10x de beste Jeugdherberg in Amsterdam: faciliteiten, afstand centrum en prijs

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 31 augustus, 2019

Amsterdam heeft menig kunstenaar geïnspireerd tot het componeren van een lied of schilderen van een kunstwerk. De Nederlandse hoofdstad ademt dan ook cultuur uit en staat met rechte en rede op de bucket list van menig reiziger over heel de wereld.
De stad leent zich door haar gezelligheid en bruisend uitgaansleven tot de perfecte bestemming voor een weekendje weg met vrienden of romantisch uitje met partner. Hotels kunnen echter een aardige duit kosten en daarom loont het de moeite om te overnachten in een jeugdherberg in Amsterdam.
Door de relaxte sfeer die er in dit soort accommodaties hangt, leer je bovendien snel en gemakkelijk internationale reizigers kennen.
Om jouw verblijf te vergemakkelijken heb ik een overzicht voor jou gemaakt van de tien leukste hostels in Amsterdam.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 stemmen)

Vooraleer we met ons lijstje beginnen moet je weten dat prijzen kunnen variëren afhankelijk van de periode en dat je bij bepaalde sites (zoals Booking.com) als regelmatige klant nog eens extra korting krijgt. Houd ook in je achterhoofd dat sommige hostels in Amsterdam een exclusief partnership hebben met ofwel Booking ofwel Agoda. Als je graag in een specifieke jeugdherberg verblijft, loont het de moeite beide websites te bekijken.
De prijzen die je te zien krijgt zijn voor één overnachting tijdens de krokusvakantie (een populaire reisperiode voor Nederlandse en Belgische reizigers).

jeugdherberg amsterdam

The Flying Pig Downtown

Laat je niet misleiden door de naam want deze jeugdherberg in Amsterdam centrum is zeker geen varkensstal. Niet alleen de netheid is geweldig, maar ook de locatie. Zo ligt het net naast het centraal station, ideaal dus voor reizigers die met de trein komen. Andere troeven waarover dit hostel in Amsterdam beschikt zijn de uitermate gezellige lounge waar je eenvoudig andere reizigers kunt ontmoeten, de bar waar je naast pool spelen ook kunt dansen op de muziek van lokale DJ’s terwijl het goedkoopste bier van heel de stad rijkelijk vloeit. Mensen die liever in alle rust ergens verblijven kunnen best kiezen voor een andere jeugdherberg in Amsterdam. Maar toeristen die graag socializen en feestvieren moeten in elk geval niet verder zoeken.

 • Bed in een slaapzaal van 32 personen: 31,39 euro
 • Bed in een slaapzaal van 6 personen: 39,79 euro
 • Tweepersoonsbed in een slaapzaal van 32 personen: 56,49 euro
 • Tweepersoonsbed in een slaapzaal van 6 personen: 81,69 euro
 • Tweepersoonskamer: 113,40 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Flying Pig Hostel Amsterdam

© Flying Pig Hostel

ClinkNOORD

Gelukkig zijn er meer dan genoeg rustige hostels in Amsterdam en ClinkNOORD is één van de beste onder hen. Het feit dat je al de ferry moet nemen naar de overkant van de IJ (die 24/7 beschikbaar is) is hiervoor al een goede indicator. Maar vergis je niet, want je bent slechts tien minuutjes verwijderd van het Centraal Station.
De jeugdherberg bevindt zich in een voormalig laboratorium van de jaren twintig en er heerst een enorm relaxte sfeer. Vooral de verschillende soorten sociale ruimtes zijn heel leuk zoals een bibliotheek, workspace en een zonnig en ruim atrium. Daarnaast worden er op regelmatige basis evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld workshops waarin je cocktails leert maken. Verder is er het ClinkCREATIVE programma waarbij geregeld artiesten en muzikanten worden uitgenodigd om op te treden. En als al die sociale contacten je weinig zeggen, kan je altijd lekker buiten aan het water (in het zonnetje) relaxen.
Wat prijs-kwaliteit ten slotte betreft, is dit zonder enige twijfel de beste optie in Amsterdam.

 • Bed in een slaapzaal van 10 personen: 16,67 euro
 • Bed in een slaapzaal van 6 personen met eigen badkamer: 17,68 euro
 • Bed in een slaapzaal van 10 personen voor enkel vrouwen met eigen badkamer: 18,81 euro
 • Tweepersoonskamer: 68,17 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

jeugdherberg amsterdam clink noord

© Clink Noord

Ecomama

Als je op zoek bent naar een ecologische jeugdherberg in Amsterdam ben je bij Ecomama (what’s in a name) aan het juiste adres. Ze gaan hier prat op het feit dat het de perfecte combinatie is van de gezelligheid van een gemeenschap, de luxe van een hotel en de zin van een sociaal bedrijf. Wat verder ook heel leuk is aan dit hostel is dat ze zeven verschillende soorten kamertypes hebben dat op de maat van elk reizigerstype is gesneden. Zo zijn er slaapzalen en dan privé-kamers die van basic naar luxueus gaan. Je kan hier ook fietsen huren, wat natuurlijk een geweldige manier is om Amsterdam te verkennen.

 • Bed in een slaapzaal van 12 personen: 33,90 euro
 • Bed in een slaapzaal van 5 personen: 47,10 euro
 • Basic tweepersoonskamer: 111,24 euro
 • Deluxe tweepersoonskamer: 137,64 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

ecomama jeugdherberg amsterdam

© Ecomama Amsterdam

Stayokay Amsterdam Vondelpark

Van overselling kan je de eigenaren van deze jeugdherberg in Amsterdam in elk geval niet beschuldigen, in tegendeel zelfs, want je verblijf zal meer dan gewoon okay zijn. De locatie (gedeeltelijk in een chalet in het midden van het Vondelpark) is moeilijk te kloppen. Zo zijn bekende bezienswaardigheden als het Rijksmuseum en het Van Gogh museum maar een korte wandeling verwijderd. Ook zij die ’s avonds graag de bloemetjes buiten zetten, hoeven niet lang te wandelen naar het Leidseplein.
In totaal hebben ze 564 bedden waardoor de kans ook heel groot is dat je leuke medereizigers leert kennen. Dat er gezellige activiteiten zoals filmavonden, beer pong en quizzen worden georganiseerd helpt ook altijd.

 • Bed in een slaapzaal van 10 personen: 25,70 euro
 • Bed in een slaapzaal van 8 personen: 27,62 euro
 • Tweepersoonskamer: 85,88 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

stayokay amsterdam hostel

© Stayokay Amsterdam Vondelpark

Shelter Jordan

Door de vele coffee shops en haar wereldbekende red light district staat Amsterdam bekend als the city of sin. De Nederlandse hoofdstad daardoor niet bezoeken zou pas echt zonde zijn want uiteraard kent Amsterdam een uitermate rijke culturele geschiedenis. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er heel wat hostels in Amsterdam op drank, seks en drugs zijn gericht (of waar het op zijn minst wordt getolereerd). Shelter Jordan is in elk geval niet één van deze etablissementen, want het is een no-drug en no-alcohol christelijk hotel vlakbij het Anne Frank huis. Als je dus een weerzin hebt van feesten, drugs en drinken is dit de perfecte jeugdherberg in Amsterdam centrum voor jou. De slaapzalen zijn apart voor mannen en vrouwen en bevinden zich ook op verschillende etages. Alle prijzen zijn bovendien inclusief ontbijt.

 • Bed in een slaapzaal van 18 personen voor enkel vrouwen/mannen: 22,68 euro
 • Bed in een slaapzaal van 6 personen voor enkel vrouwen/mannen: 26,90 euro
 • Bed in een slaapzaal van 4 personen voor enkel vrouwen/mannen: 29,01 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Shelter Jordan Hostel Amsterdam centrum

© Shelter Jordan

St. Christopher’s Inn at the Winston

Aan het andere eind van het spectrum hebben we dan een van de beste party hostels van Amsterdam. In 2011 won het nog een Hoscar (ze bestaan echt, we verzinnen dit niet) voor de meest populaire jeugdherberg van Amsterdam. Het zal je niet verbazen dat het zich vlakbij de Walletjes bevindt en vlak naast de Winston Kingdom Nightclub. Er worden ook geregeld pub crawls (kroegentochten waarbij je eindigt in een discotheek) georganiseerd en als gast krijg je ook nog eens korting op eten en drinken in het restaurant.

