10x Beste zijwieltjes voor fiets: steunwielen voor thuis en op vakantie!

Geschreven door Sam Van den Haute alias CheckOutSam - Laatst bijgewerkt op 17 augustus, 2021

Heb jij een kleine deugniet en wil je graag samen leuke fietstochten maken? Dan zal je zijwieltjes voor de kinderfiets nodig hebben. Op die manier kan je kroost geleidelijk aan leren fietsen en mee met je op avontuur. Benieuwd naar welke steunwielen voor de fiets je het best kan kiezen en hoe je zijwieltjes aan een kinderfiets kan monteren? Hieronder vind je alle info die je nodig hebt!
Ik ging ook op zoek naar de tien beste zijwieltjes voor een fiets en maakte daar een handig lijstje van.

Sam Van den Haute CheckoutSam

Hoi, ik ben Sam, de blogger achter CheckOutSam!


Sam Van den Haute is al tien jaar voltijds wereldreiziger en deed zodoende al heel wat travel en lifestyle inspiratie en expertise op in alle continenten.
Zijn nog niet al je vragen beantwoord na het lezen van deze blog? Of heb je zelf een leuke toevoeging of tip? Laat het weten onderaan in de comments of stuur een mailtje naar [email protected] en ik help je waar ik kan graag verder!

instagram checkoutsam facebook checkoutsam


5/5 - (5 stemmen)

zijwielen fiets

Hoe groot moeten de zijwieltjes voor een fiets zijn?

Voordat je ook maar kan denken aan zijwieltjes kopen, moet je natuurlijk weten hoe groot ze moeten zijn. De juiste grootte van zijwieltjes voor de fiets van je kind kies je aan de hand van de wielmaat van de tweewieler. Dit wordt uitgedrukt in inch. Als je kind nog geen fiets heeft, is het handig om te weten hoe je de juiste grootte bepaalt. Dit is vooral afhankelijk van de leeftijd en kledingmaat. Hieronder een overzicht!

 • 10 inch: 1 tot 3 jaar/kledingmaat: 85-100
 • 12 inch: 2 tot 4 jaar/kledingmaat: 90-105
 • 14 inch: 3 tot 5 jaar/kledingmaat: 98-108
 • 16 inch: 4 tot 6 jaar/kledingmaat: 103-118
 • 18 inch: 5 tot 7 jaar/kledingmaat: 110-123
 • 20 inch: 5 tot 8 jaar/kledingmaat: 118-128
 • 22 inch: 7 tot 9 jaar/kledingmaat: 124-134
 • 24 inch: 8 tot 12 jaar/ kledingmaat: 130-142
 • 26 inch: 10 tot 14 jaar/kledingmaat: 140-156
 • 28 inch en meer: boven 12 jaar/kledingmaat: volwassen

steunwielen fiets

Top 10 beste zijwieltjes voor kinderfiets

Nu dat je weet welke maat zijwieltjes voor de fiets je nodig hebt, is het handig om te weten welke exemplaren nu écht de moeite waard zijn. Ik ging voor jou op zoek naar kwalitatieve steunwielen voor de fiets in verschillende maten, zodat je zeker wieltjes vindt die perfect passen bij de tweewieler van je kleine spruit.

 1. Princes zijwieltjes, leukste zijwielen voor de fiets, online te koop bij Bol.com
 2. Deso softwheels, beste geluidloze zijwieltjes, online verkrijgbaar bij Bol.com
 3. MWV zijlwieltjes, beste zijwieltjes met draaipreventie, online beschikbaar bij Bol.com
 4. Btwin zijwieltjes, meest kwalitatieve steunwieltjes voor kinderfiets 16 inch, online te koop bij Decathlon
 5. Dyto zijwieltjes, beste koop zijwieltjes fiets 14 inch, online te koop bij Bol.com
 6. Be Required zijwieltjes, voordeligste zijwielen voor fiets, online te koop bij Bol.com
 7. Amigo zijwieltjes, beste zijwieltjes met dubbele bevestiging, online beschikbaar bij Bol.com
 8. Tikkens zijwieltjes, beste zijwieltjes met led-licht online te koop bij Bol.com
 9. Btwin zijwieltjes, makkelijkst monteerbare zijwieltjes voor fiets 20 tot 24 inch, online verkrijgbaar bij Decathlon
 10. Top zijwieltjes, beste koop zijwieltjes voor fiets 12 tot 20 inch, online te koop bij Bol.com

zijwielen kinderfiets

Koopgids beste zijwieltjes

Ben je op zoek naar de beste zijwieltjes voor de fiets van 10 inch of meer? Dan is de kans groot dat je exact vindt wat je zoekt in onderstaand lijstje!

1. Princess Dreams

Deze Princess Dreams zijwieltjes voor de fiets hebben hun naam niet gestolen, want ze zijn een échte droom voor kleine prinsesjes. De wieltjes zijn gedecoreerd met Disneyprinsessen en zullen je kind nog meer aanmoedigen om met de fiets te rijden!

Ze zijn ideaal voor fietsen met een grootte van 12 tot 18 inch en kunnen daardoor gebruikt worden voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Dat wil zeggen dat je kleine deugniet er nog lang van kan genieten! Doordat Widek ook fietsmanden en – bellen heeft in hetzelfde thema kan je de fiets van je lieverd omtoveren tot een echte prinsesjesdroom!

De wieltjes zijn stabiel en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Ze zullen je kind altijd de mogelijkheid geven om veilig te fietsen en vertrouwen te hebben in eigen kunnen!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Widek
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 18 inch
 • Leeftijd: 2 tot 7 jaar

Princess Dreams stabilo zijwielen

2. Deso lichtgevende zijwielen

Wil je ook graag met je kind fietsen als het buiten iets donkerder is? Dan is het een goed idee om voor lichtgevende zijwieltjes voor de fiets te kiezen. Deze van Deso zijn extra interessant, omdat ze zo gemaakt zijn dat ze geen lawaai maken. Dat maakt fietsen nog fijner!

Lichtgevende zijwieltjes zijn ook gewoon erg leuk om te zien. Zeker als ze in leuke kleurtjes komen, zoals deze van Deso. Je kan ze gebruiken voor een kinderfiets met een wielgrootte van 12 tot 20 inch.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Deso
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 20 inch
 • Leeftijd: 2 tot 8 jaar

Deso lichtgevende zijwielen

3. M Wave zijwieltjes met draaipreventie

Ben je op zoek naar stevige zijwieltjes voor een fiets van 12 inch en meer? Dan zijn de MV Wave wieltjes een goede keuze! Ze zijn erg voordelig en speciaal voorzien van strips die het draaien van de wielen voorkomt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je kind!

De wieltjes zijn van goede kwaliteit en kunnen makkelijk gemonteerd worden. Geen gesukkel en gedoe. Met de M Wave zijwieltjes voor de fiets maak je het jezelf makkelijk én goedkoop!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: M Wave
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 20 inch
 • Leeftijd: 2 tot 8 jaar

M Wave zijwieltjes met draaipreventie

4. Btwin steunwieltjes

Deze Btwin zijwieltjes voor een fiets van 16 inch zijn geschikt voor deugnieten van 4 tot 6 jaar. Ze zijn een échte aanwinst dankzij hun scherpe prijs en goede kwaliteit.

Doordat ze je kind voldoende stabiliteit en veiligheid bieden tijdens het fietsen, hoef jij je als ouder geen zorgen te maken en kan je met gerust hart op fietsavontuur vertrekken! De zijwieltjes monteren doe je snel en eenvoudig.

Prijzen en beschikbaarheid: Decathlon

Specificaties

 • Merk: BTWIN
 • Geschikt voor wielmaten: 16 inch
 • Leeftijd: 4 tot 6 jaar

Btwin steunwieltjes

5. Dyto zijwieltjes

Op zoek naar zijwieltjes voor een fiets van 14 inch? Dan zijn deze van Dyto een aanrader, want ze zijn niet alleen erg voordelig, maar ook van goede kwaliteit. Een ding is zeker met de Dyto zijwieltjes kan je kleine kleuter naar hartenlust fietsen zonder dat je je zorgen moet maken over veiligheid.

Ook als je kind al iets ouder is en een grotere fiets heeft kan je deze zijwieltjes kopen, want ze zijn geschikt voor fietsen met een wielgrootte van 12 tot 16 inch. Het is altijd handig om te kiezen voor zijwieltjes die je kind kan blijven gebruiken, omdat je op die manier veel geld uitspaart!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Dyto
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 16 inch
 • Leeftijd: 2 tot 6 jaar

Dyto zijwieltjes kinderfiets

6. Be Required zijwielen

De Be Required steunwielen voor een fiets zijn ideaal als je op zoek bent naar wieltjes die je kan blijven gebruiken naarmate je kind groeit. Ze zijn geschikt voor fietsen met een wielgrootte van 12 tot 20 inch en zullen je kind vertrouwen en stabiliteit geven tot ze niet meer nodig zijn.

Deze wieltjes zijn een échte aanwinst omdat ze een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Doordat je ze makkelijk monteert, neem je ze ook makkelijk mee op verplaatsing!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Be Required
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 20 inch
 • Leeftijd: 2 tot 8 jaar

Be Required zijwielen fiets

7. Amigo zijwieltjes

De universele zijwieltjes van Amigo zijn geschikt voor fietsen van 12 tot 20 inch. Het bijzondere aan deze wieltjes is hun duurzaamheid.

Daarnaast zijn ze voorzien van een dubbele bevestiging waardoor je ze extra stevig aan de kinderfiets kan vastmaken. Met de Amigo wieltjes kan je er dus altijd zeker van zijn dat je kind veilig is en dat is toch het allerbelangrijkste!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Amigo
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 20 inch
 • Leeftijd: 2 tot 8 jaar

Amigo zijwieltjes

8. Tikkens zijwieltjes

Kinderen zijn dol op kleurtjes. Kleurrijke zijwielen voor de fiets met verlichting zijn dan ook een goede keuze als je je kind extra enthousiast wilt maken om met de fiets te leren rijden.

De Tikkens wieltjes zijn perfect voor fietsen met een wielgrootte van 12 tot 20 inch en kunnen daarom voor bijna elke leeftijd gebruikt worden. De beugels zijn gemaakt uit roestvrijstaal waardoor ze ook lang meegaan!

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Widek
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 18 inch
 • Leeftijd: 2 tot 7 jaar

Tikkens zijwieltjes fiets

9. Btwin zijwieltjes 20 tot 24 inch

Deze Btwin steunwielen voor de fiets zijn ideaal om te gebruiken als je kind ietsje ouder is, want ze zijn geschikt voor een fiets van 20 tot 24 inch. Als je kind na enige tijd voldoende vertrouwd is met het fietsen kan je ze makkelijk verwijderen. Je kan ze monteren en demonteren zonder dat je gereedschap moet gebruiken!

Daarnaast zijn de wieltjes erg stil en dat maakt fietsen net iets fijner. Ze zijn dus perfect om mee op fietsvakantie te vertrekken!

Prijzen en beschikbaarheid: Decathlon

Specificaties

 • Merk: Btwin
 • Geschikt voor wielmaten: 20 tot 24 inch
 • Leeftijd: 5 tot 12 jaar

Btwin zijwieltjes 20 24 inch

10. Tom zijwieltjes

De Tom zijwielen voor een fiets hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn daarom de beste keuze als je op zoek bent naar wieltjes die je kind jarenlang plezier bezorgen.

Beleef samen de leukste fietsmomenten zonder je zorgen te maken, want doordat je de wieltjes stevig kan bevestigen is je kleine spruit altijd veilig.

Prijzen en beschikbaarheid: Bol.com

Specificaties

 • Merk: Tom
 • Geschikt voor wielmaten: 12 tot 20 inch
 • Leeftijd: 2 tot 7 jaar

Tom zijwieltjes

Hoe kan je zijwieltjes op een fiets monteren?

Zijwieltjes kopen is één ding. Ze monteren is nog iets anders!

Misschien heb jij wel twee linkerhanden en vrees je dat de zijwieltjes op de kinderfiets monteren een onmogelijke zaak is. Toch is dat zeker niet zo! Hoe je zijwieltjes op een fiets moet monteren hangt sterk van de wieltjes af die je kiest, maar over het algemeen is dit goed te doen, ook als onhandige Harry.

Als eerste stap is het belangrijk om de handleiding goed te lezen. Meestal staat hierop keurig vermeld hoe je de zijwieltjes monteert.

Over het algemeen werk je volgend het zelfde stappenplan. Je moet dan de zijwieltjes van de fiets op de asmoer van de achterwielen plaatsen. Het is wel belangrijk om te weten dat de zijwieltjes van de kinderfiets niet de grond mogen raken wanneer de fiets rechtop staat. Dit wordt vaak ten onrechte gedacht. De zijwielen van de fiets moet je iets hoger afstellen (ongeveer 6 mm), zodat je kind onbewust zijn evenwicht leert te bewaren. Wanneer fietsen al een beetje beter lukt mag je ze steeds hoger plaatsen totdat ze het wegdek niet meer raken en je kind zonder wieltjes kan fietsen.

zijwieltjes kinderfiets

Fiets meenemen op vakantie? Zo doe je dat!

Samen fietsen met je kind is altijd een leuke ervaring, maar je kan het nog bijzonderder maken door ook op vakantie volop te oefenen.

Hoe meer je samen fietst, hoe sneller je kind het vertrouwen krijgt om het zonder wieltjes te proberen. En als je dan toch naar een prachtige omgeving gaat, is dat het ideale moment om het aangename aan het nuttige te koppelen. Maar hoe kan je je fiets meenemen op vakantie?

Het antwoord hierop hangt uiteraard af van hoe je van plan bent om te reizen. Bij een autovakantie is het niet moeilijk om de fietsen mee te nemen. Je hoeft enkel een fietsdrager met een trekhaak te voorzien, waarop je tot 4 fietsen kan vastmaken.

Er is ook een andere mogelijkheid: je kan de fietsen op het dak vervoeren. Hou wel rekening met de maximale kogeldruk van de trekhaak en kies een fietsenrek dat bij het type fiets aansluit.

Met de fiets op de trein

Als je met de trein in eigen land reist, kan je de fietsen gewoon meenemen in de trein, maar daar betaal je dan wel een toeslag voor. Hiervoor moet je ook op voorhand een fietspas kopen. Opvouwbare fietsen kan je wel gewoon meenemen zonder extra te moeten betalen. Helaas is het niet altijd even eenvoudig om je fiets mee op de trein te nemen, maar je kan veel problemen vermijden door je op voorhand goed te informeren. Vraag zeker aan de conducteur waar je je fiets moet plaatsen in de trein en of je de fiets kan meenemen.

Hij mag dit weigeren als het te druk is. Vertrek daarom liever tijdens daluren. Daarnaast zijn er enkele plaatsen waar je je fiets niet mag in- of uitladen, zoals bij onze Zuiderburen in Brussel-centraal. Zorg op voorhand dat je hiervoor voldoende informatie hebt!

Wil je naar het buitenland reizen met de fietsen? Ook dit kan bij de meeste vervoermaatschappijen. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid bij de Thalys en TGV. Elke vervoermaatschappij heeft zo zijn eigen voorwaarden. Ook in dat geval is het dus belangrijk om dit voordien goed na te kijken!

Met de fiets op het vliegtuig

Ook als je met het vliegtuig reist kan je de fietsen meenemen. In dat geval wordt het aangemerkt als speciale bagage waarvoor je een extra prijs betaalt. Het hangt van de luchtvaartmaatschappij af hoeveel dit je zal kosten.

Al de informatie kan je terugvinden op site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij!

fiets meenemen vakantie

 

Over de auteur


Sam Van den Haute reist al meer dan tien jaar lang de wereld rond. In deze reisgids / blog geeft hij waardevolle tips uit eigen ervaring om jou perfect voor te bereiden en inspireren op een prachtige reis. Dit doet hij vooral op eigen houtje, maar ook tientallen reisorganisaties, toeristische diensten en andere reisprofessionals vertrouw(d)en hem als een ware ‘travel guru’. Sam kan namelijk uit tien jaar ervaring putten als voltijds wereldreiziger, waarbij hij ondertussen alle continenten uitvoerig bezocht.

Sams tips voor reizigers werden tijdens het korte bestaan van deze blog al gedeeld op talrijke kanalen, waaronder Radio 2, NPO 3FM (Nederland), Metro, De Standaard (bijlage Media Planet), Steps, Goodbye reismagazine en heel wat andere platformen.

Omdat Sam tijdens Covid-19 zijn expertise over reizen natuurlijk niet meer kon delen, legde hij zich ook toe op product reviews en lijstjes met cadeau ideeën. Net zoals hij gedetailleerd op onderzoek gaat tijdens het reizen, voert hij sinds 2019 uitvoerig onderzoek uit om tot een waardevolle en eerlijke review of een lijstje vol originele geschenken te komen. Check Out Sam is intussen dan ook uitgegroeid tot een heus beoordelingsplatform dat gewaardeerd wordt door websites en magazines zoals Gezond.be of Computable.
 

Handige sites om je reis te plannen

Ben je een reisje aan het plannen? Dit zijn websites die ik zelf gebruik en sterk aanraad voor een zorgeloze vakantie:

✈️ Vluchten:
De beste deals vind ik altijd op Skyscanner doordat je eenvoudig op de goedkoopste maand kan filteren.

🛏️ Overnachtingen:
Het grootste aanbod hotels vind je op Booking.com. Door hun Genius korting kun je hoge kortingen krijgen!

🚗 Huurauto's:
Bij Sunny Cars of Tui Cars trek je op pad met een volledig verzekerde wagen met fantastische Nederlandse customer service. De goedkoopste autohuur vind ik altijd bij Discover Cars of Easy Terra.

👌 Reisverzekering:
Voor een kortlopende reisverzekering is Safety Wing de meest volledige én goedkoopste optie.

🅿️ Parking aan de luchthaven:
Wil je je wagen goedkoop maar veilig achterlaten bij de luchthaven? Vergelijk prijzen via Parkos en ParkCare.

🎫 Tours en excursies:
De excursies, tickets en rondleidingen van GetYourGuide zijn altijd van hoge kwaliteit, er is een groot aanbod en je mag altijd gratis annuleren tot 24 uur op voorhand.

Wil je graag meer tips om je reis zelf te plannen? Bekijk dan ook de pagina 'Hoe plan ik mijn reizen?'. Op deze pagina vertel ik iets uitgebreider over de websites en organisaties waar ik graag mee samenwerk om zo de beste deals te vinden.


5/5 - (5 stemmen)
Vond je dit een goed artikel? Geef je het dan 5 sterren? Bedankt!

Gerelateerde artikelen

 
In dit artikel staan enkele affiliate links. Wanneer jij iets boekt bij deze reisorganisaties krijg ik een kleine commissie op de boeking. Jij betaalt daarvoor niets extra. Je kan het dus zien als een manier om deze blog te steunen als je er iets aan hebt gehad. Ik gebruik deze reisorganisaties zelf ook, en ik zal alleen reismaatschappijen aanraden waar ik zelf heel tevreden over ben.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U kunt deze HTML trefwoorden en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Check Out Sam