All-inclusive Rijn cruise: Wat verwachten? Mijn ervaring + foto’s & info

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 06 december, 2023

Vanaf Düsseldorf ging ik vijf dagen lang op een all-inclusive Rijn cruise. Terwijl de andere gasten en ik van ontelbare heerlijke lekkernijen smullen en nippen van talrijke premium drankjes, genieten we ook nog eens van prachtige landschappen en pittoreske steden die traag aan ons voorbij varen.
Wat mag je precies verwachten van zo'n luxe riviercruise in Duitsland? Ik vertel je alles over mijn eigen ervaring en wat ook jij mag verwachten!
Ik licht alvast een tipje van de sluier op... Het is puur genieten voor oud én jong!

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (3 stemmen)

Cruise op de Rijn 5 dagen

Mijn reisprogramma: Cruise op de Rijn van 5 dagen

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om een luxe riviercruise in Duitsland te ondernemen. In de meeste gevallen kun je dan opteren voor een reisje van drie dagen tot wel een week of langer. Daarnaast moet je ook nog beslissen of je voor een vaart op de Rijn of de Moezel kiest.

Ik ging voor de middenmoot: vijf dagen. En ik koos voor de Rijn. Gewoon, omdat de steden en dorpjes die we langs deze vaarroute me net iets meer interesseerden.

VIVA Cruises organiseerde dit alles, zonder dat ik zelf nog iets moest regelen.
Deze moderne riviercruise maatschappij heeft enkele heel recent gebouwde schepen, gi-gan-tisch veel keuze en mogelijkheden aan vaarroutes, het interieur is er moderner dan de meeste andere schepen en het familiebedrijf schenkt telkens erg veel aandacht aan klantvriendelijkheid en details.
Toch allemaal belangrijke dingen als je echt wilt genieten van een luxe riviercruise in Duitsland!

reisprogramma Cruise op de Rijn

Het dagverloop van mijn ontdekkingsreis langs de Rijn lees je hieronder. Spannend!

Dag 1: Aankomst in Düsseldorf en begin van cruise

Met de Thalys vertrokken mijn reisgezellen en ik richting Düsseldorf Hauptbahnhof. Van daar is het amper drie metroritjes richting ons schip, de MS VIVA ONE. Indien je vroeg genoeg komt, kun je je bagage alvast achterlaten en nog wat rondkuieren in het mooie Düsseldorf.

Nadat je de moderne en ruime kamer bent ingecheckt, wordt het natuurlijk tijd om de rest van de boot te verkennen. Slenter even door de gangen of ga meteen het dek op. Daar vind je comfortabele stoeltjes en banken met prachtige uitzichten, maar ook enkele hangmatten en zelfs een mini-plonsbadje waar je terecht kunt voor wat afkoeling.

Vergeet zeker niet om ook deel te nemen aan de welcome drink.
De kapitein, bootmanager en enkele leden van de crew verwelkomen je aan boord van de MS VIVA ONE met sprankelende bubbels en lekkere versnaperingen terwijl je ook een praatje kunt maken met je medepassagiers.

Voor je het weet is het alweer avondeten en daarna dommel je na een lange dag reizen al snel in slaap in de comfortabele bedden. Airco en verwarming is natuurlijk ook in alle kamers aanwezig.

all inclusive rijn cruise viva cruises

Klaar om in te checken!

Dusseldorf riviercruise Duitsland

Nog een laatste blik op Düsseldorf vooraleer we beginnen aan onze luxueuze Rijncruise!

Dag 2: Koblenz & Boppard

Vanuit je kajuit ontwaak je met prachtige uitzichten over een traag voorbijstromende rivier. Ik raad aan om je schuifraam even helemaal open te zetten en zo nog meer te genieten van dit heerlijke gevoel van vrijheid. Eigenlijk heb je hier helemaal geen balkon nodig (als je één van de luxueuzere kamers neemt, heb je die trouwens wel).

De boot vaarde de hele nacht door en ondertussen ben je dan ook heel wat kilometers zuidelijker beland!

Welkom in Koblenz!

Deze relatief kleine stad ligt aan de monding van de Rijn én de Moezel (in feite doe je dus een all-inclusive Rijn cruise én Moezel cruise in één!). en de naam Koblenz is daar dan ook een logisch gevolg van. Die komt namelijk van het Latijnse confluentes (samenvloeiing). Je krijgt meer dan voldoende tijd om hier even rond te struinen.

De Altstadt of oude stad is heel mooi met hier en daar een prachtig vakwerkhuisje, de imposante Liebfrauenkirche of de feeërieke Jesuïtenplatz, maar het mooiste deel van Koblenz is voor mij het gedeelte langs het water. Daar zet je namelijk je Rijncruise nog even -te voet- verder en krijg je het ene na het andere mooie uitzicht voorgeschoteld.

Als je tijd genoeg hebt, raad ik zeker ook aan om de kabelbaan richting Fort Ehrenbreitstein te nemen. Op 118 meter hoogte ligt deze militaire vestiging op dé beste locatie voor een prachtig uitzicht over Koblenz en de omgeving. En niet alleen de panorama’s zijn fenomenaal, ook de geschiedenis achter deze vesting is behoorlijk indrukwekkend.

Wil je nog wat meer info over deze stad? Lees dan zeker ook mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden van Koblenz.

Na een ontspannen bezoek aan dit stadje langs de Rijn en Moezel, is het alweer tijd om verder te reizen naar de volgende bestemming: Boppard. Met amper 7500 inwoners is dit het kleinste plekje dat we tijdens onze all-in Rijn cruise bezochten, maar wel eentje die de moeite meer dan waard is!

Het prachtige historische centrum is bezaaid met prachtige woonsten en winkels (ook weer veel vakwerkhuizen!), unieke kerken en véél geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat de beroemde Thonet stoeltjes (ook bekend als de ‘Weense koffiehuisstoel’) hier werden uitgevonden? Michael Thonet ontdekte namelijk een manier om massief hout te buigen en bouwde daardoor een heus imperium uit. Als je deze stoel aan één van de deuren of kleine gangpaden ziet bungelen in Boppard, weet je dan ook meteen waarom…

Verder is Boppard ook één van de belangrijkste plekjes waar Duitse wijnen worden verbouwd, heeft het heel veel Romeinse geschiedenis en ook de Fransen kwamen hier even heer en meester spelen.

Deze weetjes worden natuurlijk veel interessanter als je tijdens een rondleiding ook nog even van die lokale wijnen proeft. Ik raad de Funzeltour (die door VIVA Cruises mee wordt georganiseerd) dan ook ten stelligste aan! Dit is mogelijk in het Duits en Engels en de twee gidsen zijn echt héél goed. Of werd hun entertainmentniveau gewoon gewoon nog beter door al die glaasjes wijn? Afijn… Het is een heel bijzondere manier om Boppard te ontdekken en je gaat dit dorpje er dan ook nog meer door appreciëren!

Na al die wijntjes krijg je ook nog soep en kaasjes voorgeschoteld en dan is het echt wel bedtijd! Goed slapen na al die slaapmutsjes zul je in ieder geval zeker doen.

Jesuitenplatz Koblenz

De mooie Jesuïtenplatz in Koblenz.

Sam riviercruise Rijn 5 dagen

Op de achtergrond zie je het indrukwekkende Fort Ehrenbreitstein in Koblenz!

Boppard

De pittoreske dorpskern van Boppard.

Funzeltour Boppard

Met een lekker glaasje wijn in de hand wordt de Funzeltour in Boppard alleen maar interessanter!

Dag 3: Mainz

Ik vond dag drie van mijn all-inclusive cruise langs de Rijn de mooiste. En dat kwam dan vooral door de prachtige kastelen die je onderweg voorbij vaart!

Ik telde ze niet, maar het waren er zeker meer dan tien! Terwijl je traag langs kleurrijke dorpjes vaart, torent daar bijna iedere keer weer een fenomenaal fort bovenuit. Hou je camera dus altijd in de buurt en bestel een drankje en misschien zelfs een hapje. Het kost je niks meer, want je bent natuurlijk nog altijd te gast op een all-inclusive Rijn cruise!

Tegen de vroege namiddag arriveer je in Mainz en kom je heerlijk uitgerust aan. Hoog tijd om even de benen te strekken, dus!

Door de lage waterstand van de Rijn, meerden wij niet in het centrum aan. Gelukkig weten cruisemaatschappijen dat alles niet altijd loopt zoals gepland en werd er een busje ingelegd dat ons alsnog naar daar bracht.
VIVA Cruises legt ons niet alleen op de boot in de watten, maar ook daarbuiten. En uiteraard wordt daar geen meerprijs voor aangerekend.

Mainz is een grotere stad met een heel mooi historisch centrum (vooral de indrukwekkende kathedraal steelt meteen de show) maar ook tal van winkelstraten. Hier voelt jong en oud zich dan ook meteen goed! Als je niet de hele tijd in shopping centers wil doorbrengen, raad ik aan om het indrukwekkende interieur van de Augustinerkirche te aanschouwen en vlakbij ook even de vakwerkhuizen van de Kirschgarten te bezoeken.

Het centrum is heel levendig, dus er valt zeker nog meer te bezoeken en beleven.

Op het afgesproken tijdstip stonden alle passagiers het busje alweer op te wachten en even later konden we de boot weer op. En zoals elke dag ging mijn gezelschap en ik na het avondeten nog enkele drankjes (cocktail, champagne, wijntje) doen op het dek met een prachtige zonsondergang achter ons. Wat is het leven toch mooi!

Na 3 dagen op deze Rijncruise ben ik het nog lang niet beu. Sterker zelfs: ik begin deze manier van reizen alsmaar leuker en interessanter te vinden! Ik raak er ook alsmaar meer van overtuigd dat deze manier van citytrippen heus niet alleen voor ‘oudere’ mensen is. Over die perceptie vertel ik verder in het artikel trouwens nog meer.

kastelen Duitsland riviercruise

Een heus sprookjeslandschap met al die prachtige kastelen!

Mainz Duitsland

Aangekomen in Mainz! Hier zie je de imposante kathedraal op de achtergrond.

Mainz all-inclusive cruise Rijn

En ook hier zijn de smalle straatjes heerlijk om door te kuieren.

Dag 4: Spiers (Speyer)

Speyer (in het Nederlands ook wel ‘Spiers’ genoemd) is alweer een verrassing van formaat. Foto’s van de stad die ik eerder bekeek, zegden me niet veel. Eens ik zelf door de stad liep, dacht ik wel anders want Speyer is één en al kleur… en kerkjes!

De pastelgetinte huizen en winkels langs de schone en ruime straten zijn heel uitnodigend en de kleine steegjes achter het levendige centrum zijn dan ook de moeite waard om te ontdekken. De gigantische kathedraal steelt natuurlijk de show (het interieur heeft trouwens iets heel spooky, maar daardoor misschien ook iets uitermate magisch), maar ook de andere godshuizen van deze stad zijn de moeite waard!

Het altaar, orgel en de plafond- en muurschilderingen van de Dreifaltigkeitskirche zijn zo gedetailleerd dat je er uren naar zou kunnen kijken. En een gids brengt deze plek natuurlijk nog meer tot leven. VIVA Cruises organiseerde trouwens ook een rondleiding door Speyer, maar ik ging op eigen houtje verkennen.

Hou zeker ook nog wat tijd over om naar de Gedaechtnisskirche te stappen. Daar zag ik namelijk enkele van de mooiste glas-in-loodramen ooit!

kathedraal Spiers Speyer

De beroemde kathedraal van Speyer steelt hier altijd de show.

Speyer Duitsland

Maar het historische centrum is eigenlijk één kleurrijk schilderij!

Dag 5: Straatsburg en terug naar huis

Mijn cruise op de Rijn van 5 dagen zit er bijna op. Na een laatste nachtje varen, reisden we de grens over naar Frankrijk.
Straatsburg (of Strasbourg) was (voor mij) de laatste halte, maar natuurlijk vertrok ik niet terug huiswaarts zonder deze stad ook nog even te bezoeken!

Met een busje en een héél interessante gids vertrok al die dat wenste naar het centrum om daar o.a. de prachtige kathedraal, het feeërieke Petite France en de niet te missen uitzichten vanop de Barrage Vauban te aanschouwen.

Je krijgt hier opnieuw voldoende tijd, maar Straatsburg is behoorlijk groot en je gaat dus keuzes moeten maken! Gelukkig moet je zelf al geen opzoekwerk meer doen, want in een ander artikel tip ik al de mooiste bezienswaardigheden van Straatsburg.

Een laatste keer genieten van een heerlijke lunch en dan is het helaas tijd om afscheid te nemen van de Rijn. Van hieruit gingen mijn metgezellen en ik terug naar België, maar het staat je natuurlijk vrij om nog wat langer in Straatsburg te blijven. Of waarom niet gewoon nog wat langer van de all-inclusive Rijn cruise genieten!?

Petite France Straatsburg

Petite France is hier mijn favoriete wijkje. Prachtig, toch?

Straatsburg kathedraal

De beroemde kathedraal vind je ook in het historisch centrum.

Strasbourg Straatsburg

De prachtige uitzichten vanaf de Barrage Vauban.

Wat is inbegrepen bij een all-inclusive Rijn cruise?

Net zoals bij een all-in formule in een hotel, zit ook hier (of in ieder geval bij VIVA Cruises!) álles inbegrepen!

Overal comfort

Naast een (luxueuze!) kamer met comfortabel bed, ruime badkamer van alles voorzien, grote flatscreen TV, omvangrijk schuifraam met wondermooie uitzichten (afhankelijk van het kamertype kun je ook voor een balkon kiezen), zitten ook alle drankjes en voedsel in de prijs inbegrepen. Ook wat je uit de minibar neemt!

Buiten je kajuit is de boot eveneens extreem comfortabel. De ligzetels, stoelen, banken en hangmatten passen niet alleen perfect in het interieur, maar zitten (of liggen) ook nog eens lekker, er is een lift voor mensen die slecht te been zijn, alles wordt telkens opnieuw piekfijn schoongemaakt, …

Je wordt hier serieus in de watten gelegd!

kamer MS VIVA ONE kajuit

De luxueuze kamers op het schip.

uitzichten MS VIVA ONE kajuit

En natuurlijk zijn de prachtige uitzichten niet te missen!

zwembad MS VIVA ONE

Wordt het wat te warm? Koel dan even af in dit verfrissende badje. Mét fenomenale uitzichten, uiteraard.

Alle drankjes

VIVA Cruises wil zijn klanten tevreden zien en daarom wordt er alleen gekozen voor premium drankjes. Na enkele spraakwatertjes zul je hier dus geen (of toch minder snel…) hoofdpijn krijgen!
Denk hierbij niet alleen aan (Duitse) biertjes, maar ook champagne, lokale lekkere wijntjes en zelfs cocktails! Iedere dag is er zelfs een cocktail van de dag beschikbaar. Ik heb ze bijna iedere avond uitgetest en ik kan je vertellen dat ze heerlijk zijn!!

Natuurlijk zijn water en frisdranken of niet-alcoholische dorstlessers ook inbegrepen.

Een heel leuk extraatje vond ik trouwens de drinkflessen die je op jouw kamer staan op te wachten. Daarmee kun je -vooraan bij de receptie- altijd gefilterd water tappen en wordt kunststof aan boord natuurlijk sterk verminderd.

all-in rijncruise drankjes

En die drankjes kun je natuurlijk overal op de boot nuttigen!

Al het eten

Ontbijt, lunch en avondeten zitten ook in de totaalprijs inbegrepen en je buikje wordt hier echt wel verwend, hoor!

Het uitgebreide ontbijtbuffet is eigenlijk te ruim om op te sommen, maar toch ga ik het proberen. Je vindt er ontbijtgranen, verschillende sapjes, chocolademelk, koffie en thee, roerei, spek, worstjes, zalm, vele soorten ham en kaas, salami, een ruime variatie aan fruit, yoghurt, hashbrowns, gebakken champignons, wafels, pannenkoeken en ongetwijfeld nog veel meer waar ik nu niet meteen aan denk.

Bovendien kun je bij het personeel ook nog gefrituurde en gepocheerde eitjes en omeletten bestellen.

Het middag- en avondeten is bij VIVA Cruises à la carte, maar je krijgt per gang wel telkens drie mogelijkheden.
Je smikkelt ’s middags en ’s avonds dus van een voor-, hoofd- en nagerecht van jouw keuze.

Er zijn trouwens twee restaurants! De grotere eetgelegenheid aan de voorkant van het schip is waar je het meeste zult tafelen, maar ik raad aan om ook één of twee keer een reservatie te maken aan de achterkant van de boot. Dit kleinere restaurants serveert iets verfijndere maaltijden en het eten wordt bovendien opgediend met een uitzicht om ‘u’ tegen te zeggen!
En natuurlijk hoef je hier ook niets meer voor te betalen. All-inclusive Rijn cruise, remember?!

Het eten is (in beide restaurants) erg lekker en je proeft echt dat er met verse ingrediënten wordt gewerkt. De porties zijn ruim voldoende en de drankjes worden telkens ook rijkelijk aangeboden. Bovendien word je enorm snel bediend door het uitstekende en vriendelijke personeel. Dat vind ik ook wel belangrijk om te melden, want zij dragen natuurlijk ook bij tot de totaalervaring van deze cruise op de Rijn!

Naast deze overdaad aan voedsel, wordt er geregeld nog een ander moment gehouden waar je een hapje kunt uitproberen. Denk daarbij aan een suikerrijke high tea (met taartjes, macarons, pannenkoeken, scones en natuurlijk ook champagne en thee!), een welcome drink met de kapitein en het aanwezige personeel, of gewoon een hapje tijdens één van de excursies.

Geloof me: je zal hier absoluut geen honger lijden!

viva cruises restaurant

En het eten wordt hier natuurlijk door fantastische chefs klaargemaakt!

high tea viva cruises

De high tea moet je zeker meemaken: heerlijke desserts terwijl je rustig verder vaart!

En nog meer

Je kunt een all-inclusive Rijn cruise eigenlijk het best vergelijken met een all-in vier- of vijfsterrenhotel. Niet alleen voedsel en drankjes zijn inbegrepen, maar ook talrijke extra’s!

Denk daarbij aan een (kleine) sportzaal, een sauna en massageruimte, een plonsbadje op het bovendek om even te verfrissen, fietsen die je gratis mag lenen om de steden of dorpen te ontdekken, uitstekend personeel (per drie gasten was er bij ons één medewerker!), een pianist die prachtige deuntjes speelt in de lounge, leuke evenementen zoals een disco nighthigh tea, smakelijke verwelkoming door de kapitein en zijn crew, gala avondjes, …

MS VIVA one fitness

Het fitnesszaaltje op de MS VIVA ONE.

Is een cruise van 5 dagen niet te lang?

Als je nog nooit zo lang op een boot hebt gezeten, lijkt een cruise op de Rijn van 5 dagen misschien wel wat te veel van het goede. In dat geval is drie dagen natuurlijk ook een optie.

Maar geloof me: de tijd vliegt hier voorbij! Doordat je elke dag minstens één keer ergens aanmeert, breng je sowieso heel wat uren aan land door. En hoe vaker je aanmeert, hoe meer mooie dorpjes en steden je bezoekt natuurlijk!

Om die reden vond ik een Rijn cruise van 5 dagen net goed. Je krijgt veel te zien, maar bent ook niet afgepeigerd door een overvloed aan excursies (die zitten trouwens niet in het all-in pakket inbegrepen). Bovendien kies je natuurlijk helemaal zelf of je al dan niet van de boot gaat. Terwijl je aangemeerd bent mag je namelijk ook gewoon op het schip blijven om daar nog wat meer te genieten van je all-inclusive arrangement (als je daar voor hebt gekozen, natuurlijk)!

Bovendien is het ook gewoon leuk om zo in de watten te worden gelegd. Voor je het weet zijn die vijf dagen voorbij en wens je toch nog dat je een cruise van zeven dagen had gekozen… True story! 😉

riviercruise duitsland Rijn

Ook al heb je enorm veel vrije tijd: eigenlijk verveel je je hier geen moment!

Is een riviercruise alleen iets voor oudere mensen?

Nog te vaak denken mensen dat een riviercruise alleen iets is voor oudere mensen. En ik moet toegeven… ook ik dacht dat eigenlijk! Maar eens ik op de boot zat, veranderde dat idee vrijwel meteen.

Een riviercruise is volgens mij namelijk de ideale manier om verschillende citytrips in één reis te bundelen zonder dat je je ook maar van één ding iets moet aantrekken.

Je hoeft niet meer zelf te rijden (én je mag onderweg zo veel drinken als je wilt. Ideaal als je met een vriendengroep bent!) of moet niet rekenen op openbaar vervoer, je krijgt meer dan genoeg tijd om elk dorp of stadje te ontdekken, je verliest geen tijd meer met het zoeken naar goede eetgelegenheden, je krijgt onderweg de beste uitzichten en je wordt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de watten gelegd.

Bovendien hoef je niet de hele tijd in- en uit te pakken en blijf je comfortabel in dezelfde hotelkamer gedurende je hele reisje. Daarnaast beslis je ook zelf wanneer je van de boot gaat (als je aangemeerd bent, natuurlijk) en wat je ter plekke doet. Op de boot blijven is trouwens zeker geen straf, want op het bovendek kun je heerlijk zonnen of genieten van een lekker drankje met fenomenale uitzichten en bij minder weer kun je in de lounge zitten, een saunatje doen, een massage nemen (niet inbegrepen in de prijs, helaas) of gewoon even in je kajuit vertoeven.

leeftijd riviercruise duitsland

Een riviercruise doorheen Duitsland is puur genieten. Voor jong én oud!

Bovenstaande reisschema is trouwens maar een voorbeeld van een mogelijke route tijdens een all-inclusive Rijn cruise. Als je op de website van VIVA Cruises kijkt, zie je namelijk dat ze nog veel meer vaarrichtingen aanbieden waarbij ook andere dorpjes en steden worden bezocht. En als de Rijn je minder aanspreekt, kun je ook kiezen voor een riviercruise op de Moezel, Main, Rhône, Seine of Donau. Of wat dacht je van een kerstcruise door Duitsland? De mogelijkheden zijn legio!

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (3 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>