 • Bed in een slaapzaal van 8 personen: 33,49 euro
 • Bed in een slaapzaal van 4 personen: 38,74 euro
 • Bed in een slaapzaal van 8 personen voor enkel vrouwen: 37,69 euro
 • Tweepersoonskamer: 130,20 euro
 • Kleine tweepersoonskamer: 119,70 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

St. Christopher's Inn at the Winston Amsterdam

© St. Christopher’s Inn at the Winston

Train Lodge Amsterdam

Dit is zonder enige twijfel één van de origineelste hostels van Amsterdam. De naam geeft het al weg want je slaapt hier daadwerkelijk in een trein. Een paar jaar terug deden de slaapwagons nog dienst als de luxewagons van de verbinding Zürich naar Rome.
De ligging is dan ook toepasselijk naast het Amsterdam Sloterdijk station, van waaruit er vele treinen (uiteraard), bussen en trams je naar het centrum van de stad brengen. Je hebt ook de mogelijkheid om een hele treinwagon (voor 32 personen) af te huren, ideaal als je met grote groepen reist!

 • Bed in een coupé van zes personen (al dan niet enkel voor vrouwen): 23,01 euro
 • Coupé (zes personen): 166,29 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

Amsterdam hostel train lodge

© Train Lodge Amsterdam

train Lodge Amsterdam jeugdherberg

© Train Lodge Amsterdam

Hostel Van Gogh

In tegenstelling tot wat velen denken werd Vincent Van Gogh niet geboren in Amsterdam, maar in Zundert. Dat neemt niet weg dat er een hostel in Amsterdam naar hem werd vernoemd. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in elke kamer een (kopie van een) schilderij van de grootmeester hangt.
Reizigers met een grote honger kunnen hun hartje ophalen met het all you can eat ontbijtbuffet voor vijf euro. Het ligt ook niet ver van alle bezienswaardigheden, dus als je zeker een jeugdherberg in Amsterdam centrum wil, is dit een uitstekende optie.

 • Bed in een slaapzaal van 8 personen: 22 euro
 • Bed in een slaapzaal van 6 personen: 24 euro
 • Bed in een slaapzaal van 6 personen voor enkel vrouwen: 26 euro
 • Tweepersoonskamer: 75 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.com

Amsterdam hostel Van Gogh

© Hostel Van Gogh

Hostelle – female only hostel

Eerder kon je al lezen dat de Nederlandse hoofdstad ook bekend staat als the city of sin en het wekt dan ook geen verbazing op dat het een populaire bestemming is voor mannen. Gelukkig voor de dames zijn er hostels in Amsterdam waar enkel vrouwen welkom zijn en Hostelle is er zo eentje. Hier ben je dus volledig vrij van zuipende dronken mannen en kan je op beide oren slapen. Want de bedden zijn bijzonder comfortabel en de kamers zijn prachtig ingericht. Elke slaapzaal heeft bovendien zijn eigen thema!

 • Bed in een slaapzaal van 10 vrouwen: 24 euro
 • Bed in een slaapzaal van 8 vrouwen: 25,60 euro
 • Bed in een slaapzaal van 4 vrouwen: 30,40 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hostelle Amsterdam jeugdherbergen centrum

© Hostelle Amsterdam

CityHub

Als je niet kan kiezen of je nu in een hotel of een hostel in Amsterdam wil verblijven is er goed nieuws voor jou: CityHub combineert het beste van beide werelden. Je vindt hier het gemeenschappelijk gevoel van een jeugdherberg, maar ook de privacy die je in een hotel hebt. Daarom verblijf je in dit etablissement in een cabine oftewel hub. Elke hub beschikt over een groot dubbel bed, wifi en een persoonlijk audio streaming systeem. Je krijgt ook een gratis mobiele wifi hotspot zodat je in heel de stad gebruik kunt maken van kostenloos internet.

 • Tweepersoonskamer: 58,50 euro

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hostels Amsterdam CityHub

© CityHub Amsterdam

jeugdherberg amsterdam centrum CityHUb

© CityHub

Amsterdam biedt zoals je kan zien een op maat gesneden accommodatie voor elk type reiziger. Nu rest je enkel te kiezen wat voor soort hostel in Amsterdam aan jouw wensen beantwoordt en je kan met een gerust gemoed vertrekken. Tot slot willen wij je er nog even aan herinneren dat er verschillende ketens qua hostel in Amsterdam zijn, dus kijk altijd even goed de naam na zodat je in de juiste buurt een jeugdherberg boekt.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam