Santa Claus Village in Rovaniemi

Vorig jaar was ik zo onder de indruk van het hoge noorden, dat ik besloot om dit jaar gewoon terug te keren. Vorig jaar bezocht ik Tromsø in Noorwegen, en dit jaar zou ik Fins lapland een bezoek brengen.
Zorgvuldig uitgekozen voor de mooie natuur, het noorderlicht en de ijskoude temperaturen. Maar ook een beetje voor... De kerstman!
Rovaniemi is immers officieel erkend als de 'officiële thuisbasis van de kerstman'. En als je hier dan toch bent wil je de goedlachse kindervriend toch eens gedag zeggen?

In Helsinki was het -9°C, maar op deze arctische plek wordt het uiteraard nog iets kouder. Gisteren was het hier nog -17°C, maar vandaag was het een pak ‘warmer’. Slechts -13°C! Bijna een strandvakantie!

Het was amper half drie en de zon op deze arctische plek was weeral aan het zakken. Vreemd, maar de duisternis maakt deze plek alleen maar mooier!

Wil je de kerstman ontmoeten? Betreed dan hier zijn officiële woonplaats. Spannend!

Wil je de kerstman ontmoeten? Betreed dan hier zijn officiële woonplaats. Spannend!

Santa Claus Village Rovaniemi

Vanuit de ondergesneeuwde luchthaven is het slechts tien minuten rijden naar een van de populairste toeristische attracties van Rovaniemi: Santa Claus Village!

Het kleine dorpje dompelt je meteen onder in zijn kerstsfeer. Met blaffende en jankende huskies als achtergrondgeluid en uiteraard non-stop kerstjingles kan je binnen of buiten op verkenning gaan.

Het postkantoor van de kerstman, Santa's post office. De kerstelfen hebben duidelijk nog veel werk voor de boeg!

Het postkantoor van de kerstman, Santa’s post office. De kerstelfen hebben duidelijk nog veel werk voor de boeg!

Er zijn heel wat souvenirwinkeltjes en uiteraard ‘Santa’s post office van waar je briefjes en kaartjes naar al je geliefde vrienden en familie kan sturen.
Voor €7,50 kan je zelfs een brief laten versturen door de kerstman himself!
Snuffel zeker eens rond door de mooie kaartjes, maar vergeet ook niet om de grote collectie briefmateriaal te bekijken. In een grote kast liggen heel wat enveloppen die door de kerstman nog verstuurd moeten worden. Wat moet die veel werk hebben! Gelukkig zijn de vrolijke kerstelfen er nog, en die zie je trouwens ook overal in Santa village ronddwalen.

Een van de rendieren van de kerstman.

Een van de rendieren van de kerstman.

Eens je terug de dikke pakken sneeuw instapt kan je genieten van de mooie kerstverlichting, of even gaan kijken naar de rendierpiste. Een tiental rendieren vervoeren -voor een prijsje- iedereen voor een kort ritje in de slede. Achter de rendierpiste ligt ook een hut van de heksendokter of shaman. Wil je een van zijn of haar voorstellingen meemaken? Dan moet je dat op voorhand wel reserveren.

Een (echte?) Shaman in het Santa Claus Village pretpark. De lokale folklore is leuk voor eventjes.

Een (echte?) Shaman in het Santa Claus Village pretpark. De lokale folklore is leuk voor eventjes.

Als je geen genoeg kan krijgen van de Arctische dieren, raad ik aan om ook eens naar de huskies te gaan kijken. Om de beestjes te zien moet je €10 betalen, om door hun verder getrokken te worden in een slede betaal je afhankelijk van het aantal kilometers. Niet goedkoop, maar wel héél leuk!

Net buiten het centrale plein van Santa village vind je ook het snowscooter museum en in het rechtover liggende gebouw kan je deze ook huren voor een actief uitje in de sneeuw.

De kerstman krijgt duidelijk veel fanmail!

De kerstman krijgt duidelijk veel fanmail!

Rovaniemi kerstman

Een bezoek aan Santa park is natuurlijk niet compleet zonder handjes te schudden met de enige echte kerstman!
Achter de reusachtige sneeuwman ligt het gebouw waar je deze lieve man eindelijk kan ontmoeten. Nadat je jezelf rond leidt door een draaiend gangenpad die enkele geheimen van Santa verklapt hoef je de trappen alleen nog maar op. Valt het ook op dat de trappen roder en roder worden hoe dichter je bij de kerstman komt?

Achter de imposante deur zit de grote man met zijn dikke buik dan. Schud hem de hand, geef hem een knuffel of vraag hem of hij je nieuwe sugar daddy wilt worden… Uhm… Ohja! en ga natuurlijk even met hem op de foto.

Zelf foto’s maken is -natuurlijk- niet toegelaten, want Santa Claus Village blijft immers wel een soort van pretpark. Wil je je ontmoeting met de enige echte kerstman in Finland vastleggen? Dan betaal je tussen €30 en €40.

Voor €40 krijg je alle foto’s en een filmpje van je ontmoeting online toegestuurd. Héél duur, maar het blijft natuurlijk wel Finland…

De enige echte kerstman in zijn woonplaats in het hoge noorden, Santa Claus village in Rovaniemi!

De enige echte kerstman in zijn woonplaats in het hoge noorden, Santa Claus village in Rovaniemi!

Excursies in Rovaniemi

In dit artikel kan je al meer lezen over de bezienswaardigheden in Rovaniemi en dingen om te doen, maar natuurlijk is er nog veel meer te doen. Ga je binnenkort naar Lapland? Boek je excursies op voorhand:

Vakantie naar Finland

Ben je nieuwsgierig geworden naar Finland? Eén ding is zeker: een goedkoop reisje zal het niet worden! Dit Scandinavische land is nogal duur. Kijk voor geregelde reizen en citytrip eens naar deze aanbiedingen:

Momenteel zijn er geen aanbiedingen gevonden

Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.
 

Volg je mij al op Social Media?


Hoi, ik ben Sam Van den Haute. Gedurende de laatste 5 jaar reis ik bijna permanent de wereld rond. Het avontuur opzoeken en mooie plekjes bezoeken zijn immers mijn passie. Laat mij ook jou inspireren met geweldige verhalen, prachtige foto's en handige tips van mijn avonturen op reis. Op mijn facebookpagina en instagram account krijg je de laatste updates en mooie foto's om jou te inspireren voor je volgende reis.
Mijn tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op o.a. NPO 3FM, Radio 2 (België), Steps Magazine, Vakantiesalon Antwerpen en heel wat meer platformen.
Sluit je aan bij duizenden anderen om de laatste updates te ontvangen!

Like Checkoutsam op Facebook
 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>