Hoe werkt een eSim? Complete gebruikersgids + Handige Tips

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 07 mei, 2024

Misschien heb je al van de eSim gehoord en wil je te weten komen of deze handig is voor jou. Dan is het een goed idee om er zo veel mogelijk informatie over in te winnen. In onderstaande gebruikersgids ontdek je hoe je zelf een eSim moet aanvragen, hoe je een eSim kan instellen op je telefoon, hoe je deze kan deactiveren en nog veel meer.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


Wat zul je lezen in deze blog?

Wat is een eSim?

Een eSim of embedded sim is een simkaart die reeds ingebouwd is in je smartphone. De werking is identiek als die van een fysieke sim. Ook met een digitale simkaart maak je namelijk verbinding met het mobiele netwerk. Je kan er dus mee bellen, internetten en smsen.

Het verschil is dat je simkaartgegevens digitaal worden opgeslagen. Het grote voordeel daarvan is dat je deze simpelweg kan downloaden als je een nieuwe eSim telefoon koopt of van provider verandert. Bovendien kun je aan één eSim meerdere abonnementen koppelen. Dat is bijvoorbeeld handig als je zakelijk en privé-telefoongebruik gescheiden wilt houden.

ESim buitenland

Wat zijn de voordelen van een eSim?

Een embedded simkaart is tijdbesparend, milieuvriendelijk en een stuk handiger in gebruik dan een fysieke simkaart. Daarnaast kan deze op diverse eSim toestellen geinstalleerd worden. En zo zijn nog enkele andere interessante voordelen tegenover de fysieke simkaart.

Handig in gebruik

Bij de meeste telefoons is het een heel gedoe om de oude simkaart te verwijderen en er een nieuwe in te plaatsen. Hiervoor heb je namelijk een klein pinnetje nodig dat niet altijd even goed zijn werk doet. Door een digitale simkaart te kopen, is sukkelen verleden tijd. Bovendien kun je je simkaart nooit meer kwijtraken.

Mogelijkheid om meerdere abonnementen af te sluiten

Eén van de grootste voordelen van een e-simkaart is dat je er meerdere abonnementen op kan afsluiten. Sommige smartphones zijn wel voorzien van een dual Sim, maar dan moet je er twee fysieke simkaartjes inplaatsen. Vooral voor reizigers is het hebben van twee abonnementen erg handig. Dat geldt ook als je zowel zakelijke als privé-telefoontjes wilt maken.

Multifunctioneel: kan op verschillende toestellen gebruikt worden

Een e-simkaart kun je niet alleen voor een smartphone, maar voor alle eSim toestellen gebruiken. Je kan bijvoorbeeld ook voor smartwatches en iPads die compatibel zijn een eSim abonnement aangaan. Daarnaast zijn bepaalde auto’s, PC’s en loT-apparaten voorzien van een embedded simkaartje.

Eenvoudig overstappen naar een andere provider

Een digitaal simkaartje maakt het je tevens makkelijker om over te stappen van provider en om te veranderen van telefoon. Omdat alle gegevens digitaal staan, kun je deze namelijk eenvoudig downloaden.

Tijdbesparend

Als reiziger is een embedded simkaart een beter alternatief voor de fysieke variant. Je bespaart namelijk veel tijd, omdat je deze ter plaatse niet meer hoeft te zoeken. Een eSim instellen kost uiteraard ook wat tijd, maar veel minder dan als je verschillende winkels moet afgaan om een nieuwe simkaart te kopen. Ook een eSim verwijderen als je deze niet meer nodig hebt, is kinderspel.

Goed voor het milieu

Plastic simkaartjes zijn verleden tijd met de eSim en daar wordt het milieu vrolijk van. Als jij het belangrijk vindt om je steentje bij te dragen, dan is dit ongetwijfeld een voordeel waar je blij van wordt.

Zijn er ook nadelen?

Omdat de eSim relatief nieuw is, kun je deze niet op iedere smartphone gebruiken. Verder in het artikel ontdek je of een eSim ook op jouw telefoon werkt.

Daarnaast biedt niet iedere provider een e-simkaart abonnement of prepaid eSim aan. De kans bestaat dus dat je voor een nieuwe provider moet kiezen. Een ander minpunt is dat je kan vergeten om je eSim te deactiveren als je van telefoon verandert. En het grootste nadeel is dat er nog twijfels zijn omtrent de veiligheid.

Hoe veilig is de e-simkaart?

Je simkaartgegevens worden bijgehouden in een online account van je provider. Als een hacker jouw wachtword kraakt, dan heeft hij dus ook deze gegevens. Hiermee kan hij of zij je telefoonnummmer gebruiken en andere gevoelige data achterhalen. Om die reden is een eSim niet 100% veilig. Maar als je een abonnement afsluit bij een betrouwbare provider, hoef je je daar gelukkig niet al te veel zorgen over te maken.

voordelen en nadelen esim

Kun je een eSim voor iedere smartphone gebruiken?

Een eSim is een ingebouwde module die niet in iedere smartphone aanwezig is. Zo zijn alle oudere telefoons hier niet van voorzien. Het is erg belangrijk om te kijken of jouw telefoon voorzien is van zo’n eSim voordat je een abonnement aangaat. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde provider, is het ook handig om te checken of deze met eSims werkt. Hieronder vind je een lijstje van toestellen die compatibel zijn met eSims en goede providers die eSim abonnementen aanbieden.

Deze providers bieden eSim aan in Nederland en België

Niet elke provider biedt een eSim abonnement aan. De kans is dus bestaande dat je van provider moet veranderen als je een eSim abonnement wilt.
In België heb je keuze uit Mobile Vikings, Proximus en Orange.
In Nederland is dit KPN, Simyo, T-Mobile en Vodafone.

Hoewel de opties nog beperkt zijn, zal het niet lang duren voordat je bij nog meer providers een eSim kan verkrijgen.

ESim telefoons

Er zijn een aantal merken die eSim ondersteunen, namelijk Google Pixel, Samsung Galaxy, Apple iPhone, Sony Xperia, Fairphone 4 en Nokia X30. Maar let op: dat geldt niet voor ieder model. Hieronder vind je de lijst van iPhones en Samsungs die over een embedded simkaartje beschikken.

 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone Xr
 • iPhone SE
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 13
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 14
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 15
 • iPhone 15 Pro
 • Samsung Galaxy Fold
 • Samsung Z Flip
 • Samsung Galaxy S20
 • Samsung Galaxy S20 Plus
 • Samsung Galaxy S21
 • Samsung Galaxy S21 Plus
 • Samsung Galaxy S21 Ultra
 • Samsung Galaxy S22
 • Samsung Galaxy S22 Plus
 • Samsung Galaxy S22 Ultra
 • Samsung Galaxy S23
 • Samsung Galaxy S23 Plus
 • Samsung Galaxy S23 Ultra

eSIM wat is het

Hoe werkt een eSim?

Om de werking van een eSim te kunnen begrijpen, is het belangrijk dat je weet wat RPC oftewel Remote Provisioning Capabilities is. RPC maakt het providers mogelijk om de netwerkinstellingen op afstand aan te passen. Vroeger werden deze gegevens in een fysieke simkaart verwerkt. Doordat de netwerkinstellingen op afstand veranderd kunnen worden, kun je eenvoudig een nieuw abonnement aangaan. Daarvoor dien je alleen nog de provider te contacteren.

Activatie van een eSim

En hoe moet je een e-simkaart activeren dan? Dit is erg simpel. Eerst moet je een eSim aanvragen bij een provider naar keuze, waarna je een QR-code via email ontvangt. Vervolgens scan je deze code met je smartphonecamera. Na het opvolgen van deze simpele stapjes kun je reeds gebruikmaken van je eSim. In sommige gevallen moet je geen QR-code scannen, maar wel enkele aanwijzingen opvolgen op een app. Ook dan is het eenvoudig om je eSim te activeren. Verder in het artikel krijg je hier nog meer uitleg over.

Hoe werkt een eSim in het buitenland?

Als je dol bent op reizen vraag je je vast af: ‘Hoe werkt een eSim als ik op vakantie ben?’ Eigenlijk is er geen verschil met hoe een sim werkt in eigen land. Of je nu een eSim voor de Verenigde Staten, eentje specifiek voor New York City, of een eSim voor een ander land zoekt, je koopt deze het best bij een provider van het land waar je naartoe gaat. Dan zijn de tarieven namelijk het voordeligst. Bovendien kun je zo je fysieke simkaart blijven behouden en enkel voor de periode die je reist een abonnement aangaan. Goede eSims voor reizigers zijn deze van Airalo, Holafly en GetYourGuide.

Wereldreizigers zijn dan weer beter met een eSim die geldig is voor de hele wereld. Deze zijn uiteraard wat duurder, maar je kan dan wel overal van internet genieten. Let wel op: een wereldwijde databundel is niet per se geldig in elk land. Kijk op voorhand goed in welke landen de provider actief is. Het zou maar jammer zijn mocht je een eSim voor het Verenigd Koninkrijk nodig hebben en je simkaartje ter plaatse niet werkt.

En nog een tip: koop je eSim voor het buitenland voor vertrek, maar activeer deze pas ter plaatse. Anders verlies je mogelijk enkele dagen!

eSIM buitenland hoe werkt het

Stappenplan: eSim instellen op iPhone

Een andere prangende vraag die jij jezelf misschien stelt als je net over de digitale simkaart hebt gehoord: Hoe werkt een e Sim op een iPhone? Voor alle soorten smartphones is de werking bijna identiek. Toch gebeurt een eSim instellen op de iPhone net iets anders dan een eSim instellen op een Samsung of andere Android. Hoe werkt de e Sim op de iPhone dan?

Allereerst heb je natuurlijk een iPhone nodig die voorzien is van een embedded simkaartje. Vervolgens moet je een eSim aanvragen en daarna kun je de eSim instellen en activeren. Dat kan op drie manieren: via eSIM Carrier Activation, eSIM Quick Transfer of een QR-code of app.

ESIm Carrier Activation gebruiken

Bij bepaalde providers is de configuratie erg eenvoudig, omdat zij simpelweg een nieuwe eSim kunnen toewijzen aan jouw iPhone via eSIM Carrier Activation. Dat is vaak het geval als je je iPhone bij je aanbieder koopt. Indien je provider gebruikgemaakt heeft van eSim Carrier Activation, moet je deze stappen opvolgen om je eSim te activeren:

 • Tik op ‘Mobiel abonnement kan worden geïnstalleerd’
 • Tik op ‘Ga door’
 • Controleer je verbinding door een nummer te bellen
 • Werkt de simkaart? Dan mag je je fysieke sim verwijderen als je die hebt
 • Is er een probleem? Neem dan contact op met de aanbieder
 • Herstart je telefoon

ESim Quick Transfer: zo zet je gegevens over naar een nieuwe telefoon

Misschien heb je reeds een eSim, maar ga je van iPhone veranderen. In dat geval kun je bij sommige providers gebruikmaken van eSim Quick Transfer. Dit is een handig systeem dat ervoor zorgt dat je je gegevens kan overzetten zonder dat je contact moet opnemen met de aanbieder. Neem je nieuwe en oude iPhone bij de hand en volg deze stappen:

 • Neem je nieuwe iPhone en ga naar ‘Istellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ > ‘Voeg mobiel abonnement toe’
 • Kies het abonnement dat je wilt overzetten van een andere iPhone. Verschijnt er geen overzicht met telefoonnummers? Tik dan op ‘Zet over van een andere iPhone (enkel voor iPhones met iOS 16 of nieuwer)
 • Neem je oude iPhone en tik op ‘Zet over’ om het overzetten te bevestigen of voer de code in die op je nieuwe iPhone wordt getoond als je om een verificatiecode wordt gevraagd
 • Configuratie is voltooid; je hoeft je oude eSim niet te deactiveren

Als je aanbieder eSIM Carrier Activation of eSIM Quick Transfer niet ondersteunt, kun je in plaats daarvan een QR-code van je aanbieder scannen met je iPhone. Je kan kijken of je provider Quick transfer mogelijk maakt door naar Instellingen > Mobiel netwerk te gaan en op ‘Converteer naar eSim’ te klikken. Als je deze optie niet ziet, wordt dit niet ondersteund. Je eSim activeren op je iPhone met behulp van een QR-code werkt ook erg simpel:

Open de Camera-app en scan de QR-code die je van de aanbieder gekregen hebt. Je ziet ‘mobiel abonnement gevonden’ verschijnen op het scherm. Tik hierop. Tik vervolgens op ‘Ga door’ en daarna op ‘Voeg mobiel abonnement toe’. Moet je ook een bevestigingscode invoeren? Voer dan het nummer in dat je aanbieder je heeft gegeven. In sommige gevallen moet je je eSim activeren via een app. Dan dien je deze enkel te downloaden uit de App store en de instructies op te volgen.

ESim configureren op Android

Hoe werkt een eSim op Samsung of andere Android telefoons? Ook bij Android smartphones is een eSim toevoegen niet moeilijk. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een mobiel netwerk of met een wifi-netwerkt. Ook heb je de QR-code nodig voordat je het profiel downloadt. Volg daarna deze stappen op:

 • Klik op ‘instellingen’
 • Ga naar ‘Verbindingen’
 • Klik nu op ‘Sim-kaartbeheer’
 • Selecteer ‘eSim toevoegen’
 • Klik op ‘QR-code van serviceprovider scannen’
 • Scan de QR-code met je telefoon
 • Klik op ’toevoegen’ om een nieuw abonnement toe te voegen
 • Selecteer ‘ok’ om het nieuwe abonnement te activeren

Als je bovenstaande stappen opgevolgd hebt, is je eSim actief en hoef je niets meer te doen om gebruik te kunnen maken van je data- en belbundel. Vergeet echter niet om de data roaming voor je persoonlijke simkaart uit te zetten, en deze voor je eSim aan te zetten.

hoe esim configureren

ESim verwijderen? Zo pak je dat aan

Wil je een eSim verwijderen op een iPhone of eerder een eSim verwijderen op een Samsung of andere Android? Het maakt in principe niet uit, want een eSim verwijderen is altijd kinderspel.

Al wat je hoeft te doen om een eSim te verwijderen van je iPhone, is naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel Netwerk’ > ‘Mobiele data’ te gaan en vervolgens het abonnement te selecteren dat je wilt verwijderen. Druk daarna op ‘Verwijder mobiel abonnement’ en je bent klaar.

Wil je een eSim verwijderen van je Samsung of andere Android telefoon? Ga dan naar Instellingen > Verbindingen > SIM-kaart beheer. Selecteer vervolgens de e-sim en klik op de indicator om de e-sim uit te schakelen.

eSIM verwijderen

ESim kopen: Welke opties zijn er?

Er zijn heel veel opties als je een eSim wilt kopen. Het is handig om op voorhand de verschllende mogelijkheden te bekijken. Zo is de kans veel groter dat je de perfecte eSimkaart voor jou vindt!

Prepaid eSim of abonnement?

Een prepaid eSim werkt net zoals een fysieke simkaart die prepaid is. Je kan deze opwaarderen wanneer je wilt. Het grote voordeel van een prepaid eSim is dat je een grote controle hebt over de hoeveel je uitgeeft. Het nadeel is dat je deze altijd moet opwaarderen. Als je niet in de gaten houdt hoeveel data en belminuten je nog hebt, dan kan het bovendien voorvallen dat je plots zonder zit.

Een prepaid eSim is vooral aangeraden als je een eSim wilt uitproberen. Ook als je voor een korte periode op vakantie gaat of heel weinig data, smsjes of belminuten wil gebruiken, ga je het best voor prepaid.

Een eSim abonnement is wat prettiger in gebruik. Want je hoeft je data en overige smsjes en belminuten niet in de gaten te houden. Je hebt een bepaald aantal per maand ter beschikking. Als je voor een eSim abonnement kiest, dan is het wel handig dat je goed kan inschatten hoeveel data je verbruikt en hoeveel smsjes en belminuten je nodig hebt. Als je dit niet weet, kun je je dataverbruik op deze site berekenen.

Data only eSim vs. data-, sms-, en belbundel

Er bestaan eSims met enkel een databundel, en e-simkaarten waarmee je ook kan bellen en smsen. Zoals de naam al verklapt, maakt een data only eSim je het enkel mogelijk om te surfen op het internet. Is het vooral je doel om waar je ook bent internet te kunnen gebruiken, dan is zo’n data only simkaart een goede optie. Want je geniet van een goede internetverbinding. Een Data Only eSim is vooral erg populair bij reizigers. Het is dan ook handig om op iedere bestemming Google Maps of Uber te kunnen gebruiken, zodat je niet verloren loopt.

Een eSim met ook beltegoed en smsjes biedt je alle opties van een standaard simkaart. Je krijgt er ook een eigen telefoonnummer, toegang tot 5G en globale roaming bij. Dit soort eSim kaartje is beter voor alledaags gebruik. Ook als je reist en niet heel vaak internet gebruikt, maar tevens voordelig wilt bellen en smsen is het een betere optie.

waar esim kopen

Waar koop je het best je eSim?

