Hoi!
Mijn naam is Sam Van den Haute. Sinds drie jaar ben ik voltijds bezig met het neerpennen van mijn reisverhalen en tips in blogs, handige online reisgidsen en reviews. Ondertussen reis ik al vijf jaar bijna non-stop de wereld rond. Meer dan vijftig landen later ben ik nog lang niet uitgereisd en ook de komende jaren ben ik van plan om heel wat te ontdekken.

over Sam Nieuw-Zeeland

Groetjes uit Nieuw-Zeeland!

Welkom op Checkoutsam! Een reisblogs, reisgidsen en reviews ik tracht om interessantste en grappige verhalen, de beste reistips, interessante reviews en productvergelijkingen, prachtige foto’s en de gekste avonturen met jullie te delen.

Dit is een online webstek voor mensen die houden van reizen, ver of dichtbij, en die goed voorbereid op vakantie willen vertrekken. Voorbereid zijn betekent immers dat je meer van je vakantie kan genieten en ook geen dingen hoeft te missen!
Reizen kan op vele manieren. Zelf doe ik het meestal met een backpack, maar dat betekent niet dat ik niet kan genieten van luxe!
Ik ben van het oordeel dat ik geen dure kamer hoef te hebben als ik toch de hele dag buiten ga verkennen. Een lekker restaurant, een relaxerende spa of een uitzonderlijk uitstapje laat ik nooit links liggen. Zelf zou ik me dan ook geen budget backpacker noemen.

Natuurlijk hoef je niet naar verre landen te trekken om echt op reis te gaan. In 2020 barstte het Coronavirus los over de hele wereld en om die reden begon ik met een nieuwe rubriek op de blog. Vanaf dit moment ging ik ook focussen op het vergelijken van producten die handig zijn voor op reis, tijdens een staycation of gewoon… voor een vakantie thuis!

Volg me de wereld rond op sociale media!

Facebook  |  Instagram

sam marokko woestijn

Sam in de Sahara!

Expert in het zelf plannen van reizen

Pakketreizen zijn handig, maar je betaalt er altijd zó veel geld voor. Met mijn uitgebreide en gedetailleerde tips hoef je niet langer bang te zijn om een reis zelf te plannen.
Op mijn blog schrijf ik regelmatig artikels over de highlights van een stad of land, hoe je (met dagplanning!) zelf een rondreis kan plannen, op welke websites je kan vertrouwen bij het boeken van een huurauto, hotel, vlucht, tour, …

Doordat ik al zo lang (en zo vaak!) reis, kan ik toch wel beschouwd worden als een expert in het zelf plannen van reizen.
Om die reden werd ik al door NPO 3 FM en Radio 2 (België) gevraagd om mijn tips te delen op de nationale radio. Maar ook Steps magazine (België) en de toonaangevende website “schoolvoorreisjournalistiek.nl” heeft me al vernoemd.
Om mijn expertise te delen met andere reislustigen, werd ik ook uitgenodigd als spreker op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Antwerpen.

Regelmatig werk ik ook samen met toeristische diensten, omdat zij ook vertrouwen hebben in mijn expertise. Denk daarbij aan de toerismekantoren van landen zoals Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, maar even goed van steden zoals Mechelen of Valkenburg en zelfs eilanden zoals Madeira en de Azoren.

Waarom zo veel reizen?

Volgens mij is reizen de beste leerschool die iemand kan krijgen. Je staat open voor vreemde culturen, je leert culinaire lekkernijen kennen, je wordt bekend met lokale gewoontes, de geschiedenis wordt een pak interessanter en het is gewoon héérlijk om alles te kunnen zien wat deze wonderbaarlijke wereld te bieden heeft.

Met deze blog en reisgids wil ik bewijzen dat reizen helemaal niet duur hoeft te zijn, maar ook dat er heel wat andere, onbekende, reisbestemmingen de moeite waard zijn om te bezoeken. De wereld ligt aan je voeten en er valt zo veel te verkennen! Laat je niet verlammen door angst, want zeg nu zelf… Zo sterk en stoer zie ik er toch ook niet uit? En als ik al die landen op m’n eentje kan verkennen, kan jij dat toch ook!

Ik hou er van om nu en dan uit m’n comfort zone los te breken, en vaak gaat dat gepaard met ongemakkelijke momenten of domme fouten. En met deze blog kan jij (en ik!) daar dan weer verder uit leren.

over Sam Schotland

Sam aan het genieten van een prachtig uitzicht in Schotland.

Maar… Hoe reis ik rond de wereld?

Mijn familie en vrienden weten vast wel dat ik een beetje wispelturig ben. Ik heb duizenden dromen en soms lijk ik ze wel allemaal tegelijk te achtervolgen.
Na mijn middelbaar wist ik maar al te goed dat een plekje tussen vier muren voor mij niet de toekomst was en besloot ik mijn zinnen te verzetten en een jaar naar Nederland te trekken om daar een vooropleiding te volgen. Tegelijkertijd begon ik met een online business en spaarde ik alles wat ik kon en stopte ik al mijn vrije tijd in het maken van websites.

Amper een jaar later trok ik naar Los Angeles en eens je in de USA woont, heb je natuurlijk meer dan genoeg om te gaan bezichtigen!
Wat begon met kleine stukjes van de VS, groeide uit tot mijn eerste wereldreis en ondertussen heb ik er al enkele achter de rug!
Mijn familie, en heel wat vrienden, snappen nog steeds niet hoe ik het doe. En ik geef toe, soms weet ik het zelf ook even niet meer. Maar één ding weet ik wel: ik wil dit nog zo lang mogelijk doen, want ik ben zeker dat er niets in de wereld zo verrijkend is als reizen.

In 2017 begon ik Checkoutsam als een Vlaamse, Nederlandse en internationale blog en mijn doel is om dit één van de grootste reisblogs en informatieve gidsen van Europa te maken. Daarom begon ik in 2019 ook met de Duitse versie van de blog.

In 2020 voegde ik een rubriek toe aan de site die focust op reviews. Omwille van het Coronavirus was ik namelijk ook genoodzaakt om thuis te blijven. Koopgidsen voor ‘staycations‘, outdoor gear of alles wat een vakantiegevoel in huis geeft: ik vergelijk websites, reviews en professionele beoordelingen om tot een conclusie te komen. Zo bereik ik opnieuw mijn doel: jij hoeft niks meer op te zoeken, maar kan gewoon genieten van je vakantie. Of dat nu thuis of ergens ver weg is!

Hopelijk help ik jou met het plannen van je volgende reis!

Veel leesplezier en hopelijk tot snel. Zonder jullie (zeker iedereen die regelmatig een berichtje achterlaat!) zou ik immers helemaal niets zijn.

– Sam

Sam Hong Kong

Sam in Hong Kong.