nDzuti Safari Camp: comfortabel overnachten in het Krugerpark

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 23 mei, 2020

Verscholen in de schaduw van imposante rotsen en in het midden van de Afrikaanse bush, ligt nDzuti. Deze lodge in het Krugerpark werd twee nachten lang mijn uitvalsbasis om de magie van dit gigantische wildreservaat te ontdekken.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4/5 - (2 stemmen)

Checkoutsam nDzuti Krugerpark

Verblijf in een big five reservaat

Na een stoffige en hobbelige rit door het Maseke Game Reserve kom je aan in een oase temidden van natuur die dringend nood heeft aan een hevige plensbui. nDzuti, letterlijk ‘verkoeling’, ligt helemaal in the middle of nowhere, in een setting die perfect dienst kan doen als decor voor ‘De Leeuwenkoning’.

Bij aankomst wordt je uitgezwete lichaamsvocht meteen terug op peil gesteld met een lekker welkomstdrankje dat je kan opdrinken in een wel heel apart interieur. De volledige muur van de bar is gevuld met bleke, gehoornde schedels van impala’s.
Het lijkt misschien een beetje luguber als ik het zo vertel, maar voor mij was deze eerste indruk alvast geslaagd! Je bent hier immers aangekomen op een plek waar Moeder Natuur het nog voor het zeggen heeft en dat betekent ook dat je met de regelmaat van de klok te maken krijgt met de circle of life. Hoe vreselijk die soms ook kan zijn.

Het nDzuti Safari Camp bevindt zich in een privaat domein en is dus enkel toegankelijk voor bezoekers van het Maseke Game Reserve. Toch zijn er voor de dieren geen grenzen, want zij kunnen gewoon doorlopen naar de aanpalende reservaten die allemaal ook deel uitmaken van het Greater Kruger National Park. Dit betekent dat je hier echt alle soorten beesten kan tegenkomen. Het is dan ook een zogeheten Big Five Game Reserve. Een domein waar je olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels tegen het lijf kan lopen.

nDzuti receptie bar

Dit is zonder twijfel de leukste bar die ik ooit zag!

big five reservaat nDzuti Krugerpark

Tijdens ons verblijf zagen we zelfs de zeldzaamste van de Big Five: een luipaard!

baby jakhals nDzuti

En natuurlijk vind je hier nog veel meer beestjes dan de Big Five. Wat vind je van deze schattige baby jakhals, bijvoorbeeld?!

All-in genieten

Eens je bent ingecheckt, hoef je je om niks meer zorgen te maken.
Er wordt drie keer per dag voor je gekookt, twee gegidste safari’s zijn altijd inbegrepen, flesjes water zitten ook in de prijs en het transport van en naar de Maseke Gate naar nDzuti wordt ook geregeld.

Tijdens de safari’s wordt ook een drankje (gin tonic, wijn of gewoon een glaasje prik?) en enkele hapjes voorzien.

all-in nDzuti

Een all-in safari betekent dubbel en dik genieten!!

Leerrijke safari’s

De comfortabele 4×4 wagens van nDzuti bieden plaats aan negen personen (eigenlijk tien als je het voorste zitje ook wil inpalmen), maar worden expres zo leeg mogelijk gehouden zodat iedereen optimaal van zijn of haar safari kan genieten.

Gus, onze ranger, is een goedlachse knaap die duidelijk heel wat kennis heeft over de fauna en flora van het Krugerpark. Elke gestelde vraag, wordt vliegensvlug beantwoord en als hij het antwoord niet weet, zoekt hij het meteen voor je op.

Wat ik heel erg kon appreciëren, was dat hij echt de moeite deed om alles goed uit te leggen. Zo deed hij uit de doeken hoe je dierensporen interpreteert, hoe je verse van niet zo verse uitwerpselen kon onderscheiden (en dus ook de nabijheid van dieren kon vaststellen), toonde hij enkele schedels (en de bacterieën/parasieten die daarop leven!) en gaf hij meer weetjes dan je in eender welke encyclopedie kan vinden.

Niet alleen Gus leek zijn job met passie uit te voeren, maa ook de andere rangers die ik bij het kamp (of via de radio) hoorde, blaakten van het enthousiasme. En dat maakt je safari toch echt veel leerrijker en aangenamer!

nDzuti Safari Ranger

Bedankt voor alle weetjes, Gus!

safari nDzuti Krugerpark

We kwamen enkele keren oog in oog te staan met enkele olifanten. Wat een prachtige beesten!

Zwembad vlak aan een waterhole

Het kwik stijgt snel in het Maseke Game Reserve en een beetje verkoeling is zo nu en dan meer dan welkom.