Er zijn verschillende plaatsen waar je terechtkan als je een eSim wilt kopen. Eén van de handigste opties is om er eentje bij je huidige provider aan te schaffen. Nog niet alle providers bieden echter eSims aan. Bovenaan in het artikel ontdek je welke providers in Belgie en Nederland eSims aanbieden. Je kan hier je keuze uit maken.

Maar een ander – beter alternatief voor reizigers – is een eSim online kopen. Uiteraard niet in eender welke webshop. Goede opties zijn dan Airalo, Holafly en GetYourGuide. Welke je het beste kiest, hangt af van het type reiziger dat je bent. Elke online eSim provider biedt ook nog eens verschillende soorten abonnementen aan.

Holafly: ideaal als je vaak op het internet surft

Ben jij iemand die vaak zijn gsm gebruikt tijdens het reizen? Dan is Holafly ongetwijfeld de beste optie voor jou. Deze eSim aanbieder heeft namelijk abonnementen met unlimited data. Het grote voordeel daarvan is dat je nooit hoeft te vrezen dat je onderweg zonder internet valt. Zo reis je een stuk veiliger, want het kan altijd voorvallen dat je verloren loopt en Google Maps of een taxi nodig hebt.

Holafly geeft je ook de keuze uit verschillende termijnen. Zo kun je voor slechts 5 dagen een abonnement aangaan. Het is tevens mogelijk om te kiezen voor maar liefst 90 dagen. Hoe lang je ook van plan bent om op vakantie te gaan, er is dus altijd een Holafly eSim abonnement dat bij je past. De prijs is ook erg interessant.

Airalo: budgetvriendelijke keuze

hoewel Airalo je geen onbeperkte data geeft, kun je er verschillende eSim abonnementen aangaan die erg voordelig zijn. Door het grote aanbod, vind je altijd het geschikte abonnement. Prijzen beginnen vanaf 4,5 dollar. Dit is voor 1GB met een geldigheidsduur van een week. Maar je kan tot wel 20GB ontvangen en er is ook keuze uit verschillende termijnen.

GetYourGuide: perfect als je een prepaid eSim (voor het buitenland) zoekt

Bij GetYourGuide vind je alleen maar eSims die prepaid zijn. Die kun je zelf opwaarderen zo vaak het nodig is. Zo verdoe je niet meer geld dan je gepland had. Bij GetYourGuide heb je voor elk land en elke regio ook verschillende opties.

Als je kiest voor een eSim van GetYourGuide is het wel een goed idee om eens de klantenbeoordelingen door te nemen. De meeste simkaartjes zijn erg goed, maar hier en daar zijn er enkele waar reizigers minder tevreden over zijn.

welke provider esim

Hoe kies je een eSim uit?

Hoewel een eSim relatief nieuw is, zijn er al heel wat opties verkrijgbaar. Kiezen hoeft echter niet moeilijk te zijn, als je jezelf onderstaande vragen stelt!

Waarvoor wil je de eSim gebruiken?

Wil je een eSim voor alledaags gebruik of ben je eerder op zoek naar een eSim voor in het buitenland? Aan de hand van je antwoord op deze vraag, kun je bepalen welke aanbieder bij je past.

Sommige providers, zoals Holafly bieden only data abonnementen aan voor een bepaalde periode. Die zijn handiger voor reizigers. Meestal kun je kiezen uit een week, 2 weken of een maand. Soms zijn er nog meer opties. Je eSim blijft dus geldig tijdens je hele reis en wordt daarna gedeactiveerd.

Wat is je gemiddelde dataverbruik?

Voordat je een goede eSim kan kiezen, moet je weten hoeveel data je ongeveer gemiddeld verbruikt. Want als je te weinig data hebt, moet je die bijkopen en dan kom je duurder uit. Als je te veel data hebt, betaal je dan weer onnodig te veel. Je kan je dataverbruik inschatten door op je telefoon te kijken hoeveel je vorige maand verbruikt hebt. Maar het is tevens mogelijk om op deze site je verbruik per maand te berekenen.

Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven?

Het is altijd een goed idee om verschillende eSims te vergeliken voordat je er een koopt. Zo ben je er zeker van dat je de beste deal scoort. Hierbij moet je wel opletten. Als je vergelijkt, moet je ook goed kijken wat je krijgt voor de prijs.

Zo kan het zijn dat een bepaald eSim abonnement duurder is dan een ander, maar je surft via 5G en veel meer data ontvangt. Kijk ook goed naar de kleine lettertjes.

Hoe belangrijk vind je snel internet?

Er zijn eSims met 4 en 5G. Diegenen die via 5G verbinden laten je 10 tot 100 maal sneller op het internet surfen. Zo verlies je geen tijd! Maar er zijn daarbij enkele dingen waar je op moet letten. Zo is niet iedere telefoon is compatibel met 5G. Als dat bij de jouwe niet het geval is, zal een eSim met 5G ook geen verschil maken.

Dit kijk je dus het best eerst na in de instellingen van je smartphone. Ook zal een abonnement met 5G je een stukje meer kosten. Vraag jezelf af of razendsnel internet voor jou die meerprijs waard is.

Hoe werkt 4G in het buitenland?

Je vraagt je vast af hoe het werkt met 4G in het buitenland. Er is eigenlijk geen verschil met de werking in eigen land. Verbinden met 4G betekent dat je gebruikmaakt van mobiele data in plaats van wifi. 4G duidt een snelheid aan van tot 100 mb per seconde. 4G+ is met 225 mb per seconde net wat sneller. Met 5G, het nieuwste netwerk, behaal je dan weer snelheden tot 10gb per seconde.

Hoe kies je een eSim uit

Veelgestelde vragen over de eSim

Op enkele prangende vragen, zoals ‘ Hoe werkt een eSim? ‘ en ‘ Hoe werkt een e sim op je iPhone ‘, kreeg je hierboven reeds een antwoord. Maar je hebt vast nog enkele vragen voordat je een eSim koopt. Om jou zo goed mogelijk voor te bereiden, heb ik de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de eSim voor jou hieronder verzameld!

Wat kost een eSIM?

Het is niet mogelijk om een exacte prijs te kleven op een eSim. Net zoals bij een fysieke simkaart is het kaartje meestal gratis, maar je betaalt voor je abonnement of prepaid tegoed.

In principe ligt de prijs dus in jouw handen. Het is wel zo dat de ene provider je meer aanrekent voor een aantal GB’s dan een andere provider. Daarom is het altijd slim om eSims te vergelijken.

Werkt een digitale simkaart ook met prepaid?

Als je een elektronische simkaart wilt kopen, zijn er twee opties: of je gaat voor een abonnement of je kiest voor prepaid. Weet wel dat een abonnement veel makkelijker te vinden is. Niet iedere provider biedt namelijk een prepaid eSim aan.

Wat als je een nieuwe smartphone koopt?

Een eSim werkt virtueel. Dat betekent dat al je gegevens ook virtueel beschikbaar zijn, wat het een stuk makkelijker maakt om deze te downloaden naar een nieuwe smartphone. Gebruik hiervoor de voucher die je kreeg bij het bestellen van je eSim en download een nieuw profiel via de app.

Werkt een eSim ook op andere toestellen?

Een eSim werkt niet enkel op de nieuwste smartphones. Ook bepaalde iPads (iPad Pro 2018 en nieuwer) en laptops zijn er reeds van voorzien. Tip: als je graag een toestel met eSim wilt kopen, dan kun je dit op de meeste sites, zoals bol.com aanduiden in je zoekcriteria. Zo hoef je niet altijd alle specificaties na te kijken.

Wat is Dual SIM met eSIM?

Als je een DUAL SIM telefoon met eSim hebt, dan kun je twee telefoonnummers op een toestel gebruiken. Er is dan zowel een fysieke als elektronische simkaart aanwezig. Ze geven beiden toegang tot meerdere datanetwerken. DUAL SIM is erg handig voor reizigers.

Wat is een eSIM QR-code?

Met een eSim QR-code kun je een eSim activeren. Een QR-ode is een soort streepjescode die wordt gebruikt om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot informatie met behulp van een smartphone. Je kan deze code scannen met de camera van je smartphone. De relevante info wordt dan teruggestuurd naar de provider, waardoor deze een eSim-profiel aan je telefoon kan toevoegen.

Wat moet je doen als je de QR-code van je eSIM kwijtraak?

Het kan gebeuren dat je de QR-code kwijtraakt. In dat geval hoef je niet in paniek te schieten. Want je kan dan de klantendienst contacteren en zij verschaffen jou een nieuwe code. Veel online providers kun je zelfs 24/7 contacteren.

veelgestelde vragen esim kaart

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam