gelegenheid om enkele leuke excursies te boeken. Zowel vanuit Punta Cana als vanuit Santo Domingo, Puerto Plata en Samana vertrekken elke dag onvergetelijk dagtours naar fantastische plekken en attracties. Ik heb de leukste voor jou opgelijst, zodat de keuze voor jou toch al iets makkelijker wordt 😉.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (10 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>