In het midden van het kamp ligt een gigantisch zwembad waar je je lichaamstemperatuur even kan laten zakken, maar ook mag genieten van een fantastisch uitzicht.

Je zwemt immers vlak naast een waterhole. Deze waterput trekt altijd wel enkele dorstige dieren aan, waardoor je kans op een close-encounter wel heel hoog wordt!

Tijdens ons verblijf, zagen wij vooral impala’s, koedoes, zebra’s en gnoes, maar ook giraffen kwamen hun dorstige lijven laven. Met een beetje geluk zie je hier zelfs grote kuddes olifanten aanschuiven.

Als je niet zo dol bent op een zwempartij, dan kan je gelukkig ook gewoon voor het zwembad luieren. Daar is immers een uitkijkplatform gemaakt, vanwaar je een even goed (of misschien zelfs nog beter) blikveld krijgt over de drinkpoel en haar gasten.

zwembad nDzuti

Volgens mij kan niemand weerstaan aan een zwembad met zo’n prachtig uitzicht.

nDzuti giraf

Je ziet heel regelmatig dieren aan de ‘waterhole’. En dat levert altijd wel enkele leuke beelden op!

uitkijkplatform nDzuti Krugerpark overnachting

Vanaf het uitkijkplatform kan je ook altijd beestjes spotten.

Vriendelijk en hulpvaardig personeel

Al vanaf de eerste handdruk werd me duidelijk dat het personeel hier heel attent is.

Grappen en grollen vliegen je rond de oren en een interessante conversatie is nooit ver te zoeken. Wanneer je met een vraag of probleem zit, wordt alles meteen voor jou uitgezocht en opgelost. Het voelt echt aan alsof je hier op bezoek bent bij familie die je in jaren niet meer hebt gezien.

Door die joviale manier van doen, wordt het ook erg makkelijk om een band met de andere gasten te scheppen. Een safari met mensen waarmee het klikt is natuurlijk veel aangenamer dan wanneer iedereen doodstil voor zich uit zit te staren…

nDzuti overnachten Krugerpark

Het personeel is gelukkig veel vriendelijker dan deze leeuw!

Veel comfort, maar wel een beetje gedateerd

nDzuti biedt twee overnachtingsmogelijkheden aan.

Als je kiest voor de luxueuze tenten, dan word je ook altijd verwend met een uitzicht over de waterhole. Tijdens elk verblijf zijn er altijd wel enkele beestjes die langskomen en met een beetje geluk is dat zelfs een hele groep olifanten!

Bij een overnachting in één van deze tenten zal je je checklist met kampeerbenodigdheden trouwens niet moeten afgaan, want hier is het echt wel ‘glampen’!
Airconditioning, stromend water, een eigen badkamer en een héél comfortabel bed zorgen ervoor dat je goedgeluimd en heerlijk uitgerust aan je safari kan beginnen.

Zelf verbleef ik in één van de ruime chalets achterin. Deze luxueuze houten huisjes zijn een beetje gedateerd, maar beschikken uiteindelijk toch over alle moderne gemakken.
De slaapkamer, volgens mij toch het belangrijkste deel in je chalet, heeft een ruim boxspringbed met een muggennet, en een verfrissende airco.

Het is ook leuk dat iedere chalet zijn eigen patio heeft. Als je je dus even wil afzonderen van de publieke ruimtes, dan kan je hier altijd terecht met een goed boek of een verfrissend drankje.

nDzuti kamer chalet

De bedden zijn heerlijk om in weg te dromen!

nDzuti Safari Camp

nDzuti Safari Camp.

Gezellig samen tafelen

Als je er niet van houdt om gezellig samen te tafelen en sociaal te zijn, dan is deze lodge in het Krugerpark wellicht niks voor jou.

Iedere morgen, middag en avond mag je immers aanschuiven aan twee lange tafels waar de waarnemingen van de dag uitvoerig worden besproken. Je zit hier niet alleen samen met de andere gasten, maar ook met de rangers. Zij vertellen je graag enkele wilde verhalen, of beantwoorden uiteraard prangende vragen wanneer je daar zin in hebt.

Net voor je aan de eerste safari van de dag begint, kan je hier al een beetje snacken met koffie, thee en koekjes.
Wanneer je terug bent van je ochtendsafari, kan je vrijwel meteen aanschuiven voor het ontbijtbuffet. Je kan je honger stillen met verse eitjes, spek, allerlei soorten beleg, toast, veel fruit en een glaasje fruitsap.

Rond de middag is het alweer tijd om jezelf van energiepeil wat te boosten. Een vast driegangenmenu houdt de bezoekers zoet tot de volgende safari. Als je het niet zo lang volhoudt, dan krijg je voor de tweede speurtocht van de dag gelukkig ook nog enkele snacks en drankjes aangeboden.

Wanneer ook de tweede safari er op zit, heb je een half uurtje vrije tijd vooraleer de drums het avondeten aankondigen. Ook nu wordt een vast driegangenmenu voorzien.

nDzuti eten

Heb je grote honger? Dan kan je altijd nog eens aanschuiven!

krugerpark Lodge nDzuti

Gezellig toch, zo samen tafelen?

Een typische dag in nDzuti

nDzuti is een all-in safari lodge in het Krugerpark. Dat wil zeggen dat je hier ten volle kan genieten van de beleving en je je verder van niets iets hoeft aan te trekken.
Dit is hoe een normale dag in nDzuti er ongeveer uit ziet:

  • 05:00u: De drums zorgen ervoor dat iedereen in het kamp wordt gewekt.
  • 05:15u: Warme en koude drankjes worden geserveerd in de eetruimte, samen met enkele zoete en hartige hapjes.
  • 05:30u: Klaar voor de ochtendsafari! Samen met je gids trek je drie uur lang op pad door de Afrikaanse wildernis.
  • 09:00u: De drums bulderen alweer. Dit keer om het ontbijt aan te kondigen.
  • 13:00u: Heb je een beetje kunnen genieten van je vrije tijd? Of heb je gewoon wat slaap ingehaald? Goed! Want het is alweer tijd voor de lunch.
  • 15:30u: Iedereen wordt in de eetruimte verwacht voor enkele snacks en drankjes, zodat je met een volle maag aan de avondsafari kan beginnen.
  • 16:00u: Begin van de avondsafari!
  • 19:00u: Na drie uur beestjes spotten, mag je weeral aan de eettafel aanschuiven. Dinner time!

Er wordt gevraagd om rond 10:30u uit te checken. Aangezien dit een all-in lodge is, moeten alleen premium drankjes worden betaald. Dit zijn alcoholische dranken (met uitzondering van de huiswijnen en huisbiertjes).

Laat je koffers gerust in de kamer staan. Het personeel zorgt er met alle plezier voor dat ze in de juiste auto terecht komen.

overnachten Krugerpark nDutzi

Wij zagen heel wat beestjes in nDzuti! Een mooie gnoe…

zebra nDzuti

En heel wat mooie zebra’s, natuurlijk.

Zelf rijden of voor een private lodge kiezen?

Eigenlijk kan je een bezoek aan het Krugerpark op twee manieren plannen.

Ofwel kies je voor een self-drive safari, ofwel kies je voor een (all-in) safari lodge waar de safari’s voor jou worden geregeld.

Ik geef als advies om beiden uit te proberen.

Een self-drive is vooral in het begin van je vakantie erg leuk. Het is heel spannend om zelf even door het Krugerpark te navigeren en daar ook al enkele dieren te spotten. Als je ook het geluk hebt dat er net een groot beest de straat oversteekt, dan wordt je autoritje wel heel geslaagd!
Het nadeel van een self-drive, is dat je alleen op de betonnen wegen mag rijden en dat je daardoor ook niet zo dicht bij de beestjes kan komen als bij een private lodge.

Deze lodges zijn immers in handen van privé eigenaars, waardoor zij veel meer vrijheid kennen. Zo mag er hier off-road worden gereden waardoor je véél dichter bij de dieren kan komen.
Bovendien word je ook altijd bijgestaan door een geschoolde ranger, die ervoor zorgt dat geen enkel beest je ontgaat en dat je ook alles over hun gedrag te weten komt. Omdat zij weten wanneer en waar ze moeten wachten, wordt een overstekende groep olifanten bijna zeker een mogelijkheid.
Ook met betrekking tot veiligheid vind ik dit een pluspunt.

In het openbare deel van het Krugerpark, zit je ook vast aan bepaalde tijdstippen. Na een bepaald uur mag je immers niet meer zelf rondrijden, terwijl in een privaat domein ook altijd een avondsafari wordt gepland.

Ten slotte zorgt het comfort van een private lodge ook gewoon voor een veel aangenamere ervaring. Je hoeft je immers van niets meer iets aan te trekken. Puur genieten dus!

nDzuti Safari Camp Checkoutsam

Mijn favoriete plekje in het private reservaat van nDzuti. Zie je de olifanten in de verte ook?

Dit artikel was een samenwerking met nDzuti, maar natuurlijk zijn alle meningen en verhalen gewoon van mezelf.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4/5 - (2 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>