Een rondleiding door de Wallen van Amsterdam…

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 24 februari, 2020

Het moment sûpreme was dan eindelijk aangebroken. Ik, als fervente hoerenloper -GRAPJE!-, moést natuurlijk even gaan kijken hoe de dames van plezier hun goederen zitten aan te prijzen in de wereldbekende Wallen van Amsterdam!
Online boekte ik een Red Light District Tour voor Amsterdam, en dat stelde niet teleur! Pittige verhalen, grappige anekdotes en een interessante blik op het leven van de Amsterdamse prostituees.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


4.8/5 - (6 stemmen)

Red Ligh District Tour Amsterdam

Overdag is het tamelijk kalm op de Amsterdamse Walletjes… Maar eens de rode lichten opflitsen wordt het druk!

De Red Light District Tour in Amsterdam

Tijdens mijn korte stedentrip naar Amsterdam boekte ik een Red Light District tour, een rondleiding door de Wallen. Tijdens deze interessante gegidste tour zouden we heel wat meer leren kennen van de Amsterdamse prostituees die in het Red Light District werken. Natuurlijk bijgestaan door heel wat leuke anekdotes en vertelsels.
Voor deze rondleiding betaalde ik €14.

Let op: vanaf april 2020 mogen (grote) rondleidingen niet meer in het Wallengebied omdat dit respectloos zou zijn voor de dames die hier werken. Gelukkig mogen er wel nog tours iets buiten het Red Light District worden gehouden met groepen van tot 15 mensen. Groepen van kleiner dan 5 mogen in de toekomst wel nog begeleid worden.
Gratis rondleidingen zitten er echter niet meer in, want dat zou volgens het Amsterdamse stadsbestuur een aanzuigeffect hebben.

Kies voor een kleine begeleide rondleiding door de Wallen!

Nadat ik mijn tour online had geboekt, werd er ons gevraagd om even op voorhand aanwezig te zijn op een centraal gelegen pleintje, op ongeveer vijf minuten stappen van de Wallen van Amsterdam. Doordat de groepjes bewust klein werden gehouden tijdens mijn rondleiding (acht mensen), was er meer dan voldoende mogelijkheid om alle vragen op onze gids af te vuren. Mocht je zelf een rondleiding door de Wallen gaan boeken, raad ik dan ook aan om voor een kleinere tour te kiezen.

Onderweg zagen we enkele andere gidsen met groepen van meer dan twintig man. Volgens mij mis je daardoor heel wat van de leuke verhalen, en kan je zelf ook niet heel veel vragen stellen.
Bovendien zijn deze grote zwermen niet noodzakelijk goedkoper dan een kleinere tour.

Veiligheid in de Red Light District van Amsterdam

Deze buurt bestaat al enkele honderden jaren en alhoewel de wallen van Amsterdam een ongelooflijke toeristische attractie zijn, blijven er moeilijkheden bestaan met prostitutie.
Mag het nu, of toch niet? De laatste honderdvijftig jaar is het legaal, maar alles wordt wel heel sterk gereguleerd. Gelukkig zijn er daardoor weinig incidenten en moet de politie nog erg weinig ingrijpen.
Spijtig genoeg zijn er naast de befaamde Red Light District in Amsterdam ook nog andere locaties waar prostitutie voorkomt. Deze andere stadsdelen zijn een pak minder gereguleerd, en daar durven er nog wel eens problemen voorkomen.

condomerie red light district amsterdam wallen

In de omgeving van de Amsterdamse wallen vind je heel wat interessante winkeltjes. Sommige verkopen zelf op maat gemaakte producten!

Verhalen en anekdotes tijdens mijn rondleiding door de Wallen

Onze gids, een Canadese Nederlandse, had zelf enkele jaren in de ‘rosse buurt’ van Amsterdam gewoond. Ze kende zelfs enkele ex-hoertjes of mensen die in dit district werkten. Ze was met andere woorden helemaal geschikt om mensen door de kronkelende Wallen te loodsen!

Om het ijs meteen te breken, begon onze praatgrage gids met een leuke anekdote:

Ooit was er een jongeman met zijn moeder meegekomen op deze rondleiding door de Wallen. Alsof dat nog niet awkward genoeg was, was hij tijdens de tour in mamie’s oor komen fluisteren dat hij een beetje opgewonden was geworden van al die vrouwelijke aandacht.
De liefhebbende moeder vond dit maar meer dan normaal en besloot om haar oogappel vlug even vijftig euro in zijn handen te duwen.
Twintig minuutjes later kwam hij, breed glimlachend, terug en sloot hij wederom aan bij de tour alsof er niets was gebeurd.

Bij onze tour was er gelukkig (of spijtig genoeg?) niemand die even zijn vleselijke lusten wou botvieren, waardoor we zonder problemen de interessante verhalen konden aanhoren.

Interessante weetjes

Tijdens onze tocht door de Wallen kregen we nog veel meer anekdotes, maar vooral interessante weetjes en verhalen voorgeschoteld. Nieuwsgierig als ik ben, bleef ik ook maar vragen stellen. Je komt immers niet elke dag in contact met een expert op vlak van prostitutie in Amsterdam!

Nieuwsgierig waar je je aan kan verwachten tijdens een rondleiding door de Wallen? Ik som de leukste weetjes die ik te horen kreeg even voor je op:

 • Wist je dat alle vrouwen zelf hun raampje moeten kopen of huren als ze op de Wallen van Amsterdam willen werken? Er wordt hier niet gewerkt met pimps die alles voor hun regelen. De grotendeels Roemeense en Oost-Europese vrouwen zijn dus behoorlijk zelfstandig! Als de vrouwen iemand niet moeten (uiterlijk, karakter of wat dan ook.) mogen ze hem zelfs weigeren!
 • Nadat we de hoofdstraat hadden doorkruist, gingen we ook even naar de zijstraatjes. Daar vind je onder andere de sectie met de transseksuelen en heel wat andere fetisjen.
  Bij de transseksuelen geldt de volgende regel: als je hen niet aanraakt vooraleer alles duidelijk wordt, dan kan je nog altijd je geld terug vragen. Er zijn immers altijd wel enkele ‘verdwaalde’ zielen die hier belanden.
 • De ramen in de zijstraatjes zijn overdag een pak duurder om te huren of kopen dan de hoofdstraat. Waarom? Gewoon omdat je hier, als klant, meer privacy hebt. Op de hoofdstraat lopen immers veel meer toeristen rond en wie weet ook wel familie of vrienden van de potentiële klant…
 • Naast prostituees vind je op de wallen ook heel wat ander vertier! Denk maar aan peepshows en zelf theatershows met live performances.
 • Als je naar de Amsterdamse wallen gaat denk je er vast niet aan. Maar prostituees zijn nu wel een gereglementeerd beroep. Dat betekent dus ook dat ze zich moeten aansluiten als zelfstandige en belastingen moeten betalen.
  Op de wallen zie je dan ook een speciaal boekhoudkundig kantoor voor deze lieve dametjes.
  Er zijn zelfs een soort van sociale vakbonden of verbonden die de belangen van straatmadeliefjes verzorgen.
Red light district tour amsterdam

Een Red Light District tour is onvergetelijk. Het is een van de meest unieke dingen die je kan doen in Amsterdam.

Zijn er ook mannen op de Wallen van Amsterdam?

In het Amsterdamse Red Light District valt het meteen op dat er alleen vrouwen achter hun verlichte ruiten staan.  Er is immers geen enkele man die zich hier prostitueert.

Enkele jaren terug waren er vier mannen die achter de ramen stonden. Echter was dit gewoon een ludieke actie van het Prostitutie Informatie centrum. Ze hadden nooit het doel om ook echt klanten te ontvangen. Er is ook echt niemand binnen geweest, maar dat had waarschijnlijk meer te maken door de enorme aandacht van fotografen en pers die daar op dat moment aanwezig was!

‘Live performances’ op de Wallen

Tijdens je Red Light District Tour in Amsterdam krijg je niet alleen vrolijk verlichte ramen te zien. Tijdens een tocht over de Wallen zie je ook heel wat coffeeshops (nee, hier wordt geen koffie verkocht! Wel allerhande soorten weed, hasj en paddo’s!). Nog interessanter zijn wellicht de peepshows, live performance theatershows en… Ziekenhuizen?!

rondleiding wallen Amsterdam

Een rondleiding door de Wallen van Amsterdam is een van de leukste dingen die je kan doen in de Nederlandse hoofdstad!

De ‘Hospital Bar’

Om kleine en grote pijntjes te verzachten zijn er volledige huizen ingericht als ziekenhuizen. Voorzien van witte verpleegsteruniformpjes zijn er gewillige dames die de mannen maar al te graag verder helpen in het vinden van de juiste oplossing voor hun probleem…
Om zo’n hospitaal binnen te mogen moet je natuurlijk niet echt ziek zijn. Het gaat meer om de seksuele fantasie om het te doen met een verpleegster.

De Hospital Bar in Amsterdam kost je €25 per persoon, en daarvoor krijg je ook één drankje. Wil je graag een individuele check-up door een van de verpleegsters? Dan moet je daar natuurlijk wel wat extra voor betalen.

Het ‘Casa Rosso theater’

Als je niet meteen aan het grote werk toe bent, maar toch even wilt gluren raad ik aan om naar een peepshow of theatershow te gaan. De peepshows raken stilletjes aan uit de mode, maar de live performance theatershows zijn op z’n zachtst gezegd indrukwekkend!
Na enkele biertjes besloten een vriend en ik om de dure toegangsprijs toch te betalen om een kijkje binnenin te nemen. Ter plekke betaal je €55, maar online kan je tickets kopen voor €43,50.

Er is een erg groot aanbod aan dit soort theaters in Amsterdam, maar wij kozen voor het meest bekende: het Casa Rosso.
De grote roze olifant (die je trouwens heel vaak terugziet in Amsterdam) verwelkomde ons vriendelijk met zijn flitsende LED lampjes.
Nadat we betaalden werden ons enkele regeltjes duidelijk gemaakt: Niet fluiten en uiteraard geen enkele van de dames aanraken.

De binnenkant van dit theater is verrassend mooi en authentiek. Het lijkt wel alsof je een theaterzaal binnenwandelt van in de jaren ’50. De kleine zaal is lekker knus, en wanneer de gordijnen van het podium openschuiven wordt het nog een pak intiemer!
Nadat we onze drankjes boven bestelden -blijf gerust zitten, er loopt tussen de acts altijd een barman rond om je te bedienen- gingen we op een van de middelste rijen zitten om ons te vergapen aan deze unieke theaterervaring.

Wat krijg je te zien?

De scènes worden iedere keer afgewisseld. Na een strippende vrouw, volgt er meestal een seks scène. Ofwel is dat tussen man en vrouw, ofwel tussen twee vrouwen (en eventueel nog een man).
Zodat je alles goed kan zien, draait het bed waarop alles gebeurd de hele tijd rond. Er is dus niets dat je zal missen!

Na ongeveer 10 minuten schuiven de gordijnen terug toe, en wordt er beschaafd geapplaudisseerd door de bezoekers.

Heel af en toe wordt er ook een lapdance opgevoerd voor één van de betalende klanten. Wanneer dat gebeurd gaan heel wat handjes in de lucht, maar spijtig genoeg wordt er maar één man per keer uitgekozen.
Terwijl de vrouw wulpse bewegingen op de schoot van de man maakt, staan twee bodyguards streng toe te kijken of de man zich niet te veel laat gaan. Het moet natuurlijk wel ‘deftig’ blijven…

Voor het Casa Rosso theater in Amsterdam betaal je ter plekke €55 per persoon en krijg je twee drankjes (online krijg je een voordeeltarief: €43,50). Je mag zo lang blijven zitten als je wil, maar er wordt wel gevraagd om altijd een drankje te bestellen terwijl je je aan het vergapen bent aan de live-sex.

Casa Rosso theater Amsterdam

Voor een unieke en euhm… Expliciete ervaring raad ik aan om het Casa Rosso theater zeker een bezoekje te brengen!

Rondleiding Wallen: Tour regelen

Je ziet het, er is heel wat meer te vertellen over de red light district dan je op het eerste gezicht zou denken!
Als je in Amsterdam bent, is het zeker een goed idee om even een tour te regelen. Dit was zonder twijfel het meest interessante deel van mijn stedentrip naar Amsterdam!

» Alle Red Light District tours in Amsterdam

Stedentrip naar Amsterdam

Er is natuurlijk nog meer te doen in Amsterdam, dan enkel de rosse buurt verkennen. Een bezoek aan het Anne Frank huis bijvoorbeeld, of een boottochtje op één van de grachten. Een weekend of langer in Amsterdam is al snel gevuld! Kijk eens naar deze leuke stedentrips:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


4.8/5 - (6 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam