Parkeren bij vliegveld Keulen: vergelijken van alle parkings bij Köln Airport (vanaf €20 per week!)

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 21 maart, 2023

De luchthaven van Keulen ligt tussen de Duitse steden Keulen en Bonn en is de vroegere regeringsluchthaven. De volledige naam van de luchthaven is daarom: Cologne Bonn Airport. Met een passage van meer dan tien miljoen passagiers per jaar is dit de zesde grootste luchthaven van Duitsland. Vlot en goedkoop parkeren bij luchthaven Keulen is dan ook erg belangrijk. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van de beste en goedkoopste parkeerplaatsen rondom airport Keulen.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (15 stemmen)

parkeren keulen airport

TunaPark

Parkeren bij luchthaven Keulen? Dat kan bij TunaPark. Zowel buiten als binnen zijn er parkeerplaatsen. Deze zijn dicht bij Keulen Airport gelegen. De shuttlebus vervoert je dan ook in slechts tien minuutjes naar het vliegveld. Je auto staat hier erg veilig, want het terrein heeft camerabewaking, een goede omheining en er zijn constant bewakers aanwezig. Als je met kinderen reist, kan je ook eenvoudig een kinderzitje bijboeken. Wil je je auto hier parkeren? Dan is het wel belangrijk dat je het vroeg op voorhand boekt, want in het totaal zijn er maar 70 parkeerplaatsen.

 • Adres: Glashüttenstraße 7, 51143, Köln Duitsland
 • Prijs per week: vanaf € 86
 • Online boeken en prijzen: Parkos

EcoPark

EcoPark heeft een goed beveiligde parking bij de luchthaven van Keulen. Hier kan je je wagen dus met een gerust hart achterlaten. Met de shuttlebus bereik je slechts in enkele minuutjes het vliegveld. De medewerkers van EcoPark zijn vriendelijk en behulpzaam. Zo helpen ze je met het plaatsen van je koffers in de shuttlebus. Je kan hier wel enkel buiten parkeren, maar dat is dankzij de goede beveiliging niet zo’n probleem.

Adres: Wikingerstraße 35c, 51107, Köln Duitsland
Prijs per week: vanaf € 65
Online boeken en prijzen: Parkos & Vliegen & Parkeren

parkeren luchthaven keulen

Idealparken Valet Keulen

Parkeren bij Köln airport kan bij dit bedrijf door middel van valet parking. Met valet parkeren rijd je je auto naar vertrekhal, waar een medewerker van het bedrijf je auto overneemt. Vervolgens loop jij met je bagage naar de incheckbalie, terwijl je auto geparkeerd wordt op het terrein van de aanbieder. Bij terugkomst staat de auto weer voor je klaar. Je kunt niet overdekt parkeren en je kan je autosleutels alleen bij je houden tegen een vergoeding. Tegen een meerprijs kun je extra opties kiezen, zoals: je auto laten wassen, of vol laten tanken.

 • Adres: Kennedystraße, 51147 Köln Duitsland
 • Prijs per week: vanaf €55,-
 • Online boeken en prijzen: ParkCare

parking keulen airport

Valet König

Deze Köln airport parking is ideaal als je wilt valet parkeren. Dat betekent dat je wagen wordt opgehaald aan het vliegveld door een medewerker. Je kan hem zowel buiten als binnen laten parkeren. Deze laatste optie is de duurste, maar wel de veiligste. Al hoef je je bij het buiten parkeren ook geen zorgen te maken, want het parkeerterrein is goed beveiligd.

 • Adres: Auf dem Streitacker 3, 51149, Köln Duitsland
 • Prijs per week: vanaf € 139
 • Online boeken en prijzen: Parkos

Airea Parking

Airea Parking biedt je een goed omheinde parkeerplaats met extra beveiliging. Je kan bij deze aanbieder alleen maar buiten parkeren, maar over veiligheid hoef jij je zeker geen zorgen te maken door de omheining, bewaking en camera’s. Deze parkeerplaats ligt ook dicht bij het vliegveld van Keulen, waardoor de shuttlebus er slechts enkele minuten over doet. Houd er wel rekening mee dat het vervoer slechts voor 2 personen is inbegrepen in de prijs. Iedere extra persoon dient 5 euro ter plaatse af te rekenen. Daarnaast is er een toeslag van 5 euro per koffer indien je meer dan één koffer en handbagage per persoon meeneemt.

parkeren Keulen Bonn

Park Cool Valet

Bij Park Cool Valet is je auto in goede handen, want deze parkeerplaats heeft videobewaking. Het is vooral een goede optie als je wilt valet parkeren nabij Keulen Airport. Dat wil zeggen dat je auto voor jou wordt opgehaald. Nadien wordt je wagen buiten geparkeerd. Binnen parkeren kan hier niet, maar door de goede beveiliging hoeft dat geen probleem te zijn.


Idealparken Keulen

Parkeren bij airport Keulen Bonn kan bij deze aanbieder die op acht minuten van de luchthaven ligt. Als je je auto geparkeerd hebt, word je met een gratis shuttlebus naar het vliegveld gebracht en bij terugkomst ook weer opgehaald. De shuttlebus rijdt non-stop dus je hebt geen wachttijden. Het terrein wordt dag en nacht bewaakt door camera’s en een beveiliger. Je dient je autosleutels in te leveren, maar als je dat niet wilt, kan je ze tegen een vergoeding bij je houden.

Je mag je autosleutels zelf meenemen op reis, want de auto hoeft niet meer verplaatst te worden.

Tegen een meerprijs kun je verschillende extra opties kiezen, zoals je auto laten wassen, tanken of van binnen laten reinigen. Vooraf reserveren is verplicht.

koln airport parking

Park Cool

Zoals je Park Cool Valet hebt, bestaat er ook de Park Cool parking aan de luchthaven van Keulen. De parkeerplaatsen zijn van hetzelfde bedrijf, maar zoals de naam al verklapt, heb je bij Park Cool Valet enkel de optie om Valet te parkeren in Keulen.

Bij Park Cool kan je dus terecht voor een shuttle service. Deze optie is de goedkoopste, maar biedt je iets minder gemak. Je kan hier enkel kiezen voor buiten parkeren, maar er zijn maar liefst acht camera’s die het terrein bewaken. Daarnaast is er altijd personeel aanwezig. Je mag tevens je autosleutels meenemen op reis.


Park and Fly Köln

Deze aanbieder kan je prima kiezen als je wilt parkeren bij Keulen airport. Het parkeerterrein wordt namelijk dag en nacht bewaakt door camera’s en een bewaker. De parkeerplaatsen zijn in principe allemaal in de open lucht.

De shuttle brengt je in zes minuten van de parking naar de luchthaven. Deze is gratis voor maximaal drie personen. Als je met meer mensen reist, dien je de extra personen eerst af te zetten bij het vliegveld en vervolgens naar de parking te rijden om te parkeren.

goedkoop parkeren keulen airport

Flughafen Shuttle Parkplatz

Een van de meest voordelige parkeerplaatsen bij Keulen Airport is Flughafen Shuttle Parkplatz. Zoals de naam al zegt parkeer je hier met een shuttleservice, die je na het parkeren in 7 minuten naar de luchthaven brengt. Deze is gratis tot maximaal 3 personen. De autosleutel hoeft niet ingeleverd te worden en er is 24 uurs beveiliging aanwezig. Tegen meerprijs zijn er extra services beschikbaar, zoals het wassen of voltanken van de auto.


Park Time Keulen

Deze Köln airport parking is ook geschikt voor grotere auto’s, omdat er geen maximale doorrijhoogte is. De (onoverdekte) parkeerplaats ligt op ongeveer tien minuten van het vliegveld en de shuttlebus brengt je heen en haalt je op. Deze is gratis voor maximaal vier personen. Eventuele meerdere personen dien je eerst af te zetten op de luchthaven. Het terrein van deze aanbieder is omheind, goed verlicht en wordt dag en nacht bewaakt door camera’s en bewakers. Om veiligheidsredenen moet je je autosleutels verplicht inleveren. Vooraf reserveren is verplicht.

goedkoop parkeren vliegveld Keulen

Easy Parken Keulen: Valet parkeren

Deze parking bij luchthaven Keulen maakt gebruik van valet parkeren (meet and greet). Je rijdt je auto naar de terminal, waar een medewerker al op je staat te wachten. Na een voertuiginspectie neemt hij de auto van je over, terwijl jij gaat inchecken. Je kunt er voor kiezen om je auto in de open lucht of overdekt te parkeren. Hiervoor gelden wel verschillende tarieven. Bij terugkomst bel je de aanbieder en deze brengt je auto weer naar terminal. Twee minuten later rijd je weer op de snelweg. Het terrein is 24 uur per dag geopend en heeft ook parkeerplaatsen voor invaliden. Je dient je sleutel af te geven. Reserveren is bij deze aanbieder noodzakelijk.

parkeren bij luchthaven Keulen

Easy Parken Keulen: Shuttle parking

Parkeren bij de luchthaven Keulen Bonn gaat gemakkelijk en snel bij deze aanbieder die slechts vijf minuten van het vliegveld is gevestigd. Bij aankomst meld je je bij het personeel en vervolgens word je auto geparkeerd. Je kunt hierbij kiezen voor parkeren in de open lucht of overdekt. De laatste optie is wel tegen een meerprijs. Als je je auto geparkeerd hebt, brengt de gratis shuttle je binnen enkele minuten naar het vliegveld. Het terrein is voorzien van een wachtruimte met toiletten. Er is videobewaking en je auto is verzekerd voor schade aan de buitenkant voor de tijd dat hij geparkeerd staat. Deze aanbieder is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. Reserveren is verplicht.

 • Adres: Wilhelm-Ruppert-Straße 38, 51147 Köln, Duitsland
 • Prijs per week: vanaf €54,- (binnen) of €86,- (buiten).
 • Online boeken en prijzen: Parkos

goedkoop parkeren luchthaven keulen

Kort parkeren luchthaven Köln

Het kan natuurlijk zijn dat je een kort bezoek wilt brengen aan de airport Keulen Bonn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je iemand weg wilt brengen of op wilt halen. In dit geval zal je je auto geen dagen achtereen parkeren en kun je het beste kiezen voor een parkeerterrein waar je kort kunt parkeren. Voor de volledigheid geven we hier ook de tarieven en mogelijkheden van.

Voor een korte tijd parkeren bij luchthaven Keulen Bonn

Voor kort parkeren bij luchthaven Köln beschikt het vliegveld over vier parkeerplaatsen, te weten: P1, P2, P3 en P-Nord (voor extra grote personenauto’s). De eerste twee liggen aan de terminal en de andere twee op respectievelijk 150 en 350 meter afstand daarvan. De tarieven verschillen per parkeerplaats maar beginnen bij €1,50 per tien minuten. Op zon- en feestdagen zijn de tarieven voordeliger. Er zijn in totaal ongeveer een kleine tienduizend parkeerplekken, maar je kunt het beste vooraf reserveren als je zeker wilt zijn van een plek.

Online boeken en prijzen: https://www.keulen-bonn-airport.nl/nl/aankomst-parkeren/parkeren.html

kort parkeren luchthaven keulen

Park Sleep Fly luchthaven Keulen

Heb je geen zin in een lange (nachtelijke) autorit naar het vliegveld Keulen Bonn? Kies dan voor de optie park sleep fly. Bij dit arrangement parkeer je je auto bij het hotel, waar hij gedurende de hele reis kan blijven staan. Vervolgens slaap je een nachtje in het hotel en je wordt de volgende dag met de shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Hier check je in en stap je lekker uitgerust in het vliegtuig om op reis te gaan. In het overzicht hieronder volgen enkele hotels rondom de luchthaven Keulen die een Park Sleep Fly-arrangement aanbieden.

Leonardo Hotel Köln Bonn Airport

Het Leonardo hotel ligt op slechts 300 meter van de luchthaven. Het hotel ligt eveneens vlak bij de snelwegen A3, A4 en A59. Er is een 24 uurs pendeldienst die je in enkele minuten naar de vertrekhal brengt. Bij het park en fly-pakket is inclusief de parkeerduur, een overnachting in een comfort kamer en het ontbijt. Als je door een hele vroege vlucht het ontbijt mist, is er een ontbijtpakket. Het hotel heeft ruime kamers en een uitstekend restaurant.

 • Adres: Waldstr. 255, Grengel, 51147 Keulen, Duitsland
 • Prijs per arrangement: Vanaf €109,-
 • Online boeken en prijzen: Booking.com
Leonardo hotel Koln Bonn airport

© Leonardo hotel Köln Bonn Airport

Ibis Hotel Köln Airport

Dit driesterren hotel ligt op ongeveer tien minuten van de luchthaven Keulen Bonn. Bij het park sleep fly-arrangement van deze aanbieder parkeer je je auto maximaal drie weken gratis bij het hotel. Verder is een overnachting in de prijs inbegrepen. De shuttlebus brengt je naar en haalt je van het vliegveld. De eenvoudige kamers zijn aan de kleine kant, maar erg netjes. Het ontbijt wordt al in de vroege ochtenduren geserveerd, zodat je ook de extra vroege vluchten met een volle maag haalt. De receptie van het hotel is 24 uur geopend, zodat je altijd je auto meekrijgt. Vooraf reserveren is verplicht.

 • Adres: Alter Deutzer Postweg 95, Gremberghoven, 51149 Keulen, Duitsland
 • Prijs per arrangement: Vanaf €118,-
 • Online boeken en prijzen: Booking.com
hotel luchthaven Keulen ibis Köln airport

© Hotel Ibis Köln Airport

Hotel Holiday Inn Express Cologne Troisdorf

Dit hotel ligt op negen kilometer van de luchthaven Keulen Bonn en aan de autosnelweg A59. Bij het sleep park fly-arrangement van deze aanbieder mag je 22 dagen gratis parkeren bij het hotel. Tevens maak je gebruik van de gratis pendeldienst van het hotel naar de luchthaven en terug. Deze shuttlebus brengt je in ongeveer tien minuten naar de luchthaven. Bij het arrangement is een overnachting voor twee personen op een kamer inbegrepen. Kinderen vanaf drie jaar kunnen tegen een meerprijs bij de ouders op de kamer slapen. Het hotel is onlangs gerenoveerd en beschikt nu over mooie, moderne kamers. Er is gratis wifi in het hele gebouw.

 • Adres: Echternacherstrasse 4, 53842 Troisdorf, Duitsland
 • Prijs per arrangement: Vanaf €140,-
 • Online boeken en prijzen: Booking.com
koln airport hotel holiday inn express collogne troisdorf

© Holiday Inn Express Collogne Troisdorf

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (15 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam