Wanneer de zomer aanbreekt, dan start ook het geweldige festivalseizoen. Heel wat muziekliefhebbers kiezen natuurlijk om meerdere dagen naar hun favoriete festival te trekken, maar bij het pakken is het altijd weer nadenken wat je allemaal moet meenemen... Negen op de tien vergeet je wel iets. Herkenbaar? Als je dit jaar weer tijdens een festival op een camping bent, dan kan deze paklijst je zeker helpen om niets te vergeten.

Wat je precies moet inpakken hangt af van de duur van het festival en welk weer ze voorspellen. Zijn een short, een paar topjes en een trui genoeg of moet je ook nog regenlaarzen en een jeans meenemen? Kijk dus vooraf eerst naar het weerbericht, maar kies ook kledij waar jij je comfy in voelt. Iedereen heeft misschien wel andere prioriteiten maar met deze paklijst voor een festival camping heb je zeker de belangrijkste dingen mee. Zet tijdens het inpakken alvast een goede playlist op en de festivalpret kan al beginnen.

Essentials

Deze benodigdheden kan je niet missen op een festival camping!

witte blok

Kamperen

Het spreekt voor zich dat je niet dezelfde benodigdheden voor een kampeervakantie zal gebruiken tijdens een festival weekend, maar toch ben je maar beter goed voorbereid!

 

witte blok

Outfit

Tijdens een fietsvakantie kies je best voor ademende en lichte kledij in laagjes. Je moet immers op alles voorbereid zijn!

 

witte blok

Wellness

Na al die danspasjes, overtollige alcohol en waanzinnige concerten is het ook tijd om even aan jezelf te denken. Zen, maar dan op een festivalcamping!

witte blok

EHBO-kit

Een ongeval zit in een klein hoekje! Voor grote ongelukken kan je altijd terecht bij medewerkers van het festival, maar kleine probleempjes kan je met een goede EHBO reisset zelf snel oplossen! En zo mis je niets van het concert.

 

witte blok

Eten en drinken

Om kleine en grote hongertjes te stillen!

witte blok

Vergeet geen leuke festival accessoires!

Tot slot is het niet onbelangrijk om aan allerlei leuke festival accessoires te denken bij je festival camping benodigdheden. Denk maar aan sfeerverlichting op zonne-energie of batterijen, opblaasdieren –just for fun-, spelletjes, een goede bluetooth speaker en gekke outfits.

Wat mag je meenemen naar een festival?

Op een festivalterrein en op de camping zijn er ook regels. Zorg dat je ze niet overtreedt. Anders word je zonder pardon van het festival gegooid…

  1. Wanneer je de paklijst voor je festival camping opstelt, denk je er waarschijnlijk aan om alcohol mee te nemen. Dat mag -ook sterke drank- maar enkel op de camping, op voorwaarde dat het niet in glazen flessen zit én dat je ouder dan achttien jaar bent. Je pot chocopasta is dus ook niet welkom op het kampeerterrein. Parfum en medicatie in glazen verpakking zijn wél toegelaten.
  2. Je mag geen legertenten of extreem grote partytenten meenemen.
  3. Helaas is het tegenwoordig op elk kampeerterrein verboden om gasbranders, barbecues, kookstellen, … mee te brengen. Gelukkig zijn er op de camping kookeilanden voorzien waar je je eten kan opwarmen.
  4. Deze hele festival checklist kan best zwaar wegen, maar helaas mag je geen gebruikmaken van bolderwagens (nee, zelfs geen opvouwbare bolderkar!), steekkarren, kruiwagens of winkelkarren om je spullen op het terrein te krijgen.
  5. Drones en vuurwerk zijn verboden!
  6. Messen, kniptangen, steeksleutels, zakmessen, en dergelijke zijn gevaarlijke spullen en zijn dan ook niet welkom op de camping of op het festival.
  7. Het spreekt voor zich… Maar laat je huisdier alsjeblieft thuis (tenzij je een begeleidingshond nodig hebt, natuurlijk!).
  8. Ook al wil je je drank lekker koud houden: droogijs is verboden. Een goede koelbox mag gelukkig wel!
  9. Zoals het in de wet geschreven staat, zijn op een festival wapens en drugs verboden. Je waterpijp mag je dus ook niet meenemen.

festival camping checklist

Check Out Sam