Met de gondel door Venetië: wat te verwachten? + Tips voor goedkope gondelvaart

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 26 juli, 2023

Hoe je het ook draait of keert, Venetië en gondels gaan hand in hand. Wanneer je La Serenissima bezoekt, ben je haast verplicht om een rondvaart in deze speciale boot te maken. Daarom vertel ik je alles wat je moet weten over gondels in Venetië.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.6/5 - (10 stemmen)

Gondelvaart Venetië boeken

Via GetYourGuide kan je online al een gondelvaart in Venetië boeken. Om de prijs stevig te drukken kan je hier trouwens ook kiezen voor een gedeelde gondel (vanaf €33 per persoon). Bovendien kan je via deze website bijna altijd tot 24u op voorhand gratis annuleren.

Gondelvaart Venetië

De langgerekte, zwarte boten maken de idyllische stad nog mooier!

Geschiedenis van de Venetiaanse gondel in een notendop

Net zoals Amsterdam bestaat Venetië uit een netwerk van waterwegen. Maar waar je in de Nederlandse hoofdstad enkel de grachtjes kan bewonderen vanuit een grote boot, is men in Venetië meer gericht op individuele verplaatsingen. Dit komt natuurlijk omdat de kanaaltjes in La Serenissima zoveel smaller zijn dan in Amsterdam, maar ook omdat men in Italië altijd veel meer belang heeft gehecht aan de elegantie van het leven.

De eerste gondels gaan zover terug als het jaar 1094, wanneer ze vernoemd worden in een brief. Pas 400 jaar later zouden ze voor het eerst opduiken in schilderijen, waarin men kan zien dat de gondeliers op dezelfde manier roeien als vandaag. In de loop der tijd werden ze steeds meer versierd, waardoor er in de zeventiende eeuw naar schatting 10,000 gondels in Venetië ronddobberden. Tegenwoordig blijven er amper 400 van over, die uitsluitend allemaal toeristen vervoeren.

venetie gondels san marcoplein

Rond het San Marcoplein vind je tientallen gondeliers die je maar al te graag meenemen om de Venetiaanse kanaaltjes te verkennen.

Wat te verwachten tijdens gondelvaart in Venetië?

Het opstappen in een gondel in Venetië

Eerst helpt een gondelier je aan boord van de gondel en vervolgens neem je plaats in een comfortabele zitplaats. In één gondel kunnen tot zes passagiers plaatsnemen en dit beïnvloedt de prijs niet. Je kan dus altijd een gondel delen als je een goedkope gondel in Venetië wil nemen.

Let op, het is mogelijk dat je niet één gondel met zes personen kan delen als de gondelier denkt dat het totaalgewicht van de passagiers de veiligheid in gevaar brengt. Hij beslist ook altijd wie waar plaats neemt als je met meerdere personen een gondel in Venetië deelt.

De gondel

Elke gondel wordt met de hand gemaakt in de zogenaamde squeri (die je ook kan bezoeken!) en is ongeveer elf meter lang, 1,45 meter breed en 1 meter diep. Hij bestaat uit 280 stukken van acht verschillende soorten hout en weegt in totaal zo’n 600 kilogram.

Het maken van een Venetiaanse gondel neemt maar liefst zes maanden in beslag en de kostprijs hiervan bedraagt 40,000 euro. Om de 40 dagen moet er een nieuwe laag vernis aangebracht worden zodat het hout beschermd is tegen de kleine houtetertjes in de lagune.

Met de juiste zorgen kan een gondel vijftien tot twintig jaar mee. Nadien kan hij nog één keer opgeknapt worden zodat hij nog een extra tien jaar kan dienen.

De gondelier bestuurt de gondel met een lange houten roeispaan die forcola wordt genoemd (en deze werkplaats kan je ook bezoeken). Niet elke gondel is trouwens zwart, enkel deze die voor werk worden gebruikt. Gordels die voor sport of vrije tijd worden gebruikt bestaan in alle kleuren van de regenboog.

De gondeliers

Wij hebben het beeld in ons hoofd van de typische gondelier (in het Italiaans: gondoliere) die een zwarte broek en gestreept T-shirt draagt met daaronder gesloten donkere schoenen.
De gondeliers zijn daadwerkelijk verplicht om deze outfit te dragen.

De speciale hoed die ze vaak dragen is optioneel. Uiteraard is de ene beter in het spreken van Engels dan de andere, maar ze spreken het goed genoeg om een woordje uitleg te geven over wat je allemaal ziet. De hoeveelheid informatie die je van hen krijgt verschilt ook per gondelier, de ene zal je graag overstelpen met zijn kennis van Venetië, de andere zal nauwelijks een paar woordjes zeggen.

Hetzelfde geldt voor het zingen (tenzij je dit op voorhand reserveert). Je kan dus best niet al te veel hiervan verwachten en het gewoon op je laten afkomen.

Vooral tijdens het hoogseizoen willen de gondeliers zoveel mogelijk klanten afhaspelen en hebben ze (begrijpelijk) niet echt zin om tien keer per dag dezelfde uitgebreide uitleg te geven.

Gelukkig spreekt de fantastische omgeving tijdens een gondeltocht in Venetië voor zich en zeggen beelden hier meer dan woorden. Onderweg passeer je dan ook enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Venetië.

De tocht zelf

Afhankelijk van je opstapplaats van je gondel in Venetië, zal de gondelier je op een vooraf bepaalde route van 40 minuten nemen.

Als je een bepaalde bezienswaardigheid absoluut wil zien, moet je dat in het begin zeker vermelden. Vergeet wel niet dat het mogelijk is dat je moet bijbetalen om het in de route mee op te nemen.

Gondels hebben trouwens geen parasol, dus je kan tijdens de hete zomerdagen niet ontsnappen aan de hitte. Tegelijkertijd ben je dus ook niet beschermd tegen de regen.
De avonden zijn dan ook het perfecte tijdstip voor een gondelvaart in Venetië, wanneer de temperatuur is afgekoeld en de lichtjes prachtig schitteren als vuurvliegjes op het water.
Het enige wat je moet doen is genieten van de pracht en praal van La Serenessima.

Wil je toch per se een serenade erbij om het helemaal af te maken? Dan kan je dit al boeken voor 41 euro per persoon. Wil je liever naar extra informatie luisteren over wat je allemaal precies ziet? Dan betaal je 33 euro per persoon.

venetie gondel prijs

Met een gondelier in zijn of haar traditionele outfit krijg je Venetië te zien zoals nooit tevoren!

Opstapplaatsen: waar kan je een gondel nemen en welke route?

Hier hangt het natuurlijk af van wat je juist wil zien. Zoals je eerder kon lezen duurt een standaard rondvaart met de gondel in Venetië 40 minuten, dus je neemt er dan ook best één in een gebied dat je wil verkennen.
Als je de Brug der Zuchten of Rialtobrug vanop het water wil bewonderen boek je dus best een gondel in hun nabijheid.

Uiteraard vertrekken de meeste gondels vanuit de halte aan het San Marcoplein en de prachtige San Marco basiliek omdat de meeste reizigers hier een gondel willen nemen. Zeker tijdens het hoogseizoen kunnen de wachttijden hoog oplopen. Daarom kan je ofwel best je gondelvaart in Venetië op voorhand reserveren of voor een andere opstapplaats kiezen. Op drie minuutjes wandelen van het beroemde plein heb je er bijvoorbeeld nog een, aan de San Moisè kerk.

Nog beter ga je nog iets verder weg, zodat je tijdens je romantische gondelvaart niet in de gondelfile terecht komt.

Op het Piazzale Roma is er trouwens een rolstoelvriendelijke opstapplaats.
Verder zijn San Polo, Campo San Barnaba en het joodse getto uitstekende opstapplaatsen voor een gondel in Venetië. Zeker als je aan de drukte wilt ontsnappen.

gondel varen in Venetië

Hoe verder van het San Marco Plein, hoe minder druk het zal zijn om een gondelier in te huren.

Wat kost een gondel in Venetië?

De prijzen van een gondelvaart in Venetië zijn vastgelegd op 80 euro voor een privétour van 40 minuten. Per bijkomende twintig minuten betaal je 40 euro extra.

Zoals ik hierboven al aanhaalde zijn de avonden het meest populaire tijdstip voor een gondeltocht in Venetië en daardoor betaal je ’s avonds 100 euro voor een rondvaart en komt er 50 euro bij voor elke additionele twintig minuten.
Je kan de up-to-date tarieven van een gondelvaart in Venetië bekijken op deze website.

Proberen afdingen heeft geen nut aangezien de hoge prijs kwestie is van vraag en aanbod. Er zijn veel meer mensen die een gondeltocht in Venetië willen nemen dan dat er gondels zijn. Daardoor hebben de gondeliers de luxe om prospectieve klanten te kunnen weigeren. De enige kans op korting is als je een langere gondelvaart wenst of tijdens het laagseizoen in Venetië vertoeft.

Heel soms krijg je ook nog korting op het einde van de avond, als een gondelier die dag bijvoorbeeld weinig klanten heeft gehad. Dit is echter onmogelijk te voorspellen.

Als je echt een goedkope gondel in Venetië wil nemen, kies je best voor een gedeelde gondelvaart waarbij je 33 euro per persoon betaalt. Over de Canal Grande is dit trouwens maar twintig euro per persoon!

De goedkoopste gondel van Venetië

Vind je dit toch nog veel geld en wil je gewoon heel even in een gondel zitten? Of wil je eerst even uittesten of een gondel iets voor jou is? Dan neem je gewoon de traghetto! Dit is een gondel die je van de ene kant van het Canal Grande naar de andere kant overzet. Zo’n oversteek duurt nog geen minuut en kost je twee euro. Dit is trouwens de enige gondel die de Venetianen zelf nemen (zij betalen trouwens maar 70 cent per overzet).

gondel venetie zonsondergang

Een boottocht tijdens zonsondergang is het mooist, maar weet wel dat je vanaf 19u ook meer moet betalen voor een gondel!

Vijf leuke gondeltochten in Venetië

Zoals ik hierboven al aanhaalde, kan je tijdens het hoogseizoen best je gondel in Venetië op voorhand reserveren. Je kan dit trouwens tot 24 uur op voorhand gratis annuleren (alleen als je via GetYourGuide boekt), ideaal als het weer of je plannen op het laatste nippertje nog wijzigen. Om je op weg te helpen toon ik je alvast enkele mogelijkheden vDe oor een onvergetelijke gondeltocht in Venetië.

Ik vermeldde het al eerder, maar als je echt op en top pure romantiek wil, dan is deze gondeltocht wat je zoekt. Terwijl je de mooiste plekjes van de stad verkent, luister je naar de minstens even mooie liedjes van zowel een zanger als muzikant. Zei er iemand huwelijksaanzoek? Je kan ook altijd je huwelijksgeloften hernieuwen op een Venetiaanse gondel.

Als je klassieke muziek boven hedendaagse muziek verkiest, kan je kiezen voor de combinatie van een gondelvaart en een klassiek concert. De wonderbaarlijke klanken worden door niemand minder dan het Collegium Ducale Orchestra voorzien, één van de meest gerenommeerde orkesten van de streek.
Als je weet dat enkel een concertkaartje al €25 euro kost, besef je dat dit een fantastische deal is.

Het Dogepaleis van Venetië is ongetwijfeld een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van deze stad. Je kan twee vliegen in één klap slaan wanneer je een twee uur durende rondleiding van dit architectonisch meesterwerk boekt (waarbij je ook meteen de lange wachtrijen overslaat) en nadien kan je lekker ontspannen in een gondel.

Je hoeft je uiteraard niet te beperken tot het Dogepaleis, want je kan ook een rondleiding van het San Marco plein, een bezoek aan de San Marco Basiliek en het Castello ter land en te water boeken. Zo kom je op twee uur tijd heel wat te weten over de rijke geschiedenis van Venetië.

Wil je echter alle bezienswaardigheden en hoogtepunten van Venetië zien? Dan kan je de twee vorige opties combineren in één ultieme ervaring. In een tijdspanne van vier uur bezoek je zowel het Dogepaleis en de Basilica di San Marco (zonder aanschuiven!).

Daarbovenop krijg je er nog zowel een gondelrondvaart van een half uur als een boottocht op de Canal Grande van een uur bij. Als je maar één dag in Venetië kan doorbrengen is dit de ideale activiteit.

prive gondel venetie

Een privé gondel is wat prijziger als je alleen of met twee personen rondvaart, maar het is wel super romantisch…

Acht leuke weetjes over de Venetiaanse gondel

  1. De bijzondere ijzeren boeg van een gondel dient niet alleen om het evenwicht van de boot te bewaren, maar ze heeft ook een symbolische waarde. De s-vorm verwijst naar de bochten van de Canal Grande en de zes “tanden” staan voor de zes districten van Venetië.
  2. Ik vermeldde al eerder dat het aantal gondels in Venetië zeer beperkt is en dat geldt ook voor de gondeliers. Per jaar worden er maar drie tot vier nieuwe vergunningen uitgereikt. Dat komt omdat je een 400-uur durende opleiding moet afronden, waarbij er niet alleen aandacht wordt besteed aan het besturen van een gondel. De kandidaten worden ook getest op hun talenkennis en hun kennis van de stad Venetië en haar geschiedenis.
  3. Je kan niet alleen in Venetië van een gondeltocht genieten, maar ook in zowaar Las Vegas! Hier vind je het The Venetian hotel, dat een mini-replica van Venetië is, inclusief de gondels. Tijdens een daguitstap vanuit Hong Kong bezocht ik ook The Venetian van Macau, een gigantische gokstad die bij China hoort. En ook daar kan je meevaren in een gondel!
  4. Elk jaar vindt ook de Regatta Storica plaats in Venetië, een race waarbij wordt uitgemaakt welke gondel de snelste is. Daarnaast zijn er ook een aantal optochten van prachtig versierde historische boten. Deze gebeurtenis vindt meestal in het begin van september plaats.
  5. In totaal zijn er 150 kanaaltjes in Venetië die je per gondel kan verkennen. Amsterdam heeft er nog tien meer.
  6. Pas in 2010 was er de eerste vrouwelijke gondelier (oftewel gondoliera). Giorgia Boscolo behaalde op 24-jarige leeftijd haar vergunning en volgde zo haar vader op.
  7. Gondels zijn expres onevenwichtig gebouwd. De linkerkant is zo’n 25 cm langer om als tegengewicht te dienen van de gondelier die rechtsachter op de boot staat. De onderkant van een gondel is ook plat zodat er ook in ondiepe wateren gevaren kan worden.
  8. Wil je ook leren een gondel te besturen? Bij RowVenice kan je lessen boeken zodat je een (relatief) echte gondoliere wordt! Je betaalt per les 85 euro per boot (voor één of twee personen).

Is een gondeltocht in Venetië het geld waard?

Misschien ben je er na het lezen van dit artikel nog altijd niet uit of een gondel in Venetië de prijs waard is.

Toegegeven, het is veel geld, maar het is ook één van die dingen die je (normaal gesproken) maar één keer in je leven doet. Als je voor 80 (of 100) euro daar een onvergetelijke ervaring voor in de plaats terugkrijgt, is dat elke euro waard naar mijn bescheiden mening.

Je hoeft trouwens niet de volle pot te betalen want je kan al voor twintig euro per persoon een gondel delen. Zo blijft er meer budget over voor andere leuke dingen om te doen in Venetië!

Kijk zeker eens naar deze tours en excursies met de gondel in Venetië:

5x Hotels in Venetië met een uitzicht op de kanalen

Als je naar Venetië gaat, dan wil je vast wel meer zien dan enkel en alleen de gondels. Er zijn hier immers heel wat prachtige bezienswaardigheden!
Ik som alvast vijf prachtige accommodaties op voor ieders budget.

Royal Guest House Venice

Hotels in Venetië aan het water zijn enorm populair en meestal ook erg duur, maar gelukkig is deze gezellige B&B budgetvriendelijk. De kamers zijn klassiek en romantisch ingericht waardoor je het gevoel hebt dat je in een paleis logeert. Geniet van een oogverblindend uitzicht over de stad en de kanalen – en als je geluk hebt kan dat vanaf je eigen balkon. In de lounge is er thee en koffie beschikbaar zodat je de ochtend goed kan beginnen en er is ook nog een huisrestaurant aanwezig.

Hoewel de accommodatie in het centrum ligt, is de omgeving heel rustig. Het is slechts enkele minuten lopen naar het hartje van de stad en de vele bezienswaardigheden. Op tien minuten wandelen vind je een treinstation zodat je gemakkelijk kan reizen naar andere delen van het eiland. De veerboot naar Murano en Burano vertrekt net buiten het gastenverblijf. Je betaalt voor een tweepersoonskamer in het Royal Guest House Venice gemiddeld €49 voor één nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Royal Guest House Venice

© Royal Guest House Venice

Liassidi Palace Hotel

Op een wondermooie locatie in het centrum van Venetië vind je het Liassidi Palace Hotel. Het ligt vlak aan één van de kanalen waardoor je vanuit je suite een geweldig uitzicht hebt over de stad. In de kamers werd de antieke Venetiaanse sfeer helemaal heruitgevonden met prachtige geschilderde kopieën van enkele beroemde en belangrijke werken uit de laatste eeuwen. Door de samensmelting van oude architectuur met moderne kunst is dit één van de uniekste hotels in Venetië.

Deze accommodatie ligt op een geliefde en centrale locatie in de oude binnenstad. Van hieruit is het slechts vijf minuten wandelen naar onder andere San Zaccaria, de San Marco Basiliek en het Monument voor Bartolomeo Colleoni. Het gastvrije personeel helpt je graag met meer informatie over de vele toeristische trekpleisters en je kan via het hotel ook excursies en tickets voor evenementen regelen. In het Liassidi Palace Hotel kan je al terecht vanaf €79 voor één nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

gondel venetie Liassidi Palace Hotel

© Liassidi Palace Hotel

Casa Burano

Dit vakantieverblijf bestaat uit vijf lieftallige, traditionele en kleurrijke huisjes die omgetoverd zijn tot een klein en gezellig hotel. De vijf panden werden zo ontworpen dat ze een eigentijdse uitstraling kregen zonder hun authentieke charme te verliezen. In de gemeenschappelijke lounge kan je rustig een boek lezen en als je zin hebt, kan je ook kooklessen volgen samen met een chef-kok die een Michelin-ster heeft!

Casa Burano ligt vlak aan het kanaal, in één van de meest kleurrijke straten van Burano. Vanuit je kamer heb je dus een panoramisch uitzicht op de omliggende straten. Het echte hart van Venetië ligt op zo’n acht kilometer van de accommodatie, maar dat is gemakkelijk te bereiken met een echte vissersboot. De ligging is dan misschien wat verder van het centrum, maar voor een onvergetelijke ervaring is een overnachting (of twee) in dit verblijf een echte must. Per nacht in een tweepersoonskamer betaal je hier zo’n €116.

Prijzen en beschikbaarheid: Booking.com

gondelvaart Venetie Casa Burano

© Casa Burano

Hotel Ai Reali

Ai Reali is een klein paleis uit de zeventiende eeuw met een centrale ligging dat gerestaureerd is tot een zeer stijlvol hotel met een magnifiek Venetiaans design. De plafonds zijn versierd met verfijnd stucwerk terwijl de wanden met houten panelen, het gebruik van zachte stoffen en kunstwerken een geweldige sfeer creëren. Het huisrestaurant is één van de beste van de stad en je smult er van seizoensgebonden gerechten. Er is ook nog een pianobar en een kleine spa om te ontspannen.

De locatie van de accommodatie is ideaal om met de gondel door Venetië te varen, want Ai Reali heeft vlak aan de ingang een eigen steiger. Als je te voet door de stad trekt, vind je net naast het hotel de bekende San Marco Basiliek. Spring zeker eens binnen en bekijk werken van Tiepolo en Piazzetta in de achttiende eeuwse trekpleister. Eén nacht kost je hier gemiddeld €168 in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Hotel Ai Reali Reali Venetie

© Hotel Ai Reali

Cà Sagredo Hotel

Niet alleen de vele monumenten zijn de moeite waard, maar ook dit hotel in Venetië behoort tot één van de hoogtepunten van de stad. Het klassieke en elegante veertiende eeuwse gebouw heeft een sublieme locatie direct aan het Canal Grande. De kamers zijn gedecoreerd met typisch Venetiaans meubilair en wat deze accommodatie een bijzonder tintje geeft, zijn de originele kunstwerken die je overal kan vinden. Loop dus zeker eens het hele pand door, ontdek enkele geniale meesterwerken en geniet daarna van een fantastisch diner in het huisrestaurant.

Gelegen tussen Ca D’Oro en de Rialtobrug is het niet meer dan korte wandeling of boottocht naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië. Het is bijvoorbeeld maar een kwartiertje wandelen naar de Basiliek van San Marco. De oude Rialto-markt, een spektakel voor al je zintuigen, ligt aan de overkant van het hotel en is zeker een bezoek waard. In Cà Sagredo betaal je zo’n €259 per nacht in een tweepersoonskamer.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Cà Sagredo Hotel Venetie gondels

© Cà Sagredo Hotel

Reisje naar Venetië

Om in een gondel te varen -of Venetië te verkennen- moet je natuurlijk eerst naar deze stad reizen… En dat kan verrassend goedkoop! Heel wat reismaatschappijen hebben voordelige all-in citytrips naar deze mooie stad.

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden
 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.6/5 - (10 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>