Samana, Dominicaanse Republiek: wat te doen + leuke hotels

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 19 augustus, 2023

Tijdens een rondreis door de Dominicaanse Republiek valt er veel te ontdekken, maar als er één plekje is dat je niet mag overslaan dan is het Samana wel. Dit paradijselijke schiereiland in het noordoosten heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie in de Dominicaanse Republiek.
In dit artikel vertel ik meer over de mooiste en leukste dingen om te doen in Samana, geef ik je enkele tips voor je bezoek en toon ik enkele van de mooiste hotels in deze regio.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (6 stemmen)

Samana Dominicaanse Republiek

Samana, de mooiste plek in de Dominicaanse Republiek

Als je aan de Caraïben denkt, dan droom je ongetwijfeld over tropische stranden, doorzichtig en lauwwarm water, palmbomen zo ver de ogen rijken, kleurrijke huisjes en vrolijke mensen.
Op de Dominicaanse Republiek zijn er verschillende plekjes die enkele van deze ingrediënten bevatten, maar het totale plaatje vind je alleen in Samana.

Samana is omringd door zanderige paradijsjes. De gouden, zilveren of parelwitte stranden worden op hun beurt omcirkeld door een oneindige oceaan in alle schakeringen blauw die je voor mogelijk acht. Ontwaak de avonturier in jezelf, want de allermooiste stranden van Samana liggen verscholen achter lange wandelingen of zijn alleen bereikbaar met een sloep.

In plaats van betonnen resorts en hotels is de kustlijn hier nog ongerept en wordt ze alleen door de hand van Moeder Natuur aangeraakt. De lange schaduwen van oneindige rijen palmbomen zorgen voor een welkome koelte en met zwoele reggaeton op de achtergrond val je zo in slaap met een glimlach op je gezicht. Nu hoef je niet langer meer te dromen van het paradijs, want je bent er al.

Geloof me: eens je bent begonnen met een ontdekkingsreis door Samana, wil je nooit meer weg.

jungle Dominicaanse Republiek

Van jungle tot paradijselijke stranden: je vindt alles op dit prachtige schiereiland!

Bezienswaardigheden in Samana en dingen om te doen

Als je van mij en vele anderen de titel ‘mooiste plek op de Dominicaanse Republiek’ krijgt opgespeld, dan betekent dat natuurlijk dat er hier erg veel te zien is!

Hieronder som ik alvast de spectaculairste bezienswaardigheden op van Samana. Staar je echter niet blind op alleen deze tips. Achter iedere zandkorrel in dit tropische paradijs kan je immers nog veel meer ontdekken.

Als je tijdens je vakantie naar dit eiland nog meer plekjes bezoekt, dan is dit artikel over de mooiste bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek ook de moeite waard om door te nemen.

Walvissen kijken

Samana (en de Dominicaanse Republiek in het algemeen) staat bekend als toeristische bestemming, maar het zijn niet alleen menselijke bezoekers die deze regio zo aantrekkelijk vinden!

Ieder jaar komen duizenden bultrugwalvissen hun kleintjes grootbrengen in de ondiepe en kalme wateren rond dit schiereiland. Van november tot april kan je georganiseerde excursies boeken die je meenemen op walvis safari.

Vanuit Samana (stad) vertrekken dagelijks een handjevol boten naar het beschermde mariene gebied waar deze reuzen de komende maanden leven.
Het is trouwens goed om te weten dat er dagelijks maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten. Dit is belangrijk om de walvissen hun rust te verzekeren.
Om diezelfde reden is het dus ook belangrijk om je tour al genoeg op voorhand te plannen. Deze excursie is snel uitverkocht, maar ook het weer speelt een belangrijke rol. Als de zee te onstuimig is, dan worden alle boten aan land gehouden. Boek je walvis safari dus beter in het begin van je vakantie in Samana dan op het einde!

Tijdens zo’n spannende rondvaart word je voor enkele uren getrakteerd op fantastische uitzichten. Alvorens de walvislijven uit het water springen, zal je ook enkele tropische eilandjes (o.a. Cayo Levantado) zien. Sommige whale watching tours worden trouwens gecombineerd met een bezoek aan dit eiland.

Het hoogtepunt van deze excursie is natuurlijk het moment waarop walvissen worden gespot. Een opspuitende nevel verraadt meestal als eerste waar deze reuzen zich bevinden. Vervolgens wordt een gigantisch spuitgat zichtbaar en stilletjes aan wordt ook de rug waarneembaar. Wanneer de staart in slow-motion naar boven draait en langzaam naar beneden zakt, dan weet je dat de walvis voor enkele minuten onder water is gedoken.

Het spectaculairste deel van de tour is uiteraard wanneer de walvissen zich volledig uit het water werpen.
Niemand weet helemaal zeker waarom ze dit gedrag vertonen, maar er wordt gedacht dat de kleintjes dit doen om de aandacht van hun moeder te krijgen en de volwassen mannetjes apen na om zo ook de vrouwtjes te paaien.
Wat de reden ook is: het is een betoverend schouwspel! Als er één ding is dat je hier gezien moet hebben, dan is het dit wel.

Meer lezen over mijn ervaring? Lees dan zeker ook dit artikel: walvissen in de Dominicaanse Republiek.

bultrugwalvissen Samana Dominicaanse Republiek

Het is héél indrukwekkend als je deze gigantische walvissen uit het water ziet springen!

walvis safari Samana

Een walvis safari is zonder twijfel de leukste daguitstap die je hier kan doen!

Cayo Levantado of Bacardi eiland

In de buurt van het mariene reservaat waar je walvissen kan bekijken, vind je ook Cayo Levantado. Dit tropische plekje staat beter bekend als Bacardi eiland omdat hier vele jaren geleden het iconische clipje van het gelijknamige bedrijf werd gefilmd.

Tegenwoordig is het al lang geen paradijs meer voor alleen de happy few, want iedereen kan er een uitstapje naartoe maken mits zij een dagpas aanschaffen. Van overal op het schiereiland worden transfers ingelegd die je vervolgens naar de haven van Samana brengen vanwaar het nog maar een kort boottochtje is naar Cayo Levantado.

Dit prachtige eiland heeft alles waar dromen van zijn gemaakt! De hemels witte stranden worden omringd door turquoise en koningsblauw en de palmbomen en ander groen zorgen voor voldoende schaduw en geven je zelfs het gevoel dat je op een onbewoond en ongerept eiland zit.
Omdat Cayo Levantado relatief klein is, verlies je ook nooit het eilandgevoel. En dat is misschien wel wat dit plekje nog het meest bijzonder maakt!

Wil je liever een exclusieve ontmoeting met de paradijseiland? Boek dan een overnachting in het enige hotel op dit eiland.
Bahia Principe Luxury Cayo Levantado is een vijfsterrenhotel, maar is naar mening nog steeds heel betaalbaar ondanks deze unieke locatie.

De luxueuze en ruime kamers hebben telkens een prachtig uitzicht over het eiland en zijn tropische ligging en met een beetje geluk zie je zelfs enkele walvissen uit het water plonzen vanuit je hotelkamer.

Omdat dit hotel langs de andere kant van Bacardi eiland ligt, hebben jij en de andere hotelgasten ook een volledig strand voor jezelf. Eens de dagjestoeristen weg zijn, krijg je zelfs helemaal het eiland voor jou alleen!
Een betere plek voor een huwelijksaanzoek bestaat er niet, als je het mij vraagt.

Cayo Levantado Bacardi Eiland

Vanop de boot ziet Cayo Levantado er al indrukwekkend uit.

Maar deze foto met een drone toont pas echt hoe paradijselijk dit eiland is!

Parque Nacional Los Haitises

In Samana wordt ecotoerisme goed aangepakt. Eén van die plekjes waar een goed evenwicht tussen toerist en natuur wordt nagestreefd, is Los Haitises. Dit is meteen ook het grootste nationale park van de Dominicaanse Republiek.

In dit natuurreservaat vind je honderden kleine karststenen eilandjes van wel dertig meter hoog. Omdat ze niet worden bewoond door mensen, heeft de natuur het hier voor het zeggen. De rotseilanden zijn dan ook begroeid met prachtig groen die op hun beurt de thuis zijn van vele tientallen diersoorten. Zelfs naast deze drijvende rotsblokken vind je heel wat fauna en flora, want de wortels van de uitgestrekt mangrovewouden doen dienst als veilig kraambed voor heel wat visjes.

Dagelijks worden slechts een beperkt aantal mensen toegelaten om Los Haitises te bezoeken. Zo wordt de natuur gerespecteerd en vooral niet onder druk gezet door overtoerisme.
Tijdens een excursie vaar je met een bootje langs de magische landschappen (die mij een beetje doen denken aan Halong Bay in Vietnam!) en krijg je zelfs de mogelijkheid om aan land te gaan van enkele van deze rotsblokken.

Eens je aan land bent gekomen, vind je een levendig regenwoud. Toch is vooral het ondergrondse deel spectaculair.
Daar zie je griezelige stalagmieten en stalactieten en af en toe een overblijfsel van de eerste inwoners van de Dominicaanse Republiek. Je kan hier namelijk rotstekeningen vinden van de Taino indianen.

Prehistorische pictogrammen zal je hier niet vinden, maar wie weet krijg je onderweg wel ergens een dinosaurus te zien! Los Haitises werd een paar jaar geleden immers gebruikt als decor voor de Jurassic Park films.

Los Haitises Nationaal park

Moeder Natuur toont haar mooiste kant in Los Haitises Nationaal Park!

El Limon waterval

Heb je na bovenstaande activiteiten in Samana even geen zin meer om in een boot te klauteren? Dan is de El Limon waterval de volgende bezienswaardigheid die je op je bucket list moet zetten.

Dit 55 meter hoge natuurspektakel is alleen maar bereikbaar na een fikse wandeling door de prachtige Dominicaanse jungle. In een klein uurtje ploeter je door enkele riviertjes (neem dus aangepaste schoenen mee!) en klauter je omhoog langs een glibberig pad vol mos en stenen.

De vogels en boombewoners mogen soms dan wel luid zijn, het razende gebulder van El Limon overstijgt al die klanken eens je vlakbij bent. Vanop een prachtig uitzichtpunt is het nog maar enkele minuten naar beneden wandelen (en dit keer zijn er zelfs trappen!).

Vooraleer je El Limon bereikt, komt je eerst nog langs een andere waterval. Die is ook al behoorlijk indrukwekkend en bereid je perfect voor op het razende geweld van Moeder Natuur iets verderop.

Het is eigenlijk ongelooflijk dat zo’n luidruchtige en grote waterval zo goed verstopt zit onder het dikke bladerdak van de jungle. Soms vraag ik me af welke schatten hier elders nog verborgen liggen!

Om de El Limon waterval te bereiken kan je ook gebruik maken van paarden. Echter vraag ik jullie om dit niet te doen. Deze steile en glibberige paden zijn echt niet gemaakt voor dieren en de kleine paarden die ervoor worden gebruikt zien er allesbehalve gezond uit. Deze dieren moeten de hele dag toeristen heen-en-weer sleuren en worden bovendien tot bloedens toe gezweept.
Het verminderen van dierenleed begint bij één persoon, dus laten we er samen voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

El Limon Samana Dominicaanse Republiek

Zelfs vanuit de verte ziet de waterval er al indrukwekkend uit.

Samana Dominicaanse Republiek El Limon Waterval

Eindelijk! Daar is El Limon dan. Waauw!

Enkele van de mooiste stranden ter wereld

Samana en de Dominicaanse Republiek mogen gerust opscheppen met hun oogverblindend mooie stranden. Dat is trouwens niet alleen mijn persoonlijke mening, want Playa Rincon werd door Condé Nast Traveler zelfs verkozen als één van de tien mooiste stranden ter wereld.

Dit uitgestrekte strand verwent al je zintuigen.
Zilver zand wordt overspoeld door hemelsblauw water, duizenden palmbomen waarvan er sommigen zo krom staan dat je ze zelfs als ligbed kan gebruiken, een prachtig uitzicht over de heuvels van Samana en vooral de laid-back atmosfeer zorgt voor een sprookjesachtige kennismaking. Eens je dit plekje hebt gezien, zal je niet meer zo snel onder de indruk zijn van andere stranden!

En toch is er voldoende concurrentie, want er zijn wel meer zanderige paradijzen in Samana.

Als je graag omringd wordt door mensen (zonder dat het ooit té druk wordt), dan is Playa Coson een aanrader. Bovendien ligt het vlak tegen het centrum van Las Terrenas.

Playa Morón is een lange en brede kuststrook van goudgeel zand. Hier komen nauwelijks toeristen en je krijgt het doorzichtige water en de vele palmbomen dan ook helemaal voor jezelf.

Playa Frontón is iets populairder, maar dat kan ook niet anders. Dit tropische paradijs heeft alles wat een droomstrand moet hebben: water in alle kleuren blauw, wuivende palmbomen, zacht wit zand en een onuitputtelijke zon. Bovenop dat alles is het uitzicht hier ook nog eens fenomenaal. De palmbomen worden immers overschaduwd door een gigantische klif en dat zorgt er toch echt voor dat dit één van de mooiste stranden ter wereld is.

In Las Galeras vind je ook enkele mooie stranden. Het Playa Las Galeras heeft alles wat een droomstrand moet hebben maar als je toch even wil ontsnappen naar een intiemer strandje, dan is Playa Madama de beste optie. Dit laatste paradijsje zit immers verscholen tussen een inham die alleen maar bereikbaar is via een boot.

Zoals je ziet is er hier meer dan genoeg keuze voor strandliefhebbers. En als je de stranden hier toch beu zou worden (onmogelijk!) dan zijn er gelukkig nog véél meer pareltjes te vinden in de Dominicaanse Republiek.

Playa Fronton Samana Dominicaanse Republiek

Playa Frontón is één van de mooiste stranden in Samana en in de Dominicaanse Republiek.

Playa Rincon Dominicaanse Republiek Samana

Playa Rincon werd uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld.

Las Galeras

Las Galeras is een schattig vissersdorpje in het noordoosten van Samana. De aantrekkingskracht van deze plek ligt vooral bij zijn kleinschaligheid en authenticiteit. Hier vind je namelijk nog de echte Caribische sfeer en het luilekker leventje waar we allemaal wel eens van dromen.

Bovendien kan je van hieruit erg vlot bij enkele van de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek geraken. Playa Rincón, Playa Madama, en Playa Frontón liggen op een korte boottocht afstand.

Samana Dominicaanse Republiek Las Galeras

En ook in Las Galeras ben je nooit ver weg van een mooi strand!

Las Terrenas

Las Terrenas was oorspronkelijk ook een vissersdorpje, maar is ondertussen uitgegroeid tot het meest charmante stadje van dit schiereiland. De stranden zijn hier nog helemaal ongerept, maar ze zijn wel erg makkelijk bereikbaar aangezien de straten hier in tiptop staat zijn.

In Las Terrenas zal je ook de meeste overnachtingsmogelijkheden vinden; van all-in resorts tot fantastische boetiekhotels. Het leuke aan dit dorp is dat de hotels absoluut geen afbreuk doen aan de omliggende natuur. In tegenstelling zelfs, het lijkt wel alsof ze er deel van uitmaken!

Hier vind je ook tal van restaurants die je de lekkerste specialiteiten voorschotelen. Dat gaat van pizza’s tot verse kreeft. En uiteraard valt hier ’s avonds ook heel wat te beleven!

Persoonlijk zou ik aanraden om Las Terrenas als uitvalsbasis te gebruiken. Je zit hier immers erg centraal in Samana en je bent nooit ver weg van winkels of restaurants.
De meeste excursies kunnen ook zo worden geregeld dat je hier wordt opgepikt en terug wordt afgezet.

Las Terrenas Samana

Las Terrenas is de meest perfecte plek voor een Caribische vakantie!

Mooiste hotels in Samana, Dominicaanse Republiek

Er zijn tal van prachtige hotels in Samana, Dominicaanse Republiek.
Hieronder som ik alvast de mooiste op om je doen weg te dromen.

Casa Coson Residence

Dit prachtige hotel in Las Terrenas heeft een perfecte locatie aan Playa Coson. Het gebouw is opgetrokken in een Caribische stijl en vanaf je balkon kan je zowel de zee als het zwembad zien. Gasten zijn hier niet alleen dol op de locatie, maar raden ook het eten aan.

Een overnachting in Casa Coson Residence begint vanaf €100 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Casa Coson Residence

© Casa Coson Residence

Casa Coson Residence Samana Dominicaanse Republiek

© Casa Coson Residence

El Valle Lodge

Dit prachtige hotel ligt dan wel niet pal aan een strand, toch zal je versteld staan van de fantastische locatie.
El Valle Lodge bevindt zich pal in het midden van de jungle. Iedere bezoeker krijgt een comfortabele hut die volledig is voorzien van alle moderne hebbedingen.
Je kan trouwens altijd een plons wagen in het zwembad van deze accommodatie!

Een overnachting in dit ontspannende oord begint bij €120 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

El Valle Lodge

© El Valle Lodge

hotel Samana El Valle Lodge

© El Valle Lodge

The Peninsula House

Deze luxueuze villa is zonder twijfel één van de mooiste accommodaties in de Dominicaanse Republiek. Dit gigantische herenhuis is voorzien van ruime kamers waarin je wordt opgewacht door klassieke luxe. Naast een uitstekende score voor comfort en het personeel, worden al je zintuigen hier ook extra verwend. Je hebt hier immers uitkijk op het privé strand van de accommodatie.

Een overnachting in The Peninsula House kan vanaf €550 per nacht.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

The Peninsula House

© The Peninsula House

overnachten Samana peninsula house

© The Peninsula House

Bahia Principe Luxury Samana

Dit luxueuze broertje van het eerder vernoemde Bahia Principe Luxury Cayo Levantado is op zijn minst even mooi.
Met een ideale locatie in Las Galeras, heeft dit hotel fantastische uitzichten over Samana. Die krijg je vanuit de gedeelde ruimtes, maar even goed vanuit je private vertrekken.

Bahia Principle Luxury Samana heeft niet alleen een privé strand, want er is ook een buitenzwembad, fitnessruimte, hot tub, zonneterras en een grote tuin om even in te ontspannen.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

Bahia Principe Luxury Samana

© Bahia Principe Luxury Samana

Samana Bahia Principe Luxury

© Bahia Principe Luxury Samana

Dominican Tree House

Heb je altijd al in een boomhut willen slapen? Dan moet je in El Valle zijn. Hier kan je immers in een houten boomhut slapen bij Dominican Tree House. De kamers zijn netjes en voorzien van alle gemakken en vanop deze hoogte krijg je natuurlijk ook een fantastisch uitzicht over de jungle waarin je overnacht. Verder heeft deze accommodatie ook een buitenzwembad en een eigen restaurant.

Een unieke overnachting hoeft trouwens niet onbetaalbaar te zijn, want je kan hier al slapen voor €45 per nacht.

Is dit hotel volzet? Kijk dan ook eens naar beschikbaarheid bij Unique Exotic Eco Hotel.

Prijzen en beschikbaarheid: Agoda.comBooking.com

hotel Samana Dominican Tree House

© Dominican Tree House

Dominican Tree House Samana

© Dominican Tree House

Hoeveel tijd nodig voor Samana?

Samana is allesbehalve klein. Je kan hier dan ook makkelijk een week doorbrengen zonder je te vervelen. Als je tijd beperkt is en je toch nog wat meer van de Dominicaanse wil zien, dan raad ik in ieder geval aan om hier minstens vier volledige dagen te blijven. Op die manier kan je de bezienswaardigheden van Samana in een relatief rustig tempo verkennen en toch nog tijd over hebben voor een dagje niets doen aan het strand.

Heb je hulp nodig met het plannen van je reisroute door de Dominicaanse Republiek? Lees dan zeker ook dit artikel: 14 dagen op rondreis door de Dominicaanse Republiek.

Samana watervallen

Neem voldoende tijd, er is hier immers heel wat te zien!

Wat is het beste seizoen voor Samana, Dominicaanse Republiek?

Eigenlijk kan je het hele jaar door op vakantie komen naar Samana in de Dominicaanse Republiek.

Het is wel geen slecht idee om het orkaanseizoen (voornamelijk augustus en september) te vermijden. Het regenseizoen loopt hier van november tot april, maar extreme neerslag hoef je niet te verwachten. Ik was hier twee keer tijdens deze periode en heb er nooit last van gehad.

Persoonlijk zou ik een vakantie naar Samana plannen tussen november en april. Tijdens die periode heb je goed weer, weinig regen en geen orkanen. Maar nog veel belangrijker: dit is ook de periode waar walvissen te zien zijn in deze regio.

beste seizoen Samana

Als je de walvissen van Samana wil zien, kom je maar best in het juiste seizoen!

Is er malaria in Samana of de Dominicaanse Republiek?

Spijtig genoeg is er een erg kleine kans op besmetting in de Dominicaanse Republiek. Eigenlijk zijn het vooral de provincies in het westen die gevaarlijk zijn. Aangezien Samana in het noordoosten van het land ligt, hoef je je niet te veel zorgen te maken.

Maak gebruik van muggenwerende sprays, draag ’s avonds lange broeken en shirts met lange mouwen en slaap indien mogelijk met een muggennet. Indien je deze voorzorgsmaatregelen volgt, is de kans op malaria eigenlijk onbestaand.

Het is geen slecht idee om je dokter te contacteren bij onzekerheid. Zij weten immers beter dan wie dan ook of je medicatie moet innemen of niet.

Cayo Levantado Samana malaria

Relax… Je bent immers op een Caribisch eiland!

Zijn er inentingen nodig voor Samana?

Er zijn geen enkele vaccinaties verplicht in de Dominicaanse Republiek.

Je huisdokter zal ongetwijfeld wel aanraden om te vaccineren tegen DTP en Hepatitis A.
Blijf je voor langere tijd? Dan worden ook andere inentingen aangeraden. Neem zeker contact op met je dokter als je nog nooit eerder buiten Europa bent gereisd.

Dominicaanse Republiek Samana

Geniet van je verblijf in Samana. De Dominicaanse Republiek heeft veel mooie plekjes, maar dit is toch mijn favoriet.

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (6 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>